• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    ja jag hoppades också in i det sista även om jag förstod att det var kört 😞

    nej det finns nog ingenting att göra då. man kanske lättare kan ta ställning till donation men samtidigt så sa det att det inte är helt kört ändå men a vet inte kanske blir för svårt då för att man ska orka. får se vad de säger då.
    är tydligen väldigt ovanligt.


    Awesomeginger skrev 2024-07-03 16:13:53 följande:
    Att det alltid ska vara så svårt, så tråkigt att höra. Hoppades verkligen det skulle vända. 
    Förstår verkligen att ni vill köra på i augusti, känns som mam blir tokig när man inte är i någon process.

    Om det skulle vara några kromosomavvikelse, kan man göra något då? Vet att man kan kolla embryon mem tänkte om de går att förebygga någonting
  • LMSM

    Jag har fått DHEA av en kollega som fått av sin syster i USA. Är det ngt man vågar ta tror ni? Låter läskigt 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-07-08 08:01:31 följande:
    Tack! Låter himla smidigt ❤️
    Går och velar om det är värt att vänta de extra 1,5 månad på konsultationen hos CVL. Börjar känna allt mer för äd. Samtidigt så - 2 månader extra mot ett helt liv för att vara säker på sitt beslut? Blir annorlunda när man sätter det i ett större perspektiv.

    jag känner mig precis lika osäker som du nu mathilda.

    en del av mig vill bara gå över till donation för längtan börjat bli så enorm och jag orkar inte med fler misslyckade försök Som bara får mig mer och mer olycklig.


    Samtidigt vet jag inte om jag är helt redo att ge upp så länge det finns en chans. Det svänger verkligen mellan att det en dag känns ok att sluta försöka med egna ägg till att kännas jättetungt en Annan dag eller tom timme. Tror dock donation börjat kännas mer verkligt på ngt sätt, att det kanske är den vägen man  behöver gå. Gud snacka om att man gick in nativt i det här med ivf. Jag trodde att såläbge vi gör ivf så kommer det ju gå. snacka om att man hDe fel 


     

  • LMSM
    Hjärta
    Björkenli skrev 2024-07-07 00:12:49 följande:

    LMSM 

    Läste ikapp lite nu. Beklagar verkligen. 
    Var befinner du dig nu känslomässigt? Och vet du hur du vill gå vidare?


    Tack Hjärta

    jag har checkat ut lite just nu för att orka. har börjat träna igen och tom springa som är det som alltid fått mig att må bra. Känt mig tvungen att avstå löpning för att inte stressa kroppen men efter 1,5 år och så mkt ångest och sorg så har jag känt att jag varit tvungen har ju ändå inte hjälpt. det har känts väldigt bra att få röra sig som man vill igen. 


    det är såklart fortfarande jättetungt men har försökt att tänka på allt annat och inte allts på barn hehe.
    jag svänget väldigt mkt. en dag känns det okej och jag blir nästan taggad på att gå över till donation för längtan är så mkt men nästa sekund blir jag förkrossad igen. Så ja det svänger. kommer oavsett göra det siesta försöket vi betalat för i slutet på augusti. samtidigt kommer vi invänta svar på kromosomtester och beroende på vad de visar tror vi det kanske blir lättare att ta ett beslut om man ska fortsätta försöka med egna lite till eller gå över till donation. 

    hr du landat i ngt beslut om hur du vill gå vidare? Förstår att det är så svårt! 
    Hjärta

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-07-09 16:38:26 följande:

    Precis hemkommen från Gynmottagningen i Malmö. De såg ev ngt i högra äggledaren (hade ont där en kort sväng i lördags men inget mer), men inte hundra så en läkare till skulle kolla på bilderna och filmerna. 


    Och Hcg har kommit. 133 idag!! 74 i söndags för 10 dagar sedan. Så den lever 😭😭😭😭😭 FAN!! Varför kunde den inte sätta sig rätt!!! Kommer ju inte orka plocka 70 ägg till för att få en ny livsduglig 😭😭😭😭😭


    Men det ser ut till att bli operation för mig i veckan? 


    Men gud alltså innebär det här att du är gravid att ägget är bra men att det satt sig fel? jag förstår att det är förkrossande när det äntligen gått men samtidigt så har det ju gått! Ditt ägg är bra? Kasnke är det inte 70 ägg till för ett livsdugligt utan nu det händer att alla vitaminer osv kanske gjort kvaliteten bättre?

    kolla quiney har ju plötsligt börjat få fantastiska resultat !


    föesår såkalrt att det är helt fruktansvärt dock! 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-07-09 18:50:54 följande:
    Ja jag har fått ett topp-embryo! Men den sitter fel!  // GråterGråter Läkaren såg ingenting i livmodern, där har aldrig satt sig ngt, så det andra embryot har inte tagit sig.
    Det läskiga är att i samband med återföringen så blev jag orolig för att läkaren sprutade in rätt snabbt och allra högst upp i livmodern, redan då var jag orolig för om det riskerade bli utomkveds pga det. Och så blev det! Gråter
    Är i vecka 6+4 idag.. 
    Hade så önskat att vetenskapen kommit längre så man kunnat plocka ut embryot och plantera om den i livmodern! 

    jo så sant, men nu börjar ju tankarna snurra än mer. Ska jag köra ett till långt protokoll hos Sellmer?!? Nu när där fastnat en krigare?!? Är så förbaskat trött på långa protokoll, samt där är så dyrt, men om det är vad som funkar? Resten av plocket var ju uruselt dock. Och plocket före var ju skakigt det med. Vet ju ändå inte om denna är kromosom-rätt och överlevt förbi vecka 12 heller ändå. 
    Ush så mkt frågor! 

    Som det ser ut just nu så kan det bli operation i veckan, väntade mig nästan samtal redan ikväll efter provsvaret, men får se om de ringer imorgon eller om de inväntar torsdagens blodprovssvar och ringer medan jag sitter på Falsterbo Horse Show.. 

    alltså fy fan va knäckande! Så jäkla nära!
    å kan det bli så då? Känns som högre upp skulle vara bättre elelr är det så att den fastnar för högt då? Sånt här kan jag verkligen inte.

    jag förstår att du inte orkar långa och iom att du ändå får bra antal förstår jag inte Vrf du måste göra det igen. Jag är också så trött på långa men jag får ändå mer ägg med det men cvl tycker ändå korta igen nu nästa gång.

    kanske byt ställe om de är så pass mkt dyrare? Annars be om korta? 

    men plocket innan fick du ju Ändå en blast och den här gången tog det sig faktiskt. 


    Styrka till dig och försök njuta av Falsterbo! 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-07-12 18:11:36 följande:

    Totalt sammanbrott här hemma nu. Kombination av att förlora mitt efterlängtade barn, första som fäst, men framförallt att bli så fruktansvärt ifrågasatt av tre sjuksköterskor i rad om behovet av smärtstillande verkligen var så högt - trots läkares ordination och post-op-syrrornas rapport om vikten att ge generöst. För - Jag hade ju redan fått mkt på postop.. Fastän vi vet att intravenöst går ur kroppen fort. Alltså ångesten! Fan va jag skäms för mitt yrke just nu! Att vi kan bemöta en annan människa så! Kvälls-ssk blev införstådd sen och körde på med ordinationen, men skadan var redan skedd. Natt-ssk lossnade framåt morgonen, men också där skadan redan skedd. Nu sitter jag här o bölar över det i efterhand efter allt kämpande, försöker samtidigt att inte böla för det gör ju ont i magen..


    Å Mathilda! har läst igenom allt du skrivit och jag tycker så oerhört synd om dig! klart att allt det här är traumatiserande och att det plötsligt bara väller över dig. Så mkt sorg och smärta! Men du är oerhört stark och det är starkt att kunna släppa ut all smärta och sorg också.
    jag hoppas att du återhämtar dig och slipper ha ont mer nu. försök läka också och göra roliga saker . Förstår att Falsterbo var en höjdpunkt  för dig i sommar och det suger verkligen att du inte kunde få gå på det. Jag hoppas att du kan finna lite tid för något annat roligt nu och vila och va med familj och vänner.
    Vet att det är skitsvårt och rentav omöjligt men försök tånka på ngt annat det är så skönt att få en paus från allt med ivf också 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-07-24 09:01:38 följande:
    Vi pratade om det innan vi började med IVF och bestämde då att vi kommer avbryta om vi får kromosomfel. Beslutet känns inte lika självklart när jag sett barnet på ultraljud och känt hur det är att bära på det. Dessutom var jag helt inställd på trisomi 13 och 18 där det är liten chans för överlevnad, men nu var det inte den trisomi vi fick. Vi har ändå kommit fram till att avbryta 💔

    Tack för att du berättar det, väldigt stort spann då som du säger. Har inte pratat med någon om det än, får se om man får träffa en kurator efter att vi utfört testet.

    Jag har varit bortrest några veckor och inte läst här. Tänkte titta in för att få se lite positiva besked om hur det gått för alla och såg det här 💔
    mitt hjärta går sönder för er. Så mkt man kämpar och så lyckas man men så kommer nya jävla skit beskef gång på gång. Jag kan inte föreställa mig smärtan ni behöver gå igenom. Vrf kan det inte bara få gå bra någon gång efter så mkt lidande redan i den här gruppen !


    det gör mig arg hur enkelt det bara går för vissa.

    jag vet knappt vad jag ska säga men vi alla finns här som stöd ❤️

     Förhoppningsvis kanske de testar era andra blastocyster i framtiden om era prover skulle visa ngt? 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-07-29 16:12:38 följande:
    Ja jag har fortfarande svårt att ta in att vi fick det beskedet, som att det inte räcker nu redan. Tack, den här gruppen betyder mycket ❤️ Jag vet inte hur man gör med redan frysta blastocyster, om de kommer fram till att vi måste testa dem. Jag antar att de behöver testas innan de fryser ner dem. Ska ringa cvl när de öppnar igen och höra med dem.

    Ska ni starta en ny omgång efter sommaren?
    Det är ju så lätt att testa så förstår inte Vrf de inte kan göra det. Men i Sverige testar man väl bara för ovanliga ärftliga sjukdomar som anses väldigt riskfyllda. 

    ja vi ska antagligen påbörja korta igen i slutet på augusti. Inte allts förberedd då jag som vanligt levt på och unnat mig exakt allt under semestern nu intre veckor hehe
    inte ens tagit några pillar men men 
  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-08-08 05:25:41 följande:
    Full förståelse för det. Jag har ändå haft ÄD i tankarna sen i maj ifjol och har ändå fortfarande väldigt svårt. Har dock allt mer landat i det på slutet, efter mkt diskuterande med mig själv och andra omkring fram och tillbaka. Senaste gravidbeskeden har definitivt pushat på för att ÄD känns än mer lockande och förnuftigt. Att bara få komma i mål snart. Men drömmen om att få ett genetisk barn är svårslaget. Så ja tanken på att köra på hos Lund för rimligare pris, samma upplägg och ta alla tillskott samt fasta i omgångar igen även inför nästa gång så som jag gjorde inför denna sista. Läst och sett dokumentär med spännande forskning kring hur fasta föryngrar och kickar igång kroppens process att skapa friska celler. 

    Så full förståelse för dina tankar och känslor! Jättesvårt val. Som du säger, kan tänkas kännas bättre när man gett sig själv fler chanser. Sen är det alltid tanken på att pengarna skall räcka. Lite skönt ändå att stå på listan så länge och spara in den tiden. Har funderat på samma sak, men inte tagit beslut än. 

    Oj, helt annat pris där! 2 IUI för mindre än priset för 2 i Danmark (exkl resa).

    Fastade du innan ditt sista försök?
    jag vill inte säga att det är dåligt och det verkar ju som om det kanske fungerade för dig ändå men jag har fastat i många år just på grund av att det är bra för celler och autofagi men slutade för ett år sedan För att förbättra fertiliteten. Det var tufft men jag tror inte det är bra för fertiliteten då jag läst en hel del som säger det. Att kroppen ska känna sig tillräckligt säker för att kunna bli gravid. det kanske inte är ngn fara om du gör det ibland men tror man kanske ska vara försiktig. jah gjorde det fortfarande vid  första försöken men å andra sidan gjorde jag inte alla andra bra saker då  och var generellt väldigt smal just då. 


     

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023