Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Tom Araya skrev 2022-04-21 11:44:13 följande:
    De visste nog var de var, men man upplyste dem nog inte om riskerna eller att ingen annan kommer att vilja strida för att ha kontroll över området.
    Ja, jag tycker det är obegripligt att man inte känner till riskerna med värsta kärnkraftverksolycka hittills i världen. Men de som är födda senare kanske inte är medvetna - om de inte har en hyfsad allmänbildning.
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2022-04-23 07:57:39 följande:
    Källa?

    I dagsläget vore det kontraproduktivt för Ryssland att ägna sig åt hackerattacker som syftar till att slå ut vår elförsörjning. Det enda en sådan attack skulle leda till (förutom ett elavbrott) är att vi blir uppmärksammade på säkerhetshål som i ett senare läge (storkonflikt eller skarpt läge) skulle kunna utnyttjats på ett bättre sätt.
    Jag har min källa, någon som jobbar med att avvärja dessa attacker. Men jag tänker inte gå in i detaljer. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-04-21 14:35:10 följande:
    Jag tror inte man pratar om det i nyheter och skolor så mycket eftersom det är nått man skäms över. De unga vet säkert mer om hur ryssland kämpade mot hitler än om hur man orsakade världens värsta kärnkraftsolycka.
    Ja, tyvärr så är det nog så. Och det är dumt, eftersom det handlar om folks säkerhet. Jag menar, folk bör veta hur farliga radioaktiva ämnen är framför allt, att man inte går i närheten av dem. Eller virvlar upp sånt genom att gräva där. 
  • AndreaBD
    Flash Gordon skrev 2022-04-24 09:00:05 följande:
    Finns inget som säger att en "ersättare" skulle gå mjukare fram i kriget i Ukraina.

    En kupp kan lika gärna motiveras med att Putin är på väg att förlora och att någon då måste skydda Rysslands intressen än hårdare.
    För att Putin har dödat alla eller satt dem i fängelse? Det finns oppositionella som skulle kunna demokratisera landet. Boris Nemzev är tyvärr redan död, Navalnij är i fängelse och nu även Vladimir Kara-Murza. Och de är nog bara de mest kända. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2022-04-24 11:51:37 följande:
    Det är meningslöst att avsätta Putin och fortsätta som förut. Avsätter man Putin är det för att man vill avsluta kriget? 
    Det var nån (jag tror det var schackmästaren Kasparov) som sa att det går bara att få bort Putin om Ryssland förlorar kriget och om folket lider av sanktionerna. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2022-05-01 19:16:14 följande:
    Jaha. Sänka skatten kan man göra en gång. Det är inget mirakelmedel. Pengarna saknas ju någonstans sedan. 
  • AndreaBD
    slirren skrev 2022-05-02 12:32:56 följande:
    Då måste det ha saknats väldigt mycket pengar innan de prishöjningar som skett på senare tid, eller?

    Går statens utgifter upp och ner med priset på en råvara/produkt som staten själv inte tillhandahåller?
    Det är väl inte här i Sverige som priset höjdes! Det är klart att om en importerad vara stiger mycket i pris, så kommer vi att känna av det! Jag förstår inte riktigt vad du vill med detta? Det är ju inte i Sverige vi bestämmer priset! 
  • AndreaBD
    Tom Araya skrev 2022-05-02 13:39:30 följande:
    Det är definitivt i Sverige vi bestämmer priset på bensin och diesel som säljs i Sverige.

    Bensin och Diesel kostar inte 18-25 kr litern från den som producerar. De flesta andra länder har också betydligt lägre priser.
    Nu har jag inte satt i mig exakt när det gäller bensin, men jag utgick ifrån att prisökningen speglar en prisökning från leverantören? 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa