• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-03-12 20:09:19 följande:
    Såååå underbart❤️❤️❤️grattis! Sån milstolpe!
    själv är jag på RD1 ????🌟🌟
    Så spännande! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Solig
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-03-13 06:20:39 följande:
    Återigen kvinnohälsan, aldrig prioriterad utan man måste finna svaren själv.

    Min vän har endrometrios och fick inte heller någon vidare hjälp av vården. men när hon slutade äta gluten och minimera sockerintaget så blev hennes smärtor mycket mindre.

    De sa också åt henne att hon kunde ha svårt för att bli gravid och rekommenderade henne att testa tidigt så hon fick två barn tidigt 9 och 8 år sedan och nu väntar hon en liten sladdis till sensommaren och alla kom på naturlig väg. Hoppas dock att du finner något svar 
    Nej men verkligen så!.. 
    Stackaren! Tacksamt hon iallafall fick rådet att börja tidigt, Hjärta och så skönt att det gått bra för henne trots allt! Hjärta{#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-03-13 15:52:05 följande:

    Hej!

    Jag har kört mild stimulering ivf nu.  
    Vul 1 dag 6- inga folliklar vilket kunde vara normalt vid mild. 
    Idag vul 2 - en corpus luteum!!

    Dvs har redan ägglossat!!!

    Och jag kände av det egentligen för 2 dagar sedan 

    Och man såg att ägglossningen inte precis skett så stämmer med ca 2 dagar sedan..

    Så sjukt att ingen blåsa var på gång i fredags och sen ägglossning typ på måndagen!

    Så tråkigt att ha förlorat en månad. 

    😪

    Sen var det ju bara en follikel också. 
    Tråkigt att jag inte fick fler...

    Men bättre än ingen som förra månaden..

    Men lite jobbigt nu. 

    (Mötte också upp en kille jag dejtade förra året igår. Han bor i Frankrike men var här nu. Harskrivit flera brev om att han vill ha en ny chans, att han inte var redo att se det som var framför honom lev osv. Sen när vi sågs så sa han typ jättesnabbt det han inte vill ha en relation. Nähä? Men du skrev ju det i sista brevet bara för nån vecka sen frågade jag. Ja men jag märker att det inte kommer hända.  Så- han gav upp bara sådär.
    Efter ha tillslut ha fått så många brev läste jag som tillslut nyligen- för jag vågade väl tro på att han kanske menade allvar. Och så direkt så var det uppenbart att han inte alls menade allvar. 
    Vem gör så?? Skickar massa brev och sen..
    Ja herregud..
    Jobbig dag idag av flera skäl.

    Är så snurrig i huvudet av alls känslor att jag försökte öppna lägenheten med bilnyckeln...!!

    Stod några meter från dörren och tryckte på knappen på nyckeln för att låsa upp dörren!! 🙈)


    Men herre jisses vilka dagar din stackare! Inte nog med IVFen, så dessutom det på privata planet. Ibland blir man bara så trött på när de håller på så där. Beklagar!
  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-03-15 19:16:40 följande:

    Livets toppar och dalar. Förra fredagen gravsatte vi vår lilla sons urna som vi förlorade för fem månader sen och idag såg vi fina hjärtslag på ett första UL med hans förhoppningsvis framtida syskon från samma batch av embryon som han kom från. Nu vore drömmen att denna lille ska stanna kvar hela vägen till oktober ❤️


    Wow, ja verkligen vilka motpoler Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta 


    Och oj vad tiden går, att det redan gått 5 månader?!? Känns som bara ngn månad sen.. Håller alla tummar och tår för denna! Hjärta

  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-10 17:01:06 följande:

    Hej,
    Ni som kör privat i Sverige, får man betala för alla mediciner också? Trodde att de ändå gick på högkostnadsskyddet, men ex nordic ivf skriver i prislistan att kostnad för hormonstimulering tillkommer 😬 då blir det ju jättedyrt! 


    Nej det går på högkostnadskyddet Hjärta  Tror bara de menar att de inte ingår som gratis i paketet (ex för den som inte uppnått högkostnads-gränsen än).
  • Mathilda88

    Jooosan: Beklagar så ditt missfall GråterHjärta Tänker på dig.

    Björkenli: Wow!! 6 äggblåsor och 4 ägg ut med din historik! Vilken fantastisk utveckling! Och underbart att du fått en återföring Hjärta. Förstår drömmen om att få en till frysen med såklart. Håller tummarna nu! Då gick vi om varandra med en dag, jag var där i tisdags. {#emotions_dlg.flower}

  • Mathilda88

    Igår fick vi återfört vår lilla flinga Hjärta. Den överlevde upptiningen (hade magknip av oron), men däremot berättade embryologen att den inte hade expanderat som förväntat under de 2 timmarna innan återföringen. Däremot var den fortsatt ljus i färgen, tunn samt genomskinlig, precis som den skulle vara. Hade den dött hade den blivit mörk och ej genomskinlig. Så de hoppades att den skulle expandera i livmodern. Frågade om oddsen, men var svårt att säga ngt om det. Så lite smolk i bägaren av glädje. Gick in med ren glädje när den överlevt upptiningen och att nu blir det bra, helt oförberedd på att det kunde vara ett problem.
    Men nu är man PUPO och om bara flingan expanderat i livmodern så är där goda chanser {#emotions_dlg.flower} Glömde fråga om gradering. 

  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-10 21:44:13 följande:

    Matilda

    Ja eller hur!! Jag var inställd på 0 eller 1 på ultraljudet och då så var det 7 stycken.  Fattade ingenting. Bra med låga förväntningar ibland gör glädjen blir desto större. 
    Så märkligt hur det kan bli. 
    Och hur läkarna krav vara så säkra på möglig och så kan det bli så mycket bättre. 
    Eftersom de var så säkra på att jag aldrig kunde få så många ("du har i princip omärkt omärbart AMH"), så antar jag att det är ovanligt. 

    Jag har ätit melatonin och q10.
    Inte druckit alkohol knappt på 2 månader (dricker inte alls mycket annars heller,).
    Och jag har dansat mer än vanligt!
    Plus att jag fått en stor crush på en kille som jag också dansat med mycket. 
    Dvs haft mycket positiva hormoner i omlopp. 

    Jag tror själv att det är det sista som gjort skillnaden! Kroppen behöver kanske känna lite pirr och attraktion för att kicka igång äggen :)))

    Håller alla tummarna för din återföring också!!
    Var det en blastocyst?:):):)

    Ska du fortsätta på Sellmer om det inte blir något nu?


    Ja men precis så! Som när vi fick vår första återföring efter äggplock 3 med två st 2-dagars, var ju helt lyrisk hela ruvartiden! Hjärta 
    Snyggt jobbat! Så härligt med dans och en crush! Grattis!
    Alltid bättre på det hållet, så man inte fått till sig att man kan förvänta sig uppåt 7 men fått 0-2. 

    Ja det är en 6-dagars blastocyst! Hjärta 

    Jag tror det blir Sellmer igen. Skulle tro att kalciumet kan ha varit det som hjälpte oss denna gången, samt tänker att det bör ge bättre resultat med fler försök på samma ställe som nu vet vårt problem. Annars går såklart tankarna på CVL och 3-pack där. Paketet i sig blir billigare än två försök hos Sellmer, men får dock ha i åtanke att resorna dit plus boende samt VUL hos ngn lokal gynekolog för 2 000kr/gång kommer kosta. Och tror inte dom jobbar med kalcium? 

    En annan uppdatering:
    Eftersom vi nu fick en blastocyst till frysen så tyckte dom att vi skulle testa med nytt äggplock om flingan inte fäster! Så inte äggdonation nästa! Så har om inte annat redan fått recept för ny omgång med långt protokoll. 
    Sen får jag erkänna att när vår flinga inte expanderade så blev man ngt modfälld igen och funderade på om det är värt en massa äggplock till ändå ifall man hamnar i den sitsen. Vilket vi såklart hoppas inte göra nu!
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-10 22:09:39 följande:

    Matilda, 

    Ja herregud vad många moment vi måste gå igenom med andan halsen!! Precis,  tar man sig över du hinder så kommer plötsligt nästa..(dvs att den klarar tiningen men så är det ändå nästa grej som ska ske perfekt också..).

    Håller alla tummarna att den expanderar som den ska och sen tar fäste!

    Det är min dag 5 idag då OM implantation sker är det idag..
     Antar samma för dig, att implantationen borde ske idag då?


    Men eller hur.. Den är svår att förklara för folk utanför denna värld. 

    Tack Hjärta

    Jag är på dag 6 från ägglossningen idag, så förhoppningsvis implantation idag {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-10 22:29:18 följande:

    Tack för svaren gällande högkostnadsskyddet för mediciner, blir ändå lite oroad då det även stod på CVL att högkostnadsskyddet ej gäller. 

    Jooosan: jag beklagar erat missfall 😥 så mycket känslor vi ska behöva manglas igenom ❤️ Tillåt dig att sörja. Kram💖

    Matilda och Björkenli: spännande att ni är synkade, håller tummarna för er båda❤️ 


    Oj, står det hos CVL att det inte går på högkostnadsskyddet? Så märkligt, har missat det, måste kika då. Jag går nämligen till Göteborg IVF och får omskrivet mina danska recept till inom högkostnadsskyddet! Förstår din oro då Hjärta

    Tack så mycket Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023