Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Tow2Mater skrev 2021-09-17 18:43:04 följande:
    Ja, och det oroar mig. Hur gör man med en 12-13 årig pojke som sportar? Snart kommer nog krav om vaccin för att kunna flyga, och det sätter oss i situationen att måsta vaccinera för att kunna resa och hälsa på släkt efter 3 år då det inte gått, eller avvakta ett fjärde år och se vad som händer. Att det inte finns valfrihet alls snart är vansinnigt, speciellt när det gäller ens minderåriga barn.
    De sa på presskonferensen, i Sverige alltså, att det inte är någon fara. Det verkar vara övergående.
  • AndreaBD
    ds3 skrev 2021-09-17 21:34:46 följande:

    Ni som är immuna mot vinterkräksjukan och vaccinerat er mot covid har ni fått starka biverkningar?

    Har 3 st i min närheten som aldrig får vinterkräksjukan och alla 3 fick rätt starka biverkningar, typ hemmaliggande i några dagar. Dessa 3 är dom enda i min närhet som fått starka biverkningar.

    Obs detta är ingen fakta eller påstående utan en fråga av nyfiket, kan mycket väl vara en ren tillfällighet.


    Jag får nästan aldrig det, och jag hade inga biverkningar med covid-vaccinationen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-09-18 03:11:44 följande:

    covidcalltohumanity.org/wp-content/uploads/2021/06/Science_Israel-reports-link-between-rare-cases-of-heart-inflammation-and-COVID-19-vaccination-in-young-men.pdf

    Diekema says the medical community is now on alert for youngsters with chest pain and other symptoms soon after vaccination?allowing them to be quickly identified, treated, and reported to health departments.

    ?From a parent?s perspective, this really comes down to risk perception, assessment of the data,? says Diekema, who has studied risk-benefit trade-offs. Even if a link between myocarditis and the vaccine holds up, the condition is usually mild, requiring treatment only with anti-inflammatory drugs, whereas COVID-19 infection can also cause serious disease and long-term side effects, even in young people.

    Mevorach tells Science he and his colleagues identified 110 myocarditis cases among 5 million people in Israel who had received two doses of the Pfizer-BioNTech vaccine in the month before their diagnosis. That translates to about one in 50,000 vaccine recipients, a number that isn?t concerning given the background rate of myocarditis in the general population, where it is typically triggered by viral or bacterial infections, including COVID-19. 


    En hjärtmuskelinflammation kan väl bli farlig när man tränar hårt samtidigt som man har den.


    Det är ju något man kan styra över. Man vet när man tar dosen och man kan då vila några dagar efter dos, eventuellt träna lättare pass. Om man drabbas uppstår det ju också tidigt efter dos. 


    Man får nog ha bra koll på vilka barn som kan ligga i riskzonen där. Kanske kan man ha så pass bra koll? Jag minns inte exakt vad de sa på pressträffen, inte i detalj, bara att de verkade övertygade till slut att det inte var någon fara. Jag ska se om jag hittar det som sas nedskrivet någonstans. 
  • AndreaBD

    Så här står det på FHMs hemsida:


    "För ett fåtal barn som vaccinerats har biverkan i form av hjärtmuskelinflammation uppträtt. Denna biverkan är mycket ovanlig och som regel övergående, men man behöver vara medveten om den och söka vård om man skulle få symtom som bröstsmärta de närmaste dagarna efter vaccinationen."

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/september/allman-vaccination-mot-covid-19-fran-12-ar/

  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-09-18 15:21:42 följande:
    Att kunna få reda på varför pojkar drabbas i så mycket högre utsträckning än flickor skulle vara hjälpsamt, men det vet de väl inte.
    Om man inte vet vad orsaken är så kan man inte heller veta om det skulle vara hjälpsamt att få reda på det. Logiskt, eller hur?  Jag tror dock att det finns mycket annat som vore viktigare att få reda på. Till exempel hur exakt man märker detta och hur man kan säkerställa att det inte bli bestående skador. 
  • AndreaBD
    Anonym (Gravid) skrev 2021-09-18 19:54:47 följande:
    Funderar på deras uttalande om ett fåtal. Hoppas att studien där det var mer 1 på 5000 som fick det blir verifierad eller förkastad.

    1 på 5000 är inte vanlig men inte jätteovanlig heller, och jag tycker de tar lite väl lättvindigt på hur lätt det är att få en 12-15-årig kille att ta det lugnt hela tiden en sådan inflammation behöver för att läka ut. Ärligt talat.
    Det var väl 29 på en miljon? 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-09-19 12:42:36 följande:
    Jag har ingen anledning till att se covid som en allvarlig sjukdom, de flesta jag känner har haft det och ingen har blivit allvarligt sjuk.
    Så 14700 människor i Sverige, och många miljoner i världen, har dött av något som inte är en allvarlig sjukdom? Jag känner en eller två som har dött och minst en som nästan har dött. Och de var alla helt friska och 50 +. 

    Och hur många av de har post-covid, t.ex. i form av sämre kondition, faser av trötthet eller försämrat smak- eller luktsinne? Det verkar inte vara någon liten minoritet, utan det kan vara en majoritet. Sedan vet vi inte än om det går över. Det kan ju också komma tillbaka då och då. Vissa oroar sig att man inte vet långtidseffekter av vaccinet. Hur är det med långtidseffekter av sjukdomen då? Det vet vi lika lite och det finns anledning att tro att det mycket väl kan finnas, eftersom vi redan ser tecken på det. Vilket vi inte ser med vaccinet.
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-09-19 15:36:26 följande:
    Då skulle det va som vanligt igen trots att smittan fortfarande sprids mellan vaccinerade människor. 
    Helt missvisande, den meningen! Nej, en stor del av dem vaccinerade smittar inte varandra. Vaccinationen skyddar nämligen många mot infektionen som sådan, inte bara mot att bli svårt sjuk. Och även den minoriteten som då bara är skyddade mot svår sjukdom smittar inte lika mycket som ovaccinerade som blir sjuka. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-19 17:29:42 följande:
    Placeloeffekten fungerar oftast utmärkt.
    Så länge man tror på det.  Därför är det ju inget alternativ för de flesta, som inte skulle tro på det från början. 
  • AndreaBD
    Anonym (....) skrev 2021-09-20 11:18:33 följande:
    Jo, många av de som är vaccinerade är de som smittas och för smittan vidare. Om du ids se på världsbasis så ser du att majoriteten är vaccinerade.
    Inget vaccin skyddar till 100 %. Men även det här vaccinet skyddar de flesta ifrån smitta. Och det betyder att de inte kan smitta fler.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?