• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-18 16:48:52 följande:

    Femling: Det är verkligen galet hur lätt man tvivlar på allt för man varit med om mer negativt än positivt. 15e de är ett tag kvar, håller alla tummar att allt ser bra ut då och hela vägen.
    Jag haft lite smärta på olika ställen och tror direkt att de är tecken på missfall. Men utöver de känner jag inte så mycket. Ska ringa på onsdag och medela positivt resultat. Så får jag se när jag får tid till UL och sen bara hålla tummarna att vi tar oss så långt den här gången.

    Mathilda88: Knepigt att inte kunna få till morgontest, hoppas att de slår om för dig och det blir ett plus kommande dagarna.
    Man ser så tydligt när man ser vänners barn växa upp hur mycket tid som går, barn man önskar man hade jämnåriga barn så dom kunde växa upp ihop. 
    Hoppas på en 2024 bebis till er, och till oss! Så galet att mån tänkt 2022 bebis, sen 2023 bebis och nu börjar de närma sig 2025 bebis.


    Så spännande! Och så läskigt samtidigt med den erfarenheten i baknacken ❤️ Håller alla tummar och tår ❤️

    Tyvärr är hoppet ute här. Tog nytt tidigt test imorse som var fortsatt negativt. Finns ingen chans att kunna få positivt på ett vanligt test i övermorgon. Gör det såklart ändå, bara jobbigt att bekräfta det än mer vad man redan vet, trycka upp det i ansiktet på sig själv liksom. Får glädjas för er skull istället ❤️
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-02-18 17:27:51 följande:

    Den här helgen har varit så himla påfrestande och jobbig. Vi var på middag  hos min svägerska igår och de hade också några vänner på besök, har träffat dem några gånger men verkligen inget mer än så. Under middagen så frågar mannen i sällskapet när vi ska ha barn, blir så himla ställd och säger har du inte lärt dig att man inte frågar sånt, vi kan inte! Och idioten ber inte ens om ursäkt, och hans fru säger heller inget. Varken min man, svägerska, eller hennes kille hör detta eftersom de var i köket och fixade, plus att vi heller inte har berättat för dem vad vi går igenom.  

    Så när min man kommer tillbaka säger jag att jag vi åka hem, sen var jag också tvungen att sms min svägerska för jag visste att han skulle ha berättat vad som hände, så kul att en ?random? person för mig ska berätta för min svägerska att vi kämpar med att få barn.


    Slutade med att jag grät hela natten, för kände mig så ensam. Tidigare under veckan hade även två vänner till oss berättat att de väntar sitt 2:a respektive 3:e barn, så allt blev bara för mycket!

    Och nu när jag gick på toaletten så var det lite brunt på pappret så gissar att min mens är på g, så då vart det inget av denna återföring heller! 

    Hoppas ni andra som ruvar haft en bättre helg! ❤️


    Åh fy fan vilken helg och vecka din stackare!! ❤️ Starkt att svara på det viset dock! En annan hade inte kommit sig för att säga ifrån. 


    Hade inte så tuff som du, mest nere över negativa testerna och tankarna snurrar kring plan A, B och C. Funkar min livmoder? Bör jag göra några tester i väntan på FETen? Är det värt att göra fler äggplock? Har vi råd med det? Ska vi ta äggdonation som nästa steg direkt som rekommenderat? Försöker jobba så mkt extra som möjligt just nu, men inte lätt, inte mkt extrapass ute för tillfället.

  • Mathilda88
    AnnaWZ skrev 2024-02-19 16:58:23 följande:

    Hur ska man kunna hålla ihop till UL?

    Testade positivt igår och idag, rd 17 resp rd 18 (officiell TD). Hade dock en flytning med rosa i igår, varför jag trodde att det skulle vara negativt, så nu livrädd att det var ett missfall förra veckan som ger utslag som graviditet. Igår kände jag mig glad, idag ledsen. 

    Någon som har något pepp att dela med sig av? Tips på hur man håller ut... 


    Kan bara peppa med att både röda, bruna och rosa flytningar är väldigt vanliga vid graviditeter som går hela vägen. ❤️
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-19 12:09:09 följande:

    VuL 2 idag,  stimuleringsdag 12 på Menopur 450 E- INGEN äggblåsa....

    Så blir ingen behandling alls denna cykel. 

    Obegripligt att det inte blir en enda...

    Känns overkligt att jag blivit så gammal och infertil.....

    Sån sorg att jag inte gjorde detta tidigare. 

    Dessutom halkade jag rejält ute i dag och slog i huvudet hårt.. har fortfarande huvudvärk. 

    Inte min dag idag. 

    Väldigt ledsen över att jag ont fick en enda

    Fick 3 bra äggblåsor I december och 1 i januari. Hoppades att det var en tillfällig dipp i januari bara men tydligen kunde det bli ÄNNU sämre...

    😪


    Men oj! Vart har alla tagit vägen menar dom? Inte ägglossat väl? ❤️


    Ish stackare, krya på dig ❤️

  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-18 19:43:37 följande:
    Det år verkligen inte okej! Förstår verkligen inte hur den här personen trodde att den hade rätt att fråga!
    Det är sorgligt att man känner att isolering är de bästa för att skydda sig själv. Folk förstår verkligen inte hur mycket de här påverka ens hela liv. 

    Talat om för min chef från början, men tror dom tycker de drar ut på tiden...som att de är jobbigast för dom att jag inte redan är gravid och att de finns en tydlig plan.
    Hoppas det har gått bra idag ❤️ Var det vad du trodde eller ville de se hur de kunde stötta dig kanske? ❤️
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-02-19 22:03:53 följande:
    Tack fina ❤️ledsen att det inte tog sig för dig heller denna gång. Jag kan absolut relatera till dina tankar kring livmodern även om jag fortsatt har tre embryon kvar och detta egentligen var vår första ?riktiga? chans efter operation, läkning osv..

    Men har ändå bokat in mig hos fertilitetsplus i morgon sen tänkte jag även beställa ett test från fertilysis nu när jag får min mens. Kostar en del pengar, men jag klarar inte av att inte vara den som får ha kontroll eller bestämma det jag faktiskt kan, och på så sätt eliminera orsaker eller faktiskt få en orsak och kunna ta vid på det. 

    Ledsen för din skull med ❤️ Håller tummarna för nästa gång ❤️ Men man känner ju verkligen att ni hade man trott att det borde fästa efter operationen. Samtidigt vet man att flera behöver x antal återföringar innan det fäster, men känns så kämpigt!


    Låter klokt att kolla upp! Funderar på det med, men har min bortfallsblödning sedan i förrgår så hinner ändå inte ta nu och nästa mens lär jag inte hinna få svar på före återföringen tyvärr. Så velat just nu om jag ska chansa på det eller inte. 


    Förstår din känsla av behov av kontroll! ❤️

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 07:44:45 följande:

    jag är inne och läser alla eta inlägg ofta Även om jag inte svarat.
    så tråkigt att du ifått negativa testet Mathilda,
    vill ändå säga att jag har flera vänner som inte testat positivt förens en vecka efter missad mens och aldrig fått positivt på testa tidigt. sophiahemmet hade testdag tre veckor efter återföring för att vara på den säkra sidan. jag förstår att man känner att det är kört men det finns  en chans att du är positivt om några dagar. 


    Dessutom har du ju en blasto i frysen du inte kan ge upp på ännu! Tänk vad vi kämpat för att gå en blasta och hur mkt det skulle betyda! Där ligger den säker! och jag vet att du ville ha barn 2024 men finns många fördelar för barn som är födda tidigt på året jämfört med sent. Om man ska försöka vara positiv i eländet ! 


    jag är på väg på första ultraljud nu. Förväntar mig inte några ägg allts då jag levt under ganska mkt stress senaste månaderna, missat måltider tabletter och druckit massa kaffe osv. Får se men känns som alla förutsättningar är emot mig hehe


    Tack så mkt ❤️❤️ Tyvärr har min bortfallsblödning också kommit, dagen före testdagen, så tyvärr inga frågetecken. Förra gången kom den efter avslutad cyclogest iallafall. Men stort tack för peppen 🙏❤️! 


    Min bror (läkare), brorson och kusin (jurist) är födda i december och alla älskar det, ❤️ men tack ändå! Det mest låter så fruktansvärt långt bort med 2025 när man är i februari -24.. Hela resan är mindblowing sett till tidsaspekten! Allt tar sån fruktansvärt lång tid. Vi hoppades få barn -22, och här står man nu..  Ja så sant! ❤️ Man får försök vända det man kan till ngt positivt för att överleva.

    Hur gick ultraljudet? ❤️

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 10:17:25 följande:

    Ah glömde.
    9 ägg idag efter långa protokollet och 8 dagars sprutande (9e ikväll)
    sämre antal än tidigare men inte förvånad då jag verkligen haft en tuff tid med dålig kost och inte brytt mig om tillskott osv.
    hopppas dock på att melatoninet ska ge bättre celldelning för mig också ❤️


    plock måndag eller tisdag så några fler dagar med sprutor 


    Fortfarande bra mängd! ❤️ Spännande! Men såklart hade man velat ha mer som innan. Håller tummarna för att guldägge/guldäggen finns i denna batchen ❤️❤️. Sa dom förresten vad som hände med de 9 embryona som slutades utvecklas? Såg dom ngt särskilt hos dom? Eller bara av oklar anledning? ❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-02-20 14:02:28 följande:
    Alltså att gambla i den åldern om man VET att man vill ha fler barn skulle jag inte rekommendera. och förlåt men jag blir så jävla arg på män som håller på sådär.
    "jag vet att jag verkligen vill ha barn med dig framövermen är inte redo" är dom så dumma? Förstår dom att det mer väldigt stor sannolikhet inte kommer gå allts om man väntar när man är 38-39 år ? 

    och när de sedan säger " men jag Vet ngn som fick barn när de var 44"
    JA såklart det KAN hända en på 1000000. eller så är de inte deras ägg ens. 

    Förlåt men jag blir så arg på sånt här. Kanske för att jag själv varit i det och tvingades skjuta upp behandlingen ett halvår haha. nästan 1 år från första konsultation dock. 
    +Björkenli - Reagerade likadant som du på dilemmat!! Bra av dig Björkenli att ta tag i situationen och förklara dilemmat så hon fick upp ögonen för det så hon inte upptäckt det långt senare! Heja heja, tycker absolut hon ska köra donator om inte han steppar upp nu direkt. Båda är trots allt barnsugna. Vill hon vara säker på att inte behöva dela vårdnaden så kör donator, annars får han skärpa sig. Här finns inget senare, det finns bara ett nu.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-20 14:26:26 följande:

    @LMsm

    När min kompis berättar hur han ser på det så verkar det dock inte som att han ÄR säker på att han vill det senare.. han har ett eget barn också och är rädd att han ska känna sig utanför om han skaffar sig en ny familj...

    Men nej han hade ingen aning heller om att det inte är lätt för henne att bli gravid nu vid 39...
    Så nu när hon precis varit på fertilitetsutredning fick de båda en tankeställare...

    Jag skrev till henne idag att om jag var i hennes sits hade jag börjat göra ivf med donerade spermier så snart som möjligt...  För hon kan ju inte göra det med hans spermier eftersom hon då riskerar att rent juridisk inte få använda dem.
    Och frysa in ev blastocyst... ägnar hon ett halvår åt det så hinner hon och killen ta reda på mer var de står under tiden. 

    Och skulle hon väl få en fin blastocyst under ivf kan hon ju alltid välja då att ta återföring...
    Kan tänka mig att om hon väl kommit så långt så kanske hon får insikten att ett till barn är viktigare än nya killen..

    Hur som helst- för min del försöker jag se vad som ändå blivit positivt av denna process för mig, och det är helt klart att kunna berätta för henne och en annan kompis hur de ser ut med chansen att få barn efter en viss ålder. 

    Hon nu hade ingen aning utan trodde hon kunde vänta 8 månader typ och bli gravid efter några försök på naturlig väg. 

    Så även om inte jag får barn får jag försöka se det positiva att jag kanske hjälper andra att inte göra samma misstag som jag 💔


    Så himla fint av dig ❤️❤️❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023