Inlägg från: Cathariiina |Visa alla inlägg
  • Cathariiina

    Trump skjuten inatt!

    nihka skrev 2024-07-15 08:59:53 följande:
    Det finns ingen "kulturell bakgrund" till att gemene man ska äga automatvapen med tillbehör som gör att man kan massakera barn, unga och vuxna. 

    Vilken tur att Sverige inte har några gränser som är "öppna på vid gavel". Och att yttrandefriheten gäller även för svenskar.
    Nej, alltså, jag tycker också att man borde dra gränsen vid automatvapen. Alltså INNAN automatvapen, så att vanligt folk inte fick äga dem.

    Nähä. Hur kom vapnen in då, som det skjuts med var och varannan natt? Kan du svara på det? Vem sa något om yttrandefrihet?
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-15 09:07:37 följande:
    Sanningen är förstås att det du kallar för "import" är orsaken till att det öht finns skjutvapen i USA. De nordamerikanska Indianerna hade inga skjutvapen förrän nordamerika kolloniserades. 
    Så är det förstås, och det går att dra andra paralleller också mellan invandringen till USA och invandringen till Sverige. I båda fallen blev det mycket sämre för den ursprungliga befolkningen, d.v.s. indianerna respektive svenskarna. Indianernas öde kände vi ju till, men lärde vi oss av det? Nä. Eller rättare sagt: våra makthavare kanske inte ens kände till det, för att de var för dumma och obildade: Mona Sahlin, Reinfeldt, Löfven, Annie Lööf, diverse folkpartister och miljöpartister som också drev på...
  • Cathariiina

    Rally: ja jag tror mer på låg intelligens och total inkompetens. Till och med jag som aldrig arbetat med något sådant, hade mätt upp det möjliga skjutavståndet till alla tak, trän, lyktstolpar o.s.v. i närheten, och kontrollerat att det inte var någon däruppe. Och naturligtvis kontrollerat att alla byggnader på det avståndet var tomma och säkrade, så att ingen fanns i byggnaden som kunde gå upp på taket genom någon taklucka, eller skjuta genom ett fönster. Detta känns ju som något man skulle lära ut den allra första dagen på Men in Black-utbildningen?

  • Cathariiina
    22
    CATHARIIINA SKREV 2024-07-15 07:50:26 FÖLJANDE:

    M2: snälla rara. Hur skulle Trump ha kunnat vinna 2016 om bara 25 procent hade röstat på honom? 


    För att det verkar finnas en "kulturell bakgrund" till att inte rösta i USA.
    S
    SDetta kan ju faktiskt höra ihop. På pionjärtiden var det som sagt var man för sig själv, det fanns inget samhälle man kunde luta sig mot. Därför kan det vara så, att de lever kvar i att det inte spelar någon större roll vem som sitter i Vita huset eller kongressen just nu, för man   tänker ändå klara sig själv, leva sitt eget liv där man bor och är barnfödd...
  • Cathariiina
    Cathariiina skrev 2024-07-15 14:16:59 följande:
    22
    "För att det verkar finnas en "kulturell bakgrund" till att inte rösta i US"

    Mitt svar: 

    Detta kan ju faktiskt höra ihop. På pionjärtiden var det som sagt var man för sig själv, det fanns inget samhälle man kunde luta sig mot. Därför kan det vara så, att de lever kvar i att det inte spelar någon större roll vem som sitter i Vita huset eller kongressen just nu, för man   tänker ändå klara sig själv, leva sitt eget liv där man bor och är barnfödd...
    Nytt försök...
  • Cathariiina

    Padirac: vad som hänt är att den förra (och kommande!) presidenten har blivit skjuten, och om det överhuvudtaget har varit möjligt, så har säkerhetstjänsten fuckat upp.

    Dessutom handlade det inte om någon avancerad terroristoperation ens, utan om en ensam, utstött pojke utan någon som helst utbildning eller erfarenhet från terristorganisationer, polis, militär, säkerhetstjänst... Ändå vann han mot dessa dyrt betalda "experter". Så lätt var det.

    Säkerhetstjänsten kan inte skylla på lokala polismän. Det är deras ansvar att säkerställa att dessa lokala polismän har tillräcklig komptens i så fall, och att samordna ansvaret och se till att alla förstår sitt ansvarsområde. Säkerhetstjänsten har en enorm budget, det FINNS tid och resurser till det. 

  • Cathariiina

    Men sluta. Det där är en fördom som du läst dig till i Aftonbladet samt hört på SVT. Republikanerna är ju de konservativa, de som står för ordning och reda i samhället. Många av dem är dessutom troende kristna. De är inga sluskar, sluskarna finns på den vänsterliberala sidan. 


    CATHARIIINA SKREV 2024-07-15 13:51:17 FÖLJANDE:
    Jaha. Och de 50 procenten som inte bryr sig om att rösta alls, eller har förlorat rätten p.g.a. brottslighet, är inga rednecks, utan högutbildade, allmänbildade, hårt arbetande människor, landets stöttepelare..?
    Vad de är eller inte är har väldigt lite att göra med att Trump och MAGA mobiliserat sitt störa väljarstöd bland 'inavlade rednecks'

    Du måste förstå att det ena vare sig förutsätter eller utesluter det ena.

    Trumps och MAGAs väljarstöd är till stor del 'inavlade rednecks' som du kallar dem. 
  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 14:00:10 följande:

    Trump är ju inte heller laglydig, allmänbildad eller landets stöttepelare.

    Drömmer


    Det är han väl, han har gjort massor i sitt liv som business man. Han låg inte på latsidan innan han gick in i politiken heller. Och när han var president gjorde han mycket för industrin - där vanligt folk arbetar - och säkerheten i landet. Detta med muren mot Mexiko (som aldrig blev byggd fullt ut, men det hjälpte lite mot den illegala invandringen i alla fall) var t.ex. en nödvändighet, då det alltid blir mer problem i ett land med en massa illegala invandrare som begår brott, jobbar svart o.s.v..

    Har du något exempel på där Trump visat prov på bristande allmänbildning? För jag kan nämligen inte minnas något sådant. Det är en fördom. När man verkligen lyssnar på vad han säger, och då även i oförberedda intervjuer, så talar han alltid mycket klokt. Biden däremot är helt borta så fort han måste släppa sin telepromter och försöka formulera sig på egen hand (OK att det förmodligen beror på sjukdom).
  • Cathariiina

    Nikha: whatever. Huvudsaken är att Trump vinner igen, och det kommer han att göra nu - garanterat! Så kan det bli lite ordning på den här planeten igen. Glad

    May be an image of 4 people and the Oval Office

  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 14:48:18 följande:
    Hur många gånger har han fått göra konkurs? 

    Alla pengar han ärvt är förbrukade fler gånger om och det är väl ett klart betyg på hur usel affärsman han är. Däremot verkar han vara bra på att låna pengar och skattefuska samt att tigga pengar av vanligt folk.

    Dömd brottsling sexbrottsling, dömd förskingrare, nära vänskap och kopplingar med sexbrottslingen Epstein.

    Kopplingar till ryska pengar inom fastighetsbranschen. 

    Tänker att det går bra att spruta in klorin/bleach i kroppen för att skydda mot covid. 

    Electorbedrägerier, skyldig till insurrection enligt domstol.

    Konstanta felaktiga påståenden om rösträkningen, är han dum i huvudet, ljuger han eller är det ett försök till bedrägeri?  You tell me!

    Bidens hälsa har ingenting med Trumps idiotier att göra. Biden är en annan person. Det tror jag att du förstår, eller kan du inte skilja på dessa två personer? 
    Sexbrottsling? Det där med porrstjärnan var ju bara fånigt. Efter så många år. I Sverige hade det varit preskriberat för länge sedan. Och att man kan få sådana skadeståndsbelopp av en rik person i USA är tokigt, för det öppnar bara för en massa falskanmälningar. Kvinnor förför rika män eller säljer sex till dem, och sedan anger de dem för våldtäkt, och hoppas att det ska gå vägen så att de ska få ett sagolikt skadestånd. Det är rättsosäkert.

    Det var Demokraterna som fuskade sig till segern i förra valet. Det var t.ex. osannolikt många poströster som tillhörde demokraterna på sina håll, i Michigan bland annat. OSANNOLIKT.

    Det står ett presidentval för dörren nu, om du inte visste det, och då blir det naturligt att man jämför de två kandidaterna med varandra. Och det är ingen tvekan om, att Trump är den som har kvar mest av sin kapacitet från ungdomens dagar, även om dessa två egentligen är för gamla båda två. Den som vinner måste ju orka hålla igång i fyra år efter segern, också. Kanske borde USA införa en övre åldersgräns på 70 år på valdagen, eller på tillträdelsedagen som president i händelse av att kandidaten vinner?
Svar på tråden Trump skjuten inatt!