Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-09-06 11:23:50 följande:

    Igår var jag och sambon på tillväxtultraljud med 3D på Emma Ultraljudsklinik i Malmö. Sambon har ju inte fått följa med på några ultraljud här i Halland, så det var värt varenda krona för att han också skulle få se vårt lilla underverk.

    Allt såg fint ut med lilleman. Han växer som han ska och är definitivt en kille haha. Har nu sett bevis som inte gick att ta miste på. :) Hon som gjorde ultraljudet var fantastisk. Trevlig, avslappnad och hade humor. De här i Halmstad har varit ganska stela. Hon gick igenom alla organ och mätte en massa och svarade på alla våra frågor. Lilleman väger idag cirka 860gram och om han föds på BF tror hon att han landar på cirka 3,3kg. 3D bilderna var verkligen en bonus, fick se honom le. :) Så bra service! Rekommenderas verkligen om ni bor i Södra delarna av landet.


    Vilken fin upplevelse :D Låter verkligen kanon och vad underbart att få se ett leende :D Visste inte heller att de kunde uppskatta en ungefärlig slutvikt, vad spännande :) 
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-09-08 20:19:09 följande:
    Visste inte man kunde få karpaltunnelsyndrom av graviditeten! Fick googla det lite! Du får domningar och så i fingrarna?

    Jag går varannan vecka till specialistmödravården och hittills har allt varit toppen med vår lilla flicka :) Hon är hittills mitt på mittenkurvan gällande viktuppgång och alla tester har varit bra. Känns tryggt att gå dit och följas upp (pga mina antikroppar mot sköldkörteln).

    Hur är det att gå hemma? För visst blev du sjukskriven?
    Jo karpaltunnelsyndrom är inte alls ovanligt från 6e månaden. Det beror tydligen på förändringar i hormonbalansen och brukar ge med sig efter förlossningen. Hoppas det :)
    Jag svullnar om händerna på nätterna och får ont i handlederna till och från. Nu sover jag med skenor och det hjälper även om det inte är särskilt bekvämt.

    Vad kul att det känns bra hos spec.mödravården. Så härligt för er att få följa hennes utveckling i magen lite tätare:)
    Tycker det ska bli kul att få se hur de har det därinne. Känns som ett tag sedan nu. 

    Det är helt ok att vara hemma även om jag saknar vissa rutiner och mina kollegor. Jag försöker ha minst ett åtagande om dagen, en dag kan det vara att göra rent ugnen, en annan att göra inköp. Min sambo studerar och är också hemma en del, så vi går och tar en fika eller lunch ibland. Har också två vänner som är föräldralediga i närheten så det är skönt att kunna ta en promenad eller så. Sedan har jag även regelbundna besök hos mvc så även det blir ett litet åtagande. Men jag unnar mig att ta det väldigt lugnt och långsamt på morgnarna. Tänker att det inte är så länge till man får chansen till det :)
    Är du också hemma nu? Blandar ihop lite, så minns inte riktigt :)
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-09-09 06:40:16 följande:
    Bemötandet var väldigt bra! Det var mer att jag var så förberedd men väl där vågade jag liksom inte stå upp för mig själv. Jag stängde av lite och lät dom bara göra sin grej, trots att jag förberett mig och läst på i flera år. Läkaren tyckte att det var bättre att höra allt om risker osv från dom för att det är *svårt att hitta rätt fakta*, typ, men allt dom sa visste jag ju redan. Barnmorskan gick igenom stadierna i vaginal förlossning och jag vet ju allt om det, och det är det som gör mig så rädd. Det kändes lite som när jag var tonåring och skulle få p-piller och bm frågade min kompis och mig om vi visste hur barn blir till. :p
    Har du fler möten med dem? Är ju lätt att man inte får fram allt man vill på ett möte. Men hoppas du får chansen att gå igenom det igen och att du får din förlossning så som du önskar!
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-09-09 20:45:00 följande:

    Nej jag jobbar för fullt, lite för mycket till och med. Dock valt att lyssna på BM som tycker att jag bör gå hem från jobb senast 3 v innan BF, så det kommer jag att göra. Blir det för mycket så får jag gå tidigare än så. Börjat sova sämre så tycker det emellanåt är lite jobbigt att befinna mig på jobbet och den hetluft som hela tiden råder där. Men håller ut och kämpar på och har börjat lite smått att räkna ned tills sista arbetsdagen :) 


    Åh viktigt att du har hand om dig! Hoppas du får gå lite innan utan problem, som bm rekommenderar. Blir det för jobbigt med sömn och stress så hoppas jag verkligen du får en chans att vila några extra veckor. Starkt kämpat!
    mandarincurd skrev 2021-09-13 07:16:34 följande:

    Hej!

    Var och mätte och klämde på magen i förra veckan, allt såg bra ut och vi ligger perfekt till på kurvan. Fick även lyssna på flödet i navelsträngen och hjärtslagen <3

    Blodsockret är något jag oroat mig för (vet inte varför dock haha, jag är inte i någon riskzoon) men det såg också jättebra ut!

    Hur går det för er andra? Har ni börjat boa? Jag har börjat känna ett starkt behov av att börja fixa här hemma haha


    Åh så mysigt, jag har lyxen att få lyssna på hjärtljuden varannan vecka. Men tillväxt kan man inte mäta när man väntar tvillingar, så får vänta på ett TUL som jag har om två veckor. Jag har haft problem med blodtryck och levervärden. Men det har stabiliserat sig nu. Jag trodde jag skulle ha dåliga järnvärden då jag inte äter kött, men det har legat perfekt hela tiden.

    Vi har börjat fixa en hel del här hemma. Dock så bor vi litet så vi får verkligen tänka till. Bebisarnas säng och en liten hörna är på plats i vårt sovrum. Känns fint. Sedan har vi rensat massor och klarat av flera inköp. Även om en del återstår, jag ska börja tvätta och sortera kläder denna vecka. Känns mysigt :)
  • Thewalk

    Uppskattar också den här gruppen mycket, tycker att det är så bra stämning och är glad att jag inte sett dömande inlägg utan att det är fokus på pepp och stöttning. Ska bli spännande att följa alla framöver :D

    Jag beundrar verkligen er som kämpar med jobb och den stressen nu, ni är så starka! Vill igen skicka med uppmaningen att lyssna på kroppen och hellre ta en sjukdag om det bli för mycket.

    Niferex funkar bra för mig! var orolig innan, då jag haft problem med trög mage till och från senaste åren. Men jag är inte särskilt påverkad, så det är ju väldigt individuellt.

    Hoppas verkligen att du bananmilkshake får chansen att föda på det sätt som känns viktigt för dig! 
    För mig är det väldigt ovisst då det är 50% chans att jag kommer föda med ks, Om tvilling 1 inte ligger med huvud ner en viss vecka så görs inga vändningsförsök utan det blir isåfall planerat ks. Vet inte vad som skulle kännas bäst för mig, men tycker det är lite jobbigt med ovissheten (även om man ju aldrig kan planera för en förlossning 100% då det alltid kan hända saker) 

    Är också nyfiken vad det är för blivande pappa kurs? Jag och min sambo var med på en digital utbildning från regionen om föräldraskap, men den gav oss inget nytt tyvärr. Vi ska också lyssna på en föreläsning om förlossningen snart. 

    Återigen har mitt hopp väckts om att partner ska få följa med på någon undersökning efter 29/9 med lättade restriktioner, vad tror ni, vågar man hoppas? 

  • Thewalk
    MrsXy skrev 2021-09-26 16:33:36 följande:

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !

    Har inte läst de senaste månaderna. 

    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 

    Helt sjukt, men det finns hopp. 


    Stort grattis och stort lycka till!!
  • Thewalk

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra! Idag var jag på TUL för våra tvillingar. Det var fullt ös i magen och allt såg bra ut. Det enda var att båda är ganska små. En låg på -17.8% mot förväntat. Tyckte det lät jättemycket men läkaren lugnade mig med att det var vanligt i denna vecka med tvillingar. Den andra låg på -13%. Som rutin gör dem en extra check om man är under -15 så jag ska dit igen redan om 2 veckor. Dock så märkte jag på läkaren, som också visade mig statistik, att han inte var särskilt bekymrad. Utvecklingen i magen såg bra ut! Så jag känner mig ändå lugn. De uppskattade vikt på 1043g resp 1120g. Tänk ändå att man har så stora bebisar i magen :)

    Jag kommer nog inte heller skriva något förlossningsbrev. Jag har faktiskt inte några större särskilda önskemål heller så vet inte vad jag skriva riktigt isåfall. Jag kommer nog också att planera lite inför förlossningen då jag har täta besök hos spec. mödravården framöver. Dock sa läkaren att det var för tidigt ännu.

    Hoppas ni får en fin vecka!

  • Thewalk

    Läste precis att from onsdag så får partner följa med på UL här i Göteborg. Iallafall de som är på östra sjukhuset :) glada nyheter :)

  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-09-27 21:25:47 följande:

    Uuh hela em och kvällen har jag haft väldigt mkt sammandragningar? en första soff-vila hjälpte inte men sen när jag lade mig i sängen och nu när jag ska sova så har det lugnat ner sig? var så nära att ringa förlossningen och fråga men nu får jag se hur det känns imorgon. Har burit en del och härjat runt idag, även haft ännu ett kurator-samtal kring kejsarsnitt så förhoppningsvis har jag bara stressat för mkt. Jag ska tyvärr upp kl 05 igen imorgon till jobbet så risken är väl att det sätter igång igen? kan det aldrig bara vara lugnt! :(


    Det beror säkert på stress och fysisk aktivitet. Men om du känner dig minsta osäker så ring in och rådgör. Jag gjorde inte det när jag upplevde det som du beskriver för några veckor sedan. Men nu har både min barnmorska och läkaren som jag träffade idag uppmuntrat till det och med facit i hand borde jag åtminstone ha ringt in.

    Ta hand om dig och hoppas att samtalet kring ks gick bra!
  • Thewalk
    neongirl skrev 2021-09-27 21:15:47 följande:

    Hej! Det är säkert ingen fara. Vår lilla kille låg på -10% när vi var på TUL för några veckor sedan, men alla mått och vikt var ändå inom det normala. Så hon som gjorde ultraljudet sa att allt var normalt och att det inte är någon fara så länge man ligger inom parametrarna. Både jag och sambon är under 1,70 så tänker att det kan bero på sånt också. Hade vi varit 1,80 båda två så hade säkert bebis varit större. Så länge allt är okej är jag ganska tacksam om jag inte behöver föda fram en 5 kilos bebis. :)


    Ja haha du har rätt i att det finns en fördel inför förlossningen att de inte är jättestora, en fördel med tvillingar också som sällan väger över 3kg :) . Jag är inte särskilt orolig eftersom de också ska följa upp det så snart igen. Jag är ganska lång och min sambo med, men förmodligen beror det på att dem är två. Det var ju full aktivitet och bra med fostervatten så allt annat var bra :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET