• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Gvk

    Quinsey: Nja! Det gjorde rätt ont faktiskt när hon hängde sig så men jag bet ihop. Nu ska jag banne mig plussa bara för det lidandet! ;)
    Nej, tvillingar vore skoj men jag gör ju detta på egen hand  så undrar hur jag skulle få ihop det rent praktiskt med 2st små själv.


    Lycka nu till imorgon!
    Kommer tänka på dig och logga in då och då för att se hur det gick. Så spännande! 
    Hoppas du ändå kan sova i natt!
    Hur gammal är du förresten?

    Noelni: Ok, då förstår jag! De har säkert stenkoll, de jobbar ju med det här dagligen. 
    Ja, det är verkligen sjuka pengar det här kostar. Har insett att man kan lägga hur mycket pengar som helst på detta. Vart utgår ni ifrån om man får fråga? Har själv bott i Malmö i många år :)
    Bra de gör ISCI då ökar det ju era chanser ytterligare.
    Så taskigt med en skattesmäll lagom på detta. Ibland känns det som livet verkligen är emot en alltså.
    Förstår du är stressad! Känner igen det där!
    För min del så har jag bara ett strå sperma kvar från den donatorn jag använder mig av. Han är inte heller aktiv donator längre. Det innebär att det måste lyckas för mig den gången annars är jag rökt.

    Det verkar som det där med fryskostnader är olika  för beroende på hur man går tillväga, så ring dem och fråga är mitt råd.

    Haha! Ja, tvillingar är rätt smidigt på ett sätt.
    Men precis som du skriver så kanske det blir lite mycket för just mig som är ensam (än så länge).

    Myran1234: Redan dag 11 alltså! Wow! Jo men absolut att jag kommer tjuvtesta då. Är så nyfiken! Men jag tror inte det blir något. 42år och med 2st 3dagars embryon.
    Minimal chans men visst den finns😅
    Nu när jag ser vad du skriver så växer hoppet ännu mer.
    Hur gammal är du om jag får fråga?
    Kunde du ana du var gravid innan du tog testet?
    Några särskilda känningar. Jag är märkligt varm om
    magen, fast det är säkert pga progesteronet.

    Humlaan:  Wiho!🥳 Så glad för din skull att du fick ett tillbaka och så många i frys. Det är verkligen kanonbra att få så mycket som 5 blastocyster på ett försök!


    Hur gammal är du om jag får fråga?


    Hoppas det kommer bli ett plus nu på stickan om några veckor! 

    Visst är de dryga de där tabletterna man stoppar upp.
    Blir ju som tapetklister i trosorna.😂🙈


    BaeA: Så tråkigt med missfall och nu med att inget klarade sig till frysen!
    Det är sådan sorg när det händer. Styrkekram!
    Känner dessvärre inte igen mig i det du beskriver med blödningarna då jag alltid haft en riklig mens.

    Jag äter magnesium, folsyra och järntillskott (Blutsaft).
    Det säger dem ska vara superbra men jag vet inte.
    Ät mycket persilja, avokado och kiwi. Det ska också göra susen och kött såklart.🤩
    Stort lycka till!

    Femling: Wow! Så imponerad jag är! Vilka guldägg. Att samtliga överlever till dag 5 händer det liksom!

    Nu får vi verkligen hoppas detta lilla liv stannar i din mage i 9månader🤩👌🏻🙏🏻
    Så tufft med det du gått igenom med så många missfall. Vilken krigare du är som inte ger dig! Håller tummarna!

    Jag ska testa mig 1/7 och jag är så nervös! Vågar inte heller hoppas men det är nog för att jag vet hur besviken jag skulle bli om det är negativt.

  • Gvk

    Jimmithejuice: Oj! vilken pers du går igenom!
    Jag har också gått upp 3 kg och ser ut som en vandrande  ballong. Så där känner jag igen mig men usch för allt det andra!

    Hoppas torkverkingen (äggledare som snurrat sig) går tillbaka och att du inte behöver opereras.
    Har hört att smärtan ska vara nästintill outhärdlig minst sagt!
    Stackare där!
    Hoppas det löser sig och att du snabbt blir av med all vätska i kroppen. 


    Tycker så synd om dig! Inte kul att få detta och särskilt inte några dagar innan midsommar.

    Krya på dig och styrkekramar från mig!
    Skriv gärna snart igen så man få veta hur det går för dig!💗

  • Jimmithejuice

    Gvk, tack så mycket för omtanken ❤️ jag är så rädd för att bli inlagd på torsdag & missa midsommarafton med familjen 🥺 samtidigt har jag ingen aning om vad jag skulle ha på mig för jag ser verkligen gravid ut 🙈

    Tydligen finns det 4 steg av överstimmulering, måttlig, medel, svår & kritisk förklarade läkaren. Jag har medel än så länge men om den blir svår så läggs jag in. Nu ska jag få i mig 1,5 liter vatten, väga mig varje dag & ta spruta i låret varje kväll i minst 7 veckor. Kissar jag mindre än vanligt så måste jag åka in också. Får se vad proverna visar imorgon 🙏

  • BaeA

    Gvk: tack så mycket. Ja, jag är 34 år nu och börjar känna mig lite smått stressad då vi försökt i 2 år snart. missfallet var tidigt så det var ändå ?ok? för det var också på vårt första försök till att bli gravida, så tänkte att det förmodligen skulle gå bra sen eftersom det gick på första. men efter ett år utan framgång började vår resa. ska precis börja läsa ?it?s start with the egg? och äter sedan någon månad sånt som ska vara bra för fertiliteten. men tror jag ska vänta till efter sommaren med mitt nya försök för att inte få samma utfall.. 

  • Quincey

    Tyvärr blev det ingen återföring för mig imorse. Det känns ändå ok, tror jag tog ut förlusten i förväg igår och har typ inga känslor kvar. De ringde från kliniken kl 11:30 fastän alla 5 verkat sluta dela sig efter måndagen, kan tycka det är konstigt att de väntar så länge. Nu blir det en paus inför tredje försöket i höst.

    Gvk, fint att du tänker på mig 🧡 Jag är 33 år och de har inte hittat något ?fel? än. Har varit tillsammans med min sambo i 10 år så önskar vi hade börjat försöka tidigare 😞

    Noelani, fick i samband med att de ringde veta att det räknas som ett förbrukat försök även om det inte blev ET. Det var äggplocket som räknades tydligen.

    BaeA, kan känna igen mig lite. Hade efter IVF1 12 embryon på dag 3 men inget som klarade frysen. Var en riktig chock. Fick sätta in en 3-dagars då men bara för att kliniken hade helgstängt dag 5. Har tagit sååå mycket kosttillskott i 3 månader nu (och högre dos) men resultatet var tom sämre den här gången, färre befruktade ägg och inget till ET/frys. Hoppas få något slags svar från läkaren nu. 

  • Nexii

    Help ! Behöver nån i samma sits eller nån me tips ! 


    har tagit ägglossnings test sen flera dagar tillbaka . clear Blue visa smilie i söndags morse, tre dagar förtidigt enligt appen.
    Testa då igen på eftermiddagen och de var negativt . Testa måndag, också negativt och testar tisdag igår och de va smilie positivt, med två mycket starka sträck. och enligt appen korrekt !
    Idag onsdag är det negativt och fick även gör ultraljud undersökning idag inför FET då jag va osäker på ägglossning . Var av läkaren kan se endast ett ägg som är moget och resten säkerligen om två tre dagar . ska fortsätta testa tyckte hon, men får bestämma själv om jag vill göra en FET eller vänta tills efter sommaren. kan den ge utslag för det ägget som var moget och sedan positivt igen när dem andra är mogna ? Blir inte klok 🙁


    känner ju i hela kroppen att ägglossning är nu, och vilket testen visar igår.


    Slemhinnan var fin och treskiktad och redo för embryo. har bara en i frysen , chansa o göra nu eller vänta till Augusti ? Heeeelp nån som haft liknande ? 

  • Noelani
    BaeA skrev 2023-06-20 21:41:52 följande:

    Hej!
    Nu har jag läst igenom hela tråden, och är så imponerad över alla som kämpar. Hoppas vi får våra efterlängtade + tids nog. Min man och jag har försökt i snart två år, med ett tidigt missfall i sept 21. vi har precis genomgått försök 1. Allt ser bra ut både hos honom och mig. 

    För egen del kom livets största chock igår. Gjorde äggplock för en vecka sedan där man fick ut 19 ägg varv av 11 vart befruktade, men ingen av dem klarade sig till frysen. I dagsläget vet jag inte så mycket mer då sköterskan ville boka in oss oss doktorn den 27/6. Fick även min ?mens?, en vecka efter ÄP. Har aldrig blött så mycket och det kom även massa koagulerat blod i går morse i två omgångar. Var dock så chockad efter beskedet att jag glömde fråga om det.

    Jag hoppas att nästa försök kommer ge bättre utfall för det kommer också vara min första cykel efter bättre intag av kosttillskott, har legat lågt på både järn och d-vitamin vilket kan bidra till infertilitet och de tar ju 3 cykler innan man ev förbättrat äggkvaliten, någon som har erfarenhet av att stärka upp?

    I bagaget har jag även en operation av myom och när jag var på ultraljud sa min doktor att jag hade ?kissing ovaries? men att det inte är någon fara. När jag själv googlat så kan jag inte läsa något ?bra? med det, någon som vet om det kan bidra till sämre äggkvalite? ska fråga alla frågor när jag är där, men igår kändes det som att hela min värld rasade för hade inte i min vildaste fantasi trott att vi skulle landa på 0. 


    Stor kram till dig! Så himla tungt när man inte får något tillbaka. Men det är fint att se att många andra här inne har varit med om samma sak en cykel för att nästa cykel få ett helt annat resultat :) 

    Jag äter själv D-vitamin och järn... Har alltid låg D-vitamin oavsett vad jag gör så får äta det året om. Och fick lågt järn härom året.. 

    Har du endometrios om man får fråga?
    Femling skrev 2023-06-20 23:26:32 följande:

    Hej! 


    i april gjorde vi vårt första ägguttag, 10 ägg ut och märkligt nog klarade sig alla 10 hela vägen till dag fem och frysning. Blev dock totalfrys pga lätt överstimulering och efter två låånga månaders väntan gjorde vi en FET den 12/6. Har officiell testdag på lördag men testade idag på RD 8 och det var positivt. Kan dock inte känna någon glädje alls i princip utan rädslan tar över, har tidigare blivit gravid 4 ggr på naturlig väg där första var ett utomkveds och sedan tre tidiga missfall så är bara orolig att detta också ska sluta i missfall. Vet att jag ska vara jätteglad över att första återföringen tog, men med det bagage man har är det svårt att vara hoppfull även om vi då fortfarande är inne på försök nr 1 och har 9 embryon kvar i frysen.

    Någon annan som varit/är i samma sits med dessa känslor? 


    Jag har inte varit där själv men känns väl väldigt naturligt att inte kunna glädjas när man kämpat så länge och varje steg är som ett krig. Och så plötsligt fungerar det och man oroar sig (helt i onödan) för att som kan gå fel? Men det kommer gå bra skall du se! Stor kram! 
    Jimmithejuice skrev 2023-06-20 23:32:44 följande:

    Hela eftermiddagen har jag varit på gynakuten. Är fortfarande supersvullen sen äggplocket i fredags & har så ont. Gått upp 3kg sen dess & magen är alltså som en ballong, ser ut som att jag är i v20. Efter undersökning såg dom att det var mkt vätska I buken & under lungorna, inte konstigt att jag har haft ont då. Fick ta blodprov & börja med blodförtunnande sprutor... tillbaka på tors för att kolla värdena igen, ser det sämre ut blir jag inlagd sa läkaren 😭 har verkligen jätteont, imorse var det värst, en stegrande smärta som blev värre & värre tills det slutade & så började det om. Svartnade för ögonen & kräktes nästan av smärta. Läkaren sa att det var äggstockarna som twistar sig runt sin egna axel & då stryps blodet till den. Skulle det fortsatt så skulle det blivit operation för det är farligt. Usch känns så läskigt men nu kommer jag att sjukskriva mig iaf, har jobbat igår & idag trots smärtan.


    Men fina du! Vad tungt det låter. Hoppas du mår bättre snart och ja för sjutton, sjukskriv dig! Kram
    BaeA skrev 2023-06-21 13:21:33 följande:

    Gvk: tack så mycket. Ja, jag är 34 år nu och börjar känna mig lite smått stressad då vi försökt i 2 år snart. missfallet var tidigt så det var ändå ?ok? för det var också på vårt första försök till att bli gravida, så tänkte att det förmodligen skulle gå bra sen eftersom det gick på första. men efter ett år utan framgång började vår resa. ska precis börja läsa ?it?s start with the egg? och äter sedan någon månad sånt som ska vara bra för fertiliteten. men tror jag ska vänta till efter sommaren med mitt nya försök för att inte få samma utfall.. 


    Det kommer gå bra skall du se! Det är så övergripande många som lyckas med IVF och utöver de 70% som lyckas på 3 försök är det också en jättestor % som lyckas naturligt efter IVF.. för att inte tala om försök 4 osv.. ;) 

    34 är ju purungt också! :) 
    Quincey skrev 2023-06-21 13:37:12 följande:

    Tyvärr blev det ingen återföring för mig imorse. Det känns ändå ok, tror jag tog ut förlusten i förväg igår och har typ inga känslor kvar. De ringde från kliniken kl 11:30 fastän alla 5 verkat sluta dela sig efter måndagen, kan tycka det är konstigt att de väntar så länge. Nu blir det en paus inför tredje försöket i höst.

    Gvk, fint att du tänker på mig 🧡 Jag är 33 år och de har inte hittat något ?fel? än. Har varit tillsammans med min sambo i 10 år så önskar vi hade börjat försöka tidigare 😞

    Noelani, fick i samband med att de ringde veta att det räknas som ett förbrukat försök även om det inte blev ET. Det var äggplocket som räknades tydligen.

    BaeA, kan känna igen mig lite. Hade efter IVF1 12 embryon på dag 3 men inget som klarade frysen. Var en riktig chock. Fick sätta in en 3-dagars då men bara för att kliniken hade helgstängt dag 5. Har tagit sååå mycket kosttillskott i 3 månader nu (och högre dos) men resultatet var tom sämre den här gången, färre befruktade ägg och inget till ET/frys. Hoppas få något slags svar från läkaren nu. 


    Åh Quincey, så ledsen för din skull! Vet ju exakt hur det känns. Ja så konstigt de inte ringer tidigare.. nästa gång ska jag ringa själv varje dag som GVK sa och kolla hur det går ist för att sitta och oro sig. 
    Nexii skrev 2023-06-21 15:27:39 följande:

    Help ! Behöver nån i samma sits eller nån me tips ! 


    har tagit ägglossnings test sen flera dagar tillbaka . clear Blue visa smilie i söndags morse, tre dagar förtidigt enligt appen.
    Testa då igen på eftermiddagen och de var negativt . Testa måndag, också negativt och testar tisdag igår och de va smilie positivt, med två mycket starka sträck. och enligt appen korrekt !
    Idag onsdag är det negativt och fick även gör ultraljud undersökning idag inför FET då jag va osäker på ägglossning . Var av läkaren kan se endast ett ägg som är moget och resten säkerligen om två tre dagar . ska fortsätta testa tyckte hon, men får bestämma själv om jag vill göra en FET eller vänta tills efter sommaren. kan den ge utslag för det ägget som var moget och sedan positivt igen när dem andra är mogna ? Blir inte klok 🙁


    känner ju i hela kroppen att ägglossning är nu, och vilket testen visar igår.


    Slemhinnan var fin och treskiktad och redo för embryo. har bara en i frysen , chansa o göra nu eller vänta till Augusti ? Heeeelp nån som haft liknande ? 


    Om det är clearblue har jag hört att man inte ska förlita sig på strecken utan bara displayen... Men jag har ingen koll alls i övrigt på hur det fungerar vid FET tyvärr.. Jag trodde man tog ägglossningsspruta då också och sen gjorde återföring? Men man väntar alltså in egen ägglossning? 

    Vad händer om man inte har någon egen då? Nyfiken :) 





  • Humlaaan

    Jimmiethejuic, oj herregud vilken otur alltså. Jag har också gått upp 3-4kg sedan äggplock men har inte samlat på mig någon vätska, utan Är äggstockarna som är gigantiska tyvärr, har ont när jag går, står sitter. Så blir nog en midsommar hemma för mig! 


    quincey <3 vad ledsen jag blir av att höra det. Måste kännas så hopplöst. Du måste be om en annan typ av utredning innan ni fortsätter med erat nästa försöka. Min vän hade samma otur som du med sina första två ivf utan någon förklaring, sen fick hon byta från Bemfola till Menopur och fick lägre dos men längre tid. Kvaliteten på äggen blev mycket bättre och fick tre barn med några års mellanrum på samma IVF! Ge inte upp, men ställ krav på vården! 


    gvk, jag är 31 och har försökt fått barn med min man i tre år nu utan en enda graviditet. hoppas det går vägen den här gången 

  • Nexii

    noelani, gick inte att trycka svara i tråden . 


    men de stämmer man ska enligt bruksanvisning endas förlita sig på displayen , men varför hade ja då smilie söndag och tisdag ? Men inte onsdag ? Eller söndag eftermiddag. De är det som gör mej förvirrad och fick mej att jämför sträcken ? 

    har du ingen egen ägglossning vet ja inte hur dem gör , mej råder dem ju nu att som sagt vänta en Mens till men då blire två mens eftersom det är sommar stängt 

  • Quincey
    Humlaaan skrev 2023-06-21 17:14:23 följande:

    Jimmiethejuic, oj herregud vilken otur alltså. Jag har också gått upp 3-4kg sedan äggplock men har inte samlat på mig någon vätska, utan Är äggstockarna som är gigantiska tyvärr, har ont när jag går, står sitter. Så blir nog en midsommar hemma för mig! 


    quincey <3 vad ledsen jag blir av att höra det. Måste kännas så hopplöst. Du måste be om en annan typ av utredning innan ni fortsätter med erat nästa försöka. Min vän hade samma otur som du med sina första två ivf utan någon förklaring, sen fick hon byta från Bemfola till Menopur och fick lägre dos men längre tid. Kvaliteten på äggen blev mycket bättre och fick tre barn med några års mellanrum på samma IVF! Ge inte upp, men ställ krav på vården! 


    gvk, jag är 31 och har försökt fått barn med min man i tre år nu utan en enda graviditet. hoppas det går vägen den här gången 


    Humlaaan, du har rätt om att ställa krav på vården. Min läkare ringde tyvärr inte upp idag trots att de bokade in telefontid så dröjer tills jag får svar. Tack för att du berättade om din vän, precis vad jag behöver höra 🧡 När har du testdag?


    Är det någon mer som tar både Gonal-F och Menopur samtidigt? Vad säger era kliniker om när senaste utlösningen innan IVF ska ske? Till oss säger de 24h innan men sen säger de också att vi haft lågt antal spermier.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023