• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-01-04 13:51:24 följande:
    Ja förstår att det är rätt segt, men nu inväntar du positivt äl-test?

    Ja haha trodde alla hade mensvärk men så skönt om du inte haft det 🙌 Hoppas det bara är denna gång! Jag har förresten märkt att mensen har blivit mycket kortare, har gått från 6 dagar till typ 3 dagar. Det har inget med IVF att göra, hände efter att jag fyllde 30, blir lite orolig att det är något tecken på försämrad äggkvalitet, eller är det normalt att den minskar så mycket?

    Har inte haft kontakt med någon dansk klinik, kanske Mathilda du tänker på?

    Det började någon cykel i våras, tror det var efter mitt första ÄP eller något sådant. Då var det riktigt smärtsamt, men sedan har det blivit bättre de två senaste cyklerna även om det är en "ny" smärta för mig. Så känner verkligen med alla som behövt genomlida detta i decennium. 


    Har också alltid haft 4-5 dagar cykel. Så jag vet faktiskt inte om det är ett sämre tecken när den blir kortare efter 30. 

    Åh ja, då måste jag blandat ihop. Fick för mig att du nu efter denna gång skulle byta till en dansk klinik. Men det kanske bara var byta men men fortfarande i Stockholm. Jag har varit bortrest sedan innan jul och kommer hem i helgen, då då ska jag ringa kliniken nästa vecka för att se om jag får göra i denna cykel. Annars blir det invänta ÄL i feb för återföring. 

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-01-08 22:32:09 följande:
    Vilken klinik är det ni går på?

    Nej upplever inte mer än vanligt. Hjärta
    Det är på Eliva Clinic i Stockholm. 

    Nej, så konstigt, hoppas det försvinner! Fick info igår dock att jag inte får göra återföring denna cykel, då de vill att jag ska läka ordentligt. Vilket iofs är bra, så man har rätt förutsättningar. Så blir om en månad.

    Hur går det för dig?
  • BaeA
    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


    Jag blev alldeles tårögd! Håller alla tummar och för er nu. Helt otroligt. ❤️
  • BaeA
    HannaHQ skrev 2024-01-13 07:19:36 följande:

    Ruvardag 8 idag? och äntligen, efter nästan 3 år fick vi vårt första plus!❤️
    Jag kan inte förstå att vi faktiskt nått såhär långt hittills, känns så overkligt.
    Mycket känslor, gråten gick inte att kontrollera och det var längesedan jag grät så intensivt utan att kunna hejda kroppen. 
    Vi köpte en gosedjurskanin/större snutte som vi tyckte var alldeles för fin för att gå förbi samma månad som vi skulle börja försöka få barn och den har fått bo längst in i garderoben och skulle tas fram som ett tecken den dagen vi plussade.. 💓och där är vi nu!

    Mannen har slocknat igen bredvid mig men jag kan inte somna om, han är ursäktad då jag kom in helt hysterisk med teststickan i högsta hugg kl 04.40 på en lördagmorgon.. så typiskt mig som helt saknar genen där tålamod ingår 😅


    Åh, stort grattis! Vilken milstolpe efter allt en går igenom i denna process. Håller tummarna att det lilla livet är här för att stanna.
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-01-17 22:34:14 följande:

    Just läst artiklar om att ?Region Stockholm säger upp avtalet med Eliva Clinic?. Nämns bland annat att de inte ?bedriver vård utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.? Kanske inte förvånad..

    https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/region-stockholm-bryter-med-ivf-klinik/


    Läste precis också en längre artikel på DN, där de står att de måste avveckla verksamheten inom 30 dagar och att de ska gå ut med mer info på hemsidan. Förstår att du är likgiltig, men jag som ändå varit nöjd och har embryon i frysen där återföring skulle göras om bara veckor. Så många frågor om vad som händer, och de lär bli nerringda idag. 
    https://www.dn.se/sverige/fertilitetsklinik-mister-vardvalsavtal-efter-allvarliga-brister/ 

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-01-18 09:17:18 följande:
    Har ringt kliniken nu, så får vänta på att dom ringer upp så jag får klarhet. Skulle gärna fortsätta med min plan nu, blev ju faktiskt gravid på första försöket så känns ändå bra att för göra nr två på samma klinik och inte byta mitt i på något sätt. 
    Ja, jag håller med dig! Vi ska ju ha återföring vid samma tidpunkt, så hoppas vi får. Är ju liksom mitt emellan. Men väntar också på att de ska ringa tillbaka. Så irriterande att man ska råka ut för detta när allt är jobbigt som det är. hoppas det löser sig bra för oss! Håll gärna mig uppdaterad vad de sa, så gör jag detsamma. 
  • BaeA
    BaeA skrev 2024-01-18 09:34:51 följande:
    Ja, jag håller med dig! Vi ska ju ha återföring vid samma tidpunkt, så hoppas vi får. Är ju liksom mitt emellan. Men väntar också på att de ska ringa tillbaka. Så irriterande att man ska råka ut för detta när allt är jobbigt som det är. hoppas det löser sig bra för oss! Håll gärna mig uppdaterad vad de sa, så gör jag detsamma. 
    Min man pratade precis med EC, och vi kommer få fortsätta enligt plan. Blir det inget av de fyra embryos som vi har i frysen måste vi byta för vårt sista landstingsfinansierade besök. och EC kommer fortsätta bedriva sin verksamhet fast enbart i privat regi. 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-01-18 11:36:14 följande:
    Tack för du skrev, hann precis läsa vad du skrev när dom ringde.
    Så ja vi får göra våra återföringar med de embryos vi har vilket känns skönt nu så man får komma igång i tid i alla fall. 
    Min mens beräknas från idag och om allt går som de ska så blir min återföring runt 6e-7e feb. Hur ser din timelin ut?
    Frågade om VUL och dom sa nu att de inte bkommer göras några VUL före återföringen.

    Usch vad stressigt allt känns nu.
    Börjar direkt tänka på vilken klinik man ska gå till om de inte vill ta sig och hur lång vänte tid de kommer att bli.
    Ja, vi ringde direkt till Sophiahemmet och Livio Kungsholmen som har bäst statistik. Men alla kliniker måste meddela Regionen hur många platser de har och sedan kommer man med största sannolikhet placeras ut där det finns plats. Men det ska även upprättas en jourlinje dit vi kommer kunna ställa frågor. Sköterskorna min man talade med på de andra klinkerna var dock väldigt snälla och sa att det kommer bli bra och att alla kommer få hjälp. Men håller med dig, stressigt!

    Men mens kommer i början av nästa vecka, så min återföring borde ske veckan efter din. Runt 12-14 feb.
  • BaeA
    LMSM skrev 2024-01-20 10:28:37 följande:

    Jag är helt förkrossad. De ringde precis och sa att inte ett enda av tolv ägg har blivit befruktade.
    de befruktade alla med isci. just nu vill jag bara ge upp det måste vara försent för mig om det ens någonsin har gått


    Åh, vad ledsen jag blir för din skull! och förstår absolut hur uppgiven och förkrossad du känner dig nu. Minns inte vilket försök detta var för dig? Men tillåt dig själv att vara ledsen i några dagar. Kommer ni få mer info från kliniken?
  • BaeA
    J000ssan skrev 2024-01-20 15:42:19 följande:

    Hej alla fina tjejer❤️❤️❤️
    nu fick vi resultat och 5 till frysen även denna gång🙏🙏vi är såååååå glada och lättade! Låt nu vårt guldägg finnas där🙏❤️


    Åh, men toppresultra! Stort grattis. Blir det återföring i nästa cykel då?
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023