Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Bä) skrev 2023-11-30 06:45:33 följande:
    Jag har sett av flera av kvinnorna som beter sig illa mot mig, har fått det serverat. Männen raggade på dom. Klart att de blev förtjusta då. Det känns bra att få den bekräftelsen. De vågade själva inte ragga, så det var skönt att män gjorde det.
    Då är det lätt att tala om för andra hur man ska vara och göra, eftersom de själva slipper. Ofta hycklar de också. För de säger att män ska vara på ett visst för att inte vara omanliga. Ändå så gillar de män som beter sig så som de inte tycker att män ska bete sig. 
    Ja, det är den där dubbelheten man inte blir klok på och det är många gånger inte lätt att som man förstå hur man ska vara för att duga. Man ska vara sig själv, säger folk, men det verkar mest bara vara en klyscha. För oftast duger bara den bästa och mest polerade versionen av sig själv, om man har "tur" vill säga. Har sett så mycket klagande på mäns utseenden här på forumet som jag faktiskt nästan aldrig hör annars. Å andra sidan lär det väl finnas anledningar till att de hänger här så mycket.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-30 07:10:08 följande:
    Ni måste förstå att det inte finns ett facit. 

    Sen att folk säger klyschor som "det räcker med att vara sig själv" får man ju såklart genomskåda. Man ska alltid vara den absolut bästa versionen av sig själv för att attrahera andra. 

    Klagande på utseende i allmänhet är det ju mest män som står för. De ser ju i princip enbart utseende, inre kvaliteter bryr de sig inte så mycket om. Det är talande att det är kvinnor som lägger mest pengar på skönhetsindustrin och operationer.

    Jag tycker det är bra att även män får känna på utseendehetsen som idag, eftersom de själva bidrar till den i hög grad.
    Aha, jag börjar fatta mer nu varför kvinnor på forumet är så dömande mot mäns utseenden. Det är alltså någon sorts "hämnd" för att ni själva känner er hårt bedömda och måste anstränga er för att se något sånär bra ut?

    Och vad vet du om att män inte går efter inre kvaliteter? Tänker du då bara på t.ex. sexistiska män som kontaktar dig vid dating? Förstår överhuvudtaget inte varför folk som söker något seriöst ens hänger på skitappar som Tinder t.ex. Det är ju nästan bara oseriöst folk där, eller folk som bara är ute efter tillfälliga sexkontakter.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-30 10:44:30 följande:
    Nej det stämmer inte. Finns gott om folk som söker allt möjligt där, har träffat finfina partners på tinder.

    Du skriver det ovan som en sanning, vad baserar du det på?
    Å ena sidan säger ni att ni träffar "finfina" partners, nästa stund gnälls det om att det bara är fula och sexistiska män som kontaktar er vid dating. Hur ska ni ha det? Glad
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-11-30 10:42:46 följande:

    För kvinnor har ju mäns utseende såklart blivit en välja-faktor vid dejting, just eftersom kvinnor kan vem de vill dejta. Och eftersom många kvinnor lägger mycket tid på sitt utseende förväntar de sig givetvis en partner som också gör sig attraktiv. 

    Män är inte vana vid att de måste ta sig i kragen här. Det duger inte att vara otränad och förvänta sig en snygg tjej liksom. 


    Även män är olika där givetvis. Det verkar som om flera kvinnor här har en stereotyp färdig bild av ensamma män, kanske baserat på endast egna erfarenheter?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-30 12:27:41 följande:
    För att kvinnor har ett gemensamt hive mind av nån slags sort? Hm.

    Jag som är en enda individ (trots att jag är kvinna ja) har en grymt omfattande kravlista och har inte kontakt med dom som inte är bra. Så noll problem.
    Någonting säger mig att din grymt omfattande kravlista kan ha ett samband med att du hänger mycket på FL...
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-30 12:47:20 följande:
    Hur menar du nu?
    Säger inget mer så har jag inget sagt. Glad
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Överhuvudtaget bör man upphöra med att stereotypisera ensamma män. Som att de generellt skulle vara lata, tjocka och fula soffpotatisar, det finns de som är det, men det gäller knappast för alla ensamma män. En del har helt enkelt bara haft otur.

    Jag tror inte ofrivilligt ensamma kvinnor gillar att man stereotypiserar dem, som lata, tjocka och fula oduglingar.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-01 17:04:43 följande:
    Ja det här håller jag med om. Folk som svarar i trådarna bara tar för givet att det är en fet slusk som aldrig gör något vettigt inte ens duschar. Och skriver det på ett otrevligt och förminskande sätt. Det tycker jag absolut är en hatisk attityd
    Jag misstänker att det kanske är sådana män som kontaktar dem vid dating, men då kanske det främst säger något om dem själva?

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Du to go) skrev 2023-12-01 17:25:14 följande:
    Få ensamma kvinnor sitter och gnäller över att män har för höga krav och borde ligga med kvinnor de inte attraheras av. Det kan ju vara en bidragande effekt till att det inte finns en lika tydlig stereotyp som för kvinnor som för ensamma män. 

    Män som mår dåligt riktar ofta sin ilska och frustration utåt medan kvinnor riktar den innåt. Män som mår dåligt är ett mycket större hot mot kvinnor än vad kvinnor som mår dåligt är för män. Så att kvinnor håller sig borta från män som mår dåligt är bara en ren självbevarelsedrift. En man som visar frustration och skyller sina misslyckanden på kvinnor upplevs som obehaglig. Vilket inte är konstigt. Att få tryckt i ansiktet att man som kvinna är roten till allt elände i en mans liv, en man man aldrig ens träffat eller känner över är väldigt avskräckande. Att bara för att man råkar vara kvinna är man skyldig okända män både det ena och det andra. 
    Fast hur många ensamma män påstår att kvinnor är skyldiga dem något? De uttrycker väl snarare bara en frustration och besvikelse över att inte hitta någon, precis som en del ofrivilligt ensamma kvinnor gör?
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (M) skrev 2023-12-01 17:43:41 följande:
    Så du menar att vissa kvinnor är så dåliga att de bara drar till sig sunkiga män? Att dessa kvinnor inte förtjänar bättre?

    Vad säger det då om alla de män som inte ens får några matchningar? När inte ens de sunkiga kvinnorna vill ha dom? Det kanske säger något om dessa män? 
    Har sett en del kvinnor på forumet som har väldigt hög svansföring, dvs de anser sig vara så pass snygga och fräscha att de knappt kan acceptera någon annan än en man som i det närmaste har fotomodell-utseende. Ändå är det knappast sådana män de blir kontaktade av vid dating. Självklart har vi män också utseende-preferenser, sa vi något annat skulle vi ljuga. Men kanske förstår vi att vi måste lägga ribban där vi själva är och därikring, för att undvika att bli besvikna. Sedan kan en människas personlighet göra denne attraktiv, även om personen inte har de klassiska skönhetsdragen.

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?