• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Nomen123 skrev 2024-02-11 19:44:41 följande:
    Meeeen stort grattis ❤️
    så glad av att läsa detta, vi gjorde ju endå återföring samtidigt i december. Såå glad för er skull 🙏
    Tack! HjärtaHjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-12 15:11:07 följande:

    Idag har vi återfört vår första blastocyst!!! Kan knappt tro det ❤️❤️❤️😭 Fyra äggplock och 57 ägg krävdes det för att komma hit. De sa att blastocysten är helt perfekt, ett skolboksexempel, och vi fick en lika bra till frysen 😭🤯❤️ Hade 2 embryon med 0 fragmentering för första gången!

    Hade en total meltdown igår kväll då det kändes så hopplöst. Såg sen att Mathilda fick en blasto och fick upp hoppet lite men vågade ändå inte drömma om detta. Är otroligt glad att vi kom till en ny klinik, total skillnad i resultat. Har knappt känt av plock och återföring, knappt någon smärta efter plock. Är så glad 😊


    Alltså så magiskt!!! 😍😭❤️❤️❤️ Wow!! 


    Vad gjorde ni annorlunda denna gången mer än ny klinik? (Hunnit glömma vilken du går hos nu? Sorry!)
    Förstår det, känns så tufft när de vill hålla till dag 5 och man bara vet att inget klarat sig så långt förut.. 

    Jag kom på en grej till jag gjort annorlunda denna gången utöver gå hos Sellmer, ta Melatonin och fick Fostimon i kombo med Menopur. Tog även alfa-ketoglutarat som jag fått tipsat om tidigare ifjol, under sommaren eller hösten, men vågade då inte prova.
     
    Gud så skönt att knappt känna ngt efter plock heller! ❤️

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-02-12 17:04:22 följande:
    Åh Mathilda, jag är så glad för din skull! 
    Och de bevisar att även de som växer ojämnt kan rätta till sig - för visst var de dem ? 

    Var det donator eller din sambos? 
    Tack! ❤️❤️❤️
    Ja jag förstod det som att alla hade olikstora celler i embryona ❤️ Så fantastiskt att det kunde vända, fascinerande! Ja du minns rätt ❤️
    Alla tre var sambons! ❤️

    Aå härligt att höra att allt är bra, även med graviditetsdiabetesen ❤️
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-12 15:07:13 följande:

    BaeA: Härligt att de gick bra idag. Ja precis testdag 21e! Håller alla mina tummar för att de går snabbt till 27e!


    Så du och jag den 21/2, samt BaeA o Quincey den 27/2! Var ju lite roligt ❤️
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-02-12 09:38:09 följande:
    Åhhhhhh mega grattis❤️❤️❤️❤️
    BaeA skrev 2024-02-12 14:44:16 följande:
    Vilka otroliga nyheter! Stort grattis till dig ❤️

    Stort tack båda två ❤️❤️❤️❤️! 
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-12 23:14:51 följande:
    Wow så kul!! Ja men verkligen!!! Det ger verkligen mer hopp till de i magen!!!

    Vad sa det mer om blastocystens utveckling? Eller fick ni någon mer info? Bara nyfiken på hur det kan funka, om de först inte riktigt delar sig optimalt men sen ändå gör det..? Eller är det mer att de ligger lite efter först och sen kommer ikapp..?

    Var den med din sambos eller med donatorns...?

    Grattis igen!!
    Det var även den med sambons Hjärta

    Jag har inte fått detaljer om det än. Hann skriva ett mail innan svaret kom om hur utvecklingen sett ut och att jag gärna ville ha detaljer. Skriver de detaljer om den så får de skriva om de andra också och de vill troligen inte göra en ledsen över mindre bra utveckling hos dom som inte klarade sig. Klassisk psykologi inom klinikerna upplever jag det som. Får begära ut alla detaljer när vi har svaret på testdagen.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-12 23:22:50 följande:

    @ Mathilda88 

    Nu såg jag svar på mina frågor :)

    Hoppas att melatoninet kan göra skillnad för mig också.  Och Fostimon, är det den man använder vid Ovitrelle vid dubbel triggar?

    Hoppas att det är bättre med smärtorna också!


    Hjärta
    Nej Fostimon är som Gonal-F eller Menopur, så stimuleringsmedicin.
    Dubbeltriggern med Ovitrelle som man kan använda är Gonapeptyl Glad
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-02-13 06:05:50 följande:
    Det är verkligen magiskt haha, kan fortfarande inte tro det ❤️❤️🥹

    Går på Carl von Linné nu. Det var liknande tidigare behandling men började på lägre dos menopur, som sen höjdes. 10 stimuleringsdagar. Sa dock att vi haft många omogna ägg senaste gångerna och fick då ta Ovitrelle + två sprutor gonapeptyl. Tror största skillnaden var klinikens sätt att göra ICSI och sen att min sambo tredubblat sina spermier och även att melatonin eller något annat tillskott gett bättre celldelning ❤️

    Intressant! Vad är alfa-ketoglutarat?

    Ja! Har fått ut lika många ägg en gång förut och hade då  mer ont, illamående, yrsel. Har verkligen haft tur denna gång. Känner du fortfarande av äggstocken? 

    Helt fantastiskt 😍❤️

    Ja visstja, hos Carl von Linné var det! Fascinerande, man lär sig nya saker hela tiden! Så trots kort stimulering och istället tre triggats så blev det ju toppen!  ❤️ Hade ju spontant trott på lång stimulering istället. Tyder på på hur komplext detta är.. 

    Spännande, på vilket sätt gjorde de ICSI annorlunda? Nyfiken då vi också måste köra med ICSI. Så underbart med sån effekt! ❤️

    Alfa-ketoglutarat har i studier visat på ökad äggkvalité. Så därför provade jag den denna gången (som kapslar) ihop med Melatonin. 


    Så tacksamt! ❤️❤️
    Ja fram till igår var det fortsatt jobbigt och ont, men nu idag börjat kunna ta lugna promenader igen (ej så långa). Så skönt att det vänt nu.

    Idag är embryona 9 dagar gamla, RD 6 med 3-dagars. När flertalet andra fått plus. Så testade imorse, tyvärr negativt. Får testa igen senare igen, bara hoppas det var lite för tidigt. 

  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-14 16:27:18 följande:

    Idag VUL på dag 7 på stimuleringen, dvs tagit 6 sprutor Menopur 450 E än så länge. Jag har en äggblåsa som redan är nästan 19 mm.. Och 2 stycken väldigt små på 6 mm.
    Dvs denna cykel är förlorad. Endometriet nu är för tunnt för att det skulle vara någon vits att göra IUI nu också. 

    Jobbigt att förlora en cykel.

    Börjar undra om långt protokoll skulle kunna vara något för mig.. Jag lär inte få mer än 3 äggblåsor som mest ändå,  tror läkarna, men 3 är väldigt mycket bättre än 1...

    Väldigt jobbigt att förlora en cykel faktiskt. 😪
    Tiden bara rinner iväg för mig...


    Så frustrerande 😢! Tror spontant att långt protokoll skulle kunna vara givande i din sits, för att få jämnare stimulering och kanske få igång de tre samtidigt istället för en ledande gång på gång. ❤️ Så kanske du kan börja redan om någon vecka bara med nedregleringen med lite tur ❤️
  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-02-13 09:26:51 följande:
    Har inte upplevt exakt det tyvärr, men att det känns mycket och konstigt nere i magen under ruvardagar och tidig graviditet är ju naturligt! :) kan ju till och med vara för att embryot fäster? På RD 6 vid båda mina återföringar (blastocyst) har jag fått EXTREM värk i magen som nästan känts som hugg också. 

    Att det är ett utomkvedshavandeskap borde vara ganska osannolikt, tror inte det är vanligt att ett embryo vandrar upp i äggledaren efter återföring. Min första graviditet (naturlig) för många år sen var ett utomkveds och jag kollapsade ihop av smärta av det i vecka 5-6.
    Spännande! Hade också stark värk/hugg förra ruvarperioden när embryona var 6 dagar gamla. Tyvärr tog det inte sig. Inte känt av det alls denna gången mer än mkt värk av progesteronet generellt från start, börjat lugna sig ngt nu 🙏. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023