Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Är det ingen annan som går i väntans tider? Äl+7 idag. Tänkte testa på lördag, äl+11. Bävar för både pos och neg, av olika anledningar.

    Undrar hur det går för dig, Leah56? Hur har det utvecklat sig?

  • DidoAeneis
    Brallans skrev 2024-05-14 10:26:31 följande:

     


    Jag är med på äl+7 😊


    Spännande. Jag är relativt ny i gruppen, men förstod det som att du haft besvär som ställt till det på andra plan också? Skönt att du är inne i barnalstrarsvängen igen nu 🙏  Tänker du testa före BIM?
  • DidoAeneis
    Bunny s skrev 2024-05-14 11:28:25 följande:
    Jag gjorde det. Fram tills imorse 😅 Då kom mensen. 
    Spännande för dig med kommande test. 
    Några känningar?
    Fan vad trist! Men men, nya tag.

    Nä, ingenting. Har inte känt nåt speciellt de två andra gångerna jag fått pos nu i vår (eller med mina två barn), så jag vilar lugn i ovissheten.
  • DidoAeneis
    EFW skrev 2024-05-14 13:00:05 följande:

    Blev ingen bebis denna gång, tog ett digitalt testa tidigt i dag som sa inte gravid. 🙁 (Äl+12)


    Trodde att det skulle kännas bra att testa ut äl sprutan med vanliga tester, men denna gång satt sträcken i ända till äl+11 vilket är Ovitrelle +13. Sist var den ute då med testa tidigt äl+9 Ovitrelle +11. Så nu har ju tankarna gått i banor som att det kanske började gro men sedan slutade (kemisk)
    Läste att i min ålder så är det mer än vart annat ägg som har kromosofel och därför oftast börjar fästa men sedan dör. 
    Hoppas hoppas att någon av de två i frysen vill bli en bebis ❤️


    Väldigt tråkigt. Ja jag som aldrig haft mf förut har nu plötsligt haft två stycken tidiga inom 4 månader, så tror åldern absolut spelar in i sånt.
  • DidoAeneis
    Brallans skrev 2024-05-14 12:23:10 följande:

    Ja jag pausade verkstaden ett tag men nu är vi igång igen 😊

    Jag vet inte, haft så många plus som ändå inte blivit något så jag vet inte, får se om jag får någon feeling och testar.. är ju alltid spännande med test iof 😆


    Okej, hur länge har du försökt? Och hur många plus?
  • DidoAeneis
    Bunny s skrev 2024-05-14 13:59:05 följande:
    Vad tråkigt med missfallen 😔
    Hur gammal är du? 

    Jag hade ett ma, som blev ett missfall av sig självt, när jag var 24 och försökte med första barnet. 
    Nästa barn gick utan problem, vaf 27 år då. 

    Har ingen aning om vad som ska ske nu, snart 37 år gammal.  Bara ett, halvdant, förösk än. 
    Får hålla tummarna att jag slipper missfall igen och även du, som redan behövt ha två. I vilka veckor?
    35. Jag har två barn sen innan. Första blev jag gravid som 29-åring på första riktiga försöket, andra blev jag gravid som 33-åring (nästan 34). Det var inte planerat utan råkade bara bli till. Så jag tänker väl att såååå mkt borde inte äggen ha försämrats, men kanske då... Eller så är det för tätt inpå förra barnet nu (hon är nyss fyllda ett).

    Missfallen skedde i 4+0 och 6+0. Första var en kemisk graviditet, fick mensen på BIM, men hade fått positivt på äl+10. Men mkt tråkigt oavsett. Jaaa hoppas vi slipper sliten.
  • DidoAeneis
    Malu84 skrev 2024-05-15 08:58:39 följande:

    Åh jag måste bara få skriva av mig .. 
    vi har stressat sönder hela vårt sexliv , vi är 40 respektive 50 år iår , vi sa från början blir det så blir det men det verkar inte bli och nu kan vi knappt ha sex längre , han blir stressad får knappt stånd och allt är så konstlat och jag känner mig så oattraktiv när det inte fungerar . 


    vi fick till det en gång på 3 veckor, dagen innan positivt äl test , annars bara massa försök som inte gick ? 


    jag är så ledsen frustrerad och uppgiven och tycker så synd om min sambo ? 


    Jamen alltså skoja inte. Jag och min sambo är relativt nykära (3 år ihop) och han är mycket lättflörtad, men ÄNDÅ får han lite prestationsångest runt äl. Sååå osexigt med äl-sex! De gångerna jag blivit gravid nu i vår har jag nästan varit allra gladast över att vi slipper mer schemalagt sex. Men så halkar jag alltid tillbaka i träsket efter missfall.

    Har inga bra tips tyvärr. Att försöka njuta av sex de där andra veckorna när man inte har äl, kanske.
  • DidoAeneis

    Testade precis neg. Äl+10, möööjligen +9 (men troligtvis 10). Vet att det är tidigt men har fått rätt tydliga plus på 10 och 11 tidigare, så jag antar nog att det stämmer. Den här cykeln efter missfallet har ju varit väldigt oklart, så det är kanske inte så oväntat, men klart det ändå känns trök. Men mycket lättare att hantera ett negativt test direkt än att få plus och sen missfall i senare skede, tycker jag. Så nu ger jag mensen några dagar att komma igång. Har den inte kommit på tisdag testar jag igen.

  • DidoAeneis
    Bunny s skrev 2024-05-17 08:39:47 följande:
    Nej, jag tror ärligt talat inte det kan vara så stor skillnad mellan 33 och 35. Det står ju om det här generella, att efter 35 försämras äggkvaliten en hel del. 
    Men då menas det nog knappast att dagen efter du fyllt 35 så rasar allt 🤣 hade nog varit mer så att det hade kunnat skilja för dig om det var 33 år mot att du var tex 37 år nu. Du är ju ändå bara på den där 35-års gränsen liksom 😊 
    Och sen så vet man ju aldrig hur det står till där inne för ens egna del, inte förrän man väl börjar se att månaderna går, missfall och sånt. Att man kanske märker en skillnad jämfört med tidigare planering av barn. 

    Jag tror stenhårt på att det kommer gå fort och bra för er! 🥰

    Jag har ingen fakta bakom mig, men jag tror inte nyss fyllda 1 ska störa? 
    Tar jag min personliga erfarenhet så slutade jag amma min första vid 9.5 månader, för att få igång mensen. 
    Tog hjälp av min klinik för att framkalla den (pga att jag har problem med hormonerna så att jag behövde hjälp på den tiden) och sen tog jag tabletter för att få en ägglossning (allt det här för att få normala chanser som en "vanlig" kvinna). Blev gravid direkt. Fick en frisk liten pojke 🥰
    Jag tänker att så länge du fått igång mens och öl så tror jag inte det är något problem 😊
    Ja, men det kan nog vara olika hur länge hormonerna sitter i. Amningshormon är ju döden för fertilitet, och jag slutade amma för bara två månader sen, så det kan hända att kroppen fortfarande är påverkad. Tycker bara det är konstigt att jag plötsligt fått två mf på raken när jag aldrig haft nåt förut, men det kanske bara är slumpen.

    Jag testade ju idag för att jag fick en liten rosa flytning efter sex igår, det brukar vara ett tell-tale sign för graviditet för mig, men jag verkar ha blivit lurad. Kommit lite brunt idag, men inget mer än så. Men mensen kanske kommer igång nu snart. Hoppas nästan det, så det blir en kort cykel så att nästa försök kommer snart.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida