Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Tow2Mater skrev 2022-03-27 17:45:56 följande:

    Kunde väl inte väntat annat än att bidens glappande käft kommer att försvaras till alla pris här på FL, men inte ens hans egna led, rapporterat av en av de mest vänsterliggande media har något gott att säga om det.

    Vi lever i en farlig tid, det finns inte utrymme för sånt här just nu.

    www.msn.com/en-us/news/world/how-biden-sparked-a-global-uproar-with-nine-ad-libbed-words-about-putin/ar-AAVxgGu


    Det är klart att det var onödigt och ogenomtänkt. Egentligen förstår jag inte hur man som president inte kan vara medveten om att man måste fundera noga på vad man säger i ett sånt läge. Jag tror han är lite gammal helt enkelt. Kanske var han påverkad av allt hemskt som händer där, nu när han var så mycket närmare händelserna.

    Att jag ändå vill försvara honom... nja, jag jämför nog lite med Trump. Han sa något dumt ungefär en gång i veckan. Och hans anhängare verkar inte ens störa sig på det. Trump får göra det och Biden får inte?
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-03-27 21:54:45 följande:
    Det har aldrig tänkt tanken att Ryssland och ryssarna kanske inte VILL bli som oss? Kanske inte VILL vara med i EU och Nato?
    Det påstås ju också att de ville, på 90-taget och att väst inte var tillräckligt hjälpsam.

    Och det är ju också det som är skillnaden: Ingen tvingar dem. Vill de inte, så är det också okej. Poängen är att de inte är hotade. Orsaken varför de inte skulle vilja gå med i Eu eller Nato är ju inte att de vill gå sin egen väg - det skulle vara helt acceptabelt, utan att de vill bygga upp ett stort rike och sedan hota Nato. Och tyvärr så är det ju inte bara det militäriska hotet utan det har ju varit ekonomisk brottslighet också- ryska maffian, oligarkerna. Det påverkar ju oss också.
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-03-27 21:49:11 följande:
    Efter den kommunistiska diktaturen var det 10-15 år med total rövar-kapitalism och ingen som styrde Ryssland då hade den minsta avsikt att införa en västlig social-liberal modell av styre. Folket? de hade fullt sjå att överleva. Och efter fyllot Jeltsin så kom Putin som Stark Man och där är vi idag.

    .
    Det är min övertygelse att ett Ryssland som ens nästan liknar det vi tycker är frihet och demokrati är minst två generationer bort.
    Det gick för fort. Man kunde inte ställa om allt till ett annat system så snabbt, i ett så stort land, utan att det kollapsar. Och då tror folk: Det funkar inte, vi måste gå tillbaka till det gamla. 

    Däremot vore det egentligen inte så svårt, och det skulle inte krascha ekonomin heller att börja med mänskliga rättigheter, oberoende domstolar, pressfrihet.
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-03-28 10:01:10 följande:

    Krigets ekonomiska absurditeter: 
    "Trots invasionen är gasledningarna från Ryssland till Europa genom Ukraina i full gång och Ryssland fortsätter att betala Ukraina för detta. Enligt bedömare ligger det i båda ländernas intresse, skriver TT.


     
    För Ryssland är gasen viktig ekonomiskt och militären aktar sig noga för att förstöra ledningar. Men att ledningarna är intakt gynnar också Ukraina. Enligt Niklas Rossbach, säkerhetspolitisk analytiker på FOI, utgör betalningarna från Ryssland en stor post i statsbudgeten. Samtidigt måste Ukraina förhålla sig till Europas beroende av rysk energi.
     
    ? Ukraina vill inte säga till Europa att ?tyvärr, vi skar av er gas, men kan ni fortsätta att hjälpa oss??, säger han till nyhetsbyrån."
    omni.se/ryssland-fortsatter-betala-ukraina-for-gasledningar/a/28e7pG
    Någonstans måste man ju också vara medveten om att om man har en massa handel med andra länder, så hamnar man i den situationen om det blir krig. Men inget land är självförsörjande, tror jag. Och egentligen hade jag inte förväntat mig annat än att man skulle agera rationellt. där. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-03-28 13:26:36 följande:
    Ryssland skulle inte vara en medlem i EU som vilken som helt. De ser sig som jämbördiga med hela EU. De ser sig som jämbördiga med USA (och idag med Kina). Deras självbild är inte helt i överensstämmelse med deras faktiska data.
     
    "Gå med i EU" för dem skulle innebära att EU sluter ett avtal med Ryssland, i princip. Det är in uppfattning av situationen.
     
    Jag vet. Men där har de ingen realistisk uppfattning av sin egen betydelse. Ekonomiskt t.ex. så är Ryssland inte direkt bland de största.
  • AndreaBD
    nihka skrev 2022-03-28 19:30:59 följande:
    Jag menade bara att man kan ha demokratiska val och en fri press utan att tappa sin kulturella särart. Ingen har försökt få Ryssland att bli som något "oss".
    Precis. För att inte tala om mänskliga rättigheter och oberoende domstolar. Ryske utrikesministern höll ett helt knäppt tal (jag tror idag) där han sa bl.a. att Rysslands identitet bygger på kristendomen och därför är Ryssland ärlig och schysst och västvärlden är inte det..... Och västvärlden för krig och är brutala, medans Ryssland ALDRIG har använt våld och tvång. Den mannen är helt rubbad. De har ju klarat sig helt utan religion väldigt länge och de flesta andra länder i Europa lär nog ha mer tradition av det. 

    De försöker tuta i oss att de är såå kristna! 

    Hörde förresten nån amerikansk politiker (kommer inte ihåg vem) som sa att han pratat med Putin många gånger och att han inte EN gång har upplevt att Putin skulle ha sagt sanningen. Den mannen är uppenbarligen en mytoman. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-03-28 20:57:45 följande:
    Aha, sorry, då missförstod jag dig. 
    Ja det har du rätt i, men putin har ju (precis som kina) hävdat att demokrati och yttrandefrihet inte riktigt passar deras kultur. Att de måste ha en annan sorts "demokrati". Så han verkar tycka att man tappar sin särart då. 
    Det sägs ju vara ett skäl till att han är rädd för Ukrainas utveckling, att det bevisar att han har fel.  
    Jo, men den andra sortens demokrati som han pratar om är en stenhårt diktatur. 
    Demokrati funkar ju så, att det är helt upp till en själv vad det blir. Dvs. man gör så som man vill, huvudsak att en majoritet av befolkningen vill det. 
  • AndreaBD

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jxy0MR/rysk-varning-till-vast-trang-inte-in-oss-i-ett-horn

    Det här är intressant. Ryssarna känner sig tränga i ett hörn, att de inte har en annan möjlighet än att kriga. Personligen tycker jag att den känslan bara är deras egna paranoida uppfattning som inte överensstämmer med verkligheten. Vad gör man då? Om de nu känner att de har en bra anledning och vi (om vi nu utgår ifrån att jag inte är ensam) inte ser någon fara alls? 

  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2022-03-29 13:55:59 följande:
    Nej! Ryssarna vill inte bli inträngda i ett hörn, vilket de varnar för. Inte att de redan är där. Om du tycker det är sjukligt misstänksamt, är väl västvärldens upprustningar än mer nojigt. Känns som att många länder tror att ett 3:e världskrig är på G.
    Du verkar inte ha läst så noga vad jag skrev. Om de redan är där eller riskerar att komma dit är inte poängen. Utan jag hävdar att om man känner sig hotat av en försvarsallians som inte hotar en, så är det ens eget problem.

    Föreställ dig om det vore enskilda personer: En person känner sig hotad av en annan person och kräver en massa saker för att hen inte skulle känna sig hotad. Då skulle vem som helst väl säga: Vi kan inte inskränka en annan persons frihet för att du känner dig hotad. Hen har ju faktiskt inte gjort något sånt! 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa