Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    ClumsySmurf skrev 2023-12-06 02:18:07 följande:
    det du egentligen menar är att om folk inte håller med dej ska de inte svara på dina inlägg.

    Kvinnor på nästan 50 år som blir kränkta av att höra att de inte ser ut som 30 behöver nog höra att de är tanter
    Jag är uppfostrad med att man inte ska döma folk efter ålder, jag tror heller inte att 40 är någon "magisk gräns" där man ska "förvänta sig att förfalla". Det finns gott om exempel på folk som ser unga och fräscha ut långt upp i åldern. Sedan är det en liten obetydlig klick människor här på FL som är negativt inställda till det mesta och vars uppfattningar och vad katten skiter ut man kan lägga i samma påse. Man har mer och mer börjat förstå att FL är de hopplöst olyckligas näste, men ändå ett "bra" forum om man vill få sina känslor att svalla. Kanske är det just det som triggar mig att fortsätta svara.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    molly50 skrev 2023-12-06 12:33:17 följande:
    Du tror inte att kvinnor som försöker föryngra sig har blivit kallade för tanter,kärringar eller patetiska?
    Faktiskt inte vad jag har sett. Tvärtom brukar kvinnors försök att se yngre ut uppmuntras, medan mäns försök ses som patetiska och gubbsjuka. Men det blir väl så på ett forum där en övervägande majoritet är kvinnor varav vissa kanske inte trivs så bra med sig själva och sina liv. Men för det blir det ju inte bättre av att vara ovänlig och försöka trycka ned folk som vill göra något konstruktivt med sig själva.


  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (M) skrev 2023-12-06 14:45:54 följande:
    Fast nu var du ju själv taskig. Är du själv missnöjd med ditt liv?
    Jag beskriver det bara som jag har upplevt och upplever det. Nej, jag är väl inte helt nöjd med mitt liv själv. Men då vi verkar vara flera som sitter i samma båt på forumet så är det väl bättre om vi försöker uppmuntra och stödja varandra än att det ständigt ska mynna ut i detta ändlösa tjasande om kvinnor vs män. Det blir ju bara att man drar ner varandra och skapar ännu sämre stämning.


  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-06 15:01:04 följande:
    Varför tjafsar du då? Du drar upp de mest bisarra inläggen som exempel på "manshat" Du är ingen snäll människa.
    Då är jag i gott sällskap då. Du har ju själv skrivit tidigare i tråden att du inte är någon snäll människa.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    molly50 skrev 2023-12-06 22:47:01 följande:
    Då har vi olika erfarenheter.
    Jag har sett kvinnor tryckas ner på samma sätt och blivit kallade både det ena och det andra för att de kanske klär sig och sminkar sig som en yngre.
    Jag har t om hört kvinnor som gjort så som kallats äckliga.
    Det är inte ett dugg bättre.
    Har jag aldrig sett på det här forumet iallafall. Men om du har "bevis" så får du gärna länka.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    molly50 skrev 2023-12-06 23:21:19 följande:
    Det är svårt att länka till saker man hört IRL.
    Annars hade jag gärna gjort det.
    Men du eller någon annan kanske kan länka till alla mansföraktande kommentarer som ni påstår sprids här i forumet?
    Hittills har ingen lyckats presentera något sådant.
    Bara påståenden.
    Mansföraktande kommentarer postas hela tiden. Ser du inte det så blundar du väl för det. I den här tråden t.ex duggar de tätt.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Man på 26 år) skrev 2023-12-07 03:05:38 följande:
    Javisst! Och staten är med på noterna! Om jag nu skulle säga något som går mot feminismen eller något som strider mot wokekulturen så kan jag ge mig fan på att jag tex blir av med jobbet. Och nu har jag kort och gott kommit till en punkt där jag inte är i behov av ett jobb - och det är även dags att slå tillbaka mot dem som tryckt ned mig. Jag är nämligen uppvuxen med att det är en merit att inte ge igen på något vis men att du har rätt att göra det när du tycker gränsen är nådd.

    Så ja , jag är väldigt arg. 
    Nu vet jag inte hur det har varit för dig, men vissa av oss har varit för snälla i våra liv, låtit oss trampas på och dribblas med. Jag är också uppfostrad med att man ska vända andra kinden till och låta udda vara jämnt, men jag resonerar tvärtom sedan några år tillbaks. Elaka människor ska ha vad de förtjänar, oavsett vilket kön de tillhör. Detta för att de ska lära sig att man beter sig inte på vissa sätt och leva i tron om att man alltid ska komma undan med det.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ols) skrev 2023-12-07 10:31:29 följande:
    Det jag tycker är lustigt är att män aldrig står upp för kvinnor, men ändå förväntar de sig att kvinnor ska stå upp för dem. I åratal har män varit helt passiva när det gäller mäns våld mot kvinnor, våldtäkter, förlossningsvård och usla löner och arbetsvillkor. Jag har sett ytterst få män engagera sig när incels skriver om hur kvinnot borde fördelas och drogas. Ändå förväntar sig män världens backup? Berätta gärna först hur ni själva engagerat er. 
    Sådant kan försvåras av att, när det gäller kvinnor i relationer där de blir misshandlade av sin man/ partner, faktiskt inte vill att någon utomstående man lägger sig i, eftersom de är rädda för att det ska bli värre då. Jag har velat hjälpa och har erbjudit fristad åt ett par kvinnor som levde i relationer där de blev misshandlade, men dessa har tackat nej,av rädsla för vad att mannen då kan bli ännu mer aggressiv om han får reda på det.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Ja) skrev 2023-12-07 11:03:11 följande:
    Är att erbjuda en fristad att STÅ UPP för kvinnor? Stå upp i det du beskriver hade väl mer varit att säga ifrån till mannen att det han gör mot kvinnan är fel. Helst öppet inför andra. Eller vad lägger du i begreppet STÅ UPP?
    Sådana män brukar inte ändra på sig ens om någon ger dem en omgång stryk. Vet detta av erfarenhet.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-07 15:58:32 följande:

    Ja, varför ska en fråga om manshat generera kvinnohatande inlägg?

    För att det är trådens syfte, att förminska skiten kvinnor blir utsatta för av män. En form av utövande av kontroll över kvinnor. Vi har ju sett "någon" skriva tidigare att han vill införa sexkvoter i syftet att fördela kvinnorna bland männen.


    Handen på hjärtat, tror du samhället är farligt för män pga av kvinnor? Tror du (som någon säger) att om kvinnor får nobben av en man så är det "manshat"?


    Vilken skit förminskas?

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?