• Anonym (Patania)

    Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man

    Från Maj 2023 till Januari 2024 var jag medlem på Happy pancake. Jag bor i Skåne och är drygt 30 år. När jag var medlem pluggade jag på högskolan och jag arbeta vid sidan av. Idag är jag färdigutbildad och jobbar heltid. Mitt utseende: Lång, i form och vältränad, utseendemässigt kanske 8 av 10, om man tänker ögon och ansikte. Finns absolut snyggare män än mig, men jag tillhör övre skiktet. Jag är ingen skitstövel utan försöker vara respektfull och snäll. 

    För er som inte vet vad Happy pancake är så är det en svensk dejtingsida som är gratis, dvs alla funktioner ingår och är gratis. Du kan kontakta hur många du vill. Du kan kontakta folk antingen genom att skriva till de eller genom att lajka de, dvs trycka på en symbol som visar att du är intresserad av de och de får då ett hjärta skickat till sig. Du kan också se när någon varit inne på din profil och läst. Så funktionerna är bra. 

    Under den här perioden skickade jag ut meddelande till 149 kvinnor. Samtliga av de jag skrev till hade jag även lajkat. Jag hade även lajkat en hel del kvinnor som jag aldrig skrev till. 
    90% av de jag skrev till skrev aldrig tillbaks. Vissa blockade mig direkt. 
    Av de som skrev tillbaks så raderade vissa sina konton mitt i konversationen eller slutade helt att logga in. Andra slutade svara mitt i konversationen och när jag sedan skrev igen till de så blev jag blockad. 
    Det var 3 kvinnor av alla de här som jag lajkat eller skickat meddelande till som jag skrev till i ca 2 veckors tid och konverserade med utan att de blockade mig eller försvann. En av de bodde i norra Sverige så det blev inget med henne, den andra kände jag inte riktigt att vi hade samma intressen så det rann ut i sanden. 

    När jag skrev till folk hade jag tagit mig tid till att läsa deras profiler och försöka prata om nått utifrån deras intressen. Jag var aldrig otrevlig eller oartig. Jag hade 3 profilbilder, både ansikte och helkropp. Innan jag startade konto tog jag massvis med bilder tillsammans med en vän och valde sedan ut de 3 som blev
    överlägset bäst. 

  • Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man
  • Anonym (Maria)
    Anonym (HG) skrev 2024-10-11 16:32:42 följande:

    Det verkar finnas ca 230 000 aktiva medlemmar på HP.
    126500 är män.
    103000 är kvinnor.

    Skulle inte säga att skillnaden är BRUTAL.


    Var hittade du det?
  • Anonym (Patania)
    Anonym (HG) skrev 2024-10-11 16:32:42 följande:

    Det verkar finnas ca 230 000 aktiva medlemmar på HP.
    126500 är män.
    103000 är kvinnor.

    Skulle inte säga att skillnaden är BRUTAL.


    Detta är ju fakestatistik, förmodligen beräknad av de själva för att locka till sig fler användare. De försöker sannolikt även få det att se ut som fler kvinnor använder det än vad som egentligen är sant. Dejtingsidor vill få det att framstå som så jämnt som möjligt för att locka till sig fler användare och öka i popularitet. 

    Det ska alltså enligt denna statistik funnits 100 000 aktiva kvinnor där. 

    Jag var inloggad nästan varje dag under den period jag hade medlemskap. Mina inställningar var på kvinnor i åldern 23 år till 45. Alltså den överlägset största ålderskategorin som nätdejtar. Jag var under denna period inloggad så gott som dagligen. På sidan kunde du se vilka som var online. Jag skulle uppskatta antalet kvinnor som var inne minst en gång i veckan till max 300 stycken. Oftast såg man samma profiler dag ut och dag in. Antalet kvinnor som var inloggade lika ofta som mig, alltså minst en gång om dagen, var kanske 100, max. Och då inta samtidigt utan spritt över dygnet. 

    Det kan heeeeeeeeeeeeeeeeelt omöjligt finnas 100 000 aktiva kvinnor där. 
    Jag vet inte ens om Tinder som är den överlägset största skulle kunna visa på en sådan siffra om man räknar bort inaktiva konton, fejkkonton/botar.

      
  • Anonym (W)

    Märkligt att kvinnorna blockade TS. Jag har bara använt Mötesplatsen (inte min grej) och match.com (bättre). Jag har bara blockat enstaka män och då var det för att de skrev en massa sexuella grejer eller gav andra obehagliga vibbar. 


    Det är ganska hårt att blocka någon bara för att man inte är intresserad, 

  • nordas

    Lugnaste livet har man som singel. Går inte att komma runt det, sa oskuldsmannen.

  • Anonym (Patania)
    Anonym (W) skrev 2024-10-11 20:58:01 följande:

    Märkligt att kvinnorna blockade TS. Jag har bara använt Mötesplatsen (inte min grej) och match.com (bättre). Jag har bara blockat enstaka män och då var det för att de skrev en massa sexuella grejer eller gav andra obehagliga vibbar. 


    Det är ganska hårt att blocka någon bara för att man inte är intresserad, 


    Så här var det ungefär: 

    De som blockade mig gjorde det i olika skeden. Jag skrev aldrig något elakt eller personangrepp. Jag blev ibland blockad mitt i konversationerna helt utan anledning. Tre kvinnor hade skrivit till mig och visat intresse genom att skicka minst 4 meddelanden. Jag ställd kunde ställa en helt vanligt fråga så som "vad gillar du att göra på fritiden" eller "hur gammal är din dotter" om någon nämnde att hon hade en dotter. Och då vart man direkt blockad helt utan anledning. 

    I vissa fall, kanske 2 stycken blev jag blockad om jag skickade 2 meddelanden efter varandra utan att hon hade svarat på det första. Till exempel vecka 1 skrev jag något. Sedan fick jag inget svar på några veckor och då testade jag att skicka ett kort meddelande igen, så som "vad händer, haft en trevlig helg?" Då vart jag blockad efter det andra meddelandet utan att hon skrivit något tillbaks. Anledningen till det andra meddelandet var att jag tänkte att det första inte hade kommit fram eller att hon bara missat läsa det. Detta var ingen jag gjorde ofta, skickade 2 meddelanden till samma person som inte svarat på det första. 

    I 3 fall blev jag blockad efter att jag skickat ett trevligt första meddelande. Hon läste det, blockade mig sedan. 

    I två fall blev jag blockad efter att jag inte hört av mig på länge eller om jag hade ställt någon lite mer ifrågasättande eller kritisk fråga. Så som exempelvis "tror du att vi kommer kunna träffas ofta om du har 2 hundar du ska ta hand om?, vi bor ju trots allt på långt avstånd emellan oss."
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Agnes) skrev 2024-10-08 06:31:15 följande:

    Lägg bara ner. Det är inte fel på en kvinna bara för att hon inte vill dejta en viss man. 


    Jag förstår att vissa män, som misslyckats på dejtingsajter, tycker det, för då slipper de ta tag i sina egna problem. 


    De fann helt enkelt inte TS tillräckligt attraktiv. 


    Med tanke på att jag nästan på daglig basis får ihållande blickar från kvinnor i min ålder och yngre så tror jag inte det har att göra med det. Jag VET att jag är ganska attraktiv. 

    Däremot tänker jag att det kan finnas vissa anledningar. 

    Den ena är att jag uppfattats som ett fakekonto, en player/fuckboy eller någon utan liv. Jag hade inga bilder där jag var tillsammans med vänner, inga bilder från några aktiviteter. Samtliga bilder var typ porträtt på mig utan syfte. Jag tror även att vissa kan ha uppfattat mig som alldeles för snygg och bra för att vara sann. Så de kände att jag då antingen bara var ute efter ett ligg eller att jag inte var den jag utgav mig för att vara. Jag hade inga fotoverifierade bilder. 

    Den andra anledningen är att en väldigt stor andel av de jag skickade till bodde i andra delar av Sverige. Och anledningen till att jag gjorde det var att antalet kvinnliga profiler i min stad Malmö var mycket lågt. 
  • Anonym (HG)
    Anonym (Maria) skrev 2024-10-11 13:42:42 följande:

    Hittar ingen statistik på hur många män och kvinnor det finns på HP


    Hur kan du inte hitta? Gjorde en sökning och det fanns flera ställen att läsa.
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Jaja) skrev 2024-10-07 14:47:58 följande:

    Så ts har fått nobben trots att han är så snygg, snyggare än alla 150 tjejer han raggade på, kallar sig ödmjuk också, han läser faktiskt en presentation. 

    .....


    Nu var det förvisso 148 jag skickade meddelande till. Och jag blev inte dissad av samtliga. Det var kanske 15 av de som skrev tillbaks. Sen var det vissa få som skrev till mig utan att jag hade tagit kontakt med de, kanske 4-5 stycken. Bara en av de här skickade jag tillbaks till, och då svarade hon inte mer. Så allt som allt kanske jag hade 20 konversationer. Av de 20 var det 3 stycken jag hade långa konversationer under flera veckor. Och jag hade möjlighet att gå på fysisk dejt med samtliga 3 om jag ville, men jag ville inte.  

    Urdåligt, jag vet. Jag har ju skapat tråden, så jag medger att det är uselt. Men få det inte att låta som om INGEN VILLE HA KONTAKT MED MIG ELLER 150 STYCKEN DISSADE MIG. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (HG) skrev 2024-10-11 21:24:01 följande:
    Hur kan du inte hitta? Gjorde en sökning och det fanns flera ställen att läsa.
    Skulle bli förvånad om det ens finns 1000 aktiva kvinnor där. Inte en chans att det finns 100 000. 

    Om någon tror att jag pratar skit så rekommenderar jag att ni reggar ett konto där och utforskar själva. 

    Hade det funnits 100 000 aktiva kvinnor på HP så hade jag kunnat skickat till minst 500-1000 kvinnor i Malmö. Jag skickade till totalt 10 kvinnor i Malmö, och totalt kanske det fanns runt 30 kvinnor i Malmö. 
  • Anonym (Maria)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-11 21:10:32 följande:
    Så här var det ungefär: 

    De som blockade mig gjorde det i olika skeden. Jag skrev aldrig något elakt eller personangrepp. Jag blev ibland blockad mitt i konversationerna helt utan anledning. Tre kvinnor hade skrivit till mig och visat intresse genom att skicka minst 4 meddelanden. Jag ställd kunde ställa en helt vanligt fråga så som "vad gillar du att göra på fritiden" eller "hur gammal är din dotter" om någon nämnde att hon hade en dotter. Och då vart man direkt blockad helt utan anledning. 

    I vissa fall, kanske 2 stycken blev jag blockad om jag skickade 2 meddelanden efter varandra utan att hon hade svarat på det första. Till exempel vecka 1 skrev jag något. Sedan fick jag inget svar på några veckor och då testade jag att skicka ett kort meddelande igen, så som "vad händer, haft en trevlig helg?" Då vart jag blockad efter det andra meddelandet utan att hon skrivit något tillbaks. Anledningen till det andra meddelandet var att jag tänkte att det första inte hade kommit fram eller att hon bara missat läsa det. Detta var ingen jag gjorde ofta, skickade 2 meddelanden till samma person som inte svarat på det första. 

    I 3 fall blev jag blockad efter att jag skickat ett trevligt första meddelande. Hon läste det, blockade mig sedan. 

    I två fall blev jag blockad efter att jag inte hört av mig på länge eller om jag hade ställt någon lite mer ifrågasättande eller kritisk fråga. Så som exempelvis "tror du att vi kommer kunna träffas ofta om du har 2 hundar du ska ta hand om?, vi bor ju trots allt på långt avstånd emellan oss."
    De hoppades väl att du skulle fatta vinken av det bristande intresset för kontakten och när du inte gjorde det och skrev igen, då blockade de

    Och de som blockar direkt gör det av bekvämlighet, skulle jag tro. De har antagligen massor av kontaktförsök från ointressanta (eller om du gillar det bättre - orelevanta) män och försöker spara tid och kraft på detta sätt
Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man