Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Välkomna ni nya :)

    Ang. att filma på UL så är det förbjudet på Östra i Göteborg också. Jag hade också tänkt att sno idéen som någon härinne hade, att be BM skriva ner kön och ta reda på tillsammans med min sambo efter besöket. Men även där hade Östra regler att de inte skriver ner kön, utan bara meddelar muntligt. Lite tråkigt tycker jag. Jag fick iallafall köpa lite filmer och bilder från UL, bm var ganska generös med detta.

    Jag har för övrigt känt sparkar nu vid två tillfällen  (tror jag) :D Så himla häftigt. 

  • Thewalk
    Fjaril90 skrev 2021-07-26 18:51:50 följande:

    Nej vad tråkigt! Precis så tänkte jag göra (be de skriva ner på lapp). Får fråga BM direkt när det är dags och gör hon inte det så får jag Facetimea hela besöket istället.


    Tror bara det är på Östra i Göteborg, kändes lite konstigt att de inte gick med på att skriva ner. Men ska du någon annanstans så går det säkert bra!
    mandarincurd skrev 2021-07-26 23:54:27 följande:

    RUL närmar sig med stormsteg, om en vecka är det dags!

    Är det bara jag eller är det normalt att vara lite nojig, orolig, rädd haha? Vill ju att allt ska se bra ut med den lille! <3


    Det är helt normalt. Jag var jättenervös och orolig, tack och lov såg allt bra ut. Det gör ju det i de allra flesta fall! Men det är som sagt helt normalt att oroa sig! Stort lycka till!
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-07-27 22:27:50 följande:
    Skönt att allt ser bra ut och att dem är noga :) Själv har jag börjat få problem med foglossning och troligen har ischiasnerven börjat komma i kläm,vilket ger smärta när jag går mycket :( Även har muskler i magen börjat krampa till och från, jätteskumt..
    Jag har samma problem. För foglossningen testade jag bälte första dagen idag, men hade väldigt ont på kvällen ändå. Nu hade jag varit barnvakt åt en 1.5 åring i några timmar och därav varit igång och burit. Så jag ska ge det flera dagar för att se om det blir någon förbättring. Har du provat bälte? Jag är mest orolig att problemen ska bli värre ju större man blir...

    Jag har också haft känningar i magen, mest som ett tryck nedåt och inte kramper. Misstänkte UV-infektion och gjorde ett test i måndags. Men jag har inte hört något och hon trodde svaret skulle komma som idag. Jag vet inte riktigt vad det kan vara annars, men ska höra med min barnmorska på nästa besök på måndag.

    Hoppas du känner dig bättre snart och att du får bra hjälp och hittar något som funkar för att lindra problemen!
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-07-29 10:07:40 följande:

    Såg på Youtube på libros gravid vecka för vecka, där Natali Fikas pratade om kroppnojjor med graviditeten. Ett spännande ämne tycker jag som man kanske inte pratar så mycket om :O Hur känner ni nu när kroppen förändras? :) Själv känner jag att det är lite jobbigt, har valt att inte väga mig alls även om jag vet att det bara är en siffra. Har alltid varit aktivt och tränat så försöker hålla igång så gott det går :) Jag har även fått mycket ådernät på benen, det är inte så fint men orkar faktiskt inte lägga energi på det xD Berätta gärna hur ni känner


    Jag har blivit riktigt stor senaste två veckorna. Tror jag gått upp ca 7-8 kg nu. Men jag är förvånad över hur lätt jag tar det då jag innan haft vikt som en trigger under många år . Jag har dessutom alltid tränat mycket, men pga foglossning så kan jag knappt träna alls längre. Jag kör ett enklare ?mama- pass? (mest balansövningar) några dagar i veckan och promenader varje dag och accepterar det, även om det varit en stor omställning. Jag väntar ju tvillingar så kommer förmodligen bli riktigt stor i slutet, det kan oroa mig lite. Men just nu känner jag mig fin i gravidmagen och är glad och stolt över den :)
  • Thewalk
    Emlan93 skrev 2021-08-02 15:01:03 följande:

    Hej på er alla fina!! Det var så ölängesen jag skrev, vet inte om ni kommer ihåg mig hehe. Men har varit inne lite då och då och läst och följt er andra. Så roligt att höra att det verkar gå bra och så spännande allt nu runt RUL.

    Vi hade vårt RUL imorse i v.19+0 och allt såg bra ut med våra små bebisar. Vi fick reda på att vi väntar två flickor och det känns så overkligt. Så tacksam att de verkar må bra och växa därinne. Fick också nytt bf, 1/1-2022 och 30/12-2021. Men sätts igång senast v.37 så blir runt 9/12 senast.

    Hur når ni andra nu? Jag börjar äntligen känna mig piggare och fått aptiten tillbaka sen ca tre veckor sedan. Men det har tagit lite tid att känna mig lite mer "normal". Stor kram till er alla!


    Vad roligt att allt var bra på RUL :D Grattis till tjejerna!
    Visst var det så att du väntar enäggstvillingar? Är det därför du sätts i gång i v 37?
    Jag väntar ju tvåäggs och planeras sättas igång senast v.38

    Skönt att du mår bättre. Jag har fått mycket krämpor. Har redan gått upp 8 kg så det börjar bli tungt, har även foglossning, sömnsvårigheter och igår visade det sig att jag har högt blodtryck. Men annat är bättre, har t.ex. inget illamående kvar. Jag blir förmodligen sjukskriven efter semestern. Hur ser det ut för din del? Många som väntar tvillingar stannar ju hemma från v.25. (jag är i v 21 nu)

    Jag tycker det känns betryggande att man har så bra koll på oss som väntar tvillingar, redan igår fick jag komma och lyssna på hjärtljuden igen och nästa besök hos bm är redan om två veckor.
  • Thewalk
    Fjaril90 skrev 2021-08-03 08:40:07 följande:

    Har det varit någon som fått reda på att de väntar en son än? Har säkert missat, men kan bara komma ihåg att jag har läst om döttrar på väg.


    Jag väntar två pojkar :D

    Tror vi är tre stycken i gruppen som väntar pojkar hittills. 
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-08-07 10:18:34 följande:

    Tänkte höra hur ni alla mår! 

    Jag är så trött, känner mig tung och andfådd. Svårt att äta. Hjärtat slår extraslag, en natt när jag varit uppe på toaletten och lade mig igen, fick hjärtat nåt spel. Jag tror inte det är möjligt men jag är helt säker på att det dunkade 4 gånger i rad, haha. 

    Jag har börjat ta järntillskott så kanske det hjälper. Tydligen skulle jag fått ett brev att jag skulle börja ta det i v.20, men det brevet fick jag aldrig så jag började i slutet av v.23. Gick veta av en slump genom att jag ringde bm om annat. 

    Är annars på bra humör! Men hade gärna varit hemma och vilat (intensiv jobbperiod även om jobbet är lugnt). 

    Hoppas ni alla mår bra! <3 


    Jag mår sådär fysiskt, men bra psykiskt.

    Jag har haft foglossning i några veckor och sover fruktansvärt dåligt. Sedan har jag högt blodtryck, som igår hade gått ner till en lite bättre nivå. Men det är ändå så pass kritiskt att min barnmorska gett mig en läkartid på måndag, då blir jag troligen sjukskriven. Har varit ledig ganska länge nu, men skulle börjat jobba nästa vecka. Dock så skulle jag ev. Blivit avstängd pga covid då jag jobbar i skola. Så förmodligen blir det inget mer jobb för min del.

    Som gravid med tvillingar är man under extra uppsyn. Varannan vecka har jag tid för att kolla värden och lyssna på bebisarnas hjärtljud. Sedan väntar ganska täta ultraljud från v 28. Så jag känner att jag är i trygga händer. Det är också vanligt att bli sjukskriven från ca v 25 oavsett komplikationer då man rekommenderas mer vila.

    Men annars mår jag bra och är så glad över min mage och att jag känner bebisarna härja där inne varje dag. :D

    Hoppas järnet hjälper dig och att du mår lite bättre snart. Annars tycker jag att du ska kontakt din barnmorska så att du också kan få en möjlighet att kanske bli sjukskriven (iaf på visstid) det är kämpigt att vara gravid!

    Andfåddhet och hjärtklappning är ju fullt normalt med allt extra blod som pumpar, men kan vara så obehagligt! Ta hand om dig!
  • Thewalk

    Nu skriver jag också om lite blandat.

    Först tack för era uppmuntrande ord efter mitt förra inlägg om krämpor. Jag har blivit sjukskriven nu och det känns så skönt! Fick det pga högt blodtryck och något höga levervärden i samband med riskgraviditet som tvillinggraviditet alltid räknas som. Jag tycker dock att foglossningen är det som stör mig mest. Men enligt läkaren kan det vara problem hos försäkringskassan om man "bara" har foglossning, det ska man liksom ta som gravid. Jag tycker det är ganska provocerande att höra, då jag vet att många plågas mycket av detta.

    Ang. fosterrörelser så har jag känt det dagligen i ca 2 veckor. Jag är i v.22. Jag känner inte tydliga sparkar utan att det rör sig massor och att de härjar runt. Blir fortfarande lika glad varje gång. MIn bm bad mig att försöka se mönster men det gör jag inte. Det kommer vid väldigt olika tidpunkter under dygnet.

    Jag har också åtminstone en bebis som konstant trycker på urinblåsan :D Blir akut kissnödig väldigt ofta, men sedan kommer det bara några droppar. 

    Jag har faktiskt inga cravings. Kan få plötsliga sug, men de varierar från dag till dag. Däremot har jag verkligen aptit. Jag har inget snacks som jag blir extra sugen på utan det är mat jag vill ha :)

    Ta hand om er!

  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-08-13 17:15:13 följande:
    Låter som de har bra koll på dig och att det nog är allra bäst att du är sjukskriven nu framöver. Så tråkigt du redan har foglossning, det är ju så många veckor kvar! Jag hoppas verkligen det inte ska bli värre för dig!

    Så coolt att du väntar tvillingar alltså :) att de studsar runt där båda två. Vilken grej! Antar att man har täta kontroller hos vården när man väntar tvillingar?
    Tack snälla :) 
    Ja vi får täta kontroller, nu när mina värden varit dåliga har de kollat upp utvecklingen var tredje dag. Om det stabiliserar sig så får jag ändå komma på kontroll varannan vecka. Då får jag lyssna på hjärtljuden också :)
    Sedan har vi tvillingföräldrar lyxen att få extra UL i veckorna 28, 32 och 36 för att kolla tillväxten. Att mäta magen kan inte garantera att båda växer som planerat. Det känns verkligen roligt att få möjlighet att se dem lite oftare.
  • Thewalk

    Vi har köpt vagn nu. Det är inte riktigt samma djungel när man behöver en tvillingvagn, men ändå ett svårt beslut. Vi landade i en Bugaboo Donkey efter att ha lyssnat på andra med två barn/tvillingar. Alla verkar nöjda och den är även smidig när man bor i stan. 
    Planen var att köpa den second hand, men då saknades det alltid många delar så priset steg ändå. Vi har nu köpt en ny med allt inkluderat och litar på att andrahandsvärdet kommer vara bra även i framtiden då den är så populär :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET