Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-04 14:03:57 följande:
    Du kallar även mig för "manshatare" men när jag ber dig visa var jag skrivit ett enda manshatande inlägg så kan du inte framställa något.
    Verkar som att nivån för att bli kallad för "manshatare" är extremt låg. Räcker att säga ifrån till kvinnoförakt tydligen.
    Vaddå, att slänga sig med epitetet incel även på folk som knappast visar några tecken på att vara det, hur ska man tolka det?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (M) skrev 2023-12-04 14:50:59 följande:

    Ingen som kan visa var manshatet i tråden finns ? Flera har sett det, men vill inte visa?





  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (M) skrev 2023-12-04 14:50:59 följande:

    Ingen som kan visa var manshatet i tråden finns ? Flera har sett det, men vill inte visa?





  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-04 15:01:05 följande:
    Ja det kan väl tolkas som hatfullt att tex ta för givet att någon anonym på ett forum bara sitter hemma i en källare och är fet och ful  och inte duschar. Han ska kamma till sig och ta ansvar för att göra sig attraktiv. Utan att ens veta om detta stämmer, att han är fet, inte duschar, sitter i mammas källare osv så skriver man fördomsfullt det ändå som om det är en sanning.
    Precis. Hur mycket vet de om hur ensamma män kämpar med sig själva eller inte? Stereotypen som de ofta framhåller känner de flesta till. Men även ensamma kvinnor tillåter sig att förfalla. Att stereotypisera över ensamma män, är inte det manshat?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-04 15:10:47 följande:
    Var hittar du "manshatet" här?
    Du är ju för mycket.
    Att inte ens trevliga män eller män som vill visa sig från sina bästa sidor duger, vilket säger mer om den kvinnliga mottagaren än mannen ifråga.

    Det här dömandet av män och deras försök att framstå som attraherande ser man OFTA på FL. Män över 40 ses som "äckliga gubbar" även av kvinnor som är jämnåriga eller äldre. Hur fan kan man ha en sådan dömande syn. Inte ens KD klankar ner på kvinnor på det sättet, även om han ofta anklagas för både det ena och det andra.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (duh) skrev 2023-12-04 22:57:38 följande:
    Det finns väl fler sätt att jävlas på än våld?
    Och det är ju kvinnor minst lika duktiga på som män.

    Om du vill ha ett konkret exmelpel så är ju Zara Larsson sitter på teve och uttryckligen säger att hon hatar män " "I hate all men. Men in general are disgusting, unpleasant and annoying."  Och bemöts av applåder och inga som helst konsekvenser för hennes karrirär utan tvärtom hon får massor med positiv feedback ett tydligt exempel, vad tror du hade hänt om en manlig artist sagt samma sak om kvinnor?

    Eller vad sägs om allas våran kära Lady Dahmer som sitter på svensk radio och rapar ur sig manshat heöt fritt utan konsekvenser. Tror du en man hade fått säga samma saker om kvinnor oemotsagt på svens radio?

    För att inte tala om alla manhatande extremfeminister, de verkar ju ganska många.

    Så jag har faktiskt jävligt svårt att tro att de som sitter här påstår att de minsann aaaaaaaaldrig sett manshat är helt ärliga med det. Drömmer

    Möjligen har de kanske aldrig sett en kvinna spöa skiten av en man, men det betyder ju inte att manshat inte existerar och är utbredd och tyvörr oxå vädligt normaliserat. Kanske är det för att det är så normaliserat som många påstår sig aldrig sett det?
    Jag ser att du får svar som att detta inte skulle vara något att hänga upp sig på. Och hur kan dessa kvinnor inte veta vem Lady Dahmer är? Hon har ju tillochmed varit medlem på FL för ett antal år sen och är en känd extremfeminist, för att inte säga tongivande.

    Det är ju helt rätt det du skriver. Vad hade hänt om en man hade spytt ur sig sådant om kvinnor som dessa två kändisar om män? Mycket dåligt av kvinnor här inne att försöka släta över öppet manshat som "inget att bry sig om", men det visar också på hur de försöker legitimera manshat genom att låtsas förringa det.,
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-12-05 11:45:41 följande:

    Varför startas inte trådar av män om hur vissa män förstör livet för kvinnor och för andra män, problemen kring mansrollen istället för att sura över föraktfulla kommentarer från kvinnor? Tala om att sila mygg och svälja kameler.

    Det är ju dessa män som är anledningen till att föraktfulla kommentarer ens uppstår. Det är dessa män som är anledningen till att män misshandlas. Till att kvinnor utsätts för sexualbrott.

    Var är männens protester mot Andrew Tate istället för mot Zara Larsson?


    Kanske för att vi befinner oss på ett forum där manshatet/ föraktet är mycket mer förekommande än hat mot kvinnor. Hade vissa kvinnor här varit snällare från början hade dessa reaktioner inte kommit. Nu bli det så att som dessa har sått får de skörda.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-12-05 17:08:43 följande:
    Det här är kommentaren jag syftade. "Hade kvinnor varit snällare hade de fått backup".

    Well, om män varit snällare hade föraktfulla kommentarer om män inte ens existerat.
    Det har länge förekommit mansföraktande inlägg och kommentarer på FL, oftast, ska sägas, illa "maskerade". Vissa män som haft "mage" att beklaga sig över ensamhet och att inte kunna hitta någon partner har ofta bemötts nedlåtande med epitet som incel, offerkofta och patetisk. Kvinnor har tillskrivit dessa män egenskaper som de inte har. Medan kvinnor som skrivit inlägg om att de har svårt att hitta vettiga och attraktiva män vid dating har fått förståelse och uppmuntran.  Man måste vara selektivt blind om man undgått att se detta. Värst är väl åldersfascismen mot män över 40, som per automatik antas vara "gubbar" som sett sina bästa dagar. Att som forumreglerna säger, tänka på personen bakom skärmen, verkar inte direkt vara högprioriterat hos dessa kvinnor.,

    Ni hjälper till att sätta tonen, hur mycket ni än väljer att förneka det.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-05 17:49:33 följande:
    En man som skyller sin avsaknad av sex på kvinnor är en incel. Brukar gå hand i handske med offermentalitet och spridande av kvinnoförakt. Presenterar sig någon på det sättet så är sympatin också förbrukad.

    Fullkomligt logiskt.

    Vad som däremot skulle vara fullkomligt ologiskt är att en sån person skulle bemötas av sympatier från gruppen de sprider förakt över (kvinnor)

    en ensam man som inte skyller sin ensamhet på andra bemöts med bara sympatier och empati. Ser det hela tiden.

    Så fungerar världen.
    Kvinnor då som skyller på män för att de inte hittar någon man som passar dem, vad ska man kalla dem?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    ClumsySmurf skrev 2023-12-05 19:40:54 följande:
    "Värst är väl åldersfascismen mot män över 40, som per automatik antas vara "gubbar" som sett sina bästa dagar."

    40 åringar som har den mentala åldern ungefär där den ska eller väljer att jobba på den istället för att försöka föryngra det yttre 10 år så de ska passa in bland yngre lider nog inte så mycket av "åldersfascismen"

    "Ni hjälper till att sätta tonen, hur mycket ni än väljer att förneka det"

    medan den som hotade "forumägaren" på sin blogg är ju själv som en jävla ängel....
    Var och en får väl göra vad de vill med sina liv och sina utseenden. Om folk reagerar med avundsjuka på det så kan de hellre låta bli att kommentera än att lägga sig i. Ska vi då kalla kvinnor för tanter eller kärringar när de försöker med samma sak?

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?