• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2023-12-17 11:09:46 följande:

    Både vanligt gravtest (CB och RFSU) och testa tidigt (CB) var negativa idag 😭😭😭😭


    Åh, nej vad tråkigt! Så ledsen och besviken man blir, var ju samma för mig när jag gjorde min första insättning även om jag visste att de inte hade tagit sig. Har varit gravid tidigare och då visste jag direkt innan jag tagit något test, sen kom min mens innan TD. 

    Minns inte om du hade några försök kvar, eller pratade ni om nästa steg om dessa inte fäste? 
  • BaeA
    Quincey skrev 2023-12-16 07:31:55 följande:

    Awesomeginger, tack! Vad bra att ni frågade, har inte hört något om natalben. Vår läkare tipsade inte om kosttillskott förrän efter att första försöket misslyckats och då bara om Q10. Tyvärr hade jag inte alls läst på ordentligt innan heller 🙈

    BaeA, tack! Så tufft med väntan men hoppas tiden går någorlunda fort. Hur upptäckte de myomen? På vanligt VUL eller?


    Mathilda88, håller tummarna för dig!


    Detta var min andra operation. De fann den första i samband med min fertilitetsutredning. Så den togs bort i november 2022. Då såg man även den andra men valde ändå att ha den kvar pga så liten. Sen i våras när jag påbörjade alla hormoner så har den vuxit till sig. (vilket är vanligt). så i sept fick jag avbryta mitt andra insättningsförsök pga myomet på cirka 2 cm som då låg i livmodern och troligtvis stört. så i feb blir det FET i naturlig cykel.  
  • BaeA
    Quincey skrev 2023-12-22 10:36:48 följande:

    Testade hcg genom blodprov, fick under 3 IE/L som resultat, ska vara över 5 om man är gravid så det är nog kört denna omgång också. Embryona ska vara 13 dagar nu. Känns helt hopplöst just nu, ingen av de två vi satte in eller vårt egna försök funkade alltså.


    Åh, fy vad tråkigt om det stämmer. När är officiella testdagen? 
  • BaeA
    Quincey skrev 2023-12-28 16:12:40 följande:

    Har tidigare inte hittat statistik på hur många procent förlossningar vår klinik har, de har inte funnits med eftersom de gör för få behandlingar. Hittade nu statistik t.o.m 2021 och i åldersgruppen under 35 år så ligger de på mellan 10-15% jämfört med cvl som ligger över 50%. Så kan ju hoppas att iaf ett klinikbyte hjälper 🙈


    Åh, beklagar att det var negativt. Hoppas verkligen att det blir bättre för er när ni byter klinik och att de svarar snart efter ledigheten. Att det är så lågt på kliniken. Vill minnas att vi går på samma. Jag gjorde ju dock ingen närmre research innan jag valde. 
  • BaeA
    Zaro skrev 2023-12-29 16:33:40 följande:

    Nu är jag hemma trots att tiden var satt till 13.45. Tyvärr väldigt dålig prognos, och av oklar anledning, så vi kommer inom två veckor behöva besluta om abort eller att fortsätta och troligtvis föda fram ett barn som inte kommer överleva. Ett tungt besked som såklart behöver funderas igenom, men vi får se hur allt utvecklar sig.


    Zaro, först och främst tack snälla för att du delar med oss, beklagar djupt vad ni behöver gå igenom oavsett vilket beslut ni tar. Fan vad orättvist livet ska vara, och att vi som kämpar ska stöta på alla dessa utmaningar hinder och bottenlös sorg. Det är ofattbart. Men din magkänsla hade ju också rätt, att aktiviteten var mindre, så viktigt att lita på den. Tänker på dig! 
  • BaeA
    Quincey skrev 2023-12-29 10:07:36 följande:
    Ja det blir spännande att se om det blir någon skillnad. Samma här, knappt någon research innan, trodde naivt att det var att dyka upp så skulle det lösa sig haha.

    Här är iaf rapporten om någon är intresserad: www.medscinet.com/qivf/uploads/hemsida/Årsrapport%202023%20ver%204.pdf
    Nej, så lite man visste om allt innan hela denna karusell. Nu är jag förvisso nöjd med kliniken då jag fick fem blastocyster på mitt andra försök. och de har varit väldigt uppmärksamma på kontroller och avbrutit när det inte sett ?bra? ut. Första återföringen kändes det ju mer som det var ?fel? på mig pga myomet som låg i kavitet. har precis fått min mens nu efter op 11/12 så hoppas så ska ringa och fråga om jag får göra återföringen i jan ist för feb. Vet inte varför de vill vänta två cyklar om allt skulle se bra ut.
  • BaeA
    HannaHQ skrev 2023-12-30 09:08:41 följande:

    För vår del kom äntligen en glad gubbe idag på ägglossningsstickan, återföring 5/1 som också råkar vara min födelsedag..🥹 äntligen är väntan över och vi skall få göra ett riktigt försök!❤️ 

    Det är verkligen en berg och dalbana i denna gruppen med positiva och negativa besked och olika öden. Det är väl dock så när man genomgång IVF och vill skicka lite extra omtanke till dig Zaro ❤️❤️


    Yeah, vad spännande att det är dags snart och få börja året med att ruva. Är det en fem dagars ni ska återföra? Håller tummarna att den fäster. 
  • BaeA

    Quincey - ja, såklart men man vill ju ändå vara på en klinik som har bra statistik. Nytt år nya tag! önskar dig allt det bästa. det stämmer att vi kommer köra i naturlig cykel. är det någon större för/nackdel, har du eller någon annan koll?

  • BaeA
    Quincey skrev 2024-01-02 11:49:37 följande:
    Ja jo, undrar lite varför de har så mycket sämre resultat än alla andra, men men, som du säger nya tag! Jag frågade om jag fick göra i stimulerad cykel eftersom jag var orolig att FET skulle hamna på en helg, men de sa att naturlig är bättre, så vi körde på det. Vet inte om det är någon större skillnad.
    Kanske som du skrev att de är flertalet äldre som går på vår klinik. Har du frågat? Kanske man kan göra annars. Gjorde ju stimulerade första + andra när jag fick avbryta och bara på några veckor hade ju mitt myom vuxit till sig (vilket de kan göra) så det är nog därför vi kör naturlig denna och hoppas på att det inte sker på en helg.

    en annan fråga, som egentligen är till alla. är det någon som har upplevt ökad mensvärk i samband med IVF. Jag har aldrig haft mensvärk men efter vi började så har jag fått sjuka smärtor 1-3 dagar så jag behövt ta värktablette, vilket aldrig varit ett problem. 
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-01-03 15:03:48 följande:
    Såg bara statistik från åldersgruppen under 35 där resultatet var väldigt dåligt. Vet du varför ni körde stimulerat FET först?

    Känner inte igen mig i mer mensvärk efter IVF, har alltid haft mensvärk och behövt smärtstillande, både innan och under IVF.
    Nej, jag vet faktiskt inte varför vi körde på stimulerad första. Jag har alltid haft regelbunden cykel och känner när jag får ÄL osv. Så det var bara ett beslut läkaren tog för hon sa att hon ville ha koll. Synd att det blev ett dåligt beslut och drog ut på hela processen.

    Segt att du alltid haft mensvärk, var nytt för mig och så hemskt det är.

    har du fått tag på danska kliniken ännu? 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023