• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani skrev 2024-03-03 09:09:20 följande:
    Ja precis, båda mina 2 dagars fäste 😇 och Orkidé8181s var också 2 dagars och hennes lilla kille är ju redan här. Så finns goda hopp med 2 dagars (vet fler som lyckats...)

    ---- 

    Ang TSH har jag fått höra från experter att man inte ska ha över 1.0 för optimal fertilitetsnivå. Men för mig har värdet drastiskt utan anledning gått både upp och ner på bara fåtal månader. Flera läkare har sagt att de är helt normalt. Men över 2 brukar väl behandlas inom den vanliga vården ? 
    Så var det ja! Hjärta Hjärta 

    TSH rekommenderas ligga mellan 0,4 till 2,5 för att var optimalt sett till fertilitet och vid IVFer {#emotions_dlg.flower}. Står även med på läkarnas sida Internetmedicin.seHjärta :D
    Sen vet jag några från vissa kliniker fått till sig att under 2,0 är än bättre.
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-03-03 09:51:57 följande:

    Noelani, Mathilda88: Det är det som är så märkligt med mitt TSH, har aldrig varit anmärkningsvärt högt, så blev bara så chockad.

    Det enda jag vet att jag gjort annorlunda är att jag tagit L-arginine rekommenderat i boken ISWTE då det eventuellt ska hjälpa till att göra slemhinnan tjockare inför FET. Vet inte om det skulle kunnat påverka. 

    Men också värdefullt att veta att det kan gå ner igen på bara några veckor. Får se vad de säger kring detta nästa vecka. 


    Jättemärkligt. Mitt tror jag innan låg på 1,8. Tog ett nytt då ett år senare som då landade på typ 4,3 tror jag? Togs då på morgonen när jag skulle gå av ett nattpass. Tog ett nytt bara några dagar senare efter bra sömn och fick då 1,3. Så var bara ett tillfälligt värde, ngt läkaren också försökte lugna mig med att de bara trodde att det var inför provtagning 2.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-03-03 14:21:35 följande:
    tack  Hjärta

    Fick preçis reda på att ingen av de 3 återstående har gått att frysa idag vilket känns väldigt tungt. De sa dock att de ska odla vidare tills imorgon dag 6 och se om det går då. Vet inte hur många av de tre som fanns kvar det rör sig om men antagligen ngn enstaka stackare som inte kommer vara redo imorgon heller., Precis som i höstas. Shit man blir verkligen helt jäkla knäckt varje gång trots att jag varit inställd på det. 

    Hoppas verkligen att livmodern gör så de embryon jag fick återförda har kraft att fortsätta dela sig.
    Håller tummarna för de tre! Hjärta Min lilla flinga är en 6-dagars Hjärta  Men hugaligen ja, känns som att man knäcks gång på gång med varje motgång. Gråter Hoppas för dig!

    BAEA: Glömde skriva, hoppas det bara var ett tillfälligt värde för dig med Hjärta, annars att du får hjälp Hjärta Håll oss uppdaterade {#emotions_dlg.flower} 
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2024-03-03 20:44:24 följande:

    Hej!

    Någon här som går på STORK-kliniken i Danmark?
    Isf hur gör ni nu när de gått i konkurs? Tänker med embryon och ev betalda behandlingar?

    Såg någon undrade om det funkar att flyga när man är gravid och det går alldeles utmärkt.Skrattande


    Går ju inte själv hos Stork-kliniken, men har läst att de gått i samarbete med Vitanova som ska ta över pågående behandlingar, paket och det de har i frysen om jag förstått det hela rätt Hjärta Så att ingen skulle behöva förlora några inbetalade pengar utan få för det de betalat. Fantastiskt verkligen om det blir så!
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-03-04 06:59:19 följande:

    Hej,
    är det någon som har fått göra återföring dag 5 av ett 5-6 dagars? Jag fick precis positiv LH ökning vilket betyder att dag 6 infaller på söndag när kliniken är stängd.

    Men på lördagar gör de återföringar (på min 35 årsdag). Vet dock inte om det är planen nu heller efter mitt resultat av förhöjda NK & T celler? Ska ringa så snart de öppnar, men vill höra med er andra. 

    och är det någon som vet om fertilitetsplus ger drop på helgen?


    Jag har läst om andra som har gjort det iallafall, att det inte gjorde skillnad att att det var en 6-dagars på dag 5 om den ändå har varit lite långsam initialt Hjärta
    Ja hur ser nu behandlingsplanen ut för att få rätt på dessa NK & T-celler? Räcker det med ett dropp eller måste man ha hunnit med ett par dropp och mediciner innan för att hinna få de under kontroll före en återföring? Hjärta
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-03-04 14:00:56 följande:

    Tack för pepp. 
    De ringde precis och meddelade att inget av de tre som fanns kvar har gått att frysa på grund av att utvecklingen inte varit optimal. Det lät på sköterskan som om det funnits tre som de kollat på idag men känner att det kan vara hon som inte hade så bra koll också och att de faktiskt slutat utveckla sig tidigare.

    FY FAN va jag är less på det här nu, 5 plocka och inte någonsin fått en blasto på dag fem att varken frysa eller återföra. Just nu vill jag bara ge upp och har absolut noll hopp om de två som är återförda. 

    Gud va ont det gör alltså. Vill bara få må bra igen, Den här ivf karusellen senaste året har inte gjort annat än att tynga ner en. 


    Åh nej, höll tummarna så hårt för ngn till frysen! Hjärta{#emotions_dlg.flower} Beklagar Hjärta Ja fy fan alltså, förstår dig Hjärta, Lider verkligen med dig Hjärta Nu håller vi alla tummarna för dina två återförda som trots allt var finast Hjärta
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-03-05 16:55:23 följande:
    tack !
    Jag tänkte verkligen att det skulle vara min tur nu också men tydligen inte hehe.
    Idag känner jag mig lite mer positiv i alla fall, det är ju inte helt kört ännu. 
    Lär bryta ihop igen nästa vecka hehe. 

    Förstår inte hur man ska orka sig igenom en sjätte behandling bara
    Skönt det känns lite bättre nu iallafall för stunden ❤️. Hon Cilla i podden Jag vill ha barn beskriver det fint som att man får ?sörja randigt? så att säga. ❤️ 
    Tänker på dig ❤️
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-03-04 21:37:45 följande:

    Jag fick tyvärr inte göra någon återföring på dag 5. De gav egentligen inget rimligt argument förutom att de vill ge de bästa förutsättningarna. Förra månaden så testade jag LH på morgonen en dag och sedan samma dag på kvällen och fick positivt. Men då räknande dem inte det förrän på morgon dagen efter för att de vill mäta morgon. Så egentligen förstår jag inte riktigt ?skillnaden?. Men får trösta mig med att det kanske blir ett januaribarn istället för december om det går vägen.


    Jag fick kortison som jag ska börja ta direkt och sedan ska vi börja med intralipid (mot kostnad) varannan vecka vid nästa LH höjning.

    när var det dags för dig igen?


    Samtidigt skönt att de kanske tagit dit provsvar på allvar? Eller iallafall noga med att inte riskera embryot med fel dag? Men fortfarande jobbigt att behöva vänta en månad till 😔. 


    Tycker det är märkligt detta med morgonurin och ÄL-test. Kommer ju strula för mig då jag aldrig får omslag på morgonen! Alltid en/kväll och sen negativt nästa morgon igen. Så lite tacksam för att få ta Ovitrelle så behöver vi inte tjafsa om det iallafall haha. 


    Förhoppningsvis återföring under första halvan/mitten av april ❤️

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-03-06 09:45:19 följande:

    Det verkar som att jag fått missfall. Fick en starkare mensvärksliknande smärta i lördags som strålade ut i rygg och lår. Någon dag efter fick jag en känsla av att vara ?tom? i magen. Tog test imorse och CB veckoindikator har minskat och RFSU är har nästan bara ett streck kvar. Helt otroligt att man ska behöva plågas så mycket, har känt mig utmattad i flera veckor och nu slutar det såhär 😔


    Åh nej!!! GråterGråterGråter Nu när det äntligen gått!! Håller tummarna för din flinga i frysen isåfall HjärtaHjärtaHjärta
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-03-07 11:46:17 följande:
    Jag vet, det är helt olidligt alltså. 
    Jag mår verkligen skit rent ut sagt, Tror sämre än någonsin. Mår illa av oro och känner att jag är nära en panikattack hela tiden hehe. 
    Känner mig verkligen som en galning som googlar i alla möjliga trådar för att få hopp men egentligen känns det kört. Det känns som om jag rent rationellt bara borde ge upp nu och inse att jag är av de få % som de aldrig kommer gå för. Jag menar 5 plock. totalt 50 ägg ut, tre återföringar ALDRIG ngt som klarat sig på dag fem. Vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Jag vet att jag ruvar på två men känner mig som ett psykbryt jag vet redan att det inte kommer gå när ingen annan klarat utvecklingen från 6 celler ens. 

    Jga slås med tankarna att aldrig få bli förälder vilket gör så jävla ont. 

    aja ska inte deppa ihop helt ännu hehe. 
    Ush din stackare HjärtaGråter Ångesten är vidrig! Nej känns så tufft när man kikar på statistiken.. Nu har jag fått en flinga till frysen för första gången, men går ändå redan och förbereder mig mentalt för att det kan bli äggdonation nästa steg om inte den tar sig, efter läkarens ordination vid senaste äggplocket. Har du några tankar kring det alternativet? Enormt känsligt ämne och ngt jag själv jobbar med sedan i maj sen första misslyckade IVFen, ännu inte landat helt i. Har börjat med Mindler efter RMC Malmös rekommendation att prata med ngt i november men deras kurator var fullbokad lång tid framöver. Har haft turen att hitta en psykolog som jobbat med IVF-patienter, plus själv varit en också! Jobbar med dessa tankar och ångest kring det hela. Plus lyssnar på podden Jag vill ha barn där hon genomgått det. 

    Men hoppas du inte ska behöva överväga det och jag håller fortsatt alla tummar och tår för er och dina ägg o de två små embryona!! HjärtaHjärtaHjärtaHjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023