Inlägg från: Ordinär Man |Visa alla inlägg
  • Ordinär Man

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-03 08:37:16 följande:
    Basic,
    verkligen grundläggande fakta: Svektrauma kan framkalla symtom som i omfattning och allvarsgrad liknar posttraumatiskt stressyndrom. Om sveket varit långvarigt och hotat en essentiell relation är svektrauma en sannolik grund för PTSD liknande reaktioner. 
    Nej, nej, nej! Begreppet svektrauma kan man läsa om på Wikipedia om man vill.

    Förutsättningarna är till att börja med att den svikna ska vara i mycket svår beroendeställning till den som sviker. Ekonomiskt, emotionellt, fysiskt eller liknande. 

    Poängen är att om den beroende personen blir sviken, faller begreppsvärlden och kan ge en existentiell kris av livsavgörande mått. Detta kan förstås ge symptom liknande PTSD.

    För att detta ska kunna uppstå i en parrelation, måste den vara helt dysfunktionell från början. Vi är alltså mycket långt från Sven som passar å att smyga över till grannen Veronika, medan frun Svea är på gymmet.

    Att du låtsas att inte, eller om det är så illa att du inte kan, se skillnaden är uttalande före din argumentation. Dina inlägg är helt irrelevanta för ämnet, vilket du påstår är viktigt. Så kanske du bör ta dina idéer till en egen tråd?
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-03 11:32:35 följande:

    Nej, ärligt sagt törs jag neka till en hang up.

    Jag har tagit mig igenom en otrohetshistoria, bearbetat känslostormen som uppstod, läkt mig själv, varit i parterapi med min man och tagit sessioner i individualterapi. Sen har jag samtalat och bollat med väninnor och med erfarna manliga vänner utöver med huvudpersonen, min man såklart. Känner en stor förståelse inför varför affären uppstod, men oxå inför våra respektive reaktioner (min mans och mina) och våra behov av fördjupade samtal. 

    Svarade i TS Anonym (Bedragen 2022) när jag ville lämna goda råd utifrån mina egna erfarenheter av otrohetssvek. Men tråden har verkligen hakat upp sig, anser jag, när någon hätsk och fixerad av begreppen/termerna. Finns det någon/några ljushuvuden på FL som en skribent menar, och som omöjliggör samtal? 


    Har aldrig sett motsvarande på andra plattformar, och där har vi suttit i fredliga och bra dialoger om otrohet och lyckats tala om PTSD utan minsta tendens till hätsk fientlighet. Det borde kunna gå att snacka om otrohetssvek och posttraumatiskt stressyndrom utan att kränkas, om så åsikter skiljer sig, bara det är tillräckligt högt till tak. 


    Som du skriver i ditt bästa inlägg är en diktatur skulle råda, för att du ensam inte får bre ut dig utan någon som säger emot. Att du skriver om dina egna (naturligtvis) erfarenheter, och påstår att tråden hakar upp sig för att du blir emotsagd. Det omöjliggör inte samtal, utan tvärtom är det själva samtalet.

    Att du inte skulle se detta på andra plattformar är lite förvånande, då skilda åsikter är förutsättningen för dessa.

    Självklart är du tycker annars Fortum är bättre där ingen säger emot dig. Och extra roligt att du kallar DET högt i tak. Som självgodhet är av det lilla extra slaget 

    Att du fortfarande är i ett förhållande är fullkomligt förbluffande. Vem är den mannen som står ut att leva med dig? Läser han detta? Hur står kan ut?
  • Ordinär Man
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-06 17:03:23 följande:

    Håller med om att det är många härska diskussioner på FL. Där det mer handlar om enskilda individers behov att trycka ner andra än att faktiskt svara på trådskaparens fråga. Definitioner i det här fallet.

    Det är väl mer intressant med råd om hur man kan hantera situationen och känslorna, än vem som har rätt om benämningar? 

    Jag blev bedragen i en tidigare relation. Med facit i hand många år senare har jag insett att jag är värd att leva i en trogen relation, då jag tror på trohet och värderar den högt. Jag är trogen. Har jag en partner som inte skriver under på det med samma allvar som jag, kommer jag lämna.

    För helt uppenbart är att den som valt otrohet är inte lika bestämd som jag på den punkten och inte att lita på. Kan du, TS, leva med vissheten att din partner har andra gränser och lever efter andra regler i förhållandet?

    Du kommer av naturliga skäl inte tro igen att din fru "aldrig" skulle såra dig genom att ha sex med någon annan. 

    Personligen, vill jag leva i ett förhållande med absolut fysisk trohet. (Man råkar inte joina könsorgan eller stoppa tungan i någons mun av misstag. )

    Det handlar mycket om att lita på att din fru inte kommer lämna dig "bara" för att hon är fysiskt otrogen. Jag kommer aldrig acceptera en sån relation. Kan och vill du det Ts?

    Du kommer aldrig ha kontroll över din partner. Lita på det som är verkligt. Det du vet. Och fundera över vad du vill och kan acceptera. Om du absolut inte vill lämna, hur kan du jobba på din egen acceptans?
    Det viktigaste är att du fattar dina beslut utifrån dina medvetna val. Att ge igen är ett sätt att återskapa balansen, att få partnern att få medkänsla genom att smaka på sin egen medicin  Lätt hänt att det blir en ond cirkel bara. 


    Jag inte "Kvinna" försökte trycka ner någon. Snarare är det viktigt för henne att ha rätt i allt, trots att hon blir motbevisad i allt. 

    För nog är det viktigt att veta vad man pratar om, och vilka problem som TS upplevder. För som påpekade tidigare kan det kännas skönt att bli bekräftad och omhändertagen, även om det bara är i en tråd. Men det hjälper inte.

    Att försöka 'ge igen" genom att själv vara otrogen fungerar inte. Rätt självklart egentligen. Om syftet är något annat än själva sexet, lär den tillfälliga bekantskapen märka det, och du inser att din fru säkert hade mycket bättre mig än du.

    Fundera i stället på hur du skulle vilja eller tro hur din fru skulle reagera, om det var du som varit otrogen. Kanske du skulle tycka att det kanske inte var så farligt? Att hon inte borde se det som viktigare än vad du gjorde?

    Någonstans kanske du skulle börja tycka att din fru kanske borde sluta älta det där efter två år? Kanske att din fru borde sluta sura och skaffa lite erfarenhet själv?
  • Ordinär Man
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-07 11:44:18 följande:

    Och ordinär man. Du låter ju inte tråden handla om TS utan fajtas verbalt med en annan skribent om definitioner. Det spelar ingen roll för TS hur det benämns. TS har redan beskrivit hur han upplever sveket. Att det är ett trauma med långlivade effekter för TS får vi hålla med om, när två år har gått. Det behövs ingen diagnos eller definitioner, däremot egna erfarenheter om att hantera svårigheter kan vi ju bidra med. Personligt tyckande. Men pajkastning klarar sig TS utan. TS försöker ju ta sig förbi vad många betraktar som ett svårt svek. Det behöver vi inte förminska. 


    Vad är det för fel att (inte bara jag) påpeka grundläggande fel, och även att någon insinuerar att TS kan ha PTSD? Någon ordning får det vara. 

    Att TS själv kallar det trauma, har inget att göra med den detta. På framsidan av Familjeliv var det någon som beskrev sitt deltagande i Så mycket bättre som traumatiskt. Men varken hon eller någon annan skulle få för sig att laga det PTSD.

    Nu gör säkert inte TS det heller, vilket dock inte hindrade Kvinna att fara ut i detta OffT, och andra kvasivetenskapliga påhitt. Att jag reagerar på det är inte någon pajkastning, från min sida i alla fall.

    Att TS borde tycka upp sig, och inse att det inte är sunt att gå och grubbla i två år är av annan sak.

    Apropå urspårat har några nu snöat in på "förlåtelse", vad det nu kan leda till.
  • Ordinär Man
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-07 22:31:13 följande:

    Du säger att TS borde rycka upp sig och släppa det efter två år. Det är exakt vad förlåtande är. Något som onekligen skulle ge TS sinnesro. Sen kan han dumpa henne. 

    Att du ägnar dig åt att slå ner på en person som inte har enligt dig rätt definition av något begrepp liknade onekligen pajkastning.


    Fokusera på vad man kan göra framåt, i stället det som hänt och som inte gör att flera något åt. Vi är inne på samma sak, även om jag inte vill kalla det förlåtelse.

    Om TS nu inte klarar av att släppa otroheten, är det nog bäst att göra slut, så han kan gå vidare. Min misstanke är att han nog inte är så kul att ha att göra med.

    Nu är det så att jag inte slår ner på någon person, utan de helt vridna ideerna. Så svårt tycker jag inte att det är skilja de åt.
  • Ordinär Man
    Anonym (FYI) skrev 2022-12-08 13:39:12 följande:

    Vad nu detta senaste (förlåtelse) har med ts att göra?
    Uppenbarligen kan ts inte förlåta, inte heller lämna eller glömma.
    Så vad hör han? Mår dåligt och ber om råd hur han skall tackla detta.
    "Ta sig i kragen"... Inte så lätt kanske, och ett jävla empatilöst förslag, och vad innebär det egentligen?

    Det kanske inte finns så många sätt att lösa ts problem. Man är olika och tacklar problem på olika sätt. Terapi, och kunna ventilera med någon opartisk kanske är enda sättet om han inte vill lämna.


    Klart TS får ta sig i  kragen! Gå där och klaga över din situation, utan att flera något åt den. Hur han ska göra är däremot en annan sak.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-08 17:02:09 följande:

    Undrar detsamma som du gör! TS uttrycker kärleken till hustrun så starkt, hennes otrohet till trots. Killen säger nej till lämna-sin-fru-råd. Ändå haglar sådana förslag som spön i backen. Gränslöshet? Om TS själv inte får bestämma sin egen tråds on-topic och inriktning. Vem ska göra det i så fall? 

    Har själv gått i TS mockasiner i den bemärkelsen jag fattade ett medvetet beslut som innebar jag stannade kvar och förlät min ungdomskärleks snedsteg. Satsade på oss. Vet inte om jag uppskattat eller tagit in skilj-dig-kvinna-råd i mitt processande - om jag vänt mig till ett socialt medium. Näe, inte alls.


     


    Men nu är det inte någon diktatur, där en person kan bestämma innehållet eller råden i svaren.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-08 17:12:53 följande:
    TS har uttryckt tydliga önskemål om vad som gäller honom personligen. Betyder det faktumet något för dig? Om inte, hur resonerar du då? 
    Återigen äger inte TS tråden. Något du vid det här laget borde ha lärt dig! Du äger sen inte heller, vilket verkar behöva påpekas.

    Vidare kunde TS från början ha låtit bli att starta tråden, om han från början bestämt vilket råd kan vill ha.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-08 17:49:13 följande:
    Svart-vitt tänk? Nyanser? 
    Du kan alltså inte se att det är precis just det jag har. Det är inte jag utan du som vill begränsa andras tyckanden.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-12-08 18:25:42 följande:
    Begränsar ingens tyckande, men min lojalitet och min inriktning är alltid TS:s om jag skriver i trådar. Upplever TS h*n är traumatiserad efter partnerns otrohet tvivlar jag inte på h*n. Här inte det minsta. Kritiskt tänkande är bra, men så är oxå lojalitet mot huvudpersonen.
    Nu är TS inte betjänt av att du klistrar diagnoser på honom han inte har.

    Ska vi även undvika svart-vitt tänkande och nyanser, så får du nog vara så god att acceptera andras åsikter än dina egna.
Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?