Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Flash Gordon skrev 2022-04-07 10:52:01 följande:

    Grafiskt

    Valresultatet för det ryss-vänliga "regionernas Parti" i valet 2012.

    Det är egentligen bara ett par-tre regioner längst i väst där inte var särskilt stora.


     


    Och det har ju ingen betvivlat..... Obestämd
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-04-07 14:19:39 följande:
    Så "poängen" är att du vill förminska saken till att bara handla om "2%" som du kallar "nynazister" när det i själva verket handlar om majoriteten i området som haft "problem mellan språkgruppen."
    Där är vi igen! Istället för att ta det som jag faktiskt har skrivit, så ska du göra något helt annat av det. Så har jag iNTE sagt. Börja med att utgå ifrån vad folk har sagt. 
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2022-04-08 18:27:25 följande:
    Jag såg ett klipp med en amerikansk professor som ansåg att nazism var socialism som anpassat till de speciella förhållanden som gällde i Tyskland. Enligt professorn så var även fascismen bara en lokal anpassning av socialism.
    Det finns ju alltid likheten att båda är ganska extrema, odemokratiska, tänker inte på den enskilda människan utan på kollektivet.....
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2022-04-08 18:30:39 följande:
    nej det är ingen större skillnad eftersom både processen och slutresultatet är samma.
    Är det ingen skillnad om man hade kunnat förhindra något eller om man inte hade möjligheten? 
  • AndreaBD

    Vet någon varför den där raketen som ryssarna sköt på mot tågstationen i Kramatorsk hade ett meddelande "för barnen"? Låter helt sjukt....

  • AndreaBD
    Padirac skrev 2022-04-08 23:53:55 följande:
    Om det stämmer så är det säkerligen för att det ryska anfallen är avsedda att terrorisera civila - att uttalat skicka rakter för att döda barn är helt sjukt - och helt i linje med de ryska metoderna för terrorkrigföring för att göra befolkningen passiv.
    Det är den ena tolkningen - som jag helt inte vill tro. Den andra vore att de påstår att Ukrainarna också har dödat deras barn och att det är en hämnd för det. Men det låter lite långsökt också. Visst, det har varit lågaktivt krig i 8 år i östra provinserna. Och det har säkert dödats folk. Men i motsats till ryssarna som verkar sikta just på civila mål, så har det väl varit snarare inbördeskrig i dem två provinserna. Det KAN drabba civila ganska mycket förstås. 

    OM det skulle vara specifik terror och ett uttalat angrepp mot barn och vanligt folk - vore det inte lite dumt att göra det så uppenbart? När de på andra sidan förnekar krigsbrott? Iofs så är det krigsbrott oavsett syfte. 
  • AndreaBD
    Hellangbg skrev 2022-04-09 01:22:21 följande:

    En granne till mig som är ryss har berättat att det sagts och skrivits i rysk media den senaste veckan att den ryska ledningen inte gillar att länder tagit emot ukrainska flyktingar utan att kontrollera om dessa är "nazister". Och att Ryssland, när de är klara med sitt "uppdrag" i Ukraina, kriget alltså, ska jaga efter ukrainarna över resten av Europa och göra det som krävs för att "utrota" alla ukrainare och kräva att länderna utlämnar alla ukrainska medborgare till Ryssland. Gör inte länderna det kommer Ryssland att se till att alla "ovänliga länder" som inte gör det kommer att göra det och det med alla till buds stående medel.


    Grannen har även fått inkallelseorder till den ryska armen två gånger men ignorerat dessa och nu är han rädd för att det ska komma ryssar hit och hämta hem honom.


    Det där är ju fruktansvärt! Om du har möjlighet, ber din granne spara såna artiklar och gärna göra sånt tillgänglig till allmänheten eller egentligen främst till regeringen. Kan hända att de vet, men vi har ju inte direkt hört sånt på nyheterna och jag har inte sett sånt bland alla videon på youtube som jag har sett om ämnet. Inte ens USA eller Tyskland har kommit med såna nyheter och de har båda bra underrättelse-tjänster. 
  • AndreaBD
    hks23 skrev 2022-04-09 06:14:09 följande:
    Media ställer inga frågor. Det är hur lätt som helst att komma undan med false flags.

    Några arrangerade foton och media publicerar allt rakt av utan några som helst viktiga frågor.

    Sedan tror alla fårskallar det var Ryssarna.
    Vem annars tror du skulle göra så! Ukrainarna skulle förstås inte skjuta på sin egen befolkning. Visserligen har ryssarna själva gjort så - Tjetjenien, flygplanet som de sköt ner, m.m., men förutom Putin (och Nordkoreas ledare) har vi nog ingen i den civiliserade världen som skulle göra så.

    OM du verkligen tror att det var Ukrainarna själva - fundera på det här: Det är fullskaligt krig där. OM man skulle göra ett sånt "skenangrepp" då gör man det i början för att rättfärdiga en invasion. Så gjorde Hitler när det gällde Polen och Putin när det gällde Tjetjenien. Inte gör man det när det ändå är attacker till höger och vänster, för då har det inte särskilt mycket verkan. 
  • AndreaBD
    hks23 skrev 2022-04-09 06:15:55 följande:
    Om Putin vill att det skall bli revolution i Ryssland så är det en bra taktik att mörda Ukrainare eftersom många Ryssar och Ukrainare känner varandra.

    Njet det verkar vara uppenbara false flag operationer avsedda för fårskallar.
    Inte till det priset, nej. Det skulle aldrig vara värd det. Om det är någon som just inte är rationell just nu och gör galna saker så är det Putin. Han är den enda som beter sig irrationellt - även om han följer sin egen logik. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa