• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-03-27 07:16:30 följande:
    Tog test nu imorse, 2-3🙏🙏🙏så dumt jag testade på kvällen! Läste inte att det inte var tillförlitligt på annat än morgonurinen❤️❤️
    Vilken lättnad! Hoppas det går bra hela vägen nu ❤️
  • Quincey

    Björkenli, gud vad kul med 5 blåsor! Stor skillnad och så bra att du är igång denna månad. Håller tummarna för en återföring och att allt går bra!

    J000ssan, så tufft med osäkerheten ❤️ hur många veckor är du i när du gör UL?

    LMSM, hoppas du hade det fint i Australien och samlat kraft att fortsätta! Körde också dubbel trigger sist och fick många mogna ägg så ska köra det igen. När jag var där, träffade TB, sa de att menopur är vad de har som standard. När sätter du igång igen?

  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-03 11:24:10 följande:
    Ja de tär i sönder en! Jag är i v 6+5 på måndag när jag gör UL! ❤️❤️
    Det har iaf inte minskat till 1-2 veckor så kanske bara är långsamt att höjas? Jag håller tummarna ❤️❤️ Själv fick jag 1-2 (minskning från 2-3) i vecka 6+0. 
  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-03 12:39:55 följande:

    Ja absolut, men då tänker man direkt typ utomkveds! Jag är sååå nojig! 


    okej usch😔❤️❤️


    Fick höra att det är väldigt ovanligt att få utomkveds efter IVF och då har man väldigt ont, ofta på ena sidan. Förstår att det är svårt att inte tänka på det men testerna och hur snabbt de ökar är inte avgörande. Du är gravid till motsatsen bevisats ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-04-03 13:11:33 följande:
    Ja jag sa till läkaren idag (JH) att jag pratat med en tjej som bör till CvL som fick dubbel och som fick superbra resultat. Han skrattade åt mig hehe. 
    ja han kanske sa menopour som standard men att de oftast körde med kombo för de i min grupp. Har ju fått så låg befruktning när Menopour varit inblandad tidigare men han menar att det är slumpen. 

    Vi har prelat i maj v 19 men förhoppningsvis får jag den mensen lite tidigare än så och kan då vänta tills i början på juni. Vill helst ha ngn extra månad på mig att förbereda kroppen den här gången men kanske krockar med midsommar då de stänger ah. 

    När ska du köra igen?
    Kul med JH, gillar honom! Ah ok körde också både menopur och gonal-f omgång 1 och 2. Ska ni köra ICSI nästa gång igen? De skulle ha stängt 4/7-7/8 så om mensen kommer i början av juni är det nog lugnt?

    Har äntligen fått positivt på äl nu, 1,5 vecka senare än jag räknat pga missfallet så kan börja räkna ner dagarna nu. Vi funderade på att testa några med vanlig IVF och resten med ICSI, men vet inte om jag vågar. Vår första IVF skulle vi göra 50/50 men fick höra av läkaren att de gick göra akut ICSI på alla då de inte gick naturligt. Sen blev det bara ICSI. Fick sen höra av cvl att man inte kan testa naturlig och därefter ICSI på samma ägg så vet inte vad jag ska tro.
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-04-03 18:57:31 följande:

    Tack alla ni som grattat 💕

    Jag blev typ lika glad och chockad som att se "alla" blåsor på ultraljudet som om man redan vore gravid😄 men det är väl så- det är svårt att inte glädjas enormt för varje steg i rätt riktning när det handlar om något man vill så mycket!

    Någon nämde dual trigger- nu blev jag orolig att jag inte gör allt för att maxa mina chanser. 

    Till mig skrev de bara Ovitrelle. Vilken är det som också ingår vid dual?

    Jag minns att jag hade en konsultation och frågade om det, efter att någon nämnt det här,  och hon då sa att visst kunde man prova det.  Jag bil minnas att jag frågade om det fanns någon nackdel och att hon sa nej, att det mest är att det inte har behövts enligt deras erfarenhet. 

    Plocket blir dag 13.

    I december, den ena gången jag plockat, var det på dag 11 eller 12.

    Men man måste ju ta dom när de är lagom stora och hoppas på det bästa, antar jag?

    Nu blev had orolig över om jag borde bett om dual trigger!! 

    Har fler någon erfarenhet av det,  och om det finns någon nackdel?


    Jag fick dual trigger av min klinik efter att jag uttryck oro att endast ha 10 stimuleringsdagar. När vi tidigare hade 10 stimuleringsdaga var bara 10 av 16 ägg mogna. Ville köra 11-12 dagar men blåsorna var superstora och behövde tas ut. Har inte haft dual triggar IVF 1 och 2 och det gick ändå ok sett till antal mogna ägg (11 stimuleringsdagar) så du behöver nog inte oroa dig. Men fråga dem om du vill testa.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-04-03 16:41:49 följande:
    Ja han verkar bra!
    jag frågade då sa han kring midsommar
    men då borde jag ju verkligen hinna om det är från 4/7

    jag fick jättedålig befruktning en gång med ICSI (2 av 8) sen jättebra en gång emd båda lika många av varje sen noll befruktade en gång då man bara testade vanligt.
    det verkar kunna variera helt gång från gång sa han idag. Om du aldeig testat vanlig ivf , du får ut många ägg och proverna Är bra till antal och rörlighet kanske det är värt att köra 50/50. 

    hur hög dos fick du bör du körde menopour och gonal f tillsammans? och nu senast när det gick så bra på CvL?

    kanske missuppfattade ni den andra kliniken då men jag vet man blir helt förvirrad av allas olika förklaringar!

    Kanske bäst att dubbelkolla, men det var datumen vi fick på kind.

    Åh vad olika!! 🤯 man vill ju hitta mönster så man vet vad som funkar, inte att det ska bero på slumpen 😅 Precis ska nog se hur spermaprovet blir först innan vi bestämmer helt. 


    Första gången fick jag 200 menopur + 100 gonal f. Andra gången 300 menopur + 150 gonal f (sämsta omgången). På Cvl nu fick jag 300 menopur som sen höjdes till 375 efter UL. Fick lika många ägg som med maxdos men fler mogna. Nu tyckte de vi skulle köra på 375. Vad ska du ta?

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-04-04 07:45:52 följande:

    Jag ska prata med dom igen. Känns mkt bättre att köra korta vid mensen i juni än i maj då det är ganska tidigt i maj och vikl ha mer tid för att förbereda mig både mentalt och fysiskt den här gången!

    jag vet man försöker verkligen hitta samband men läkaren sa att det är helt omöjligt egentligen. men alla säger så mkt olika saker så jag vet inte.

    det oroar mig att flera säger att de sämsta resultaten varit efter  högsta dosen. efter min högsta (300 gonal f+ 150 menoPour) blev ju noll befruktade (Vanlig ivf på alla) men läkaren säger nu att det kan ha gått bättre om man gjort ICSI och att de blev lurade av resultatet av befrukningen gången innan som gick bra i både vanlig ivf och ICS. blir tokig alltså vet inte om jag ska be om högst 375 igen eller gå med på 450.

    jag ville ju egentligen gå ner till 300 den här gången men läkaren menar att risken finns att det blir mkt färre ägg. Ska ju göra korta den här gången så risken för färre ägg om man kollar på tidigare behandlingar finns ju redan där. Jag tycker det här med att välja protokoll känns flrjävlig alltså men han sa att det egentligen inte spelar roll handlar bara om att att få ut maximalt med ägg och kvaliteten påverkas inte (ööö okej)


    så jag vet faktiskt inte riktigt ännu men lutar åt 
    300 gonal f + 150 menopour
    250 gonal f + 125 menipoue
    (alt ngt annat istället för gonal f minns inte namnet men inte lika beprövad) 
    eller 300 Max av ngt av de


    Ja det är verkligen jobbigt med protokollet, mycket som står på spel, och extra jobbigt att det ändå kan vara slumpen som avgör sen. Förstår att det känns svårt när det inte fått bra tidigare med maxdos. Tror någon läkare sa att det finns sällan anledning att gå över 400? Men minns kanske fel och vet inte ens om det var min läkare eller något jag läst 😆
  • Quincey

    BaeA, håller tummarna för ett plus, tredje gången gillt!

    Björkenli och J000ssan, lycka till imorgon med återföring och UL!

  • Quincey
    J000ssan skrev 2024-04-08 10:18:19 följande:

    Tyvärr var där inget idag💔💔hade slutat utvecklas i v 4 ngt! Så mest en liten säck! Så nu tar jag piller för att få ut det! är så tom inombords! Men min privata läkare är så fantastiskt! vi Ska göra hysteroskopi hos honom nu! Vill inte höra ngt negativt om detta då jag är otroligt nervös så vill va lyckligt ovetande om hur det känns osv! 


    Fy fan vad tungt! Varför ska du göra hysteroskopi om jag får fråga? Blev erbjuden det i höstas men tackade nej då vårt främsta problem då var inga blastocyster så såg inte hur det skulle hjälpa. Är det kopplat till flera kemiska graviditeter? Tänker på dig! ❤️❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023