• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Lmsm, 

    Jag gick via Copenhagen fertility center och är så nöjd med allt. Framförallt bemötandet av alla där. Eg bara en läkare som jag tyckte var mindre gullig än alla andra men hon var extremt kompetent i stället. Vi testade mild stimulering först (vårt eget förslag och inte deras rekommendation) men det fungerade inte för oss. Dock har jag hört att det ska vara väldigt effektivt för många. Sen gjorde vi 2 omgångar vanlig IVF varav den andre med assisted hatching. Vi återförde två embryon då och otroligt nog fäste bägge! Dock förlorade vi den ena tidigt men det är väldigt vanligt vid tvillingar har jag hört..  är så tacksam för kliniken som lyckades med detta efter att vi försökt i 10 år ❤️

  • Noelani

    Det som också är skönt med många kliniker i Danmark är att de har öppet alla dagar.. inkl storhelger och man nekas aldrig uppstart som ofta sker i Sverige. Vi kunde starta igång på 2 v och fick uppstartsmöte redan efter 3 dagar... 

  • Noelani
    LMSM skrev 2023-11-02 19:49:53 följande:
    Jag kontaktade den kliniken idag och har möte på teams 13/11
    tack för tips 🙏
    så hinla roligt att det gick för er tillslut! Helt otroligt faktiskt att det plötsligt går efter tio år 
    Vilken läkare har du mötet med ? Vad spännande! 

    Det som många kan uppleva som lite jobbigt på många kliniker utomlands är att man inte alltid träffar samma BM eller läkare (som jag förstått man ofta gör i Sverige...?) och besöken går ofta relativt fort. Jag tyckte dock de var skönt att de gick snabbt och fick oftast samma BM/ läkare. 

    Om du har en läkare i Sverige som kan skriva ut recepten åt dig så får du också ta ut dem på högkostnadsskyddet vilket gör det jäkligt mkt billigare. Sjukhuset som gjorde vår utredning i Sverige har skrivit ut till oss... kanske de även gör där du bor ? 

    Ja vi är ff helt chockade.. få och dåliga spermier, jag är 40 år, övervikt, pcos, ingen egen ägglossning osv.  Fick ut väldigt få ägg också men lyckades ändå och med 2 dagars embryo... 

    De jag gillar min denna kliniken är just att de hellre sätter in ett 2 dagars (eller 2...) och därefter odlar resten till blaston ist för att testa odla och i sämsta fall får man inget tillbaka.. känns som man då får dubbel chans för pengarna då och kan ta blaston för insättning senare..  

    Hoppas du gillar dem lika mkt som vi! 
  • Noelani

    Smilla, mina streck var lika svaga (även långt efter TD).. grattis ❤️❤️

  • Noelani

    Awesomeginger! Det där är ju superstark!! Grattis!! ❤️❤️

    Till er andra ang att försöka naturligt...
    Upp till 20% av alla som gör IVF lyckas på naturlig väg mellan/ efter behandlingar. Troligen pga att man kickar igång kroppen och hormoner ligger kvar från tidigare månader... så jag skulle säga chansen är stor att man kan lyckas i många fall..

    Sen är det ju orken som någon var inne på..  Efter våra 10 års försök är vi rätt glada att få en sexpaus nu haha.. men ett tips är att göra heminsemination.. Det är inte alls svårt, allt finns att köpa på apoteket och tar verkligen bort pressen... 

  • Noelani
    Whenyouneedit skrev 2023-11-05 11:20:20 följande:

    Hej!

    Har en fråga om BF-datum då man gjort ivf. 


    Jag gjorde äggplock 9/10, insättning av femdagarsblasto färsk återföring 14/10. Senaste mensens första dag var 26/9, dock skall inte det ha någon betydelse för ivf om jag förstått det rätt. Ett femdagarsblasto, ET ej FET.

    På denna sida får jag fram BF den 1/7-24: https://aleris-fertility.dk/sv/bra-att-veta/rakna-ut-forlossningsdatum/

    Och på denna sida får jag fram ett annat räknesätt med BF och datumet då 6/7-24 : https://www.1177.se/Stockholm/barn--gravid/graviditet/om-graviditeten/sa-raknar-du-gravidveckor/

    Finns det någon som vet hur man räknar? Skall på VUL framåt men är så nyfiken :) 


    Ladda hem appen preglife eller libero ist. Där kan du lägga in när du gjorde insättning och få korrekt datum :) 
  • Noelani

    Fan Zaro man kan ju verkligen tycka vi som kämpat så länge bör få bli skonande från allt annat under graviditeten 🥲 Men du verkar ha en liten krigare där inne så du ska se det kommer gå bra! Bra att få komma till specialistmödravården också då får man ju bästa tänkbara hjälp.

    Jag går själv där nu. När det extrema illamåendet började avta och KUB visade bra siffror så fick jag veta att jag har graviditetsdiabetes..  Tjoho liksom!! Så nu har man börjat med sprutor för det.. Jag som trodde man var klar med sprutor haha.. Lyckligtvis är de lika enkla som Gonal F.

  • Noelani
    EmiliaSol skrev 2023-11-08 07:07:24 följande:
    Wow stort grattis!!! Jäklar vad alla blir gravida här inne nu. Vilken höst 😍😍
  • Noelani

    Lmsm, 

    Vad roligt att du pratat med CFC. Saknar dem inser jag nu när du nämnde dem 🙏 (men såklart glad att jag slipper gå dit haha) 

    Precis som läkaren beskrev för dig och som Zaro sa så fick jag mina embryon på dag 2. Det tillhörr de vanliga hos dem. De som därefter fanns kvar testade man att odla vidare vilket kändes tryggt för då hade man chans på både och. Istället för att göra tvärtom och kanske stå där utan en insättning alls.

    Jag är 40 med låg AMH och fick ut väldigt få ägg och min man har dåliga spermier på alla sätt men ändå lyckades de och jag är bombsäker på att det var för att de sätter in 2 dagars. Vi satte ju dessutom in 2 st och bägge fäste !! Förlorade dock den ena tidigt. 

    Självklart vill kliniker få oss som kunder men det jag uppskattade med CFC är att de aldrig försökte sälja på oss mer. Informerade om vad som finns men bad oss fundera själva. Jag vet att de också sagt till patienter att det kanske snart är dags att avsluta behandlingar och inte fortsätta när oddsen blivit för låga. Hårda ord men ändå seriöst.

    Men som läkaren sa till dig.. Oftast handlar de bara om tid... och att tex få lite extra skjuts från kliniker som går med på att återföra 2.. (finns flera utomlands som gör det men CFC gick med på att göra det redan vid andra omgången). Vi köpte trepack efter en omgång och de ända jag ångrar är att vi inte köpte det direkt. Det var avslappnade att veta att det redan var betalt och pressen på att lyckas direkt släppte..  

    Var det Anette eller Gitte du talade med föresten? 

  • Noelani

    Jag gjorde föresten inget långt protokol. En mild stimulering och 2 korta... 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023