• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani, Mathilda88: Det är det som är så märkligt med mitt TSH, har aldrig varit anmärkningsvärt högt, så blev bara så chockad.

    Det enda jag vet att jag gjort annorlunda är att jag tagit L-arginine rekommenderat i boken ISWTE då det eventuellt ska hjälpa till att göra slemhinnan tjockare inför FET. Vet inte om det skulle kunnat påverka. 

    Men också värdefullt att veta att det kan gå ner igen på bara några veckor. Får se vad de säger kring detta nästa vecka. 

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-03-03 11:23:18 följande:

    Jag hade ett TSH av 3,0 när jag gjorde fertilitetsutredning. Fick då börja äta Levaxin 25mg om dagen och vid senaste testet i oktober hade de gått ner till 2,1. Skulle vara intressant och se vad de ligger på nu, och om de börjat gå upp och jag skulle behöva reglera det. Tänkte att jag skulle prata med dom på kliniken om allt ser bra ut på UL. Men märkt att jag mår mycket bättre sen jag började ta Levaxin, min ångest har gått ner. Vilket kanske är svårt och tro när man ser mina ångest meddelanden i denna tråd. Men den är lägre i allt annat än just detta område 😅


    Vad skönt att du märker skillnad när du började med medicinering. Det har ju liksom aldrig varit ett issue eller alternativ för mig.


    spelar det någon roll när i cykeln man testar för TSH för ?bäst utfall??


    Alla dina meddelanden är fullt rimliga det är bara så skönt att läsa om alla andras känslor, oro och funderingar eftersom som känner sig så knäpp och manisk själv. Men lärt mig så mycket mer pga detta forum. 

    Hur mår du nu, känns dagarna till UL långa eller går det att leva på? När var det, nu i veckan? 

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-03-03 14:53:08 följande:

    BaeA: Jag har ingen aning om vart i cykel ska jag vara ärlig och säga. Jag började äta de dagen efter de första mötet på kliniken, vilket var två dagar innan jag började min injektionerna. Sen har,jag ätit de varje morgon sen dess. Vet inte om det är ägg, befruktning eller att de fäster som det faktiskt påverkar.

    Ja de är så fantastiskt att läsa och skriva här och känna gemenskap som jag personligen tycker man tappar lite med andra.

    Dessa dagar fram till UL är nog dom mest långsamma jag har varit med om. Riktigt olidligt!
    Har UL 12/3 så om en och en halv vecka.

    Hur ser de ut för dig nu? När blir nästa FET? Har du fått någon infon från kliniken om de kan bli eventuellt dropp?


    Jag ska till FP på onsdag och ska då ställa alla frågor jag har. ringde EC i torsdag efter jag fått tillbaka mina prover, de skulle ringa upp mig under fredagen men gjorde aldrig det. Antar att läkaren kanske vill se över alternativ. 

    Den eviga väntan alltså, du kanske för boka in lite härliga saker för dig själv eller med din sambo. 


    Planen var att jag skulle göra en till återföring men eftersom jag fått dessa förhöjda NK & T celler kanske det ändrats. Jag inväntar LH som borde komma må-ons. Hoppas inte i morgon, har även tagit ett microcombie prov som jag skickat till Grekland, borde få svar inom 10 dagar om det skulle vara någon infektion i livmodern. 

  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-02-29 21:08:08 följande:
    Jag gjorde första droppbehandling vid ägglossning, sedan samma dag som FET och sedan dess var 7-10e dag. Nästa torsdag ska jag ta nya prover och kolla hur det ligger till med allt och ev glesa ut till varannan vecka/var tredje vecka. Jag kommer vara evigt tacksam för det verkar ju ha fungerat på mig direkt❣️
    Okej, tack för svar! Min man och jag har bokat en resa till Portugal i två veckor senare i april, men om droppet ska ge så ofta så behöver vi nog tänka om. Får jag fråga dig hur mycket förhöjda dina NK & T celler var om det är ok?

    Håller tummarna för dig på torsdag  ❤️
  • BaeA

    Hej,
    är det någon som har fått göra återföring dag 5 av ett 5-6 dagars? Jag fick precis positiv LH ökning vilket betyder att dag 6 infaller på söndag när kliniken är stängd.

    Men på lördagar gör de återföringar (på min 35 årsdag). Vet dock inte om det är planen nu heller efter mitt resultat av förhöjda NK & T celler? Ska ringa så snart de öppnar, men vill höra med er andra. 

    och är det någon som vet om fertilitetsplus ger drop på helgen?

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-03-04 19:48:17 följande:
    Jag har läst om andra som har gjort det iallafall, att det inte gjorde skillnad att att det var en 6-dagars på dag 5 om den ändå har varit lite långsam initialt Hjärta
    Ja hur ser nu behandlingsplanen ut för att få rätt på dessa NK & T-celler? Räcker det med ett dropp eller måste man ha hunnit med ett par dropp och mediciner innan för att hinna få de under kontroll före en återföring? Hjärta

    Jag fick tyvärr inte göra någon återföring på dag 5. De gav egentligen inget rimligt argument förutom att de vill ge de bästa förutsättningarna. Förra månaden så testade jag LH på morgonen en dag och sedan samma dag på kvällen och fick positivt. Men då räknande dem inte det förrän på morgon dagen efter för att de vill mäta morgon. Så egentligen förstår jag inte riktigt ?skillnaden?. Men får trösta mig med att det kanske blir ett januaribarn istället för december om det går vägen.


    Jag fick kortison som jag ska börja ta direkt och sedan ska vi börja med intralipid (mot kostnad) varannan vecka vid nästa LH höjning.

    när var det dags för dig igen?

  • BaeA
    Quincey skrev 2024-03-06 09:45:19 följande:

    LMSM, det är fruktansvärt tufft, jag håller verkligen tummarna för de två du ruvar på.

    Det verkar som att jag fått missfall. Fick en starkare mensvärksliknande smärta i lördags som strålade ut i rygg och lår. Någon dag efter fick jag en känsla av att vara ?tom? i magen. Tog test imorse och CB veckoindikator har minskat och RFSU är har nästan bara ett streck kvar. Helt otroligt att man ska behöva plågas så mycket, har känt mig utmattad i flera veckor och nu slutar det såhär 😔


    Nä, det gör mig så ledsen att läsa detta? Denna bergochdalbana, det finns inget slut på motgångar och sorg. Tänker på dig! ❤️ 
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-03-07 08:53:25 följande:
    Tack ❤️ Ja hoppet är otroligt mycket starkare än för bara någon månad sedan, men tär så mycket på psyket. Får se när blödningen börjar så man kan gå vidare. Hur mår du under ruvardagarna?
    BaeA skrev 2024-03-06 17:25:31 följande:
    Nä, det gör mig så ledsen att läsa detta? Denna bergochdalbana, det finns inget slut på motgångar och sorg. Tänker på dig! ❤️ 

    Tack ❤️ Funderar på att göra utredning om immunförsvar nu. Ingenting som tyder på det egentligen men är uppe i två missfall nu på ett år och tänker att det åtminstone skulle ta mig framåt. Hade du några symptom som gjorde att du valde att göra utredning?
    Ja, men gör det! ❤️ nej, det var efter jag läste om JohannisenIVF och att jag aldrig är sjuk som fick mig att testa. Jag väntar också svar från fertilysis, om jag kan ha en infektion. Det kanske  skulle kunna vara ett alternativ. De har mycket bra info på deras IG. 
  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-03-10 15:10:35 följande:

    Samtidigt skönt att de kanske tagit dit provsvar på allvar? Eller iallafall noga med att inte riskera embryot med fel dag? Men fortfarande jobbigt att behöva vänta en månad till 😔. 


    Tycker det är märkligt detta med morgonurin och ÄL-test. Kommer ju strula för mig då jag aldrig får omslag på morgonen! Alltid en/kväll och sen negativt nästa morgon igen. Så lite tacksam för att få ta Ovitrelle så behöver vi inte tjafsa om det iallafall haha. 


    Förhoppningsvis återföring under första halvan/mitten av april ❤️


     


    Ja, såklart att det är bättre. Men borde ändå bara  från den tiden det ger utslag, för som du säger lär ju de kanske vara individuellt. Denna cykel hade jag t ex bara en dag av höjning (för testade dagen efter också och då var det inget alls).


    om jag har riktigt otur kommer min LH ske en måndag nästa cykel också, och då blir det ingen återföring. Hoppas såklart inte att jag missar en till chans.  

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-03-12 18:06:14 följande:

    Hej alla hoppas ni tycker de ör okej att jag skriver.
    Vi var på ultraljud idag och fick höra och se de lilla hjärtat tickade. Var fantastiskt och overkligt. Ett steg närmare men vågar inte riktigt tro än att de kommer gå hela vägen. Men fantastiskt dag!

    Mathilda88: Skönt att äggstocken släppt, men så frustrerad att inte få någon klarhet i vart smärtan kommer ifrån. 


    Vad fint, håller tummar och tår för er lilla regnbåge. Ett steg i taget, detta är ju en otrolig milstolpe. Se till att njuta ordentligt och tack för att du uppdaterar oss! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023