Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    skolios skrev 2022-03-03 20:53:24 följande:
    Tror du verkligen Putin bryr sig om omvärldens reaktioner? Jag tror han skrattar åt omvärldens sanktioner, fördömande, hat. Jag tror att han inte känner ett dugg när han ser hur omvärlden lyser i blått och gult och hur folk demonstrerar. Det enda Putin är rädd för är ifall den egna befolkningen vänder honom ryggen. Men jag tror inte att det finns i hans värld att det kan hända. Han är också rädd för att förlora. 
    Jag pratar inte om flaggviftandet och memes utan om ekonomiska sanktioner och att man skickar vapen. Sånt påverkar på kort och lång sikt eftersom det drar ut på kriget och påverkar hemmopinionen. Det visar framförallt att EU/NATO inte bryr sig om hans hot och att om han tar ett steg till i samma riktning så är risken stor att de faktiskt ger sig in med trupper. 
    Han bryr sig inte om rätt och fel eller hur många som dör i hans krig men har bryr sig om han riskerar att förlora. 
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-03-03 23:34:57 följande:
    Men samtidigt så känner sig Putin numera så pass "missförstådd" och kränkt och dåligt behandlad att han inte ens skulle vara nöjd med det. Han känner sig numera provocerad av precis allt. Såg just en pressträff med ryske utrikesministern Lavrov. Samma sak där! Varje fråga han får av utländska journalister missförstår han som en kränkning mot Ryssland. Det är därför det ser illa ut.
    Ja, men stödet för Putin bygger ju på egoism, inte religiös fanatism.Om han startar krig som han inte har någon chans att vinna eller blir uppenbart knäpp så kommer han bli avsatt av sina egna, de har inget intresse av att dö eller förlora allt för Putin. Är han inte till nytta för dem så åker han ut. 
    Och det vet han ju också.
  • Kermit1561
    Marie Wessman skrev 2022-03-04 09:39:16 följande:

    Min sambo har släkt i Ukraina och en kusin miste sin son som var precis fyllda 19år eftersom han var kommenderad att vakta en millitäranläggning som bombades. Så meningslöst. Naturligtvis ligger all skuld för det hos Putin.

    Men på nyår så hyllade de Ukrainare jag var med Putin när han höll tal. Många höll med Putins krav om att inte gå med i Nato. Nu är alla galna o skall dö för sitt land. De skall döda och dö för mark som många lämnat.

    Hade det inte varit bättre att ge upp direkt och försöka lösa det hela i FN?
    Nu dör massor av människor av en anledning som varken jag, eller dom förstår.

    Putin är väl över 70 och dör nog snart ändå känner jag.


    Vad finns det att lösa i FN om de ger upp? Det finns ingen anlednig för Putin att diskutera nånting om han redan har vunnit.  Tyvärr så visar ju erfarenheten att den här typen av autoritära ledare inte bryr sig om något annat än brutal makt. De fortsätter tills någon stoppar dem med våld så att ge efter gör bara saken värre. så om Ukraina gav upp skulle han bara börja titta efter nästa land.
    Det var ju det man lärde sig av Hitler och det är ju därför väst gör i princip allt utom att gå in med trupp. 
  • Kermit1561
    Marie Wessman skrev 2022-03-04 10:23:20 följande:
    Jo, men jag tänker när USA gick in i Irak. De bjöd ju på rejält motstånd många dog på båda sidor... men resultatet blev detsamma som om de gett upp. Samma i Vietnam och 10-20 år senare så är de vänner igen.
    Tänk om Ghadaffi gett upp, istället bomba dom sönder landet så mycket så att det fortfarande knappt har vatten.
    Fast Putin har till skillnad från ovastående varit rätt öppen med att hans ambition är att återskapa gamla USSR, så han kommer knappast nöja sig med Ukraina, om Ukraina faller lätt så fortsätter han med nästa land. 
    Tänker du att man borde ha gjort så med Hitler också, låtit han fortsätta invadera länder för att till varje pris undvika krig? Hur tror du vi hade levt idag då?  
    Ger man efter har man i praktiken givit upp den moderna demokratin, yttrandefriheten etc. (och det är ju också vad som hänt i t.ex Vietnam)

    Frågan är vad som i längden orsakar mer lidande, att ge upp och leva under förtryck eller att kriga för ett fritt samhälle? Jag tror det lönar sig att kriga för demokrati och yttrandefrihet. Jag vill att mina barn skall ha det bättre, inte sämre. 
  • Kermit1561
    Anomym som vanligt skrev 2022-03-04 11:09:52 följande:
    Förstår hur du tänker. Om inget under inträffar kommer Ryssland att vinna kriget och annektera eller placera en marionettregering i Ukraina.

    Vad var då all blodspillan värd?
    Ja, för om det går lätt för Putin så stannar han ju inte där, då fortsätter han med nästa land. tycker man inte demokrati och yttrandefrihet är viktigt så spelar det ingen roll men tycker man det så måste man stoppa Putin.  
  • Kermit1561
    Marie Wessman skrev 2022-03-04 11:12:26 följande:
    Kanske, men jag känner många Ukrainare som lever i Ryssland med och de har alltid sagt att det är jättebra att bo i Ryssland. Även de gånger jag varit där har det varit bra.

    Jag tycker det är okunnigt att jämföra Nazi Tysklands styre med Ryssland.
    Jättebra jämför med vaddå?? Hur naiv är du? Den sortens system föder korruption och ineffektivitet, vad du tycker påverkar din karriär, vilken sjukvård du får, dina barn löper en reel risk att skickas ut i krig att dö för en diktators imperialistiska ambitioner. 
    Är du inte ett ryskt troll så är du väldigt naiv och dåligt påläst om hur andra världskriget började och vilka långtgående effekter corrupta system får. 
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-03-04 13:28:08 följande:
    Man HAR ju gjort så med Hitler. Neville Chamberlain, framför allt. Man lät honom ta Österrike och en del av Tjeckoslovakien, och sedan fortsatte han bara. Och samma sak händer nu med Putin. Det gick bra att ta Georgien och Krim.....
    Ja, men frågan var om man borde ha fortsatt så hela tiden, även därman faktiskt till slut gick i krig. 
  • Kermit1561

    Jag har roat mig med att posta recensioner på restauranger i moskva på google maps enligt tips från diverse håll. 

    Jag använder följande text:
    UN condemns Russian invasion of Ukraine, 141 out of 193 member states voted in favor of resolution, 35 abstained, 5 voted against

    Översatt till av google till
    ??? ???????? ????????? ?????? ? ???????, 141 ?? 193 ??????????-?????? ????????????? ?? ?????????, 35 ????????????, 5 ????????????? ??????

    Är det någon med kunskaperi i ryska som vet om det är läsligt? 
    Finnd det andra förslag på texter? 
    Min tanke är att det massiva motståndet i FN väcker eftertanke, att posta döda och skadade riskerar att avfärdas som propaganda. 

  • Kermit1561
    Kermit1561 skrev 2022-03-04 13:51:45 följande:

    Jag har roat mig med att posta recensioner på restauranger i moskva på google maps enligt tips från diverse håll. 

    Jag använder följande text:
    UN condemns Russian invasion of Ukraine, 141 out of 193 member states voted in favor of resolution, 35 abstained, 5 voted against

    Översatt till av google till
    ??? ???????? ????????? ?????? ? ???????, 141 ?? 193 ??????????-?????? ????????????? ?? ?????????, 35 ????????????, 5 ????????????? ??????

    Är det någon med kunskaperi i ryska som vet om det är läsligt? 
    Finnd det andra förslag på texter? 
    Min tanke är att det massiva motståndet i FN väcker eftertanke, att posta döda och skadade riskerar att avfärdas som propaganda. 


    Det sket sig med kyrilliska bokstäver..   Synd
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-03-04 14:16:26 följande:
    Tja, det blir väl alltid så att man inte låter någon fortsätta i all evighet. Om man borde ha ingripit tidigare.... det kan man diskutera, men det är svårt. 

    Jag kom just att tänka på en parallel situation. Det är nästan som kvinnor som blir misshandlade av sin partner. De har inte reagerat i tid. Men hur skulle de ha vetat att de borde ha reagerat redan då, när det inte var så farligt än? 
    Det är ju därför de numera uppmanas att gå vid första slaget. Vilket jag tycker är en sund uppmaning och det är ju det man bör göra med Puting också, inte ge upp Ukraina och hoppas att det slutar där. Men Marie (om det nu inte är ett troll, vem använder sitt(?) hela namn i nicket?) tycker ju att man skall ge upp Ukraina och hoppas att Putin slutar slå. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa