• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Hej alla! 
    Idag var jag på UL. 25 äggblåsor såg man som var cirka 15 mm. Ska fortsätta med sprutorna idag och i morgon och tillbaka på onsdag, sedan blir det förhoppningsvis plock på fredag.

  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-21 21:48:53 följande:
    Wow vilket fint resultat! Känns ju som du kommer få ut hur många mogna ägg som helst då ju! De växer ju ca 2 mm per dygn sista tiden och tom 3 mm ibland när man tar ÄL-sprutan. Shit så spännande!! 
    Fela92 skrev 2023-08-21 15:18:47 följande:
    Jaa, det är verkligen så. Många gravidbesked i närmsta kretsen också som gör att tiden blir lite mer påtaglig och att man har 0% kontroll. Men vi har varit öppna med alla nära sen start så alla vet om att vi kämpar vilket är väldigt skönt. 

    Ahh, verkligen. Det håller ens mod uppe att de ligger där och väntar och förhoppningsvis även kan finnas till syskon. Känns också bättre såklart att se till att kroppen och allt är som det ska så man inte slösar i onödan, om det nu är vätska i äggledarna som gör det omöjligt att fästa nästan. Då är det bättre att plocka bort dem, om det nu är det. Får förhoppningsvis lite mer klarhet i veckan.. Man blir bara knäpp av att det alltid är något. 

    Såg er tråkiga nyhet... Hjärta Har ni några i frysen? Hoppas ni får komma igång snart igen. Det kommer ju gå tillslut! 
    Ja gud.. känns som alla blivit gravida sista åren och min sista nära vän som inte haft barn lyckade bli gravid med tvillingar nu på första försöket.. man vill bara skratta med ett sån sinnesjukt skratt åt ironin ;) Ingen fara, det är ju för tidigt att testa. Jag testar ju bara för att få ett negativt test 10 dagar efter ÄL-sprutan. Skulle jag få positivt senare skulle jag aldrig tro på det annars haha
    Zaro skrev 2023-08-21 20:58:49 följande:

    Vad fint att höra om era resor! Jag själv är lite fundersam. Det är vår första IVF och vid första vul visade det sig att jag hade 25 äggblåsor. De såg endometrios också men tyckte vi kunde köra på. Idag på andra vul (8:e stimuleringsdagen) hade jag bara 9 blåsor som vuxit och de var fortfarande inte tillräckligt stora. De har hela tiden sagt att jag har så många äggblåsor, så 9 st där de kanske inte kan plocka alla pga endometrios, att endometriosen vuxit, att det går långsamt, att alla kanske inte innehåller ägg...!? Är lite ledsen och orolig och min sambo fattar ingenting utan tycker jag är för hård mot mig själv.


    Alla folliklar växer inte men det är ett bra utgångsläge att ha så pass många. och det stämmer att alla folliklar inte alltid innehåller ägg men oftast gör det de. Och på samma sätt kan någon också innehålla 2 ägg. 

    Sa de hur stora dina folliklar är nu? Även om det är små nu så kan de ändå hinna växa till sig för det växer snabbare mot slutet...

    Första IVF:en är verkligen en försöksomgång. Man får ofta rätt låg dos för att man inte skall bli överstimulerad osv.. Vår första omgång plockades bara 2 ägg varav bara 1 var mogen och det överlevde inte ens insättning. Kändes så jäkla hemskt men redan omgång två fick vi ut 5 mogna ägg.  


    Tack Noelani, jag hoppas att det blir bra. Även om det är många behöver de ju inte vara bra. Är lite nervös med tanke på utfallet förra gången. Då slutade de dela på sig dag 3. Men sedan dess har min man och jag stärkt upp med mycket vitaminer. Har legat på lägsta i både järn och d-vitamin vilket jag förstått kan vara rätt avgörande för fertiliteten. 
  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-22 17:59:46 följande:

    Zaro,

    Ja de kan vara så himla olika storlekar men tack vare fyremadelsprutan så hinner de små ofta växa ikapp de större.

    Jag startar alltid på dag 4-5 för min mens är så seg att komma igång och de har ändå blivit ägg att ta ut..  man sprutar ju lika många dagar ändå... eller mer om det behövs.. 

    BaeA 
    Ah, samma här. Kronisk låg d-vitamin i många år och järnbrist upptäcktes efter min viktnedgång. Har precis fått upp järnet till lägsta godkända nivån men de tog 2 månader att öka bara 10 ug.. så det kan ta sin lilla tid.. och oj så mycket bättre man mår efter bara den korta tiden! 

    Awesomeginger,

    Det var inget "riktigt" test. Jag testar alltid 10 dagar efter ÄL sprutan för att få ett negativt test eftersom den kan ge positivt falskt och skulle jag få positivt sen skulle jag annars aldrig våga tro på det 🤣


    Noelani, ja det är så segt att det ska ta så långt tid att få upp järnet. Jag gjorde ett energitest via Estercare i början av juni där jag låg på 16 på P-Järn, 9-34 är inom referens. så jag var ju inom men på lägsta lagret kan jag tycka. På P-ferratin 37, där är referens 7-120. helt sinnesjukt med dessa intervaller och att det anses var ok bara för man är inom. så tänkte göra nytt nu när jag ätit tillskott regelbundet. 

    hur mår du?
  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-24 08:28:39 följande:
    Alltså... är det här på riktigt ?? 😭😭😭
    RD12.. Mkt svagare i verkligheten...  Vi är båda i chock 😱
    Åh, men grattis! Håller tummarna för att det blir starkare och att det äntligen ska bli eran tur! ❤️
  • BaeA

    Jag gjorde plock idag och 30 st äggceller fick de ut (!!) vet ju att många inte behöver vara fördelaktigt men hoppas innerligt att det blir något bra av det här. har också gått på ett ganska kort program, 10 dagar.

    Fick Fragmin nu som jag ska börja ta i morgon, antagligen för att undvika överstimulans samt Progynon som jag tar i samband med att mensen kommer, då jag måste vänta en cykel för att göra eventuell FET. Någon som har erfarenhet av ovan? 

  • BaeA

    Jimmit­hejuic­e - Okej, hur mår du nu då? Hade vad för symptom fick du i överstimuleringen. Kom de direkt eller smög sig på. Har missat lite av din historik men såg att du har två friska blastocyster nu, grattis! Jag som hade hoppats att man skulle vara klar med sprutorna, lite segt att de ska tas på obestämd tid men såklart också bra för att undvika en ev blodpropp såklart. 


     


    Noelani - nja egentligen inte, var cirka 25 i onsdags när jag gjorde UL. Men känner att det inte är förrän man ser svart på vitt. Hon sa nu att de såg stora och fina ut. Så får avvakta och se hur de utvecklats efter helgen. Men när man för totalfrys är det bara 5 dagars man vill ha då eller kan det vara olika? Tänker bara så vi inte hamnar där vi gjort sist när alla avstannade dag 3.


     


    Mathilda88 - nej, det är de som är de struliga att allt såg toppen ut inga fragmenteringar eller annat som verkade avvikande. Man gjorde också hälften med ICSI och andra halvan med IVF där IVF resultatet var bäst. Direkt efter igår mådde jag piss, hade så ont (ondare en förra gången). Men fram mår eftermiddagen kvällen kändes det bättre, och så även nu.  Ja, mitt AMH är på 3.8 (okt22). hur är status för er? 

  • BaeA
    Quincey skrev 2023-08-26 15:37:40 följande:

    Hej alla, har varit på semester så har missat lite här.

    Noelani, stort grattis, det är helt fantastiskt!! Blir så glad för din skull, hoppas den/de fortsätter utvecklas som de ska!

    Mathilda88, vad bra att du inte har lika ont under denna sprutomgång! Vad är skillnaden, andra sprutor?

    BaeA, så många ägg! Är det fler än förra gången?

    Sola, beklagar att embryot stannade av, hoppas på blastisen i frysen!


    Och hej alla som är nya! 


    Quincey, hoppas du haft en härlig semester! ja, det är 11 fler än förra gången. 
  • BaeA
    Quincey skrev 2023-08-27 02:21:16 följande:

    BaeA, 11 fler! Hade du höjt dosen inför denna gång? Förlåt minns inte vad du sagt tidigare.

    Noelani, tack så mycket, hoppas också 😅

    Mathilda88, ja vi har rest lite så har varit skönt att inte tänka på IVF samtidigt som jag tycker det är svårt med mat när man inte är hemma, försöker hålla en ?medelhavskost? annars så hoppas våra värden inte försämrats nu. Intressant med akupunktur, kanske det som hjälpt mot smärtan? Kanske ska testa det om inte nästa försök går bra för visst ska man göra det i 3 månader innan?


    Quincey, förstår det är inte lätt att minnas allt som skrivs men gick på exakt samma schema som sist. 275 menopur i 5 dagar och sedan 225 menopur och 0,25 fyremadel till dag 5. sen tog jag x2 gonapeptyl i onsdags och plock i fredag.
  • BaeA
    Loidi skrev 2023-08-27 06:05:55 följande:

    Godmorgon! 


    jag tror det är kört för min del.. Hade kraftig mensvärk igår, nu på morgonen kom det bruna flytningar. BIM om 6 dagar och negativt cb test (testa tidigt). Rynkar på näsan


    Ger upp hoppet och laddar om inför nya sprutor, nytt äggplock och hela karusellen.. F A N. 


    Loidi: såklart piss att vara i det läget. Men hejar på dig i nästa omgång. ❤️ Var det första FET/ET? 
  • BaeA
    Loidi skrev 2023-08-27 07:47:52 följande:

    Det var första, fick tyvärr inget till frysen så det blir ju ruta 1 igen. 


    Antar att de vill att man tar test 6/9 på td ändå? Vi får väl köra igång nästa mens får man hoppas.

    Körde korta programmet sist, brukar de ändra något pga negativt resultat eller kör de på samma igen? 


    Blev överstimulerad efter ÄP sist och mådde piss, inte jättepepp men vad gör man? 


    Loidi: jag fick inget alls min första omgång precis gjort mitt  andra och väntar nu svar i morgon hur de gått under helgen.


    ja, det är väl lika bra, men du känner ju ändå din kropp bäst och ?vet?. tänker det är bättre att ha den inställningen än tvärtom. hur långt tid mådde du dåligt när du blev överstimulerad. känner mig nog lite lätt, så svullen och krampar mer än sist även om det inte gör ont ont. mest obehagligt. 

    Men heja dig, och oss! ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023