• KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    I denna artikel resonerar Tomas Ramberg på Dagens Nyheter om möjliga resultat efter riksdagsvalet 2026. Han avslutar med 4 olika scenarier efter nästa val.  Själv tror jag att både SD och M kommer göra mycket dåliga resultat i nästa val och att det resulterar i att både Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson avgår. Vad tror ni?


    etidning.dn.se/p/dagens-nyheter/2023-05-13/a/tomas-ramberg-for-s-och-lo-ar-sd-ett-existentiellt-hot-darfor-blixtrar-det-i-anderssons-ogon/2357/1002363/40001775




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Svar på tråden Riksdagsvalet 2026
  • slirren
    KillBill skrev 2023-09-23 10:33:23 följande:

    De rödgröna partierna skulle få 58% av mandaten om vore val idag. En SD-styrd regering skulle bara få 42%..

    novus.se/valjarbarometer-arkiv/novus-valjarbarometer-september-2023-l-c-och-kd-under-4-sparren/


    Det är väl ganska klassiskt att det alltid är opinionsmässigt bättre att sitta i opposition och klaga på allt än att styra själv. Hur som helst så är det en bit kvar till 2026.
  • Minnesbank

    Jag tror att vi efter valet får uppleva ett nytt politiskt regeringssamarbete i Sverige, kanske inte nödvändigtvis direkt efter valet men under mandatperioden.

    Sannolikt kommer småpartierna, C, KD och L att missa riksdagsspärren, kanske även MP - lite beroende på vad partiet fokuserar på och vem som blir nytt språkrör.

    Vänstersidan, S, V och ev MP, kommer att uppnå en betryggande riksdagsmajoritet, men ett sådant regeringsunderlag kommer att vara nästan lika dysfunktionellt som vårt nuvarande regeringsunderlag.

    Med eller utan Ulf Kristersson kommer M och S till slut att tvingas till samarbete för att försöka hantera klimatanpassning, begränsa nyrekryteringen till gängen, försöka återupprätta en fungerande välfärdsstat och skapa ett svenskt förhållningssätt till hotet från autokratin mot demokratin.

  • Rataxes
    KillBill skrev 2023-09-24 09:53:56 följande:

    Detta avslöjades redan när Ulf Kristersson mötte förintelseöverlevaren Hedi Freid och nu har Ulf Kristersson återigen svikit ett löfte.


    Lita aldrig på ett handslag från en lögnare.


    www.aftonbladet.se/sportbladet/a/EQAL9G/ulf-kristersson-lovade-250-miljoner-till-idrottsforeningar-i-utsatta-omraden-bojan-djordjic-ilska
    Men lita på löften från S ska man göra.



    S i Mordor lovade hyresfritt till ungdomsidrotten.

    It's ok when we do it. 

    Mvh 

    S i Mordor 
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-25 18:37:43 följande:
    Men lita på löften från S ska man göra.

    S i Mordor lovade hyresfritt till ungdomsidrotten.

    It's ok when we do it. 

    Mvh 

    S i Mordor 
    Nej du har fel. Det var förvaltningens förslag men S och övriga partier som styr sa nej. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Hur kan någon rösta på det här pajaspartiet?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-03 08:21:04 följande:

    Hur kan någon rösta på det här pajaspartiet?


    "Klimatgranskarna" är alltså en site med mycket nära kopplingar till (mp) som startats efter att dessa förlorat makten och i princip verkar gå ut på att klaga på att regeringen inte driver (mp)s politik. Nåja, de behöver ju inte ha fel för den sakens skull men det är bra att känna till deras bias.

    Det jag saknar är varför (sd) röstade emot. Det kan finnas många fullt legitima skäl, som t. ex. att man värnar subsidiaritetsprincipen, knappast i just detta fallet, eller att man själv har ett annat förslag som man tycker är bättre. Eller så är (sd) helt enkelt bara pajasar, men det framgår inte av inlägget.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026