Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    KNAS2 skrev 2021-05-05 19:27:25 följande:
    Vilken vecka är du i?

    Jag hade med en liiiten blödning I typ v. 5.. Allt mitt hopp var då som bortblåst. Men det kom inget mer och sen fick jag se ett tickande hjärta på VUL. Jag håller tummarna för att det går vägen för dig!
    Jag är i vecka 8 (7+6)

    Tack så jättemycket, det är mest de avtagande symptomen som oroar mig just nu. Hoppas få komma på ett VUL så snart som möjligt :)
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-05-05 21:24:56 följande:

    Jag var förresten på KUB idag :) sambon var med och han blev så rörd att det kom några tårar och han blev lite svimfärdig. Så gulligt tycker jag :)

    Den studsade runt som en vilding och var allt annat än still! Glad att den lille lever och härjar runt! Fick ett värde på trisomi 21 (downs) som gör att man i Region Skåne även erbjuder NIPT-test för vidare fosterdiagnostik, så ska även gå och ta det blodprovet tänkte jag :)

    Var väldigt mysigt att få dela detta med sambon och få titta på fostret under så lång dit och gå igenom alla organ och sådär :) känns mer verkligt för varje dag som går :)


    Åh vad härligt med en sådan fin upplevelse :D Och vad bra att man får ha med sig sin partner. Som några skrivit innan är det inte på tal i Göteborg...

    Vill också tacka för dina fina ord igår när jag beskrev min oro. Det värmde.
  • Thewalk
    Nafplion skrev 2021-05-06 15:19:41 följande:

    Hej allihopa!


    Jag vågar äntligen hoppa in i denna tråden efter igår ha sett ett litet hjärta ticka på tidigt ultraljud i vecka 7. Har haft väldigt lindriga symptom och varit orolig så jag är otroligt lättad över att allt såg bra ut igår. 


    Jag är gravid genom IVF, första försöket men med 3 misslyckade insemineringar. Vi har försökt i 2 år, 2 månader och 2 veckor innan det äntligen blev vår tur!


    Jag är 32, min man är 36. BF 18 december. 

    Nu förbereder jag mig för MVC nästa vecka. Läser ofta att det är viktigt att vara förbered med frågor. Men vad för frågor ska man ställa? Vad har ni undrat över? Det känns för tidigt att prata förlossning, det är ju så långt kvar.. 


    Stort Grattis till graviditeten! Vilken resa och vad underbart att ni fått se det lilla härtat.

    På första besöket får du en hel del information och det kanske dyker upp frågor i samband med det.
    Jag hade en del frågor på hälsosamtalet, bland annat om kosttillskott, träning, stress och planen fram till bf. Undrade lite kring RUL bland annat. Jag kände att jag behövde få bekräftat det som jag läst mig till innan. Kommer du på frågor efter besöket kan man ju alltid ringa och fråga i efterhand.
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-05-06 21:51:01 följande:
    Ja det var mysigt :) nu är han också så mycket mer med på det hela :) har varit väldigt overkligt för honom hittills! Tråkigt att covid ska göra att de flesta får gå själv :(

    Så glad jag blir :) har du fått några symtom igen?
    Jag kastas fortfarande lite mellan hopp och förtvivlan. Har fortsatt haft rosaaktiga flytningar (dock ytterst lite) och brösten känns mer som innan graviditeten ( om än något större fortfarande) Däremot mår jag fortfarande illa. Tänk att man kan bli så glad över illamående :) Det får mig ändå att känna hopp. Mellan att jag mår illa är jag galet hungrig också.

    Jag bokade in mig på ett tidigt ultraljud på måndag morgon på en privat klinik då min barnmorskemottagning inte kunde hjälpa till med detta. Är så galet nervös, men orkar inte gå i ovisshet i nästan tre veckor till. 
  • Thewalk
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 16:23:40 följande:

    Hej igen!

    Var på UL idag hos kvinnokliniken pga störtblödningen i tisdags och tog med sambon som stöd. Har varit mentalt och känslomässigt dränerad, bitter, sur och förtvivlad sen dess. Var inställd på det allra allra värsta. MEN idag på UL visade sig pyret ha det gött där inne och rörde sig för fullt! VILKEN HIMLA CHOCK! Förvånad


    Anledningen till störtblödningen var ett stort blåmärke som jag har på insidan av livmodern. Förmodligen pga att livmodern växer så snabbt på väldigt kort tid så kan det vara så att kärl inne i livmodern brister. Det var det som hände enligt läkaren. För vissa blir det SUPERDRAMATISKT (som i mitt fall) men för de flesta blir det endast så blödningar eller flytningar med lite blod. Tack för den, dumma kropp som skrämmer livet ur en... Obestämd Det ska enligt läkaren inte heller öka risk för missfall eller annan skada. Men sånt är såklart bra att ha över uppsikt så att det inte blir en infektion, för då kan det riskera min och fostrets hälsa. Jag har ju lite bruna spottings (gammalt blod) ibland och så länge det fortsätter så, så är det lugnt. Det betyder ju bara att kroppen vill göra sig av med gammalt gojs som ändå inte ska vara där... Jag går ju snart ändå på KUB (om 16 dagar) och kommer dubbelkolla utvecklingen med blåmärket då. Om så inte var fallet så hade de kollat upp mig efter 3-4 veckor.


    Även om detta inte innebär garantier för att det går hela vägen så ÄR VI SÅ HIMLA GLADA OCH TACKSAMMA. JAAAAAAAA! Solig


    Tack snälla för ert stöd fina ni! Hjärta Nu kan jag slappna av liiiiite mer och hoppas på det bästa inför KUB.


    YAAAAAAY! Solig


    UNDERBART!
    Har också tänkt på dig idag. Vilka fantastiska nyheter >3
  • Thewalk

    Jag är också så himla GLAD idag. 
    Jag var på tidigt UL då jag var orolig att något hade hänt.

    Ultraljudet visade inte bara en utan TVÅ små tickande hjärtan. Tvåäggstvillingar som rådde sig bra därinne.

    Vi är i CHOCK men överlyckliga! Jag har blivit gravid på naturlig väg och vi har inte tvillingar i släkten så det var verkligen inte väntat. BM sa att det var ovanligt men något vanligare efter 35, jag är 35 år så...
    Jag kan inte tro det, inte konstigt att jag har fått sådan ökad aptit det senaste :D

    Är fortfarande orolig att nåt ska hända, de var i v.8+1 resp v.8+2, så det är en kritisk period som väntar, men ska också försöka att slappna av lite och glädjas :D

  • Thewalk
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 17:33:00 följande:
    Thewalk skrev 2021-05-10 16:58:25 följande:

    Jag är också så himla GLAD idag. 
    Jag var på tidigt UL då jag var orolig att något hade hänt.

    Ultraljudet visade inte bara en utan TVÅ små tickande hjärtan. Tvåäggstvillingar som rådde sig bra därinne.

    Vi är i CHOCK men överlyckliga! Jag har blivit gravid på naturlig väg och vi har inte tvillingar i släkten så det var verkligen inte väntat. BM sa att det var ovanligt men något vanligare efter 35, jag är 35 år så...
    Jag kan inte tro det, inte konstigt att jag har fått sådan ökad aptit det senaste :D

    Är fortfarande orolig att nåt ska hända, de var i v.8+1 resp v.8+2, så det är en kritisk period som väntar, men ska också försöka att slappna av lite och glädjas :D


    <3 NÄMEN ÅHHHH! OH HAPPY DAY idag alltså! Inte bara underbart väder och temperatur men annat fantastiskt också! Så spännande för er. Vilken resa! <3


    Haha, påminner mig om ett avsnitt från serien Parks n' Rec där en gynekolog berättar till ett par (som kanske ska va nånstans mellan 36 och 41år) att de väntar trillingar. HURSOMHELST! Så spännande för er!


    En fråga ba: hur vet man att det är tvåäggstvillingar? Egna moderkakor? Och enäggs så är dem i samma?


    Ja, den här jäkla väntan och hoppet/längtan som hela tiden utmanas... Som en del säger gång på gång kring detta: Man får försöka tänka att man väntar barn och inte missfall. Majoriteten av fallen blir det barn av det ändå. Lättare sagt än gjort, men försöker övertala mig själv om detta mantra också samtidigt. <3 Massa pepp till dig/er <3


    Så kul och tack för stödet Hjärta


    Ja det var verkligen en ovanligt bra måndag :D

    Jag var livrädd när hon sedan sa att "jag måste bara kolla lite till så det inte är en tredje som gömmer sig" då hon såg de två snabbt. Haha

    Det är spännande som attan, dock har jag läst att det inte är helt ovanligt fram till v.10-11 att ena fostret krymper ihop och försvinner. Men hoppas såklart att båda ska klara sig!

    Det är inte 100% att det är tvåäggstvillingar men det var mycket som talade för det. De har varsin moderkaka och hinnsäck men det kan även enäggsvillingar ha. I det här fallet var den ena tvillingen lite mindre och troligen en dag yngre. Så det talade helt klart för tvåäggs..:) 

    Ska även läsa på lite mer själv då jag inte har någon vidare koll. Det var en del att ta in och jag kommer nog med många frågor till min nästa träff med "ordinarie" BM
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-05-10 19:54:03 följande:

    Har också en liten glad nyhet, fick se en sprattlande liten räka idag i vecka 11! Hade mitt andra ultraljud inom 2 veckor pga mina tidigare missfall. Och för andra gången har jag fått skjuta fram (eller bak?) bf-datumet, från 8 till 4 och nu 2 december, på grund av att den varit några dagar större än beräknat.

    Nu är det kub om 2 veckor och äntligen känner jag att jag kan slappna av lite. :)


    ÅH vad fint att höra, så roligt!
    Hoppas du kan slappna av och glädjas nu :D
  • Thewalk
    MrsXy skrev 2021-05-10 19:09:48 följande:
    OJ WOW vad häftigt !!!! 
    Berätta, kände du något på dig?
    Eller känns det "annorlunda"? Svårt kanske om det är första graviditeten, men ändå Solig
    Ja så häftigt!

    Jag hade det inte alls på känn, har aldrig varit gravid innan så har inget att jämföra med och vi har det inte i någon av våra släkter heller. 
    Det som jag känner av mest är hunger. Kan äta stora mängder och blir snabbt hungrig igen. Men tänker att det inte är alltför ovanligt hos vilken gravid som helst :)
  • Thewalk
    neongirl skrev 2021-05-12 10:12:15 följande:

    Avbokade precis en tandläkartid då jag inte känner att jag orkar fler åtaganden just nu. Sa att jag var gravid och att de gärna får kalla mig nästa år istället. Det var inga problem. Hon som svarade sa dessutom: - "Eftersom du är gravid hade vi ändå inte gjort någon röntgen nu ändå så det är bättre att vi tar det nästa år."

    Lite spännande tycker jag eftersom jag i mitt googlande fått fram att tandläkarröntgen inte ska ge fosterskador och att det absolut inte är någon fara. Kanske beror på olika röntgenapparater, vad vet jag. Men ändå intressant. Någon som upplevt något liknande?


    Aha, jag ska till tandläkaren om 1,5 vecka för rutinkoll och för att kolla upp på röntgenbilder utvecklingen kring två visdomständer. Kanske ska ringa och kolla om det är aktuellt.. hade ingen aning!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET