Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 09:46:44 följande:

    Då det blev många och långa kommentarer skriver jag ett inlägg som svar på dessa. För det första ser jag att alla dessa kommentarer är mycket målande beskrivningar av verkligheten i stort. Det är en cocktail av felaktiga fakta (exempelvis att det går dåligt för Ryssland ekonomiskt), en ensidig bild av konflikten, en glorifiering av Ukraina, whataboutism, halmgubbar osv. Detta är en ständig fokusförflyttning från det faktiska problemet. Det hela kokar ned till en enorm russofobi och ett påhejande av kriget där folket här dör varje dag. Ni är tyvärr ett resultat av hjärntvättade russofober (man kan faktiskt ställa sig frågan vilka som är betalade). Tror få av er kan höra skillnad på ryska eller ukrainska eller surzjyk osv, vet historien, kan peka ut huvudstäderna på en karta, känner folk därifrån eller satt er fot där. Ingenstans har jag påstått att valet i Ukraina var olagligt. Det var lagligt 2019. Det gör inte zelenskyj mindre korrupt och att missnöjet med honom inte är enormt. Det var däremot majdan. Ukraina är inte en demokratiskt välfungerande samhälle, tvärtom. Det råder censur, förtryck, korruption, stora brister gällande mänskliga rättigheter, grundläggande samhällsstrukturer så som sjukvård och rättsväsende fungerar inte, censur råder osv osv. Ger Ukrainas inbördeskrig Ryssland rätt att ingripa militärt? Nej. Faktum kvarstår dock att de som drabbats från 2014 och framåt av Ukrainas militära ingripande i utbrytarrepublikerna har dödat tusentals ryssar och det är ryssar som lever i dessa områden. Man kan undra vilka länder som sätter standarden för när ett val är s k legitimt och inte. (Dessa länder som själva olagligt annekterar andra områden, ingriper militärt osv) Om dessa länders uppfattningar ska styra undrar man varför inte de själva kunnat utlysa dessa val? Är de rädda för resultatet? Faktum är att det finns väldigt många områden i världen som vill utropa sig till egna stater och det accepteras ibland med hänvisning till deras rättigheter, medan det i andra fall anses som olaglig annektering. Som sagt är det olyckligt att ni som svarat här inte inser att nu själva befinner er i detta propagandakrig. man kan kritisera Rysslands regering om man vill utan att ha denna totalt svartvita syn och på många punkter totalt felaktiga bild av verkligheten och kriget och blanda ihop begreppen. 


    Grattis, du har precis beskrivit din egen argumentation, massa fokusförflyttningar, och whatouboutism och konspirationsterorier. Inget av det du pratar om ändrar det faktum att invasionen är illegitim så varför tar du upp det? 

    Fö så är det inte bara ryssar som dödats i Donbass, läs FN rapporten, det är en massa ukrainare som dödats och fördrivits från Donbass. Merparten av de döda är dessutom militär personal, att det skulle vara en massa civilia är bara rysk propaganda som du nu upprepar. dödandet hade dessutom minskat avsevärt de senaste åren, men nu naturligtvis ökat iom putins krig. 

    Faktum kvarstår, ryssland har invaderat ett grannland och kostat 100 tusetals människor livet men ändå försöker du få det till att ryssar skulle vara offren. Det är putin som offrar alla dessa liv.
  • Kermit1561
    Holaquetal12 skrev 2023-08-31 10:00:15 följande:

    Absolut är annekteringen olaglig. Samtidigt är den här konflikten är inte ny, den är mycket känd sedan länge. varför är detta angeläget först 2022? Det är väldigt genomskinligt av väst också med deras ekonomiska intressen kring svarta havet som nu står i fokus. Det finns amerikanska och ukrainska ekonomiska intressen (Ukrainas regering är korrupt), det finns ryska ekonomiska intressen och det finns intressen för folket där att leva i fred inte minst!!
    Hade man nu brytt sig om mänskliga rättigheter som de så gärna vill påskina (jävligt larvigt att tro att folk ens gör på det) hade ju samma stater kunnat se till att övervakade val genomfördes istället med frågor så som 1) Vill ni tillhöra Ukraina 2) Vill ni tillhöra Ryssland 3) Vill ni bli egna republiker? Eller räknas mänskliga rättigheter först när de blir ukrainska? nä inte ens då. Så vi kan sluta låtsas det. 
    Har ni som kommenterar läst tidningsartiklarna och reportagen från Krim och Donbass senaste tio femton åren?


    Om inte - gör det! Det finns massor att läsa i våra vanliga tidningar. Det skulle kunna ge en mer nyanserad bild. om ni nu bryr er om mänskliga rättigheter och fred. 


    Bryr ni er om ukrainas terroritoriella integritet framför människoliv (de som bor i dessa områden)? 


    Ja, du har rätt konflikten och ryssland agerande är inte nytt, väst skulle ha agerat på det här sättet tidigare, redan när de invaderade moldavien och georgien skulle man ha satt stopp för ryssland, det var det man gjorde fel. Tyvärr var man naiv och trodde att putin skulle nöja sig men han blev bara uppmuntrad. 

    Det går inte att genomföra val i områden som i praktiken okuperas av ryssland, därför anordnades det inga legitima val. 
    FN ville stationera fredbevarande trupper där redan 2015 men ryssland sade nej. Återigen är det ryssland som blockerade en fredlig lösning. Putin har ett intresse av att eskalera konflikter. 
  • Kermit1561
    Tom Araya skrev 2023-11-01 02:28:04 följande:

    Bra källa för att få lite koll på Rysslands lagrade militära resurser och förlusttakt.
    Covert Cabal - YouTube


    Det är intressant men svårt att dra några slutsatser av det. Putin kommer ju hålla på tills de står där och kastar sten....  
  • Kermit1561
    klyban skrev 2023-12-28 06:21:24 följande:
    Dock ingen fredsorganisation du "citerar".
    Det är riktigt.
    Det är viktigt att hålla i åtanken att en av strategierna ryssland har är att skapa orgnisationer som vid första anblicken ser seriösa ut men som har som syfte att skapa splittring och sprida rysk propaganda. Agneta har figurerat flitigt i sådana sammanhang, hon tillhör inte några verkliga fredorganisationer,hon är bara en rysk propagandist.   
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2023-12-28 11:53:17 följande:
    "Sveriges Fredsråd" stöder alltså Rysslands illegala invasion, folkmord, etniska rensning, våldtäkter, tortyr, mord och barnkidnappningar i Ukraina. Fredisar är ju fina och så ...
    "Sveriges Fredsråd" är ingen fredsorganisation, det är en ryskstödd propagandaorganisation som inte har nånting med seriösa fredsorganisationer att göra. 
  • Kermit1561
    Mentat skrev 2023-12-28 14:04:06 följande:
    Jag påstår på intet sätt att du har fel, men Sveriges Fredsråd är enligt Wikipedia en paraplyorganisation med ett antal medlemmar, bl.a. Svenska Kvinnors Vänsterförbund och enligt dem själva ingår Folket i Bild/Kulturfront, Riksföreningen Nej till Nato, Svenska Fredskommittén och Svensk-Kubanska föreningen och en hel del andra så det finns många olika delar i detta.

    Dessa olika organisationer kan mycket väl tänkas ha gått Rysslands (och Sovjetunionens) ärenden genom åren. Då kan man ju fundera på om dessa har fått bidrag genom åren. Jag vore förvånad om så inte vore fallet.
    Ja, du ha rätt, jag var lite snabb där, jag vet inte om just Sveriges Fredråd är en sån organisation jag talar om, men det finns andra, de brukar dock vara yngre än ovanstående organisation verkar vara. Dessutom har hon åkt ur den, vilket inte är så konstigt, att hon inte är någon fredsivrare är väl uppenbart... 
  • Kermit1561
    Leksak skrev 2024-01-24 00:06:17 följande:

    Jag kan inte begripa att först går 90% av folket på lögnerna om corona för de som Aftonbladet och Expressen skriver är sant och när iallafall 50% av befolkningen börjat fatta att vi är lurade då går ryssarna in i Ukraina för att skydda de ryska folket i Donbas som Zelenski först drog in rösträtten för att sedan börja mörda folket i Donbas och till en början är de ingen som bryr sig i princip men då pekar USA med hela handen på den fredsbevarande koalitionen NATO att stödja Ukraina vilket många då börjar att göra medans EU ännu inte gör något men då tröttna USA och peka även med hela handen till EU och då tog de fart och dom 90% som vart lurade angående coronan är så jävla korkade och tror nu åter igen bara på vad AB och EX.

    kan inte förstå hur folk kan vara så fruktansvärt korkade då sanningen finns några google klick bort. Titta lite på ?congress hearings? på youtube där förhören om twitterfiles hölls och om hur Bidens gubbar hade ett eget nummer till twitter dom kunde ringa för att ta bort negativa trådar om Biden och hur chefer på erkänner hur dom försökt sätta dit trump innan han vart president men inte ett ord om detta i Svensk gammel media så vi alla som växt upp och fått lära oss att i Kina är de censur och de har inte vi bla bla beklagar men kan berätta för er att väst censur är lika illa som Kinas


    Vilket sammelsurium...  du har verkligen svalt putins desinformation med hull och hår.
  • Kermit1561
    Leksak skrev 2024-01-25 00:36:30 följande:

    Ja såklart klart de måste vara ryska konspirations teorier de är sen gammalt precis som de är ryssarna som håller på med valpåverkan men aldrig kunnat bevisas däremot att USA sysslat med valpåverkan sedan valet 2016 i USA är bevisat men media skriver inte ett ljud om den valpåverkan och vad dom gjorde för att Trump inte skulle bli president. tom bevisat att Fbi betalade twitter flera miljoner dollar för att hålla rent från skandaler runt Biden. Men inte ett ljud i media om detta trots att bevisen ligger på youtube

    Morgan Johansson hade stor möte med samtliga sociala plattformar innan valet och tror ni på riktigt att de inte handlade om valpåverkan som den censur mj bestämde sig för skulle gälla?


    ">

     Ta en timme och lär er sanningen istället så kommer även ni förstår hur lurade vi är

    att covid 19 är väldokumenterat stämmer men statistiken som användes under covid 19 är också den väl dokumenterad att även folk som dog som inte hade covid räknades in i antal döda 


    Du gör samma misstag som andra konspiratoriker, du fastnar i meningslösa detaljer och missar helheten. Ta en  paus från youtube och läs lite historia på närmaste bibliotek i stället så ser du helheten. Rysk hybridkrigföring och ryska påverkanskampanjer är inget nytt, det har de pysslat med länge och pysslar naturligtvis fortfarande med. I Donbas var det mer än påverkanskampanjer, där förde ryssland ett proxykrig, de skickade folk och krigsmateriel för att elda på och eskalera en lokal konflikt.  Men inte heller det är något nytt egentligen, det är så ryssland agerar.
    Men det kommer dina ryska Telegramkällor naturligtvis inte tala om för dig.. 

    Det tragiska är att du gapar om hur andra är lurade men inte inser vilket offer du själv är. Läs historia och statistik så blir du inte lurad så lätt. 
  • Kermit1561
    klyban skrev 2024-01-25 15:13:24 följande:

    De fattar inte att de trillat ned i ett kaninhål och sånt fascinerar mig riktigt riktigt mycket att detta inte är uppenbart.


    Det intressanta är att hen försökte/försöker dra ned andra i detta hål och där viss fakta aldrig någonsin får existera.


    Ja, det är fascinerande, de fäster gärna stor betydelse vid detaljer som email och telefonsamtal (och räknar detta som bevis för att nånting också faktiskt gjorts) men ignorerar faktum som att ryssland invaderat ukraina... 
  • Kermit1561
    Leksak skrev 2024-01-26 00:38:06 följande:

    Jag är inte längre förvånad över hur Sverige och Europa ser ut för tragiskt nog har fåren endast AB och EX som sina nyhetskällor och allt annat är fejk news så därför får ni här se klippet som handlar om den valpåverkan som pågick 2016 vilket media inte skrivit en rad om och vill ni se också se klippet där de kommer fram bevis på att Trump försökte stoppa stormningen av Kapitolium.

    Du som pratar i historia om du själv läst de hade du känt till orange revolution och historierna om att USA anklagats för att riggat valen i Ukraina som vi avfärdat som ryska konspirations teorier men nu visar de sig att USA riggar även sina egna val så ni tror inte då att sannolikheten är stor att dom även då gör de i andra länder? Ryssarna ville ha donbas för Zelenski drog in rösträtten för den ryska befolkningen så jag antar att du inte heller har google då du inte kände till de

    3.2 miljoner dollar till twitter för att påverka valet varsågoda. sanningen är så nära men ändå så få som bryr sig om den. 


    ">


    Du är så naiv, som sagt ser du inte skogen för alla träd. Läs historia så ser du vad som verkligen sker! Och då menar jag inte den historia som Putin serverar dig, läs världshistoria, för Putins agerande är inte unikt han har lärt sig hur man gör från andra auktoritära regimer. Det är väl det mest tragiska, att du lätt skulle genomskåda honom om du bara bildade dig på riktigt! I stället tror du att du kan avgöra vad som händer utifrån några email och telefonsamtal. De bevisar ingenting. 

    När putin förlorade sin nickedocka  i Kyiv så försökte han destabilisera ukraina genom att starta ett proxykrig i donbas. Det finns gott om ryska professionella (som gjort samma sak i moldavien) separatister som skrutit offentligt om hur de eldat på en konflikt som skulle ha slocknat utan rysslands inblandning. När konflikten de senaste åren tappat fart så startar putin sitt storskaliga krig.
    Ett krig som han som auktoritär ledare behöver för att befästa sin makt, det har ingenting med utsatta ryssar i ukraina eller nato att göra (han skiter i hur många som dör), det handlar bara om att putin vill befästa sin makt. Erdogan gjorde samma sak när det var dax för val i turkiet, plötsligt var Cypern och kurderna ett stort hot. Det är klassisk taktik, man skapar en extern fiende för att dra uppmärksamhet från egna misslyckanden. 

    OSCE där ryssland ingick (då) bedömde valen i ukraina som fria och rättvisa. Ryssland erkände dem alltså som korrekta när de gjordes. Det är först senare, när putin behövde hitta på svepskäl för sin invasion, som de börjat hävda att de var manipulerade. 
     
    F.ö. så ser ju Sverige och EU fortfarande mycket bättre ut än vad ryssland gör, det har nu blivit en fascistisk diktatur.  
  • Kermit1561
    Digestive skrev 2024-03-22 20:44:08 följande:
    Flera döda och skadade efter skjutning vid konserthall i Moskva

    Minst 40 personer har dödats och 45 uppges vara skadade efter en skjutning i ett konserthus i Moskva. Det rapporterar bland andra Tass. Taket till det brinnande konserthuset ska nu ha rasat in.

    [...]

    Enligt flera nyhetsbyråer ska minst tre personer i kamouflagekläder börjat skjuta. En explosion ska ha hörts och människor har evakuerats under kvällen.

    [...]

    - Gärningsmännen har barrikaderat sig och tagit gisslan i någon form, och för en stund sedan kom uppgifter om att ryska specialstyrkor håller på att storma byggnaden.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-skjutning-i-moskva
    Ja, det blir intressant att se vad följderna blir av det, och vem som egentligen gjorde det.. 
  • Kermit1561
    klyban skrev 2024-03-23 12:03:13 följande:

    Man får dock tillägga detta har inte med kriget och göra, utan detta är "muslimer" från IS.


    Som USA varnade för skulle ske enligt deras spaning, rätt udda att ryssarna inte ens kunde stoppa dom och vara förvarnade.


    Har USA bekräftat att det är IS? De har ju tagit på sig attentat förut som de inte genomfört... 
  • Kermit1561
    klyban skrev 2024-03-23 12:50:56 följande:

    Dock hörde jag att IS sade det stod bakom rätt tidigt in i detta, men fakta kommer på rulle antar vi och då får man anpassa sig till den.
    Det finns ju en del andra som ryssland krigat mot som har gjort liknande saker innan, så varför inte.


     


    En intressant sak är att USA varnade för detta var på G, och det verkar inte som ryssland tog detta på allvar.


    Det spekuleras ju i att FSB gjorde det (för att kunna motivera allmän mobilisering), de gjorde ju en liknande sak för att trigga det andra tjetjenska kriget så det är inget nytt för dem. Men de verkar i sånt fall ha klantat sig eftersom det får putin att framstå i dålig dager. Men klantat sig har de ju också gjort förr...


    Det vore ju  bra om det var muslimer och han skulle komma på kant med fler muslimer, så han tappar några av sina supporters.. 

    Vi får som sagt se.. 

  • Kermit1561
    KillBill skrev 2024-08-18 10:19:28 följande:

    Det är belysande att det är just  Henrik Jönsson och andra inom svensk ytterhöger som i vått och torrt försvarar Elon Musk..

    x.com/igorsushko/status/1824875036978868592


    Inte för att jag har några högre tankar om Musk (politiskt i alla fall), men finns det nånting som talar för att det där är det minsta sant? 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa