Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-09-09 20:28:51 följande:
    Här är det du som inte förstår. Man har ett skydd efter två doser som är upp till 85-90% (siffrorna varierar lite beroende på vaccinetyp).
    Sista försök. Här har du en gång till den enklast möjliga förklaringen av skillnaden mellan de som är immuna och de som "bara" är skyddade ifrån svår sjukdom:

    procentsiffror om vaccinets effekt:  hur många av 100 personer smittas INTE

    procentsiffror om hur många som skyddas från lätt sjukdom:   Se ovan

    procentsiffror om hur många som skyddas från svår sjukdom: 

    De här personerna är inte immuna, de kan smittas, de kan föra vidare smitta (kanske inte lika mycket som ovaccinerade), men de blir inte svårt sjuka. 

    Immunitet:  Man kan inte smittas. Den kan vara livslång, eller bara en viss tid. Man kan inte heller föra smitta vidare. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-09 21:19:04 följande:
    Nej, men då prövar igen.

    Om vi hade blivit immun hade vi inte haft så många fillvsccinerade som fått covid-19 och inte heller så många återfall av covid-19.

    Vill du jag ska förklara den meningen?
    Snälla, förklara den inte! Den är nämligen felaktig! Bara mellan 50 - 70 % av dem fullvacinerade (varför rättar du inte till ordet i din text istället för att kopiera det felstavade om och om igen?) blir immuna. Om det är delta-varianten de har. 

    Då finns det ganska många kvar som kan få (lätt) covid-19. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-09 21:35:07 följande:
    Nej, men det är för att du inte fattar vad som menas med immunitetsbegreppet.

    Vad vet du om immunitet efter vinterkräksjuka? Skulle du säga att:

    A: det finns ingen immunitet rörande calicivirus
    B: immunitet efter genomgången sjukdom är kortvarig och virus inom gruppen har olika genotyper vilket innebär att man kan bli sjuk flera gånger
    C: vissa blir aldrig sjuka i vinterkräksjuka eftersom de har en variant av FUT2-genen i dubbel uppsättning vilket ger dem livslång immunitet
    Vad roligt att du kommer med ett konstruktivt inlägg också. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 09:14:08 följande:
    Tegnell sade inte att man kommer att behöva ha fortsatta restriktioner för de som inte är vaccinerade. Han pratade om att ovaccinerade människor över 16 år behöver fortsätta förhålla sig till de rekommendationer som hittills gällt oss alla. Undvika trängsel och andra riskmiljöer till exempel. 
    Okej. Men jag är mycket säker på att han även sa att man får se vad som behövs där, dvs. lämnade det öppet att det t.o.m. kan bli nya/andra restriktioner. Han kanske inte menade bara från officiellt håll? Det kan ju vara så det blir restriktioner ifrån privata aktörer? Konserter, alla tillställningar inomhus, pub, restaurang - de kan väl ha egna krav också?
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-10 08:52:39 följande:
    Flora? Vad är flora?

    Jag har edan förklarat vad som ska stå.
    "Blomma" på latin om jag minns rätt. Men du skrev det istället för "flåsa". 

    Sorry, skojar bara lite. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-09 21:43:35 följande:
    Varför skulle jag? Jag har ingen anledning att svara på den frågan, finns inget intresse med det i diskussionen.
    Det är egentligen du som för mest monologer, inte ens Klyban. Du säger saker som man inte förstår och svarar inte på frågor. Eller snarare, du håller det medvetet så vagt att det kan betyda många saker och vågar inte ta ställning till vad du egentligen menar. Det är en väldig dålig strategi. Det vore mycket bättre att vara öppen med att man inte vet allt, inte förstår allt och ta till sig när någon vet bättre. Så är det för oss ALLA! 

    Även det här, den här multiple-choice-question av påven var ju ett försök att komma fram till vad som egentligen immunitet innebär och om det finns något missförstånd. Alla verkar vara överens om definitionen, också M som är läkare. Borde inte det vara en anledning för dig att titta på det igen och fundera om du kan ha tänkt fel där? 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 09:29:11 följande:
    Han sade vad som står i artikeln här. Han upprepade det dessutom i tv-nyheterna igår kväll.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/G30vxl/sarskilda-rekommendationer-for-ovaccinerade
    Men det var ju det jag sa? 

    "? Det kommer att betyda att för de som inte är vaccinerade så kommer det behöva finnas rekommendationer.

    Vilka insatser det rör sig om är ännu inte klart.


    ? Vi jobbar med den frågan. Det gäller att hamna rätt i det läget. Vi får återkomma, men det blir nog mycket den inriktningen att det blir liknande råd som de som gäller i dag, säger Tegnell."

    Det är väl att lämna det öppet om det kan bli fler/andra restriktioner. Sedan tror jag inte att det blir något mer, tyvärr. Men att ha det lite som möjlig negativ konsekvens om man låter bli att vaccinera sig - det tycker jag är rätt åt dem. 

  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-09-10 09:44:41 följande:
    AndreaBD skrev 2021-09-10 09:09:00 följande:
    Sista försök. Här har du en gång till den enklast möjliga förklaringen av skillnaden mellan de som är immuna och de som "bara" är skyddade ifrån svår sjukdom:

    procentsiffror om vaccinets effekt:  hur många av 100 personer smittas INTE

    procentsiffror om hur många som skyddas från lätt sjukdom:   Se ovan

    procentsiffror om hur många som skyddas från svår sjukdom: 

    De här personerna är inte immuna, de kan smittas, de kan föra vidare smitta (kanske inte lika mycket som ovaccinerade), men de blir inte svårt sjuka. 

    Immunitet:  Man kan inte smittas. Den kan vara livslång, eller bara en viss tid. Man kan inte heller föra smitta vidare. 

    Personligen är detta så enkelt, att jag har svårigheter och förstå vad de inte greppar med procentsatser som är lagda på ord som immunitet.

    Och det lustiga är när vi närmar oss någon som verkar börja förstå, så gör de över till enskilda personer som endast har två lägen, smittad eller inte smittad, dvs 100% eller 0%.
    Och när man kommer in på det området, så kan man sen säga precis vad man vill.
    Och där kan jag säga att 100% kan aldrig bli smittade, men sen kommer min saklighet och berättar för mig att så är det inte.
    Och då kan jag säga att 0% blir smittade, men det är lika fel det.
    Och så fort procent kommer med i bilden, så är det alltid ett lotteri i en liknande situation och där man inte med säkerhet vet vem som ens kan bli smittade.


    Vet inte om jag förstår dig rätt där, du tycker det är konstigt att man tänker allt eller inget? Jag tror det är som påven sa, en felaktig definition av immunitet. Epic tror att immunitet är något konstant, att människan är immun livet ut då. Därför tror hon ingen är immun, för att vaccinationen lär bara skydda från smitta i högst något år kanske. 

    Dock förstår jag inte heller resonemanget att fler än förväntat skulle bli sjuka och att det skulle bero på icke-immunitet. Iofs. immuniteten är lägre än förväntat. Men det är pga delta-varianten. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 09:49:38 följande:
    Nej, det är det inte. Han är tydlig med att det inte rör sig om restriktioner utan just rekommendationer som bygger på att man informerar om risker för att på så vis få människor att avstå från att exempelvis besöka platser där det förekommer trängsel. Det handlar om råd till ovaccinerade och inte om att utfärda begränsningar för dem. Det är en viktigt skillnad. 
    Kan du inte glädja dig över när vi säger någorlunda samma sak istället för att klyva hår och hitta små skillnader? Han sa ju att det inte var säkert än, så man kan ju alltid hoppas.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-09-10 09:44:41 följande:
    EpicF skrev 2021-09-10 08:54:27 följande:
    Startar en diskussion? Återigen, vad är det du babblar om?

    Ja, det är ~ 13 miljoner som har tagit vaccinet, dvs ~13 miljoner doser som är givet. Det är det enda statistiken visar. Ingenting annat.

    Ja, detta är de ~13miljonerna som vågat sig på ta vaccinen, du vet om att det är frivilligt att ta vaccin därav har de vågat sig på.
    Och sen noll påvisade....


     


    En fråga: Var fick du dem 13 miljoner ifrån? Sverige har ju bara 10 miljoner invånare.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?