• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-09-27 12:13:18 följande:
    BaeA - Måste du ta ut allt i förskott då? IVF går ju verkligen inte att planera, men att ha 4 toppembryon är ju helt fantastiskt. De sa till oss att vi troligtvis skulle behöva fler försök än de flesta, så vi använde alla våra pengar till ett paket, jag blev gravid direkt och inget hamnade i frysen. Blir det ett barn nu bränns paketet och vid syskonförsök måste vi betala igen, börja om processen igen, och då är jag äldre. Men vi får ta det då tänker jag. 
    Håller med! Det hade varit så skönt att haft någon iaf i frysen men hellre en levande i magen och ett tomt bankkonto och tom frys 😅 

    Och syskon kommer nog förbli en dröm... men jag är så innerligt tacksam för den jag bär på att det får räcka 🙏
  • Noelani
    lissan111 skrev 2023-09-27 15:49:20 följande:

    Vill även tillägga grattis igen Noelani till ett tickande hjärta på UL 😍 Det är så peppande att läsa! Tråkigt att tvillingen stannade upp i utvecklingen, jag vet inte alls vad det klassificeras som då!


    Tack fina du! Har förstått nu att det klassas som ett missfall. Så då har man varit med om det också på den här jäkla resan 😅

    Vecka 10 börjar på lördag så nu får man hålla alla tummar och tår att man klarar sig 3 veckor till tills värsta risken är över... 🙏
  • Noelani
    grimaserar skrev 2023-09-28 09:16:23 följande:

    Hade mitt första insätt förra veckan, äggplock innan sommaren men blev över överstimulerad så har fått vänta.

    Jag vill så gärna att det ska funka men vågar knappt hoppas, känns som att chansen är så extremt liten att det ska funka vid första försöket. 

    Är det någon som har koll på varför en inte ska testa vid förväntad mens utan först efter 12 dagar? Borde inte mensen komma som vanligt om embryot inte har fäst? Verkar ju som att den inte gör det när jag läst lite i tråden, är det någon som har koll på varför? :) 


    Att testa för tidigt gör för de flesta att man blir besviken i onödan. Man kan testa negativt även fast man är gravid.

    Mensen kan ofta bli lite sen pga progesteronet man tar vid IVF. Vid negativt test på TD så får man oftast sluta med dem och då kommer mensen igång någon dag senare.. men för vissa kommer den som planerat ändå...
  • Noelani
    Nexii skrev 2023-09-28 20:49:35 följande:

    Kanske en super konstig fråga ,
    men menopur är slut i hela landet . finns det någon i närheten av Västerås som inte är i behov av sina förpackningar ?
    självklart har ja recept ja kan visa upp 


    Har du testat att beställa online och då kollat olika apoteket ? 
  • Noelani

    Tittar in och hejar på er alla från sängen 🤢😅
    Känner mig rätt dum och naiv som inte fattat att man skulle må såhär illa som gravid.. 

    Har jag missat något plus ? Stort grattis isf ❤️❤️

  • Noelani
    Jimmithejuice skrev 2023-10-02 09:40:14 följande:

    Så ledsen. Vi skulle göra återföring I september men har inte fått ägglossning förens idag, på dag 21! Självklart på en måndag 😭 Så nu blir det ingen återföring förens i november, OM det nu inte landar på en måndag igen... fyfan för denna väntan. 2 år har denna process tagit & nu är vi så nära, men ändå så långt bort känns det som...


    Varför går det inte på en måndag? 
  • Noelani
    Jimmithejuice skrev 2023-10-02 13:25:27 följande:

    Noelani & grimaserar, fick höra att ägglossar man på en måndag så blir det återföring på lördag & på helger gör dom inte insättningar. Visste inte att man sätter in 5 dagar efter ägglossning, låter ju konstigt men 🤷?♀️ det skulle iaf krocka med helgen. Jag gör på Karolinska i Huddinge.


    Jaha! Vår klinik hade öppet året om inkl helger o helgdagar verkade de som... Vad störigt att de inte ens tar emot en av helgdagarna. Borde ju ha någon form av jour då för vissa akutfall kan man tycka. Snacka om att inte minska köarna på ett rätt enkelt sätt..
  • Noelani

    Åh GVK ❤️❤️❤️

    Denna gången  är DIN! 3-4 återföringar är inget eg.. grattis till ett 8-celligt...  Kom ihåg att inga av mina överlevde dag 3 heller men tog sig ju ändå.. Och båda mina som sattes in sista gången fäste faktiskr.. Tyvärr förlorade vi den ena tidigt. Så det går och det är bara en fråga som tid! Hatching och akupunktur hos Vickie gjorde även vi.. bästa receptet! 🙏🙏🙏

    Förövrigt är graviditetsillamående värre än allt som har med IVF att göra 😅🤢

  • Noelani

    Gvk, 
    Gud vad ledsen jag är för din skull att du upplevt detta på vår klinik. Jag måste dock skriva att jag inte känner igen mig i någonting och blir helt chockad 😱😱  Jag har 2 bekanta som går där nu också som också är jättenöjda.. varav den ena blev gravid på första försöket (41 år, låg amh, 2 dagars tillbaka). De har ju också 4.1 i rating på Trustpilot och deras resultat är i nivå med andra kliniker i Danmark plus högre på en åldersgrupp. De har dessutom högst resultat på 2 dagars i hela landet så jag tror det är därför de "envisas" med att återföra på dag 2. 

    Jag tror faktiskt mer på 2 dagars än blaston - iaf om man återför 2.  Man slösar så många fina ägg på vägen till blaston som klarar sig jättebra i livmodern ist... Har du testat att återföra 2 dagars någon gång?

    Menar du att du mailat dem men inte fått svar på 1.5 månad? Och vad säger dem om det när du säger det face to face?  Fan vad sjukt.

    Kräv att få dina sista försök tillbaka med tanke på allt strul.. eller att du ska få använda en del av det mot att de skickar dina ägg utomlands.. 

    Jag hoppas så att du kan flytta alla dina ägg till Cypern ist och få bra hjälp där! ❤️

    Jag är helt chockad över din story.. låter som en helt annan klinik än den jag gått på 😨

    Mathilda88
    Jag har gjort 3 omgångar hos dem. Har aldrig träffat en 80+ gubbe. Kan inte tänka mig att Svend är mer än 70-73 (och hellre äldre med erfarenhet än någon ung...) och han är den absolut bästa läkaren jag någonsin mött. Både i skicklighet (han tog ut mina ägg på mindre än 3 min helt smärtfritt med bara lokalbedövning) och hans bemötande. Han är så lugn men samtidigt skämtsam och får en att helt slappna av. Aldrig känt mig så trygg. När vi pratade med honom en gång i väntrummet pratade han också tyst..  

    De läkare jag träffat där är 2 kvinnor och 2 män. 

    Alla barnmorskor har varit såå underbara. Alltid känt mig väldigt trygg och fått svar på alla frågor. Innan vi kom dit hade vi läst att mkt kan kännas som rullande bandet känsla men tycker alltid de tar sig tid och aldrig känt den känslan. När jag mailat har jag fått svar på allt inkl journalkopia och diverse intyg som varit specifikt skrivna för mig - på max 24 h. Oftast inom en halv dag. Både läkare, embryolog och barnmorskan har svarat en...

    De är bara en jag inte direkt gillar. Det är den ena av de två kvinnliga läkarna.. tycker inte hon är så mjuk och gullig som alla andra men samtidigt är hon en riktigt duktig och var vår läkare den gången vi lyckades. Så hellre att lyckas än att hon ska gulla med mig liksom 😅 hon är dock trevlig så det är inget fel så eg.. men inte lika goa så som de andra...

    Vi fick inte ens starta med sprutorna en gång för att min slemhinna ff var för tjock så de känns så väldigt seriösa och kollar av allt jämt.

    De har aldrig heller försökt sälja på oss något utan informerat om vad som finns och sen sagt att vi måste besluta själva vad som känns rätt för oss. 

    De har som jag skrev ovan också lika bra resultat som övriga kliniker i landet så jag tror inte de kan vara fel på deras utrustning. Då hade ju inte 75% lyckas.. 

    Jag är verkligen 110% nöjd med dem och rekommenderar dem så varmt. Jag tror dock att den enda anledningen till att jag inte skulle rekommendera dem till dig (eller även andra danska kliniker..) är att de kanske (jag vet inte säkert) bara lokalbedövar vid äggplock och du har ju haft väldigt ont om jag minns rätt... 🙏 Så de skulle jag rekommendera dig att kolla upp vad gäller alla kliniker.

    Åk o besök de olika klinikerna för att få en egen känsla.. de som passar en passar såklart inte alla men ville iaf ge min sida av det ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023