Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Eftersom kriget fortfarande pågår medan tråden har avsomnat och nyheterna inte längre ser kriget som en nyhet så tänkte jag komma med ett boktips: Arkadij Babtjenko "Krigets färger"

    Det är en ögonvittnesskildring inifrån den ryska armen under Tjetjenienkriget där korruption, pennalism, alkoholism, bristande utbildning och allmän inkompetens samt ett förakt för de egna soldaternas liv är normen.

    Det finns inte mycket som tyder på att förhållandena förbättras sedan dess och vissa analytiker har pekat på den ryska armens interna problem som en av de största anledningarna till att det på papperet militärt starkare Ryssland inte rullade över Ukraina på några få veckor.

    Boken finns som pocket och är lättläst så den fungerar bra att läsa i hängmattan eller på stranden i sommar.

  • Meddelande borttaget
  • nattuw
    Anonym (ÅÄÖ) skrev 2024-07-08 08:07:00 följande:
    Hur kan du tolka inlägget du citerar som att personen vill att Ryssland ska invadera Sverige? 
    Strunta bara i det. Det är enklast.
  • nattuw
  • nattuw

    #3077 Anonym (Kim jong pong flong)

    "Men tänk, väst har skickat miljarder i bistånd till Afrika i flera år. Hela Afrika borde blomstra vid det här laget. Som du säger är kina i Afrika  med fel syften, men ser i alla fall till att bygga upp deras infrastruktur och kanske kan de snart stå på egna ben.  Varför har Sverige och övriga i västvärlden inte gjort det? Vill vi inte att andra ska ha det bättre?Hjälper vi till för syns skull?
    Detta är värt att tänkas på."

    Frågan om varför västvärldens bistånd varit så ineffektivt har många orsaker. Men en av orsakerna är att många inom biståndsindustrin lever gott på att fördela bistånd och därför inte har något intresse av att biståndsmottagarna skall kunna stå på egna ben.

    Lägg därtill att om västerländska företag eller länder skulle byggt infrastruktur i Afrika för att sno afrikanska naturresurser skulle de länderna eller företagen bli hudflängda av den egna pressen. Det problemet har inte Kina.

    "för några månader sedan såg jag en dokumentär om ryssland ock usa, kommer inte ihåg vad dokumentären heter men i alla fall; i dokumentären sades det att Putin flera gånger försökt komma in i värmen hos USA men många gånger fått nobben. Det gjorde att Putin tart putin tappade tilliten till väst. han vill också tillhöra väst men USA vill inte. Lite milt uttryckt så triggade usa igånng Putins mindervärdeskomplex. tror du att det kan ligga någon sanning i det?
    Putin är typ lite kränkt och rädd?"

    Enligt vissa rysslandskännare fanns det en lucka strax före Putin där ett annat agerande från västvärlden skulle kunnat leda till att Ryssland slog in på en annan väg. Men när det gäller Putin så är han inte en godtrogen mysfarbror utan en gammal KGB:are som tagit sig upp till toppen. Vilket innebära att Putin är väl marinerad i misstro både mot väst och mot egna underlydande med maktambitioner. Det vill säga att om Putin misstänker att något riskerar att hota hans makt kommer Putin att slå till först.

    För att klättra till toppen i ett land som Ryssland behövs det både slughet och hänsynslöshet. Så gör inte misstaget att tro att Putin är korkad bara för att du inte förstår eller gillar hans handlande.

  • nattuw

    #3145 Anonym (Den 3.e sidan i kriget­)
    "Jag är EMOT värnplikt, om den leder till att ofrivilliga skickas till fronten för att strida med vapen."

    Med den inställningen skulle du idag levt i tredje riket och stora delar av Asien skulle levt under ett Japanskt förtryck.

  • nattuw

    #3148 En med många djupa tankar


    "Jag finner det sympatiskt med de som inte vill dö eller dödas för någon stat över huvud taget, med tanken att ingen jordisk stat kan äga individen."

    Fagra ord stoppar inte slaveri eller förtryck. Som det står i den heliga skrift: Allt har sin tid ... en tid för krig och en tid för fred. Du har inga problem med att andra måste dö för att försvara din frihet så att du kan sitta säkert i ditt elfenbenstorn.

    Står du inte upp mot de vars mål det är att förslava såväl sitt eget folk som dig så kommer du att när piskan viner mot din rygg inse att dina fagra ord var av noll och intet värde.


  • nattuw

    #3162
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget­)

    "Jag har inte sagt att vackra ord gör skillnaden, och jag hindrar inte heller de som VILL strida för te.x Ukraina att göra så."

    Få personer strider frivilligt. Men många inser att en del av att vara vuxen är att ta ansvar och försaka sina egna intressen. För de som inte vill se sina döttrar gruppvåldtas av berusade soldater från en okupationsmakt är det inte en fråga om att man vill strida utan om att man vill skydda.

  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-16 12:56:18 följande:

    Och om jag vore Putin-anhängare-Vad i allsin dar skulle Putin ha för hjälp av mig då? Hur skulle jag kunna gynna honom?


    Du kan hjälpa Putin genom att bli en del av det Ryska desinformationsnätverket.

    Svenska vapenvägrare är mumma för ryssen. Särskilt såna vapenvägrare som är aktiva med att föra ut sitt budskap så att de kan påverka samhällsopinionen.
  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-17 12:30:10 följande:

    Jag stöder alltid individen mot staten. Staten har moraliskt sett aldrig en äganderätt över individens liv.


    Gör din plikt, kräv din rätt. Det handlar inte om att staten äger individen utan om individerna är staten.

    Staten är vad vi gör den till. Vill vi ha en fungerande demokratisk välfärdsstat eller vill vi leva i en kollapsad stat. Valet är vårt.

    Det finns inte heller, vilket vissa verkar tro, några statliga gratispengar som kommer ur ett ymnighetshorn. Det är mina pengar som utgör statsbudgeten.
  • nattuw
    Anonym (jury) skrev 2024-08-17 16:55:34 följande:
    Som jag läser det slutar Tyskland med att ge direkt ekonomiskt stöd till Ukraina och vill istället ge lån med frysta ryska tillgångar som säkerhet. Om det är riktigt finns kanske trots allt lite anledning till att spy över Tyskland. Lån skall betalas tillbaka med ränta och ryska tillgångar som är frysta just nu kan ju bli frigivna senare med katastrofala konsekvenser dessa låns säkerhet. Och vad händer om någon domstol någonstans beslutar att hela konstruktionen är olaglig?
    Bara ett par tankar om finansieringen av Ukrainas krig.

    Krig har alltid varit lönsamt för stora långivare. Så att det finns mäktiga intresse som vill att finansieringen av Ukrainas krig skall skötas via lån är föga förvånande.

    Det finns dessutom den besvärliga politisk frågan om vilka nedskärningar på andra områden som måste göras om skattepengar skall användas för att stödja Ukraina.

    Men det som kan bli riktigt intressant är om Rysslands frysta tillgångar används mot Ryssland och länder som Kina och Saudiarabien börjar fundera på om det verkligen är så lyckat att ha sina pengar i västvärlden. För börjar länder som Kina och Saudiarabien att flytta pengar så kan det få stora återverkningar i de finansiella systemen.
  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-19 11:57:45 följande:

    Ingen har bett om att födas i en viss stat, Moraliskt finns inget som i mina ögon berättigar en stat att kräva att individer som inte vill det skall dödas i krig, t.ex. ofrivilliga soldater- Det är skillnad på frivilliga och ofrivilliga. Någon sådan plikt existerar inte enlig mig. Jag menar att det så kallade "samhällskontraktet" inte existerar. jag har då aldrig skrivit under det.


    Då föreslår jag att du även vägrar ta emot sjukvård, åka kollektivt, använda vägar, ta ut pension eller utnyttja andra förmåner som medborgare i stat som de inte bett om att födas i har rätt till.

    Till och med det faktum att du kan använda internet och fritt uttrycka dina åsikter är ett privilegium som du har på grund av den stat du inte bett om att födas i.
  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-21 11:29:37 följande:

    Varför det? Jag har inte begärt något av detta alls och jag har inte begärt  av någon att bära vapen.


    För att "DU menar att det så kallade "samhällskontraktet" inte existerar. DU har då aldrig skrivit under det.". Vilket i förlängningen innebär att DU inte heller har skrivit under något kontrakt som ger dig tillgång till de fördela som det så kallade samhällskontraktet ger.

    Du har inget emot att ta del av fördelarna med samhällskontraktet. Du vill bara inte betala och försöker slingra dig genom floskler som att samhällskontraktet inte existerar och att du inte ägs av staten.
  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-09-03 14:42:01 följande:
    Det går inte att jämföra . Jag deklarerar för arbetsinkomst så det är en helt annan sak. Att betala skatt för saker man får är inte det samma som att tvingas dö i förtid.
    Du menar att det inte går jämföra eftersom du bara vill ta del av fördelarna i det samhällskontrakt du själv påstår inte existerar.
  • nattuw
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-09-04 11:10:30 följande:
    ÄR SKATTEBETALANDE en fördel ur individuellt perspektiv? Påstår du att jag inte vill betala någon skatt alls? Jag sa klart och tydligt att jag deklarerar inkomster. Det är en helt annan sak än et abstrakt så kallat samhällskontrakt.
    Att du blir upprör över dina egna ord borde få dig att fundera på på din egen ståndpunkt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-09-08 09:45:38 följande:

    Det är du som inte har förstått.  Hade du ursäktat en vänsterpartist som retweetat kakrecept från terroristorganisationen Hamas om kakorna var goda?


    Hamas och vänsterns symbios handlar inte om kakrecept utan om stöd för antisemitism och terrorism. Hade det handlat om recept till "hela Sverige bakar" så hade ingen brytt sig om vad vänstern retweetar.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa