Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Pope Joan II skrev 2021-09-10 10:06:44 följande:
    Jag tycker inte att det är små skillnader på att ge människor råd och rekommendationer och på att införa begränsningar för dem. Det är för mig väldigt stor skillnad och det är det uppenbarligen för myndigheten också. 
    Som jag sa - det behöver inte komma ifrån myndigheter. Privata aktörer får ha sina egna regler. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 10:15:24 följande:
    Det jag ursprungligen svarade på var klybans inlägg som felaktigt påstod att myndigheten genom Tegnell låtit som om särskilda restriktioner för ovaccinerade krävs ett bra tag till. Så har det verkligen inte låtit.
    whatever!
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 10:11:20 följande:
    Jag säger som AndreaBD sade till Epic; du har ett ansvar för att uttrycka dig begripligt. I den här tråden och i lejonparten av de trådar du medverkar i och tar över är det i stort sett bara AndreaBD som menar sig förstå vad det är du skriver. Det berättar något som du verkligen borde ta till dig. 
    Och jag ska säga, ärligt, jag förstår inte allt heller. Jag förstår oftast det mesta och framför det stora hela. Jag fokuserar ibland främst på dem bitarna där det finns något som verkar intressant fakta. Och jag har också försökt säga det, men det verkar vara känslig. Det finns strategier. Det finns t.o.m. hjälpmedel. Man kan få sin egen text uppläst.

    Men, vill man gärna skriva mycket, så kollar man nog inte så noga, men då är det kanske inte lika viktigt att alla förstår allt. Så, jag har nöjt mig med att faktan oftast stämmer och om det är något som man inte förstår, så kan man ju fråga Klyban. Han förklarar ju faktiskt då.  
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-09-10 10:38:15 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-09-10 10:07:44 följande:
    En fråga: Var fick du dem 13 miljoner ifrån? Sverige har ju bara 10 miljoner invånare.

    Doser är 13077350 st, har jag skrivet personer(Det ska alltid vara doser till den siffran), så är det ett syftningsfel på varje ställe i det sammanhanget.


    Ja, så gott jag kan i alla fall, och sen kör jag gärna en runda till, för det är inte alltid man får rätt ord på sin sak som gör det tydligt.
    Det är därför vi tex frågar epic vad hon menar, men det kommer sällan eller aldrig svar tillbaka.

    Och det är nästan 7 miljoner människor som vågat sig på att vaccinen.


    Ahh... okej, 13 miljoner doser. Det känner jag igen.

    Jo, jag vet att du förklarar, men ibland tänker jag att det skulle vara enklare för dig med om du hittade ett sätt (och orkade) att dubbelkolla att det är begripligt innan du skickar iväg texten. :) 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-09-10 10:41:14 följande:
    Nej, det gör han inte. Han svarar och försöker förklara för dig och möjligen killarna, flaggan och paddan, i den andra tråden - men resten av oss får nöja oss med att få tråd efter tråd förstörd med "glömde du det", "det berättar bla bla bla", "återkom när du vet", "det finns en plan för det så det behöver du inte diskutera", "du har glömt vad du vet, vet vad du glömt av", "fascist", "antivaxxer", "perpluxande fuktiskt", "det är jobbit att ha jätterätt hela tiden" och tusentals andra vansinnigheter. 

    Samtidigt är det också så att när du och klyban och några andra (av de vettiga människorna till exempel M) gör gemensam sak här i tråden för att få bukt med Epics märkligheter så är det INTE mobbing - inte ens när du skriver om Epics trasiga skriftspråk och uppmanar henne att ta ansvar för att uttrycka sig begripligt. Det är heller inte mobbing när du påtalat att hon håller monolog och liknande. 

    När jag och andra gör samma sak med klyban, som jag och andra tycker är helt obegriplig och dessutom verkligen saboterar diskussioner så blir jag och andra avstängda i dagar. 

    Kan du verkligen inte se detta? 
    Så du klagar över att han inte är trevlig mot dig? Just efter att du har slängt ur dig ett helt oacceptabelt grovt påhopp mot honom och Epic - (förra sidan, nu under förmiddagen, orkar inte leta fram det). Jag förstår inte att du är förvånad. 

    Nej, jag tycker inte att jag har varit särskilt taskig mot Epic heller. Jag har försökt, trevligt också. Och har fått en del rätt så otrevliga svar tillbaka. Alltså är jag inte lika trevlig nu heller. Lite irriterad kan man ju bli. Skillnaden är ju att hon inte VILL förklara vad hon menar. Då går det inte att kommunicera. Folk som försöker har jag tid för, folk som saboterar  - och man ger de ju chanser trots det - har jag inte tid för. Ibland kan jag vara snäll och försöka ändå. Men i princip är det ju så.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-10 10:51:11 följande:
    Om man inte kan läsa svart på vitt vad som står då får man låta bli att läsa och att kommentera

    All - text - måste - tolkas!   

    Så är det bara. Det finns inte mycket skrivet som är solklart och som bara kan tolkas på ett sätt.

    Och framför allt så har ju du som strategi att uttrycka dig så otydligt som möjligt. Den strategin är möjligen användbar för politiker i vissa situationer, men inte annars.

  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-10 11:23:48 följande:
    En till som inte heller kan läsa.
    Jaha... alla andra kan inte läsa, alla andra har fel. Eller som han som körde på motorvägen och tyckte att alla andra kör åt fel håll. Det kan inte vara du då? 

    Som språklärare kan jag bara säga att det skulle inte duga i skolan heller att vara kryptisk och inte förklara vad man menar. Inte godkänt.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-10 11:12:31 följande:
    Nej, det måste den inte. Står det svart på vitt så behövs ingen tolkning.
    Om det står någon enkel fakta så som huset är blått - visst. Men så fort man kommer inte på mer komplicerade saker så behöver det tolkas.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-10 13:37:06 följande:
    Att folk har problem med läsförståelsen är inte mitt problem.
    Men det har de inte. Jag ser direkt vem som har problem med läsförståelsen, och det är två personer i den här tråden. Och alla utom dig vet vilka det är.
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-09-11 09:03:44 följande:

    Kan du inte länka till den forskning där du läst att det inte går att bli immun av vaccinet eller av att genomgå en Covid-19 infektion?


    Varför har du så svårt att svara på enkla frågor, speciellt när du säger dig både kunna ämnet och att du jobbar inom vården.


    Är det inte t.o.m. så att man inte kan bli frisk ifrån en infektion/sjukdom om man inte blir immun? Först då kan man ju bli frisk av något, när immunsystemet har besegrat viruset. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?