• Anonym (Undrande svarande)

    Skulle du stanna hos en otrogen man?

    Jag vet att detta är individuellt och beror på förutsättningar etc men rent generellt tänkt...

    Du får av en slump veta att din sambo sedan 5 år har varit otrogen och du förstår att det inte är något tillfälligt utan en längre historia med känslor.  

    Din första tanke är att rädda det som räddas kan och vet att senaste tiden inte varit så kärleksfull som den kunnat vara och borde varit. Du kommer kommer med förslag som utåt sett låter bra men som givetvis är grundat i ren panik, skräck och svartsjuka. 

    Men frågan är om du verkligen stannar? I panik och chock och ilska kan vad som helst sägas och vad som helst göras men när det gått en tid. Hur resonerar du efter några dagar? En vecka? Några veckor?  Spelar det någon roll vad du får veta eller kan gissa dig till  utöver det du redan fått bekräftat? 

  • Svar på tråden Skulle du stanna hos en otrogen man?
  • Virriga Vera

    Nej, det hade jag inte gjort. Vårt förhållande är baserat på respekt och förtroende. Är han otrogen så har han ingen respekt för mig och mitt förtroende för honom är förverkat. Han får gärna träffa andra, precis hur många han vill. Men det är utan mig i sitt liv.

  • Anonym (Aurora)

    Nej, jag hade mått alldeles för dåligt för att kunna stanna. Skulle inte kunna leva med den konstanta osäkerheten mot personen i fråga.

  • Anonym (Undrande svarande)

    Tilläggas bör att personerna är 55+ . Inga gemensamma barn men två vuxna barn bor hemma. 

  • Norrlandstjejjj

    Förut, innan jag gifte om mig så tänkte jag att jag aldrig någonsin skulle acceptera otrohet. Numera tänker jag snarare att en relation är ett konstant vägande mellan för och nackdelar. Klart jag inte skulle tycka om det, men aldrig att jag skulle separera om det förblev förhållandevis okänt framförallt för ens omgivning. Min man skulle få gå ut starkt med på olika sätt och höja mig utåt, sänka sig själv och förmedla ett budskap om att vi är ett tryggt par. 

    Men det är så länge vår relation i stort, eller det liv vi lever har mer för än nackdelar. Är otroheten bara en förlängning av ett förhållandevis dåligt gemensamt liv så skulle jag dumpa direkt och förstöra hans anseende ordentligt. 

  • Anonym (Nej.)

    Nej, jag hade inte accepterat det. Det finns inga ursäkter jag kan tänka mig som hade gjort att jag kunnat förlåta det. 

  • Ocdmänniska

    Nej hade lämnat, alldeles för stort svek, sen fått reda på att det var så många år sedan skulle bara kännas värre 

  • Anonym (soppatorsk)
    Anonym (Elisa) skrev 2023-11-22 22:35:23 följande:

    Om vi bara hade varit tillsmmans i 5 år så hade jag sparkat ut honom-alltså inte stannat en sekund....Eller det är vad mitt yngre jag hade gjort i alla fall....

    Men om det hade hänt idag (efter 15+ år) så hade jag bara sagt, "men vad trevligt , då kan ju jag också skaffa mig en älskare"...

    Hade han inte "gått med på" att jag också kunde ha någon annan vid sidan om...så hade jag sagt åt honom att flytta.

    Dom som är otrogna brukar inte vilja ha/bo hos sina älskare/älskarinnor/kk n osv...annat än för sex...så jag hade nog bett han flytta dit då isåfall bara för att jävlas..😉


    Exakt detta. Man kan faktiskt ändra sig med tiden.

    Vad som helst som skapar lite ny gnista vore välkommet nu.
  • Anonym (Fru)

    Hej 
    min man har varit mer otrogen än vad jag anat. 


    Han erkänner enbart det han behöver och tror det startade 
    för 15 år sedan. Då han var mkt ute med olika vänner. 


    Jag var aldrig svartsjuk o trodde aldrig han kunde bedra mig. 


    Men han har erkänt 2 ggr o bara så lite som möjligt. 


    Har tagit upp det nyligen o sagt till han tror du verk att jag inte förstår vad du har gjort. Kom inte med ursäkt att d inte var så mkt. 


    Jag förlät iallafall men då visste jag inte hur mkt det var förän nu. 


    Nu skulle han säkert göra d igen om tillfälle kom. Om d händer igen då kommer jag kanske förlåta igen... jag blir alltid förhörd efter 25år tillsammans så är han misstänksam. O det är han ju för han vet vad han gjort mot mig. 
    Jag känner att d är vi 2 har dock sämre självförtroende än han o jag vill inte bryta upp pga familj o min kärlek t han. 


    Jag kan inte se mig med ngn annan, flörtar ngn med mig
    så tar jag aldrig emot den flört. 

  • Anonym (jag)

    Been there, done that och nej, det är absolut inte värt det.

    Finns inte en chans att jag hade stannat med eller utan barn. Finns ingen som helst anledning att slösa bort sitt liv på en människa som inte går att lita på och som bevisligen tycker du, er relation och er familj är så lite värt att hen tyckte det var värt att sätta det på spel på det sättet. Då är det väl bättre att säga bye bye och satsa på någon som värderar dig och er relation mer?

  • Anonym (jag)
    Anonym (soppatorsk) skrev 2023-11-23 17:20:18 följande:
    Exakt detta. Man kan faktiskt ändra sig med tiden.

    Vad som helst som skapar lite ny gnista vore välkommet nu.
    Det där är ett väldigt naivt sätt att resonera. Man kan säkert vinna på eurolotto oxå, men att bara snacka om vad man KAN göra är totalt irrelevant. Det relevanta är hur ofta händer det?

    Och NEJ, det händer väldigt sällan att folk förändras bara sådär rent spontant, oftast förändras folk EFTER att de fått lära sig en dyr läxa, dvs deras agerande sved ordentligt för DEM, inte för andra. Men så länge man kommer undan med det eller det bara sved för andra inte en själv så är oddsen att man förändras väldigt små.
Svar på tråden Skulle du stanna hos en otrogen man?