Inlägg från: Ordinär Man |Visa alla inlägg
  • Ordinär Man

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-23 23:59:19 följande:

    @Ordinär man,

    Innan du gafflar vidare. Vill att du bemöter mitt inlägg #158 som är riktat till dig som svar på ditt föregående till mig. 


    Vi tar din respons på inlägg #162, vilken är en konversation mellan mig och Anonym (Pirr i byxan) därefter tack!

    Ogillar selektiva repliker där debattörer flyr sin egen input och levererar godtyckligt i andras ställen. Eller menar du (Pirr i byxan) och du är samma individ?

    Här inlägg #158: 


    Jag ser ingen som helst anledning att kommentera detta. Du skriver om PTSD vilket är något helt annat diskussionen gör inte handlar om 
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-24 21:52:01 följande:

    I ditt #118 inlägg till mig skrev du med egna ord följande: Plocka fram något fall PTSD på grund av otrohet så kan vi börja plocka isär det. 


    Vill påminna dig om att jag exemplifierade med TS s otrohetsupplevelse som ett möjligt PTSD orsakat av partnerns otrohet (i #158). TS själv beskriver tydligt och insiktsfullt att ett posttraumatiskt stresstillstånd kan vara för handen. En klassisk fallstudie.


    I det läget verkar dina argument och din ihärdiga faktaresistens ställa till problem. Uppenbarligen vill du inte bemöta fakta på bordet. Istället hävdar du flödet i tråden rört på sig. Ja, förvisso sant. TS är mer närvarande när jag tittade in sist :) Vilket är positivt. Ja, och jag brinner av iver att få överföra svenska experters behandlingsmodell på saken. När du lämnar din egen utsaga i #118 obehandlad blir det din egen och ingen annans retorikmiss. Den är noterad. 


     


     


    Nej, diagnosen PTSD ställs av en läkare, inte av någon som tycker sig må lite dåligt, och lika lite dig. Eller är det okej att jag hade PTSD efter att min finns cykel blev stulen? För vem är du att förvägra mig min upplevelse?

    Att du sedan plockar fram halmgubben faktaresistens hjälper dig inte, då du inte har tagit fram några fakta. 

    Återigen för jag upprepa att du borde skämmas som sitter och jämför någon som tycker sig ha blivit illa behandlad. Jämfört med de som blivit hotade till livet, flytt granateld, fått se sina föräldrar mördas, blivit våldtagna, misshandlade nästan full döds.

    Skäms!
  • Ordinär Man
    Anonym (Förringa?) skrev 2022-11-25 09:01:02 följande:
    Sluta tjata om krig och liknande off-topic. Ska man göra sådana jämförelser hamnar man till slut i att endast kärnvapenkrig räknas.

    Skäms för att du förstör tråden.
    Nu är det inte jag som drar in PTSD i tråden, vilket handlar om bland annat krogsupplevelser. Annars kan jag inte annat än att hålla med om att PTSD definitivt är off-topic för tråden. Men som sagt, skyll inte på mig!
  • Ordinär Man
    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-11-25 09:37:34 följande:
    Håller med, tråden förstörs och det vore uppskattat att slippa allt kringbabbel. Om man nu har sådant behov av att diskutera en helt annan fråga än den som ursprungligen ställts, varför startar man då inte bara en ny tråd om ämnet? Ser detta trista beteende titt som tätt på FL, där trådar hackas sönder. 
    Den som självdiagnositiserar sig med PTSD efter en otrohet får finns sig i att bli jämförd med ett krigsskadeoffer. Ett våldtäktsoffer, offer för långvarig barnmisshandel, eller vad man nu vill dra fram för exempel.
  • Ordinär Man
    Anonym (Förringa?) skrev 2022-11-25 20:26:52 följande:

    Infidelity can cause post-traumatic stress disorder (PTSD).


    The fact that you have been cheated on has a big impact on your well-being. Finding out that the person you love has cheated on you can make you question the relationship, yourself, and even the world at large.


    It is not uncommon to end up with post-traumatic stress disorder (PTSD) as a result of infidelity.


    Some of the symptoms people may experience are flashbacks, intrusive thoughts, hypervigilance, intense emotions, and feeling helpless about the future or your relationship. Sometimes these symptoms can last for years, especially if they are not managed well.

    sydneyaustoday.com/cheating-and-affairs-ptsd-therapist-and-paranoia-after-partner-betrayal/142307/

    what if you just found out that your partner was cheating on you a week ago and you?re already experiencing all these symptoms? You have a variation of PTSD called Acute Traumatic Stress Disorder.

    recoveringfrombetrayaltrauma.com/can-you-get-ptsd-from-betrayal/

    etc

    Men nog om det nu, detta kan säkert diskuteras i all oändlighet vilket inte för tråden framåt.


    Återigen. Psykiatriska diagnoser sätts av läkare, inte i någon wellbeing-publikation. Inte någon svensk, eller för all del amerikansk psykiatriker.

    Säger det sig verkligen ingenting, att du var tvungen att leta upp en australiensisk tabloid för att hitta något stöd för din hypotes.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-26 13:36:14 följande:
    Som tur är har mig veterligen ingen medverkande i tråden påstått att PTSD är föremål för självdiagnostik. Något jag förklarat mer ingående i mitt föregående inlägg (#191) till (Ordinär man). Jag tycker det är beklagligt när någons missförstånd görs om till en sanning i en tråd. Det tar alltför mycket av TS ämne och rubbar flödet i tråden. Ta gärna del av tråden längre bak för en god och nyanserad helhetsbild. 
    Nej, ska vi vara lite noga är det du som diagnostiserar TS med möjlig PTSD. 

    Så det är alltså inte jag som drar upp PTSD, och fortsätter att dra upp det gång efter gång. Det jag gör är endast att påpeka att du har fel. 

    Återigen! En läkare sätter diagnosen PTSD, även en möjlig sådan. Och otrohet gör verkligen inte dit. De som har problem med otrohet, kan i stället behandlas för fixa idéer och tvångstankar. Att hantera sin egen situation och gå vidare.

    Så lägg ner PTSD-snacket, så det är OffT, och go vidare. 
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-27 08:57:23 följande:

    Som sagt för ditt korskrig mot PTSD diagnostiken i rätt instans. Du kommer inte kunna få till några ändringar i DSM5-manualen (trauman PTSD inkluderar och inte) genom att föra din klagan på ett FL forum. Sen kan jag tycka att du precis som Anonym (Pirr i byxan) häcklar TS trauma upplevelse efter sambons otrohet. Är man inne på den linjen, går så pass långt i sin agenda, är mycket klokt att starta en kompletterande tråd: specifikt om missnöje med diagnostik med rubrik Hälsa.  

    ...


    Men du är ju helt osannolik! Min avsikt är inte att ändra  DSTM-manualen. Om någon av oss för det, är det du. För tvångstankar efter otrohet ingår inte i PTSD.

    Ska vi lägga ner dina hittepå-diagnosee nu?
  • Ordinär Man
    Anonym (Bedragen 2020) skrev 2022-11-27 10:31:54 följande:

    Det här med PTSD verkar ju vara ett ämne som verkligen berör, men tråden handlar liksom inte om det. Vore det inte en god idé för er som är så intresserad av detta ämna att starta en egen tråd? Otroligt respektlöst att trasa sönder min tråd med ert babbel. Jag skiter väldigt mycket i vem av er "last word freak" som har rätt, jag mår som jag mår oavsett och söker i första hand goda råd kring att komma över en otrohet. Vilket jag fått av många - stort tack till er!


    Till att börja med är det inte din tråd.

    Det jag reagerade på var att någon jämförde detta med PTSD, vilket är otroligt respektlöst mot de som lider av PTSD. Självklart reagerar jag!

    Om de som håller på om detta kan ta det i en annan tråd vore jag också tacksam. Jag tänker inte följa med dit.
  • Ordinär Man
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-11-27 17:15:05 följande:

    Som sagt tror jag det är bäst att vi gör en gemensam effort att återgå till trådskaparen (Bedragen 2020) s intentioner med sin trådöppning. 

    Rekommenderar dig ta kontakt med de instanser (CDC i USA  samt Socialstyrelsen i Sverige) som jag föreslagit dig, för en fördjupad diskussion. I din korrespondens med dem uttrycker du dig precis så tydligt som här i tråden. I vad du personligen anser fel med begreppet. 


    Lycka till! 


    Sluta larva dig. 
  • Ordinär Man
    Anonym (jaha) skrev 2022-11-28 11:08:58 följande:
    Hen kommer inte lyssna förrän du anmäler...
    Argumentet "Ordinär Man" tycker inte din jag, kommer du inte så långt med.
Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?