Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Bär skrev 2024-04-25 09:48:15 följande:

    Tack alla.. Det känns jobbigt.
    Jag har inte lika ont för tillfälle, men det är helt klart en värk jag inte direkt känt av tidigare graviditeter. Jag har alltid haft som molvärk som känns precis som mensvärk vid dom tidigare graviditeterna, men denna värk är annorlunda. Mer intensiv. Låg i fosterställning igår och hade ont utan att tabletter hjälpte. 

    Vet också att rosa flytningar m.m är vanligt. Men vid mina 2 första graviditeter hade jag aldrig det. Den 3:e som slutade i missfall så hade jag rosa flytningar i flera veckor utan att dom hittade något. Så förknippar det med något dåligt. 

    Ska in på koll hos gyn senare idag, får se vad dom säger. 


    Skönt att du kan kolla upp det snabbt. Hoppas du har fått goda nyheter 🙏
  • DidoAeneis

    Jag vet, Längtan. Som jag sagt tidigare nån gång, varje dag känns som en evighet, ändå går tiden så snabbt. Redan maj snart. Kunde inte tro att jag inte skulle vara gravid när min "bebis" var ett. Trodde det skulle gå snabbt när äl kom tillbaka efter förlossning.

    Mensen/missfallet verkar vara över. Det har varit mycket lindrigt, knappt nån smärta alls och inte så där överdrivet mycket blod. En lite rikligare mens. Hoppas bara allt är ute, men jag tror det. Det var ju så tidigt, så det behöver kanske inte vara så illa. Känns overkligt att jag ska börja med ägglossningstester och planerat sex snart igen. Men men. Det blir som det är tänkt att bli, antar jag.

  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-04-27 20:20:26 följande:
    Det är en så konstig tom känsla efter ett missfall. Beklagar sorgen❤️
    Tack 🙏 Jag är tacksam över att det hände så tidigt, men det känns ändå snopet.
  • DidoAeneis
    Cocachins skrev 2024-04-28 20:20:00 följande:
    Förstår så mkt vad du menar här, att tiden går otroligt sakta i stunden men svårt att greppa det gått så fort när man tittar tillbaka. Hade mitt första missfall blivit en bebis hade jag haft en 1,5 åring nu lixom. Förstår även känslan av att kastas tillbaka att det är overkligt att hamna i ägglossningsträsket idag, om man kan säga så. Man blir så trött
    Ja herregud, perspektiven är ju liksom enorma. Samma om det är bekanta som blivit gravida ungefär när man själv blev och fick mf, plötsligt är de i vecka 25 liksom! Medan man själv står kvar och stampar. Men snart är det vår tur!
  • DidoAeneis

    Tragglar på i väntan på äl efter mf. Känslomässigt känns det väl ok, men FAN verkligen. Segt. Cd10 idag, börjar äl-testa om två dagar. Brukar ha äl cd15-16 typ, blir spännande att se hur det blir nu. Hoppas den inte blir alltför förskjuten med tanke på att min partner är bortrest cd18-21 🤦?♀️  Jag tog ett gravtest dag 5 av missfallet, då var det som ett positivt på äl+10 typ, så hcg måste ha sjunkit väldigt snabbt.

    Även om det är supertrist med missfall är det lite mysigt att vara tillbaka här med alla er, haha. Mysigt gäng. Nyfiken på hur det går för Cocachins?

  • DidoAeneis
    pandarinen skrev 2024-05-04 17:37:55 följande:

    Jag borde ju veta vad jag har för symtom idag, efter 3 års försök, Det är bara att det är lite olika från varje gång, så det är svårt, utan test, att veta exakt vilken dag det är äl, under en veckans tid. Nu ömmar brösten. 


    Ja, jag har väl gett upp lite det här med att få ett barn till. Vad tror ni, tycker ni, ska jag fortsätta nästa månad att köpa ältester och då stressa upp mig för att ha sex en specifik dag, eller ska jag bara gå på känn och lust och riskera att ha sex för tidigt eller sent.

    Det allra enklaste hade ju så klart varit att ha sex varannan eller varje dag, och ja det hade gått om jag var 20 år och nyförälskad :D Känns inte som vi riktigt är där just nu, trötta småbarnsföräldrar hahaha


    Alltså det beror väl på hur du funkar. För nån som har lite kontrollbehov är det väl nästan mer stressande att inte veta exakt när äl är och därför stressa upp sig för att man kanske inte har legat på en "bra" dag. Men jag fattar ju samtidigt om ni försökt länge att det känns lite tradigt med det planerade sexet... Jättesvårt! Du får nog känna efter själv.
  • DidoAeneis
    pandarinen skrev 2024-05-04 18:19:34 följande:

    Jag börjar nästan tro att testen inte stämmer :D Ska det vara så här svårt, vi har legat på glad gubbe nästan varje månad. Tänk om det är bättre för mig att ligga efter glad gubbe? Vi kanske ligger för tidigt? Ja, jag försöker kanske bara hitta någon anledning. 


    Ja jag vet inte, det är sjukt stressande också att få glad gubbe och veta att vi måste ha sex idag eller imorgon. Att försöka få till det, och sedan ändå känna att det inte blev bra. Nu vet jag inte om vi prickat rätt eller inte. 


     


    Jag har inte hängt med här i tråden så länge, men jag antar att ni har kollat upp er så att ni vet att allt fortfarande funkar som det ska?
  • DidoAeneis
    Leah56 skrev 2024-05-05 07:46:07 följande:

    Plussade ju härom men nu blir testerna svagare och även digitalt ändras inte från 1-2 så antar missfall på g, aldrig haft missfall innan hur lång tid tar de innan man börja blöda liksom? Segt gå runt vänta på de😒


    Äe men fy fan. Hur länge sedan var det du plussade? Alltså jag trodde ju mina test blev svagare först, men jag testade bara för nära inpå mitt första plus. De blev starkare när jag väntade några dagar. Sen blev det ju mf ändå, men det var ju senare. Hoppas det bara är för tidigt för att få rättvisande resultat.

    Men när jag fick supertidigt mf i januari (plus på äl+10, minus på äl+14) kom mensen på BIM. Så det lär ju gå fort om det nu är mf.
  • DidoAeneis
    Leah56 skrev 2024-05-05 09:11:43 följande:
    Åh okej Tack för de delar med dig. Jag plussade i torsdags först svagt sen dagen efter lite starkare men igår upplevde jag strecken svagare och även idag, står fortfarande 1-2 på digitala men borde väl ändrats tänker jag om de är en graviditet. Skulle haft mens antingen i fredags eller idag så det är väl bara vänta på blödningen ska komma igång😒. 
    Alltså cb veckoindikator har jag läst så oerhört mycket dåligt om, så såna skulle jag aldrig lita på. Strecktest kan såklart visa, men så där tidigt kan svagare streck bara handla om att man inte hållit sig lika länge som förra gången när man kissat. Vill inte skapa falskt hopp, men jag hade sån jävla ångest sist när mina test blev svagare och sen var allt ändå "bra" (i alla fall så tidigt i graviditeten).

    Men ja, om det nu är missfall, så lär det komma igång relativt snart. Jag beklagar verkligen i så fall, men positivt att du blivit gravid ändå! Då tar det sig nog snart igen ❤️
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida