• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-01-15 15:41:18 följande:

    Känner mig så nervös, ska denna cykel göra en ostimulerad FET. Jag är nervös för att min kropp inte klara av det, den har ju aldrig lyckats. Var så otroligt skönt att få göra stimulerad, då jag inte kände att de hängde på mig på samma sätt. Har frågat varför de inte blir stimulerad igen och de är var för att inte riskera havandeskapsförgiftining.
    Försökt hitta fördelar med ostimulerat men hittar inget utöver att man inte slipper ta läkemedel vilket jag bara tyckte var skönt. 

    Någon som vet några fördelar för ostimulerad vs stimulerad för att de ska lyckas? Hade varit skönt att höra.


    Jag frågade om stimulerat FET i december men då sa de att naturlig var bäst, lät rimligt så köpte det och frågade inte vidare. Varför gjorde du stimulerat förra gången? Har du oregelbunden äl?
  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-01-15 17:11:50 följande:
    Vet inte varför jag gjorde de då. Var bara glad att få det, hade rätt regelbunden på 24-26 dagar men en gång var den på 36. Men fick aldrig riktigt tydlig markering på ägglossningstest och haft problem att lokaliser ägglossningen. Men för mensen kom regelbundna så var är det inget problem sa dom. 
    Nu ska jag ta Letrozol inför detta.
    Vad har du haft för ägglossningstest? Jag körde på RFSUs i ett år och fick aldrig ett tydligt streck. Vid utredningen sa min läkare att de testen var dåliga. Började sedan med clearblue och fick då första gången tydligt resultat. Ska du ta Letrozol inför ditt kommande FET eller tog du det inför förra? När jag gjorde FET i naturlig cykel tog jag absolut ingenting inför det, men fick progesteron efter.
  • Quincey

    Är det någon som har fått helt ändrad cykel efter äggplock? Har alltid haft 27-28 dagar (max 30) men sedan förra plocket (plock nr 3) jag jag haft runt 35+ dagar. Har gått tre månader. Undrar om den kommer gå tillbaka, känns väldigt svårt att räkna ut sina fertila dagar nu.

  • Quincey

    Awesomeginger, haha förstår, blev också jätteglad första gången jag fick glad gubbe. Hade börjat undra om jag ens hade ägglossning när jag aldrig fick något streck på testen. Har inte riktigt koll på Letrozol eftersom jag gjorde FET utan att ta något innan. Vad är det för något och varför ska du ta det? Gör du VUL innan återföring? Jag fick inget VUL utan gick bara dit fyra dagar efter positivt äl-test, och efter det fick jag progesteron.

    Noelani, kul att veta könet, börjar närma sig nu!

  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-01-15 22:04:25 följande:
    Letrozol ska förstärka ägglossning som jag förstår det. De som har oregelbunden mens kan få de för att hjälpa till och reglera ägglossning. 
    Ah intressant, de lät som jag skulle in på VUL innan, när jag frågade om jag skulle ta Progestron fick jag svaret" ja men de börjar du äta efter VUL som du bokar när du ringer vid mens start".

    Noelani: Inväntar mens nu i veckan sen är jag igång igen återföring med 5 dagrs om ca tre veckor. 
    Aha ok! Jag ringde vid positivt äl-test och frågade om VUL men de sa att det inte behövdes utan slemhinna osv skulle kollas vid FET. Antar att de gör olika beroende på läkare fast det är samma klinik. Hade önskat att de hade samma tillvägagångssätt och visste vad som funkar bäst. Men kanske är individuellt beroende på patient.
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-01-18 06:14:03 följande:

    Läste precis också en längre artikel på DN, där de står att de måste avveckla verksamheten inom 30 dagar och att de ska gå ut med mer info på hemsidan. Förstår att du är likgiltig, men jag som ändå varit nöjd och har embryon i frysen där återföring skulle göras om bara veckor. Så många frågor om vad som händer, och de lär bli nerringda idag. 
    https://www.dn.se/sverige/fertilitetsklinik-mister-vardvalsavtal-efter-allvarliga-brister/ 


    Är så besviken att landstinget haft avtal med en klinik vars resultat är så mycket sämre än alla andras och att de inte gör någon typ av kvalitetskontroll. Undrar också vad mina 3 försök var värda om de nu har allvarliga brister. Om jag förstod det rätt får ni slutföra behandlingen på annan klinik. Hemsk timing att det sker så plötsligt, hoppas du får göra FET som planerat fast på annan klinik då.
  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-01-18 08:01:44 följande:
     Jag förstod de som man ändå får fortsätta om man redan påbörjat med kliniken. För min plan är att hö återföring med vårat kvarstående embryon om ca 3 veckor. Om de inte går vägen får man väll kolla på att byta klinik. 
    Ja läste också att patienter under behandling får fortsätta. Tänkte då bara på hormonstimulering men stämmer säkert som du säger!
  • Quincey

    Awesomeginger och BaeA, jag gjorde FET i naturlig cykel på Eliva i december. Bad då om VUL innan men de sa att det inte behövs utan det räcker att de kollar slemhinnan när man kommer dit för FET. Så skulle tro att de avbryter om det inte ser bra ut, men låter oseriöst såklart. Håller tummarna för er båda! 

  • Quincey

    Är det någon här som fått testa progesteron innan plock? Har hört att det är väldigt ovanligt att testa innan men har haft förhöjt de två senaste omgångarna, har också haft ledande blåsor. Det var 7,5 på stimuleringsdag 11 och 4,5 på stimuleringsdag 10. Har läst att om man har över 1,5 på triggerdagen så ska man inte göra ET utan FET eftersom det blir svårare för embryot att fästa. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023