• J000ssan

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-08-04 02:33:15 följande:
    Åhnej, beklagar! Höll tummarna så Hjärta  Dålig koll på spottings tyvärr så inga svar där. Hoppas på nästa gång Hjärta
    Tack kära du❤️❤️
    Och jag försöker läsa alla dina tankar och förstår verkligen din frustration i allt och tveksamheter! Tyvärr har jag inga god råd att komma med mer än att jag tänker på dig otroligt mycket och förstår verkligen dina tankar du har, jag hade nog kännt samma som dig! ❤️❤️❤️
  • J000ssan
    Quincey skrev 2024-08-10 17:03:22 följande:

    Tack för att du tänker på mig och tack till alla som hållit tummarna för oss ❤️

    Vi fick svaret redan på måndagen, fvp bekräftade trisomi 21. Vi hade bestämt innan vi blev gravida att vi skulle avbryta om det blev så. Fick tid till att ta tabletterna dagen efter svaret och i torsdags avbröt vi. Fick väldigt bra stöd på sjukhuset. Som allt annat gick det dock inte helt enligt plan, moderkakan kom inte ut, förlorade över en liter blod och fick åka hem 33 timmar efter att vi kom dit. Fick skrapas innan vi åkte hem och nu är jag jätteorolig för att det ska bildas ärrvävnad som försvårar kommande försök. 


    Jag valde att se bebisen efteråt, är så glad för det. Det var en otrolig känsla att se min perfekta lilla ängel och vad som hade vuxit i min mage och som jag skapat. Känner nu efteråt otrolig sorg att jag inte har mitt barn kvar och skuld över vad som hänt. Bröt ihop när vattnet gick, det är nåt jag tänkt på hela livet, början på en födsel men den första gången det hände mig skulle inte leda till ett levande barn. Jag hoppas vi lyckas bli gravida nångång igen, men sörjer att jag inte kommer få tillbaka detta barn.


    Beklagar verkligen💔💔💔💔
  • J000ssan

    Hej tjejer
    jag har nu påbörjat en missfallsutrefning och ser nu att vissa provsvar kommit
    tsh 1.3
    P-t4 12
    p-t3 4
    P-tpo-ak 32
    någon Som kan ngt om detta?🙏🙏❤️❤️❤️

  • J000ssan
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-11 20:53:20 följande:

    Hej J000ssan! Tråkigt att senaste försöket inte gick vägen, men bra att du får göra missfallsutredning.


    De provsvaren du nämnt är alla länkade till sköldkörteln. Är såklart ingen läkare, så du får ta detta med en nypa salt, men ser ut som dina värden alla ser bra ut, inget som sticker ut negativt (osäker på ditt TPO-AK då du inte skrivit måttet). För högt TSH i kombination med lågt T4 (vilket du inte har) innebär underfunktion av sköldkörteln (hypotyreos), medan tvärtom innebär överfunktion (hypertyreos). Finns också subkliniska versioner, där endast TSH eller T4 är utanför referens. Om man har för högt TSH, så kan man få Levaxin utskrivet om man försöker bli gravid. Levaxin är som ett syntetiskt T4. T4 i sin tur behöver omvandlas till T3. Vissa kan ha väldigt högt T4, men ändå lågt T3, vilket kan tyda att det finns problem med omvandlingen. I ditt fall ser det inte ut som det finns nåt problem med omvandlingen, då en bra nivå på T3 är att den är 1/3 av T4, vilket det är för dig. (igen, ta denna hobbyanalys med stor nypa salt). TPO-AK mäter antikroppar. Här är det bra att ligga under referensen. Om ditt resultat är lägre än referensgränsen så är det bra. Skulle det ha varit högre än referensen plus att TSH hade varit för högt, så kan det vara tecken på Hashimotos sjukdom. Jag har lärt mig mycket av detta via Vulverine och hennes webinar.

    Väldigt nyfiken på vilka fler blodprov och annat du har fått ta i samband med din missfallsutredning, dela gärna med dig om du vill. Får nämligen inte göra missfallsutredning eller repeated implantaten failure utredning än, trots 3 misslyckade försök och 1 MA i v11. 

    Önskar dig all lycka ❤️


    Tack snälla snälla för denna förklaring🙏🙏TPO var på värde 32! 


    dem prover jag inväntar är koagulutionsutredning! De kan nog ta lite tid! 


    vi kan även få göra en undersökning av livmodern men valt att vänta med det då vi isf får hoppa över detta försöker och de vill vi inte, så går det inte nu så hörs den 10 dagar efter mensen! 
    jag har haft 2 kemiska och 1 MA! Och totalt satt in 5 ggr! Detta blir 6:e gången, inv min mens nu! 


    tråkigt att du inte kan få en utredning, förstår inte varför dem ska dra ut på sånt för Länge, tär på psyke och kropp med hela denna resan💔💔❤️
    tack för lyckoönskningarna. 


    beklagar ditt MA och tidigare försök! Var står ni nu?

  • J000ssan
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-12 15:32:05 följande:

    Förlåt, var otydlig när jag skrev, tänkte mer på vad det var för mått, tex kIE/L och om refernsintervallet var <60? I så fall, ligger 32 under, vilket är bra!

    Tack för att du delar med dig. Förstår att du avvaktar med undersökning av livmoder för att se om det går utan att det behöver göras.


    Baserat på det du nämner kring de blodprov du fått göra, så tror jag att jag faktiskt tagit dessa prover tidigare, men på annat sätt. Tog tex sköldkörtel-prover via primärvården (tar levaxin för att hålla TSH på en bra nivå) och koalugations-prover privat via FertilitetPlus (det såg bra ut) efter vårt 3e misslyckade IVF i vintras. 


    I mitt fall, så tror jag att det som skulle kunna vara av värde är en undersökning av livmodern, då det finns endometrios i släkten (men har inga typiska symptom själv) och för att jag gjorde en skrapning efter mitt MA. Fick först remiss för att ta tabletter inlagd på sjukhus, men jag var helt förstörd efter mitt MA och ville att det skulle komma ut ur min kropp så fort och smärtfritt som möjligt, så bad om skrapning och var sövd, så allt gick väldigt ?smidigt?. Men i efterhand har jag förstått risken för ärrvävnad efter skrapning (inget jag visste då). 

    Har inga problem med vanliga ultraljud och återföringar, men upplevde äggledarspolning och äggplock som väldigt smärtsamt, så vill gärna undvika undersökning av livmoder om det inte behövs, även om jag samtidigt känner att jag kan göra vad som helst för att få barn. Ska ändå påpeka att jag vill göra undersökning av livmoder pga skrapningen nästa gång jag pratar med läkare. 


    Har efter mitt MA haft 3 cyklar och försökt naturligt utan resultat. Ska försöka 1 till cykel naturligt, och annars blir det nytt äggplock i slutet på September. 


    Så glad att vi har varandra i det här forumet ❤️❤️ Lycka till med nästa insättning, håller tummarna 🍀


    Åh, exakt som du skriver!🙏var värdena och referens 60🙏🙏tack snälla för förtydligandet! 


    ja alltså jag tycker med spolningen var hemskt, har gjort 2 ggr! samt äggplock 2 ggr? håller helt med, och insättning funkar fint! så slipper helst🙏men som du säger vill man ju kolla allt man kan! 


    Usch stackare , jag slapp skrapning och tog tabletter bara, men bara det gjorde fruktansvärt ont:( 
    vi kan tyvärr inte försöka naturligt då jag har stopp i äggledarna? så våra chanser är bara ivf:( 
    håller alla tummar för att ni lyckas själva🙏🙏❤️❤️
    ja eller hur det är sååå skönt och kunna prata här och dela med er som förstår❤️❤️

  • J000ssan
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-08-12 22:06:54 följande:

    Efter all sorg som man redan känner pga den avstannade graviditeten, så ska man behöva lida igen, låter otroligt tufft med tabletter :( men du klarade det, kämpe! Jag valde ju skrapning frivilligt, för att slippa den fysiska smärtan (vilket jag också slapp), men tänkte inte på den potentiella risken efteråt. 


    Då förstår jag att ni vill försöka med IVF så tätt inpå som möjligt, tills det går! 

    Räknade till att vi försökt aktivt själva i 25 cyklar totalt hittills utan någon graviditet, så förstår ju att chansen är minimal att det skulle funka den 26e gången, men ibland får man ju höra om mirakel där någon blivit spontant gravid efter många år av försök / IVF. 

    Hur som helst så håller jag tummarna för oss båda och alla i tråden som fortfarande försöker ❤️


    Ja det är som ett hån mot en😢håller alla tummar du inte fått ärrbildning av det🙏❤️
    ja verkligen, nu har vi fått alla provsvaren som såg bra ut så imorgon börjar jag med letrozol och sen blir det kontroll nästa vecka och insättning veckan efter🙏🙏vi är så taggade och nu ska de bannemig gå!!

    du man har sett så många sådana historier så ge inte upp, jag hejjar på er❤️❤️❤️
  • J000ssan
    Macbookpro skrev 2024-08-17 09:45:55 följande:

    Nu försöker vi igen. ultralju på måndag och för hoppningsvis återföring kort därefter 


    Åh hejja hejja🙏
    vi ska på kontroll på onsdag sen nog återföring ca en vecka efter!!
    kul vi kan följas åt lite:)
    ❤️
  • J000ssan
    Hej alla fina❤️
    vi gjorde ju en koagulutionsutredning och fick svar allt var normalt! Men igår ringde läkaren och berättade ett provsvar var försenat och kommit in nu! Visade sig jag hade stegrande antikroppar( kardiolipinantikroppar). Så nu ska jag börja med trombyl varje dag och om jag får positivt test lägga till en spruta varje dag! Detta kan va orsaken till våra missfall! Någon som också har detta och det gått bra för??🙏❤️
  • J000ssan
    Mathilda88 skrev 2024-08-18 00:42:44 följande:
    Oj! Så spännande att ha ngt att ta på och en plan färdig! Känns som att hoppet höjs ordentligt för kommande försök nu ❤️❤️❤️ 
    Ja men det är det verkligen🙏🙏man blir bara rädd man blir ännu mer besviken om det inte går nu! Men vi har verkligen fått mer hopp 🙏🙏
    hur mår du? Tänkt mkt på dig❤️❤️❤️
  • J000ssan
    Macbookpro skrev 2024-08-19 17:05:35 följande:

    Läste ditt inlägg lite mer noggrant nu. 


    När hade du ÄL? 


    Jag hade ÄL i tordsdags kväll typ, ultraljudet var idag(jag hade ägglossat) och sen är återföring planerad nu på onsdag redan. 


    Låter som att du har längre period än jag mellan varven, undrar varför!


    Var gör du din behandling? Jag är på Sophiahemmet.


    Jag har inte haft det utan tagit letrozol till igår sen kontroll på onsdag, sen brukar det vara ca 1 v efter jag tagit ovitrelle vilket jag nog gör typ torsdag! 


    min cykel var 33 dagar efter förra insättning sen 27 nu! Så kan ju vara att vi har olika längd på våra cyklar Som gör de blir lite olika!:)
    jag går på rmc i Malmö😍

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023