• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    WinnerBirdie skrev 2024-01-31 12:58:38 följande:

    Välkommen tillbaka Loidi 😊
    Följer er alla och håller tummarna för er!! 


    Jag är nu på RD12 men har gett upp hoppet om det enda ägg som klarade sig och det första som satts tillbaka på 4 IVF-omgångar. Har haft kraftig mensvärk som kommit och gått sedan i söndags. Bruna konstiga flytningar sedan måndags kväll, först väldigt lite men mer from igår kväll. Igår morse tjuvtestade vi och det var såklart negativt 😭 kanske tidigt, men känns verkligen som att det är mens på G och att cyklogesten fuckar up. Otroligt ledsamt och jag vet inte vad nästa steg för oss blir. Krävande resa detta! Men det är min allra högsta önskan att få ett barn ❤️

    Så himla uppgiven nu 💔


    Styrkekramar Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta{#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-01-31 14:01:52 följande:

    Mathilda88. 
    Jo men det är jobbigt, och jobbigt att något som är såg viktigt hänger på någonting jag inte litar på.
    Men upplevt att min sträck med är starkast mitt på dagen, så testat på toaletten på jobbet för att säkra den. Står ju med att man ska testa efter 10,00 fram till 18,00 eller något sånt när man läser på bipacksedeln. 
    Drog iväg ett mail med bilder till dom nu, men ja skönt att man kan ringa så sent, dock är de ju en av dom klinikerna som landstinget slutat sitt samarbete med, så undrar ju hur bra dom är ändå 😅


    Förstår det!!
    Åh du går hos dom, bidrar med extra oro då förstår jag med osäkerheten kring deras kvalité etc då kan jag tänka mig. Kommer de göra ett VUL innan och checka så att du verkligen haft ägglossning? Så det inte framkommer sen att du inte haft och därför ingen gulkropp som skapar progesteron och bygger slemhinnan? Hjärta


    Heja heja dig! Håller tummarna att det blir bra nu! Hjärta

  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2024-02-01 12:10:24 följande:
    Vad tror ni om mina testökningar? Det känns bra just nu iallafall ❤️🥹 ruvardag 4-8 (dag 8 idag längst ned)
    Herregud så tidigt plus! Stort grattis! 
  • Mathilda88
    Sandralinnea123 skrev 2024-02-02 11:46:47 följande:

    Tänkte kolla med er andra hur ni gjort med alkohol under sprut perioden? 


    Jag dricker inget sedan tidigare, sambon har fått ok för öl men avrådd att dricka whiskey av vår danska läkare.
  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-02-03 17:40:24 följande:

    Nu har vi varit och satt in en liten blastis från frysen ❤️  Har inga förväntningar på att vi ska ha lika tur igen att det tar sig och är väl egentligen lika rädd för att det ska ta sig som att det inte ska ta sig eftersom en ny graviditet efter förlusten av vår älskade son kommer vara psykisk terror med rädslan att samma sak ska hända igen. 


    Stort lycka till! Hjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-03 12:04:15 följande:

    Gravtest lite tidigt, dag 11... negativt..
    Ändå så pass sent att positivt test hade kunnat slå ut. 

    Gud börjar känna... hur mycket pengar ska jag lägga på detta egentligen, när mina chanser är såååå små ... att jag inte ens kan göra ivf...
    Jag är redan pank och gör detta på lånade pengar...
    25 000 varje månad för insemination för 12% chans... Det är jäkligt dåliga odds verkligen...

    😔😔😔😔

    Någon annan som mår dåligt på progesteron förresten?? Jag blir helt deppig av dem!! Tror det är det iaf. Samma sak förra gången. 


    Åh nej sören också! 
    Nej det är svårt. Man vill ju såklart inte riskera försätta sig i en personlig konkurs heller nej. Annars får man kika på om kliniken har kontakt med ngn bank som erbjuder förmånliga lån i nästa steg. Eller se vad för alternativ där finns. Alternativt överväga äggdonation innan pengarna tar slut. För där är chanserna mkt goda i din situation. Men såklart inte ngt man väljer sådär på stunds, ngt man behöver överväga över en tid om det är aktuellt för en själv. Kanske aldrig är. Hjärta Som om situationen man hamnat i inte var svår och jobbig nog som den är så försätts man i sådana sitser med ekonomi och frågeställningar om olika saker, inkl ibland att kanske behöva välja bort sitt eget DNA. Vilka jävla kämpar alla här är! Hjärta
    Styrkekramar! 
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-03 14:02:40 följande:

    BaeA. Man vill ju inte säga det åt dom men verkligen. Kände bara i onsdags när jag var super stressad för ägglossningen och bröt ihop när jag kom hem för emotional utmattning, då var mim sambo och klättte efter jobbet. 

    Jag provade akupunktur för typ ett år sen när vid var sådär 9-10 månader in på naturlig försök. Fått hjälpa av de tidigare med huvdvärk och migrän. Gick på ställe vid skanstull nu. Men hon ville att jag skulle gå 2 gånger i veckan och dricka örtte. Men fick typ panik att de blev så dyrt, 2000 kr i veckan. Och sen var hon borta veckan innan ägglossning. Då tog stressen över och de bara kändes jobbigt. Så har inte kört igen efter det.


    Ja det kostar så enormt mkt med akupunktur. 3 månaders behandling landade på drygt 20 000 i Malmö på kinesisk klinik. För bara mig, sambon jobbade deras öppna tider och kunde ej prova. Gav ändå ingen graviditet så har ej köpt fler tillfällen, har kvar några som jag använt inför äggplock nr.3. Hade tänkt använda sista gångerna jag har kvar på mitt 10ggr-kort till detta äggplock men blev aldrig av.
  • Mathilda88

    Funderar lite på om det är klokt eller borde avstå. Har fått få arbetspass denna månaden så skulle verkligen vilja jobba alla pass jag har. Mår änsålänge bra dessutom. Har äggplock på måndag samt ska jobba nu lördag natt och söndag natt (går då av måndag morgon). Så tänker att jag vill jobba som planerat och sen åka direkt från jobbet måndag morgon till kliniken för äggplock. Om jag mår fortsatt fint. Hoppas att sömnbristen inte gör en mer känslig under plocket. Kanske inte rekommendabelt att jobba natt inför äggplock?

    Kom på att de inte heller nämnde om man måste fasta inför - RMC Malmö har ju det men hört andra kliniker vill att man skulle äta frukost innan, så nyfiken på hur de förhåller sig - annars blir det en lång natt utan mat.. Har skrivit under em på mail o frågat så hoppas på ett svar imorgon. 


  • Mathilda88
    Femling skrev 2024-02-04 20:46:09 följande:
    Ja, när det kommer till fertilitet och IVF osv så söker jag till 90% på engelska, tycker man hittar så lite annars 😊
    Smart! Hjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-04 01:38:43 följande:

    Ja när jag gjorde äggplock så stod det att man skulle äta frukost. 
    Gissar att folk är mer spända och så annars? Kanske reagerar mer på morfinet med illamående om man fastar?

    Tror du kan jobba om du mår bra. 
    Kan inte se hur det skulle kunna påverka negativt?
    Mer en fråga om du orkar, vilket jag förstår om du inte skulle göra. 

    Spännande iaf att det är så snart!!


    Tack! Ja fick svar från Sellmer med att de gärna såg att jag ätit frukost innan jag kom. Intressant, raka motsatsen till RMC Malmö! Vet inte varför Malmö ville ha en fastande. 

    Jag satsade på att jobba! Så får se om det gör ngn påverkan. Tacksam för att slippa fasta vaken Flört
    Nej kanske mer känslig om man är trött tänker jag, annars tror jag inte det är några direkta nackdelar. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023