• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-08-22 08:49:03 följande:

    Vad skönt att du iaf kan säga du mår bättre, det är en milstolpe i sig🙏❤️ och att du provar dig fram, små steg leder till dem stora stegen i slutändan! Du är en sån kämpe🙏🙏 att bara byta läkare kan betyda massor! och när det känns spännande är det en positiv känsla! Skogen och stuga låter helt magiskt, bästa platsen för återhämtning, naturen!!!! 


    nej du är inte alls idiotisk, så länge man har energi och vill ngt ska man inte ge upp, och att ni ändå blev gravida är hopp, så du ska inte alls känna idioti! Jag förstår dig 100%! 


    ja denna värld är sjuk, vi var på kontroll inför insättning igår, 10 min besök och resten av dagen sov jag typ, alltså minsta lilla tar så mkt på krafterna, denna resan är så krävande! Men man har ju sitt mål och vill inte ge upp! 


    nu har vi insättning 29:e med min favorit läkare, han som gett resultat varje gång om än det inte slutat med fortsatt graviditet! Ikväll tar vi ovitrelle! Så nu är man spänd 🙏❤️❤️❤️


    Tack så hemsk mkt Hjärta Hjärta

    Ja skogen och stugan var ljuvligt, njöt av de fyra dagarna! 

    Åh så spännande, återföring imorgon!! Hjärta Håller alla tummar och tår! Jo men visst är det sjukt, man blir så påverkad. Nej man vill verkligen inte ge upp!
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-08-27 14:17:22 följande:
    Man kan bara kämpa på ❤️ Påbörjade också min tredje stimulering för nästan exakt ett år sedan, trodde aldrig jag skulle behöva göra ens 3 IVF-omgångar, nu låter det som rätt få 🙈

    1 av 5 per försök låter värt att kämpa för ❤️❤️ Håller tummarna för dig och att karyotypning visar att allt är bra så ni inte behöver oroa er mer för det. Förstår att det är tungt med en ny omgång, kan du planera in semester eller något roligt när du är klar med denna omgång?

    Försöker ta en dag i taget, saknar min bebis otroligt mycket ibland, tror hormonerna ställer till mycket hormonsvängningar. Har börjat jobba igen och det påminner mig så mycket om att mitt liv står still. Hann aldrig ta semester i år heller så känner mig helt dränerad. Igår fick vi veta att det var en slump att vår bebis hade trisomi 21, inte genetiskt, vilket känns som en lättnad mitt i all sorg ❤️ Fick positivt äl-test första dagen jag testade så vet inte om den är tillbaka eller om det är hcg som spökar.
    Puh, förstår känslan av att bli påmind om hur man själv står still och fast medan resten av världen går vidare.. Lider med dig! HjärtaHjärta Kan bara föreställa mig hormonerna och känslostormarna Hjärta
    Men vilken lättnad att det inte var genetiskt iallafall! Samtidigt frustrerande att just ni av alla människor i världen drabbats! Gråter
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-08-22 17:50:21 följande:
    Låter som att du har gjort helt rätt, skogen och lugn är bästa medicinen! spännande att du har två olika konsultationer så snart, förhoppningsvis kan det hjälpa er i ert beslut hur ni ska gå vidare! hur gick det i Lund idag? 🥰 ja, det är verkligen så, min senare var också min sämsta runda hittills vad gäller befruktning, ändå sitter jag här nu halvvägs igenom graviditeten och kan känna min sons rörelser, och det är värt alla sprutor, alla äggplock och all psykisk och fysisk påfrestning! ❤️

    Tack så mycket Hjärta Ja det är väldigt bra medicin för själen Hjärta

    Ja de har definitivt hjälp oss i beslutet med dessa två konsultationer.
    Lunds IVF var mest optimistisk - att det kom till frysen och en graviditet var för dom tecken på att där finns livsdugliga ägg. Fick en mkt bra känsla för dom, la upp plan för allt med liknande upplägg som hos Sellmer, men höja dosen ngt till Fostimon 150 + Menopur 112,5 (innan 75), samt lägga till prednisolon. Utöver det calciumjon, embryoglue och en variant av assisted hatching som de gör.
    Upplägget kändes väldigt bra och vid lunch idag var jag inställd på att köra på med Lunds IVF.

    Mailat med Sellmer innan och frågade om deras ställning till kortison, men då det inte finns belägg för dets effekt på vår situation så såg de ingen anledning till att lägga till det. De fann inte heller ngt mer att förändra för att optimera protokollet. Vi har också på deras protokoll fått ut 15 respektive 11 ägg, vill ju inte komma över 15 ägg med risk för överstimulering, kan ej brytas under långt protokoll. 

    Sen idag hade jag konsultation med en av CvLs topp-läkare. Han gav mig absolut svar på frågor som jag inte kunnat få svar på tidigare av andra, samt en annan förståelse för vår situation verkligen är. Han sa inte nej för att göra ett sjätte försök, men en annan insikt. Han trodde inte att ett nytt labb skulle kunna göra någon direkt skillnad. Fick också insikt i att vår frysta 3AB, infrusen på dag 6, tydde på långsam utveckling. Likaså vårt låga Hcg vid utomkveds tydde på en långsam utveckling. Hade vi haft Hcg på 3 000-4 000 så hade han varit trygg med att det kunnat bli en hälsosam graviditet, men denna var har osäker på om den klarat sig, mest troligt inte. Detta är ju tankar jag haft själv, men inte fått bekräftat av andra utan snarast överslätat att man inte kan veta. Vilket såklart höjt hoppet hos en. 
    De körde dessutom inte med assisted hatching - det gav ökad mängd graviditeter, men inte fler födda barn - alltså fler blev gravida med icke livdugliga embryon som sen inte klarade sig. Så intressant, därav hade de fasat ut det. 

    Med denna nya insikt, givande diskussion och vy på vår historik så kände jag efteråt att - nej, nog är nog.
    Det lär bara bli att slänga pengarna i sjön med att lägga 40 000 - 60 000 på en till stimulering på ägg som i Malmö inte klarade sig alls och i Köpenhamn under de bästa omständigheterna fick ett bättre resultat men fortfarande är de för kraftlösa och klarar inte av att utvecklas hela vägen fram. 
    Inte värt risken för fler men o skador heller. 


    Så ikväll efter samtalet så landade jag i att det får bli äggdonation som nästa steg.
    Det är en stor sorg, men upplevde överraskande nog också en påtaglig lättnad efteråt. 

    Mamma har varit fantastisk också som stöttat i oavsett val senaste månaderna, även försett mig lite små indirekta fina orsaker och grejer som jag kanske inte önskat ärva vidare från släkten (inte många, men alla har man väl ngt), vilket gjort det lättare att tänka på alternativa gener.
    Jag får läsa vidare i min bok om epigenetik och om hur jag kan påverka redan i magen. Ger en styrka i beslutet.

  • Björkenli
    Hjärta Mathilda88 Hjärta
    Tack för att du delar din resa!

    Vilken bra läkare på CVL!! Precis sån information behöver man för att komma vidare!!!
    Kan förstå att det gav ett lugn- han sa väl typ att med moderna vetenskapens alla metoder kunde man få ett ägg att börja ta sig, men det kommer troligen inte gå längre än så.

    Kan känna igen lättnaden. Har fått den också (innan tveksamheten kom tillbaka...;).
    Men tillslut vill man bara gå vidare...💓

    Men förstår självklart att det är en sorg också. Så fint att din mamma är ett stöd.

    Själv har jag avvaktat med att betala matchningsavgiften till Sellmer då jag blev osäker om jag kanske vill använda Olga ändå...

    Den donatorn där som jag tittade ut i våras har jag svårt att släppa.

    Men planen är fortfarande iaf ett försök till med IUI och sen troligen gå vidare med ÄD rätt snart iaf.
    Ser verkligen fram emot att komma vidare. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-08-28 14:29:45 följande:
    Jag tror det kommer gå för dig! ❤️ Vad säger kliniken, kan man göra något annorlunda eller handlar det om att stå ut och fortsätta försöka?

    Så skönt att du kunnat komma iväg under året och fått en paus. Jag fick skjuta på semestern flera gånger medan vi väntade på resultatet. Tror jag skulle må bra av att komma iväg men men, har en undersökning som jag ska göra och inte vet när den blir av.

    Enligt kliniken kunde jag göra nästa försök i nästa cykel. Lutar åt en ny hormonstimulering. Ska dock få göra hydrosonografi i nästa cykel efter att jag bett om det för att kolla att livmodern ser ok ut efter skrapningen. Säkert onödigt men vågar inte chansa. 
    tack för att du fortsätter vara positiv och hoppfull för mig :)
    De menar på att det handlar om att fortsätta försöka och tills det att man ser att det börjar bli sämre tex flera gånger i rad utan att äggen utvecklas osv. Jag får högre dos den här gången, de ville ge mig det förra gången också men jag var tveksam men den här gången har jag lyssnat på dom. Blir det sämre kommer jag tvinga dom att ge mig superlåg innan jag ger upp i alla fall. Nu får jag 150 menopour och 250 gonal f. Det är så jäkla jobbigt för jag får ta 3-4 sprutor vissa dagar för att det inte finns en hel dos i varje spruta kvar. 

    Nej jag förstår att det måste vara jäkligt tungt, kan ni inte försöka åka iväg nu? Måste du vara hemma tför att vänta in undersökningen? kan de inte bara boka in den när det passar dig? måste ju ta så mycket att bara sitta och vänta man behöver ju må bra också. Du har ju så många ägg kvar i frysen kan de inte testa dom så du slipper fler stimuleringar? 
    okej förstår, har aldrig hört om hydrosonografi. 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-08-28 23:50:02 följande:

    Tack så mycket Hjärta Ja det är väldigt bra medicin för själen Hjärta

    Ja de har definitivt hjälp oss i beslutet med dessa två konsultationer.
    Lunds IVF var mest optimistisk - att det kom till frysen och en graviditet var för dom tecken på att där finns livsdugliga ägg. Fick en mkt bra känsla för dom, la upp plan för allt med liknande upplägg som hos Sellmer, men höja dosen ngt till Fostimon 150 + Menopur 112,5 (innan 75), samt lägga till prednisolon. Utöver det calciumjon, embryoglue och en variant av assisted hatching som de gör.
    Upplägget kändes väldigt bra och vid lunch idag var jag inställd på att köra på med Lunds IVF.

    Mailat med Sellmer innan och frågade om deras ställning till kortison, men då det inte finns belägg för dets effekt på vår situation så såg de ingen anledning till att lägga till det. De fann inte heller ngt mer att förändra för att optimera protokollet. Vi har också på deras protokoll fått ut 15 respektive 11 ägg, vill ju inte komma över 15 ägg med risk för överstimulering, kan ej brytas under långt protokoll. 

    Sen idag hade jag konsultation med en av CvLs topp-läkare. Han gav mig absolut svar på frågor som jag inte kunnat få svar på tidigare av andra, samt en annan förståelse för vår situation verkligen är. Han sa inte nej för att göra ett sjätte försök, men en annan insikt. Han trodde inte att ett nytt labb skulle kunna göra någon direkt skillnad. Fick också insikt i att vår frysta 3AB, infrusen på dag 6, tydde på långsam utveckling. Likaså vårt låga Hcg vid utomkveds tydde på en långsam utveckling. Hade vi haft Hcg på 3 000-4 000 så hade han varit trygg med att det kunnat bli en hälsosam graviditet, men denna var har osäker på om den klarat sig, mest troligt inte. Detta är ju tankar jag haft själv, men inte fått bekräftat av andra utan snarast överslätat att man inte kan veta. Vilket såklart höjt hoppet hos en. 
    De körde dessutom inte med assisted hatching - det gav ökad mängd graviditeter, men inte fler födda barn - alltså fler blev gravida med icke livdugliga embryon som sen inte klarade sig. Så intressant, därav hade de fasat ut det. 

    Med denna nya insikt, givande diskussion och vy på vår historik så kände jag efteråt att - nej, nog är nog.
    Det lär bara bli att slänga pengarna i sjön med att lägga 40 000 - 60 000 på en till stimulering på ägg som i Malmö inte klarade sig alls och i Köpenhamn under de bästa omständigheterna fick ett bättre resultat men fortfarande är de för kraftlösa och klarar inte av att utvecklas hela vägen fram. 
    Inte värt risken för fler men o skador heller. 


    Så ikväll efter samtalet så landade jag i att det får bli äggdonation som nästa steg.
    Det är en stor sorg, men upplevde överraskande nog också en påtaglig lättnad efteråt. 

    Mamma har varit fantastisk också som stöttat i oavsett val senaste månaderna, även försett mig lite små indirekta fina orsaker och grejer som jag kanske inte önskat ärva vidare från släkten (inte många, men alla har man väl ngt), vilket gjort det lättare att tänka på alternativa gener.
    Jag får läsa vidare i min bok om epigenetik och om hur jag kan påverka redan i magen. Ger en styrka i beslutet.


    vad skönt att få svar på frågor och funderingar, och skönt i att du har landat i ett beslut. Jag tror vägen dig är den jobbiga och förstår helt din känsla av lättnad när man kunnat ta ett beslut om hur man ska komma vidare. 

    Jag har också pratat med CvL samma läkare oh till mig säger de ju att jag kan fortsätta än så länge och att det fortfarande finns de i min situation som lyckats tillslut men jag har ju mkt mkt sämre resultat än vad du har. Blir så osäker nu om det är rimligt att jag fortsätter försöka då. Jag får i alla fall slutföra det här sjude försöket som jag är mitt i och beroende på utfall och provsvar på kromosomtestet så får vi se hur vi går vidare. 

    Jag frågade Cvl snabbt om donation från min syster men de avrådde generellt från det vilket gjorde mig väldigt ledsen.
  • Sola13
    Mathilda88 skrev 2024-08-28 23:50:02 följande:

    Tack så mycket Hjärta Ja det är väldigt bra medicin för själen Hjärta

    Ja de har definitivt hjälp oss i beslutet med dessa två konsultationer.
    Lunds IVF var mest optimistisk - att det kom till frysen och en graviditet var för dom tecken på att där finns livsdugliga ägg. Fick en mkt bra känsla för dom, la upp plan för allt med liknande upplägg som hos Sellmer, men höja dosen ngt till Fostimon 150 + Menopur 112,5 (innan 75), samt lägga till prednisolon. Utöver det calciumjon, embryoglue och en variant av assisted hatching som de gör.
    Upplägget kändes väldigt bra och vid lunch idag var jag inställd på att köra på med Lunds IVF.

    Mailat med Sellmer innan och frågade om deras ställning till kortison, men då det inte finns belägg för dets effekt på vår situation så såg de ingen anledning till att lägga till det. De fann inte heller ngt mer att förändra för att optimera protokollet. Vi har också på deras protokoll fått ut 15 respektive 11 ägg, vill ju inte komma över 15 ägg med risk för överstimulering, kan ej brytas under långt protokoll. 

    Sen idag hade jag konsultation med en av CvLs topp-läkare. Han gav mig absolut svar på frågor som jag inte kunnat få svar på tidigare av andra, samt en annan förståelse för vår situation verkligen är. Han sa inte nej för att göra ett sjätte försök, men en annan insikt. Han trodde inte att ett nytt labb skulle kunna göra någon direkt skillnad. Fick också insikt i att vår frysta 3AB, infrusen på dag 6, tydde på långsam utveckling. Likaså vårt låga Hcg vid utomkveds tydde på en långsam utveckling. Hade vi haft Hcg på 3 000-4 000 så hade han varit trygg med att det kunnat bli en hälsosam graviditet, men denna var har osäker på om den klarat sig, mest troligt inte. Detta är ju tankar jag haft själv, men inte fått bekräftat av andra utan snarast överslätat att man inte kan veta. Vilket såklart höjt hoppet hos en. 
    De körde dessutom inte med assisted hatching - det gav ökad mängd graviditeter, men inte fler födda barn - alltså fler blev gravida med icke livdugliga embryon som sen inte klarade sig. Så intressant, därav hade de fasat ut det. 

    Med denna nya insikt, givande diskussion och vy på vår historik så kände jag efteråt att - nej, nog är nog.
    Det lär bara bli att slänga pengarna i sjön med att lägga 40 000 - 60 000 på en till stimulering på ägg som i Malmö inte klarade sig alls och i Köpenhamn under de bästa omständigheterna fick ett bättre resultat men fortfarande är de för kraftlösa och klarar inte av att utvecklas hela vägen fram. 
    Inte värt risken för fler men o skador heller. 


    Så ikväll efter samtalet så landade jag i att det får bli äggdonation som nästa steg.
    Det är en stor sorg, men upplevde överraskande nog också en påtaglig lättnad efteråt. 

    Mamma har varit fantastisk också som stöttat i oavsett val senaste månaderna, även försett mig lite små indirekta fina orsaker och grejer som jag kanske inte önskat ärva vidare från släkten (inte många, men alla har man väl ngt), vilket gjort det lättare att tänka på alternativa gener.
    Jag får läsa vidare i min bok om epigenetik och om hur jag kan påverka redan i magen. Ger en styrka i beslutet.


    Åh, men så skönt att ni har fått den informationen ni behövde för att fatta det tuffa beslutet! Kan verkligen förstå att det infinner sig en lättnad efter. Vi är ju supernöjda med CvL och har verkligen uppfattat dem som väldigt skickliga men även ärliga. Och med den informationen och insikten tror jag att ni gör helt rätt i att gå vidare med äggdonation. Så spännande, var ska ni göra det och när? så fantastiskt att din mamma är ett sådant fint stöd, och barnet som kommer komma kommer vara ERT barn, er lilla skatt, donation eller ej! ❤️
  • Quincey
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-28 20:07:48 följande:

    Hej Quincey, får jag fråga om det är hos din IVF klinik som du blivit erbjuden hydrosonografi, eller hos mottagningen som gjorde skrapningen? Undrar för jag gjorde endast en efterkontroll (vanligt VUL) efter min skrapning (MA i v11). Men efter att du nämnt detta, så verkar det ju klokt och skulle vilja fråga jag med. 


    Hoppas innerligt att allt ser bra ut och att det är er tur snart ❤️


    Jag har frågat både på kliniken och sjukhuset där jag avbröt om att få göra hysteroskopi, båda tyckte det var onödigt men föreslog istället hydrosonografi. Båda sa också att det är väldigt liten chans att det skulle blivit ärrbildning men vi går privat och jag vill inte slösa en blastocyst om något inte står rätt till, med tanke på hur svårt vi hade att få blastocyster. Nackdelen är att man förlorar en månad eftersom det måste göras mellan mens och äl. Fråga på din klinik om du kan göra om det får dig att känna dig lugnare!

    Tack ❤️ Hoppas det går bra för er också!
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-08-28 22:57:38 följande:
    Puh, förstår känslan av att bli påmind om hur man själv står still och fast medan resten av världen går vidare.. Lider med dig! HjärtaHjärta Kan bara föreställa mig hormonerna och känslostormarna Hjärta
    Men vilken lättnad att det inte var genetiskt iallafall! Samtidigt frustrerande att just ni av alla människor i världen drabbats! Gråter
    Ja kan nästan inte ta in hur mycket ?otur? vi har med allt? men får vara tacksam att det inte var genetiskt.

    Såg att ni bestämt er för donation. Förstår att det måste vara skönt att ha tagit ett beslut som känns bra och få testa nåt helt nytt, som förhoppningsvis ger resultat snabbt! Vad bra att ni hade konsultation med flera kliniker för att kunna ta det bästa beslutet för er ❤️ Håller tummarna stenhårt! ❤️❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-08-29 12:37:14 följande:
    tack för att du fortsätter vara positiv och hoppfull för mig :)
    De menar på att det handlar om att fortsätta försöka och tills det att man ser att det börjar bli sämre tex flera gånger i rad utan att äggen utvecklas osv. Jag får högre dos den här gången, de ville ge mig det förra gången också men jag var tveksam men den här gången har jag lyssnat på dom. Blir det sämre kommer jag tvinga dom att ge mig superlåg innan jag ger upp i alla fall. Nu får jag 150 menopour och 250 gonal f. Det är så jäkla jobbigt för jag får ta 3-4 sprutor vissa dagar för att det inte finns en hel dos i varje spruta kvar. 

    Nej jag förstår att det måste vara jäkligt tungt, kan ni inte försöka åka iväg nu? Måste du vara hemma tför att vänta in undersökningen? kan de inte bara boka in den när det passar dig? måste ju ta så mycket att bara sitta och vänta man behöver ju må bra också. Du har ju så många ägg kvar i frysen kan de inte testa dom så du slipper fler stimuleringar? 
    okej förstår, har aldrig hört om hydrosonografi. 

    Håller tummarna att den högre dosen kommer bli bra! Allt är ju värt att testa. När har du plock? Usch fy, kan de inte skriva ut fler sprutor så du slipper använda flera för att få ihop en dos? 


    Kanske ska försöka åka iväg ändå, blir nog inte länge dock för vet inte när jag får mens. Behöver göra undersökningen efter att det slutat blöda men innan äl. Hade hoppats räkna ut när detta blir med äl-test men fick positivt direkt som jag nu inte vågar lita på 🙈 De kommer inte testa embryona nu när det visade sig inte vara genetiskt. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023