Inlägg från: fultextad användarhandbok |Visa alla inlägg
  • fultextad användarhandbok

    Här samlas alla nattugglor!

    Eurydike skrev 2024-01-14 10:50:18 följande:
    Jag tänker att det kan vara ett självskadebeteende, men kanske på samma sätt som för vissa äventyrare. Så som Göran Kropp, eller ännu närmare Fultextad. Ibland jag själv också, men det var länge sedan nu. 
    Nu har jag landat i ett vintrigt hemland. Nu måste jag ta tag i allt annat, det här med arbete, utbildning och allt annat.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2024-01-07 21:25:11 följande:
    Du behövde nog lata dig lite efter den där strapatsen, men vad skönt att du känner dig redo att fortsätta resan 😊 Det var riktigt fint att du kikade in och sade hej (och mycket mer än så) och vi ser fram emot att höra från dig igen. Akta dig för sirener, grådvärgar, bovar och banditer, alltför hårt väder och andra hemskheter som du kan stöta på på din färd. Glöm inte livlinan och sälj inte din vän båten för billigt i Bergen! Ta hand om dig också och på återseende, kära Fultextad! 🌊
    Inga sirener eller annat i sikt, däremot en annan märklig syn. Hon har hamnat, båten alltså, hos en annan alternativseglare som inte bara far ut om söndagarna då det är vackert väder. Hon kommer att se andra platser och köparen var ganska begeistrad av mina lösningar, prioriteringar och hur jag har tänkt. Det kändes trevligt. Vi kom i kontakt tidigt i höstas, så det blev bestämt så småningom efter informationsutbyte och allt möjligt sådant. Det kändes lite ledsamt så klart, så jaget, båten och naturen utgjort en treenighet. Men ibland är det dags att gå vidare till andra projekt. Dessutom hade det kunnat bli lite för dyrt med båtplats.

    Hoppas allt är bra med dig!
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2024-01-16 22:08:19 följande:
    Ja så är det nog. Jag har alltid varit lite my way or the highway och det tillsammans med ett svek eller påhopp (eller vad vi nu ska kalla det) i barndomen gör att jag aldrig stannar någonstans onödigt länge. 

    Var eller vad jag är vet jag knappt. Men ibland tittar jag fram och överraskar 😂. Tyvärr kan jag aldrig få mig att stanna.😔
    Sådana händelser kan verkligen påverka en. Fast har du kommit över det i övrigt? Hade du önskat att stanna? Om du tycker det är bra som det är kan man argumentera ur två perspektiv. Varför ändra på något som är bra? Ändra på det för att se om det kan bli ännu bättre. Det är väl lite hur man är.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2024-01-17 21:38:06 följande:

    Nej kommit över det har jag nog inte. Men det är inget öppet sår direkt. 


    Nej jag vet inte om stannandet. Jag blir ju understimulerad så fort så jag behöver nog variation. Men inte på alla plan. Jag byter åtminstone inte partner. Jag har en stabil hemmamiljö men allt annat är lite fuck it I?m out of here.


    Allt kommer man inte över, även fast jag hoppas att du gör det. 

    Lev på det vis du finner dig väl till pass med. Du har en partner åtminstone. Att du kan bli understimulerad lätt kanske beror på att du är intelligent och behöver olika sorters stimulans i form av utmaningar. Jag är väl ganska enkelspårig, kanske till och med lite dum, så jag är ganska liknöjd med enkla göromål, njuter av att bara vara under vissa förutsättningar i åtminstone perioder. 

    Har känt mig svag i dag, haft domningar i benen. Kanske är överansträngd eller något. Får väl vila och se lite. Jo förresten, stabil hemmamiljö är ju en bra förutsättning för att kanske leva lite som man önskar i övrigt.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2024-01-18 22:50:03 följande:
    Välkommen hem! Hoppas du är frisk i kropp och själ efter din resa och att ensamheten, stillheten och stormen till havs hjälpte dig att känna efter och tänka stora och små tankar som gör att du kan fatta rätt beslut 😃
    Tack så mycket! Nog har jag haft tid att tänka en hel del, också fått tillfälle att prova en idé att låta två segel arbeta mot varandra vid ett tillfälle. Svag och haft domningar i benen, kanske överansträngning eller så. Får vila och ta det lugnt ett tag.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2024-01-18 22:57:02 följande:
    Skönt att du slapp dem, men den där märkliga synen är jag nyfiken på. Vad fint att hon har hittat ett nytt hem där hennes unika särdrag uppskattas! Fint också att hennes äventyrsresor fortsätter, även utan dig. Jag kan tänka mig att det känns lite sorgligt att säga adjö till en båt man seglat så långt tillsammans med. När jag föreställde mig det, så såg jag för mig att någon argsint typ skulle köpa henne alldeles för billigt och inte ge henne någon trevlig fortsättning. Det här slutet (eller början på en ny resa) var mycket bättre! Precis, ibland är det dags att gå vidare i livet till nya äventyr.

    Tack! Just nu är det bara bra med mig 👌
    Precis, jag hade helst inte velat sälja till vem som helst, om man får uttrycka sig så. Som det verkade kommer hon att få se både det ena och det andra, Svalbard fanns planer på, dit vill kanske jag också någon gång. Man får ju ett visst förhållande till båten. Jag fick den summan vi redan tidigare kommit överens om. 

    Jo alltså norr om Färöarna såg jag något lysa i vattnet. Höll på att skymma. Ingen aning om vad det kunde vara. Då jag kom närmare såg jag att det guppande på och under ytan. En undervattenslampa eller dykljus. Tog kikaren och började spana efter ett fartyg och sådana där bojar och någon flagga som uppmärksammar på dykning. Åt sydväst såg jag en drivande liten båt utan någon i, ingen stor båt, en allmogebåt eller snipa. Det var inte vad man förväntade sig se där ute. En övergiven båt kan ha förklaringar, men lampan? Visst, den skulle ha kunnat trilla ur båten, kanske ha använts som arbetslampa eller dylikt. Men det skulle ju ha skett ganska nyligen i så fall. Kanske rentav att den har slitit sig från en större båt. Det är vad jag skulle gissa på. Men lite underligt var det ändå just där och så med lampan.
  • fultextad användarhandbok
    Eurydike skrev 2024-01-22 23:55:56 följande:

    Det förstår jag verkligen! Vad fint det vore om ni båda styr skutan mot Svalbard samtidigt och råkar stråla samman där. Det vore nog ett kärt återseende och så bra att ni redan tidigare kommit överens om en summa ⛵️


    Nämen, vad mystiskt det låter! Jag förstår att man brukar vidta vissa säkerhetsåtgärder om man ska dyka och som du beskriver det så verkar det väldigt underligt. Som att saker inte riktigt stämmer överens med hur de borde vara, rent logiskt. Men hoppas verkligen att båten slitit sig så ingen trillat i vattnet och förolyckats. Var du aldrig rädd när stormen Pia drog förbi?


    Det hade varit fint det! Möjligheten föreligger ju. 

    Ja, jag spanade ganska länge runtom, men såg ingen som flöt i vattnet, men heller inget fartyg eller annan båt. Försökte mig på ett anrop via VHF, men den hade lagt av, var problem redan tidigare med den. Kan vara en båt som slitit sig, den kanske är återfunnen. Nog för att jag sett lite grand, men oftast finns det någon förklaring, men inte alltid.

    Inte rädd. Först nästan som hypnotiserad, havet som inte ens har en enhetlig yta längre, det spöklika vinandet i masten, stormen som enkelt fällde mig rakt över däck. Då jag till slut hade förskansat mig under däck och hörde och kände hur vågorna sköljde över funderade jag så klart på olika problem som skulle kunna uppstå. Jag har ingen livflotte, sjunker båten sjunker jag, å andra sidan flyter båtar bra och att överge en båt som flyter är generellt ingen bra idé. Om jag inte skulle kunna genomföra ett nödanrop, mayday alltså, har jag alltid haft med mig en liten vattentålig diktafon på vilken jag då skulle tala in position, vem jag är och vad som har hänt, stänga av, lägga i ett vattentätt fodral och ha den på mig. Då finns en förklaring åtminstone om något skulle hända och om kvarlevorna skulle hittas.

    Det finns mycket jag är rädd för, jag är inte modig som person, men på havet har jag inte upplevt en sådan där skärande rädsla, det som finns att förhålla sig till är båten och tilliten till den, havet, vinden, kanske land och ens egna kunskaper. Viljan att leva, att uppleva, får en att agera, kämpa och att vara mitt i det som sker. Känslan att duga till. Fascinationen inför naturens krafter.
  • fultextad användarhandbok
    FredrikLiksom skrev 2024-01-22 22:14:02 följande:

    Punk är priviligierade ungdomars sätt att övertyga sig om att de själva inte privilegierade.


    Det där skulle kunna vara ett nyhetsuppslag typ! En analys av en subkultur och gemenskap. Jag har aldrig tillhört någon subkultur, fast just punk är väl något man mest stött på i form av information på just nätet och att det är en musikstil också?
  • fultextad användarhandbok

    God dag på sig! Hoppas att Ni fick vad Ni längtade efter.

    Ordkargt hjärta drömmer tyst i natt. Känner åter gemenskapen vid eldens värme, rösterna som förenas i sångens leende melankoli. Täljer saga fri som havet lossgjort ur isens grepp. Rusig av vänskap, livets puls och alltets rytm. Häret är allt, nuet är evigt. Vi är jordens barn och natten är ljus. Lägger så huvudet till ro att låta tanken vila i hopp och tro. Bjuden av väglöst land att söka mot solens rand.

    Ljuset kommer. 

    Hoppets hälsningar från mig till Eder.

Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!