Ni som anser er äta någorlunda nyttigt..
Vad äter ni om dagarna?
Nyfiken då jag tror att många som tror de gör det egentligen äter mer onyttigt än vad de tror..
Vad äter ni om dagarna?
Nyfiken då jag tror att många som tror de gör det egentligen äter mer onyttigt än vad de tror..
Vad äter du själv?
Är ingen frukostmänniska så äter sällan det.
Utan gör en ägglatte som jag tar när jag kommer till kontoret eller vid skrivbordet (om jag jobbar hemma).
Kaffe + 2st ägg som mixas.
MÅSTE jag äta frukost så gärna naturell yoghurt med nötter, honung eller bär.
Eller knäckemacka med skivat ägg och mycket skinka.
Lunch = rester från gårdagen. Gärna mycket grönt av olika slag, någon proteinkälla och sen någon hyfsat balanserad dressing/röra eller en bit fetaost. Ibland som det är, ibland i en wrap.
Middag igår blev hemmagjorda blandfärsbiffar med bl.a. rivet äpple och lök i, klyftpotatis och grekisk sallad (vi älskar fetaost).
Ikväll finns det tacoköttfärs kvar från i förrgår så det blir tacoköttfärs, riven ost, grönsaker, gräddfil, såser, jalapenos och tortillabröd. En klassisk tacotisdag
Okynnesätning just nu är nötter som fått vara i ugnen en stund med salt och honung. Gärna mandlar. Farligt gott!
Är ingen frukostmänniska så äter sällan det.
Utan gör en ägglatte som jag tar när jag kommer till kontoret eller vid skrivbordet (om jag jobbar hemma).
Kaffe + 2st ägg som mixas.
MÅSTE jag äta frukost så gärna naturell yoghurt med nötter, honung eller bär.
Eller knäckemacka med skivat ägg och mycket skinka.
Lunch = rester från gårdagen. Gärna mycket grönt av olika slag, någon proteinkälla och sen någon hyfsat balanserad dressing/röra eller en bit fetaost. Ibland som det är, ibland i en wrap.
Middag igår blev hemmagjorda blandfärsbiffar med bl.a. rivet äpple och lök i, klyftpotatis och grekisk sallad (vi älskar fetaost).
Ikväll finns det tacoköttfärs kvar från i förrgår så det blir tacoköttfärs, riven ost, grönsaker, gräddfil, såser, jalapenos och tortillabröd. En klassisk tacotisdag
Okynnesätning just nu är nötter som fått vara i ugnen en stund med salt och honung. Gärna mandlar. Farligt gott!
Vad äter du själv?
Jag har slutat sen flera år med fruktyoghurt, äter bara naturella och tillsätter själv med bär och nötter. Minskat rejält med bröd och de få gånger jag äter det så blir det enbart 1 macka med mer pålägg på så som skinka, ost, ägg, gurka, tomat, paprika, beror på vad som finns.
Keso, ägg, proteinpannkakor.
Dricker aldrig juice eller saft utan mest vatten eller som mest Pepsi Max. Kaffe är svart. Te med honung.
Grönsaker till all middag och lunch och äter mer vegetariskt, kyckling, fisk än kött. Äter inte mer än vad som fylls på en 23 cm tallrik eller dagens assietter. Då mer grönsaker och protein än kolhydrater.
Sen givetvis händer det att man äter pizza eller annan skräpmat ute ibland men det är inte varje månad precis och äter max 1/2 pizza då.
I det stora hela har jag väl tagit mycket onödig socker genom att ha valt bort och ersatt med annan smaksättare.
Brukar starta dagen med ett stort glas vatten, en preworkout och så drar jag till gymmet. Väl hemma så blir det sen frukost:
Frukost: Havregrynsgröt gjord på havregryn, vassleprotein (smak: vaniljbulle), jordnötssmör och en tsk linfrön.
Lunch: Idag blev det nötfärsfylld paprika. Igår var det stekt kyckling, airfryed pommes, en msk creme fraiche och en spetspaprika. Dagen innan det en omelett gjord på tre ägg och tre msk grädde med spenat på sidan av.
Mellanmål: Protein-milkshake eller en skopa proteinpulver.
Middag: Idag blir det samma som gårdagens lunch. Kyckling, ett parti pommes och creme fraiche med valfri grönsak.
Kvällsmål: Kvarg.
Brukar starta dagen med ett stort glas vatten, en preworkout och så drar jag till gymmet. Väl hemma så blir det sen frukost:
Frukost: Havregrynsgröt gjord på havregryn, vassleprotein (smak: vaniljbulle), jordnötssmör och en tsk linfrön.
Lunch: Idag blev det nötfärsfylld paprika. Igår var det stekt kyckling, airfryed pommes, en msk creme fraiche och en spetspaprika. Dagen innan det en omelett gjord på tre ägg och tre msk grädde med spenat på sidan av.
Mellanmål: Protein-milkshake eller en skopa proteinpulver.
Middag: Idag blir det samma som gårdagens lunch. Kyckling, ett parti pommes och creme fraiche med valfri grönsak.
Kvällsmål: Kvarg.
Idag blir det fiskgratäng. Fisk: Alaskan Pollak, flundra. Potatismos kring kanterna och grädde i mitten.
Hemlagad mat tror jag på!
Tillräckligt varierat och inte för mycket. Det borde vara det enkla svaret.
Idag har jag ätit
frukost: två koppar kaffe med lättmjölk
lunch: inget
eftermiddag: en kopp kaffe med mjölk
middag: en kycklingfilé, ca 2 dl nudelsallad (nudlar, vitkål, morötter, dressing), en halv avokado, en halv tomat, lite gurka, blandade salladsblad.
Ok nyttigt skulle jag säga (att det sen är för lite är en annan sak)