Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Kermit1561 skrev 2023-01-26 08:16:39 följande:
    Den ryska regimen och ryssland är inte samma sak. Förstår du inte skillnaden? 
    Regimen för krig för att hålla sig kvar vid makten, inte för att ryssland är hotat.  
    Tanken har aldrig slagit dig att den ryska regimen kanske inte ser den ryska regimen och staten Ryssland som olika mängder?
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-01-26 08:23:55 följande:
    De vill säkert ha bufferstater runt sig, men hur rimligt krav är det att andra länder skall vara buffert åt ryssland?
    Andra länder känner sig likaledes hotade av ryssland, varför är deras säkerhet mindre värd än rysslands? 
    Rimlighet har inte med saken att göra. Det var inte rimligt att europeiska stater delade upp resten av världen i kolonier men ändå var det vad som skedde. Det är inte rimligt att USA tar sig rätten till intervention för att tillvarata amerikanska intressen men det är ändå vad som sker.

    Vad du anser vara rimligt eller moraliskt riktigt har ingen betydelse för vad som faktisk händer. Du kan då försöka förstå vad som faktiskt händer eller klaga över att det som faktiskt händer inte borde hända.

    Att vilja förstå innebär inte en frånvaro av moraliska invändningar mot vad som faktiskt händer. Att vilja förstå innebär bara att man vill förstå vilka faktorer som utlöst och påverkar en viss händelse. Somliga vill inte förstå eftersom det gör världen mer komplicerad. Andra vill förstå för att de vill förstå världen.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-01-27 11:30:38 följande:

    Det tror jag inte ett dugg på och det är naivt att tro att putin är så korkad.


    En stat och dess styre är inte separata enheter. En stat och dess styra är beroende av varandra. Utan stat finns inget att styra och utan styre finns ingen stat. Det oavsett vad man anser om staten eller styret.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-01-27 11:39:03 följande:

    Rimlighet har allt att göra med saken om man är intresserad av att bygga ett internationl rättsystem på det sätt som världen har strävat efter de senaste 100 åren. Ryssland är uppebarligen inte det, de vill gå tillbaks till den starkes rätt, att de möter en massa motstånd ärinte så konstigt. Ingen av rysslands grannar vill vara en del av deras världsbild.


    Ryssland har aldrig varit intresserat av att bygga ett "internationellt rättssystem" och Ryssland har aldrig haft någon woke-rörelse utan de har alltid trott på styrka.

    Konstantin Kisin "The Russian Psyche":


  • nattuw
    Mentat skrev 2023-01-27 18:25:33 följande:
    Det är ju också så att när Ryssland blev angripet 1941 svarade väst med att ge massiv hjälp till den angripna parten (trots Stalins historia av aggressionskrig mot Finland)
    Min fiendes fiende...
  • nattuw
    Trast skrev 2023-02-05 20:30:49 följande:
    Jag har full förståelse för misstankarna mot anti-Nato folk.
    Att inte propagera för ett medlemskap i NATO var en fullt legitim hållning innan S närmade sig ett val och behövde lyfta sina opinionssiffror. Sedan S ansökt om ett medlemskap i NATO började S propagandaapparat stämpla alla som inte inte var odelat positiv till ett NATO-medlemskap som PUTIN lakejer.

    Efter alla år av lögner om neutralitet, som få trodde på, så framstår den formella NATO-ansökningen som en illa skött panikåtgärd av en regering som aldrig visade någon framförhållning.

    Kursändringen välkomnas av de som länge varit för en NATO-anslutning (även om den Turkiska låsningen är en missräkning). Kursändringen är inget problem för S fotfolk som alltid är beredd att lyda partiet. Kursändringen är förvirrande för de som inte vill se Sverige som en del av en försvarsallians och som trodde på S prat om alliansfrihet och som nu blir utsatt för det vanliga drevet som riktas mot alla som inte svängde lika fort som åsiktskorridoren ändrade riktning.
  • nattuw
    Trast skrev 2023-02-05 22:13:10 följande:
    Jaha? vad vill du säga med det?
    Precis det jag skrev. Efter partiet(S) kappvändning började partiet(S) fotfolk misstänkliggöra alla som plötsligt befann sig utanför partiet(S) åsiktskorridor.
  • nattuw
    Missermajser skrev 2023-02-10 19:02:54 följande:

    Försvarar du demokratin så bör militära pakter vara en folkomröstningsfråga.


    Med den återuppväckta rysskräcken och svensk medias förkärlek för klickbeten framför journalistik så lär de flesta röstberättigande ändå inte veta vad de faktiskt röstar på. Dessutom var det flera ledande personer som efter att svenska folket röstat nej till EMU motsatte sig fler folkomröstningar då folk inte röstade som de skulle. Så någon folkomröstning lär det inte bli.
  • nattuw
    Missermajser skrev 2023-02-11 11:01:00 följande:
    nattuw skrev 2023-02-10 19:49:00 följande:
    Med den återuppväckta rysskräcken och svensk medias förkärlek för klickbeten framför journalistik så lär de flesta röstberättigande ändå inte veta vad de faktiskt röstar på. Dessutom var det flera ledande personer som efter att svenska folket röstat nej till EMU motsatte sig fler folkomröstningar då folk inte röstade som de skulle. Så någon folkomröstning lär det inte bli.
    Oavsett vad man tror Ryssland vill eller inte vill så kommer ju de rent ekonomiska och militära omständigheterna att avgöra saken så vida man inte tror på magi.   
    Angående den ryska ekonomin. Det har länge varit känt bland ekonomer och det amerikanska försvaret att något var på gång i Ryssland. De har bara inte vetat vad.

    Ryssland har under många år medvetet strävat efter att kunna frikoppla den ryska ekonomin från västs ekonomiska system. Bland annat har Ryssland (och Kina) byggt upp sin guldreserv. De gissningar jag sett handlade dock inte om ett invasionskrig utan om att de tillsamman med några andra stater (bland annat Kina) planerade för ett försök att slå mot kopplingen mellan olja och dollar.
  • nattuw
    Kermit1561 skrev 2023-02-13 23:13:34 följande:
    Det märkliga är väl att argumentera att de inte har ekonomi eller resurser att föra krig när det är just det dem gör. Verkligheten har redan bevisat att du har fel. 
    Varken ekonomi eller andra resurser räcker för att föra ett evigt krig. Förr eller senare kommer en punkt där en eller båda sidor är så utarmad att de inte längre kan föra krig.

    Att starta och föra ett krig för en viss tidsrymd kräver dock inte lika mycket av varken ekonomin eller andra resurser. Så det är fullt möjligt att både starta och föra ett krig även för stater eller grupper med begränsad ekonomi.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa