• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Okej! Ja, förhoppningsvis går din follikelfas ner ytterligare, så att du är tillbaka på en normal cykel när det är dags att köra igång igen! Håll mig uppdaterad.

    Jag veeet, men man blir ju helt hysterisk när man vet typ EXAKT när äl sker. Tänker att ett ligg som var 24 h innan var för tidigt, när det säkert är helt perfekt. Men vi fick till det igår kväll ändå 🙈 Mannen var helt med på noterna, vi gick och la oss tidigt.

    Jamen visst, det är ju ett jävla slitsamt projekt, första året med ett barn, så det är klart att det kan tära mkt på en redan dålig relation. Men vi hittar verkligen tiden för varann (trots 4 barn vv!) och det känns sååå viktigt.

    Sömnen för bebis har varit hyfsad! Hon har inga vakenperioder riktigt längre, men ibland sover hon väldigt oroligt. Inatt sov jag som en jävla kratta dock, dels pga henne, men också pga mkt som händer i livet! Roliga grejer. Men många tankar och förhoppningar. Har du sovit bättre på sistone?

    Ja, nu är väntan här! Så skönt när äl är överstökad, haha. Alltså det kändes som en riktigt rejäl en, väldigt ont igår kväll. Hoppas det bådar gott! Hade väldigt ont runt äl när jag fick tidigt missfall, men förra månaden kände jag den knappt.

  • DidoAeneis

    Äl+3 och tiden går så långsamt. Är också nervös inför nästa vecka. Om lutealfasen inte förlängts och jag inte blir gravid kommer mensen på onsdag eller torsdag typ. Tänkte liksom inte på det, hade bestämt mig för att testa på helgen nästa vecka (typ äl+12-13), men jag kanske inte får chansen om mensen hinner komma innan. Trök. Så det blir väldigt pirrigt nästa vecka, helt enkelt.

    Men har kommit fram till att oavsett hur det blir så blir det bra. Antingen har lutealfasen inte förlängts och jag får mens på torsdag. Då tar det säkert bara lite tid innan prolaktinet lämnar kroppen. MEN då infaller äl på barnfri vecka nästa gång! Jiho! Eller så förlängs lutealfasen men jag blir inte gravid. Det är ändå det tråkigaste alternativet, men det är väl ändå gött att veta att lutealfasen förlängts. Eller så blir jag gravid!! Win win win ☺️

    Men livet är så himla bra i övrigt. Våren är här! Har fått jobb! Håller på att tar mc-kort! Känns toppen i bonusfamiljen! Så alltså, just nu är jag på topp ändå, så graviditeten får komma när den kommer. Nån gång kommer den ju.

    Hur går det för dig? Nånting som tyder på äl? Starkare tester eller flytningar?

  • DidoAeneis

    Jaa, haha är så pirrig! Men mina bröst läckte lite idag, så jag tänker ändå att jag förmodligen kanske får vänta en cykel till innan kroppen är i balans igen. Jag vill inte ha för höga förhoppningar. Äl+5 idag, inga känningar whatsoever.

    Det hjälper verkligen när man har annat som känns bra! Mindre fokus på sånt där. Taggad på jobb, så graviditeten får gärna låta vänta på sig nu, så jag hinner jobba hela höstterminen, haha. Men vi kommer ändå försöka nästa månad också. Som sagt, ingen tid att förlora.

    Okej! Det låter ju jättebra att kolla upp det, kanske ta prover. Progesteron hade varit spännande att se. Ser fram emot att höra hur det går och vad de säger.

    Ja, vintern är hemsk! Särskilt där vi bor, bara blåsigt och blött. Ingen snö ens. Suck. Men nu sol och varmt snart!

  • DidoAeneis

    Oj, är det idag??? Berätta allt! Håller ni er borta från samkväm nu då, du och mannen?

    Ja, alltså avslutet som så har funkat jättebra. Hon sover bättre än nånsin på nätterna. Brösten var det inga problem med alls fram till för två dagar sen typ. Skönt att du känner att du förmodligen får det avslutet du ville ha! 1 års amning är en toppenstart i livet.

    Äl+7 idag. Tycker att jag har asmkt flytningar, men det verkar ju bara vara det nya normala mellan äl och BIM för min del, så det säger väl inte så mkt. Försöker att inte hoppas för mycket med tanke på att jag precis slutat amma. Men klart man hoppas ändå!!! Hahah. Blir såååå spännande på onsdag och torsdag att se om mensen kommer eller inte. Kreverar av pirr! Haha.

    Gött med potentiell solsemester! Det är ju verkligen underbart. Åker i juni med min femåring och mormor, då får "bebisen" stanna hemma med sin far en vecka. Ska bli så gött!

  • DidoAeneis

    Nämen! Trist att det var så hafsigt gjort. Gött att höra att du är superfertil, men vad baserar han det på mer än de många äggen? "Han" också... Inte för att vara sån, men har alltid funderat över varför män blir gynläkare. Rodda med era egna kön. Svårt att sätta sig in i en vilja att bli gravid och en oro att inte kunna bli det för en man. Och att en kort lutealfas inte skulle påverka är väl rena dumheterna!

    Ingen tillstymmelse till mens idag iaf, inga rosa flytningar, ingenting. Känner mig också helt ogravid, haha. Förra cykeln fick jag rosa flytningar på kvällen äl+9 och sen kom mensen morgonen efter, så jag håller verkligen andan nu imorn och i övermorgon. Hoppas hoppas hoppas. Testar på lördag om jag inte fått mens.

    Ahh, så det finns fortfarande en liten "risk" alltså. Spännande! Hur går det med den fortsatta amningsnedtrappningen?

    Jaa, så härligt att få lite egentid med henne. Även om vi mest är i luven på varandra just nu. Men resan är ju ändå några månader bort, så hon kanske hinner växa ur denna fas 🙈

  • DidoAeneis

    Guuud, kvinnan! Inget blod, inget rosa än. Vill inte hoppas fööööör mkt. Men det är ju iaf helt klart längre lutealfas än sist! Tror jag fick äl fm cd17 sist också, denna gång kväll cd16. Så absolut längre. Testar imorgon bitti. Kan inte hålla mig längre. Äl+11. Borde vara rättvisande. Men ska inte bli knäckt om neg. Isf bra att lutealfasen förlängts iaf.

    Hur går det för dig? Äl-test?

  • DidoAeneis

    Men jihoo för positivt test iaf. Undviker ni ligg nu? Ni har inte fått till det nu nyligen då?🙈 Var inte neggo nu, du ammar ju iaf inte nattetid längre. Det är ju då det frigörs mest prolaktin. Vi hoppas på längre lutealfas!

    Jag har dock negativa nyheter. Neg test imorse. Fan. Bra med längre lutealfas men varför blir jag då inte gravid??? Suck! Aja, mycket annat kul i livet. Skrev på anställningsavtal i onsdags, så from april jobbar jag 80 procent! Och den 100 i höst. Yay! Och klarade teoriprov för MC igår 🥳 Kör upp 2 maj. Såååå mkt lättare med gravmotgångar när livet i övrigt är på topp. Men nu får mensen gärna komma snart så vi kan få äl på barnfri vecka nästa gång. För är det neg på äl+11 kan man väl lita på det?

  • DidoAeneis

    Magkänslan säger inte gravid. Jag tycker att det borde ha blivit positivt idag i så fall. Men ja, det kan ju ha varit en sen befruktning, men troligtvis ej. Läste på nån sajt att 79 procent testar positivt på äl+11... Så oddsen är dåliga. Men läste på en annan sajt att median-hcg är 12 på äl+10, så isf borde det ju vara rätt få som får positivt så här tidigt iom att de flesta testerna mäter från 25. Men ja, magkänslan säger neg.

    Haha vore väl just typiskt att när ni höll er borta från det så går du och blir på tjocken! Ändå lite spännande och kul att chansen "finns". Guuud vad härligt med resa! Glad för din skull!

  • DidoAeneis
    Alltså jag orkar inte 😂 Var ju inställd på att det inte hade gått den här månaden. Men ännu ingen mens eller känningar, och nu skulle jag slänga testet från igår. Och vad fan ser jag om inte ett svaaagt streck?!! Vet att man absolut inte ska kolla test efter tiden, men klart att jag tittade när jag skulle slänga. Strecket går inte att fånga på bild, men det ÄR där. Är det ett torkstreck? Kan man få ett streck långt efter tiden trots att det varit neg?

    Testar imorn om mensen inte dykt upp. Gud, det här är för nervpirrande för mig.
  • DidoAeneis

    Orkade inte vänta, tog ett nytt test i eftermiddags. Neg. Trodde jag. Skitbesviken. Men så efter en kvart...ett torkstreck igen! Mycket mycket svagt. Herregud. Väntar tills på måndag med att testa igen, orkar inte slitas så här mellan hopp och förtvivlan varje test. Men alltså oavsett - äl+12 idag och ingen mens! Lutealfasen förlängdes! Hur går det för dig? Har du känt av äl?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning