Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Bula2021 skrev 2021-11-17 15:05:32 följande:
    Gud vad skönt det lät att ha slutat jobba! Jag har en dryg månad kvar att jobba, går hem knock med julledighet och bebis är beräknad i mitten av januari. Längtar!

    Vi har ett ärvt babynest som väl får hänga med mellan t ex. soffa, bebis säng och vår säng. Verkar vara ett smidigt sätt att flytta på sovande bebis. Vagn hämtade vi förra veckan och ett i princip oanvänt babyskydd har vi köpt på Marketplace. Något som kvarstår är en varm åkpåse till vagnen, men det hinns nog med.
    Ja, det känns helt underbart. Sista tiden har jag verkligen räknat ner så förstår att du också längtar. Skönt att du går några veckor innan, tror man behöver det.

    Toppen att kunna ärva saker! Tänker också att ett babynest kan vara ett smidigt sätt att flytta på sovande bebis, plus att bebis kan vara med där man är men ändå ligga lite själv om det funkar. Vi köpte en åkpåse när vi var på Gekås. En stor så vi får vika den första tiden, men det ska tydligen funka bra. Det går ju beställa online också, så ni hinner säkert köpa en. :)

    VirrePirre06 skrev 2021-11-17 16:03:42 följande:

    Skönt att du slutat jobba ju, så nu är det bara vila på :) Vi har lånat ett babynest från en kompis av märket liewood som har handtag och verkar vara bra (ena katten sover där hela tiden xD). Jag har även någon billig amningskudde för typ 350kr som jag får se om jag ska använda eller ej. Det stora vi har kvar att köpa nu är åkpåse till babyskydd (voksi move) samt en miniåkpåse till liggdelen på barnvagnen, badbalja på Stativ, sängkläder/spjälsängskydd, täcke och är även sugen på en tripp trapp stol med newborn set (dyrt även begagnat tyvärr). Det är ju inte billigt att skaffa barn om man säger så haha :D
    Ja, nu blir det vila och bara förbereda sig. :) Så skönt!

    Vad bra att kunna låna ett babynest. Då kan ni ju se om det används. Haha vad sött att katten sover där nu. :) Jag funderar på att beställa en billig amningskudde från Jollyroom, fanns för 200-300kr. Vi köpte en ganska billig åkpåse på Gekås, så hoppas den funkar. Det blir ju oftast inte så kallt här på vintern. Har hört att det inte är värt att köpa en åkpåse mini då den bara kan användas i några månader. Ska tydligen funka att vika in den stora istället och ha i liggdelen. Täcke har vi inte heller köpt, tänker att filt kanske funkar första tiden. Vi har badkar så köpte bara en liten insats som lilleman kan ligga i när vi badar honom. Stolen är jag också sugen på, men kanske avvaktar lite. Det kostar ju en hel del som sagt. :D
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-18 10:49:43 följande:

    Åh va skönt att du kan rå om dig själv i lugn och ro nu! Oj! Visste inte att man kunde få sånna domningar/smärtor av att man lägger på sig vätska! Skönt ändå att du enligt BM slipper både nästäppa och domningar/smärtor snart. :)


    Vi har köpt babynest från Liewood, det är en av de få som finns med handtag tydligen. Jag fick tips av vänner uppe i sthlm som köpt babynests och varit supernöjda så därför köpte vi det med. VI passade på när de hade nån rea då den va lite dyr, så då tog vi billigaste "färgen/mönstret" som fanns tillgänglig. :P


    Jag har en gravidkudde som primärt räddat min sömn, men som kan användas som amningskudde också. Sen vet man ju inte hur det är med att amma eller komma i rätt position med bebben i amningen. Får se om det blir använt i sånt syfte eller inte! :) Men kort svar: Ja, jag har en sån jag kan använda om det behövs ^^


    Ja, det känns verkligen så skönt att slippa tänka på jobbet och bara kunna vila och fokusera på bebis. :) Nej, jag fattade inte heller att det var det först. Men *peppar peppar* så känns det redan lite bättre i handleden. Anstränger den inte lika mycket när jag inte jobbar.

    Babynest med handtag låter ju väldigt smidigt. Enkelt att flytta den då. Har kollat på ett lite billigare på Jollyroom, men ska spana in Liewood också. Smart att passa på när det är rea. :) Jag köpte en massa babykläder när det var rea på Lindex och Cubus nyligen.

    Åh vad smart med gravidkudde som kan användas även som amingskudde. Då är den ju redan värd sitt pris. :) Jag köper nog en billig amningskudde och testar. Kan ju vara bra att ha om det funkar.

  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-11-18 13:15:43 följande:

    Hej alla!

    Min bebisflicka är här <3 <3 <3

    Satan i gatan vad jag älskar henne och vill skydda henne från allt ont i världen!

    Förlossningen var en fantastisk upplevelse! Tipsar alla om att göra allt ni kan för att slappna av och bara hänga med i värkarna, istället för att jobba mot dem. Jag kände dem som en urkraft som skulle hjälpa mig och sambon att äntligen få träffa vår dotter. Det var nästan som att jag inte ens såg värkarna som smärta, utan mer som en stor kraft som välde in inom mig i omgångar.

    Så spännande att det snart är dags för er andra också! Läst ikapp i tråden och ja; vilken grej det är att gå i väntans tider och sedan få träffa sitt barn <3


    Åh, vilken underbar nyhet! Stort grattis! <3 Tänkte på dig för någon dag sedan att du väl hade BF nu någon dag. :)

    Vad härligt att höra att din förlossning var fantastisk. Låter som en dröm att kunna vara så avslappnad. Hoppas det smittar av sig lite till oss andra också. :) Njut nu av er lilla tjej! <3
  • neongirl
    Storm01 skrev 2021-11-18 12:44:56 följande:
    Jag har också karpaltunnelsyndrom! Haft det typ sista två månaderna ish. Har två skenor under dag/nattetid, domningarna har minskat men är fruktansvärt stel och öm om fingrarna på morgonen pga svullnaden. Man känner sig så begränsad, otrolig less på detta och vill ba d ska gå över så fort bebisen kmr.
    Usch, det låter som ditt är betydligt värre än mitt också. Stackare! :( Skönt att skenorna verkar hjälpa lite i alla fall.

    Jag har också haft det sista månaderna men inte riktigt fattat vad det varit förrän nu. *Peppar peppar* så känns min handled och fingrarna redan lite bättre sedan jag slutat jobba. Har i alla fall inte haft några domningar på ett par dagar. En kollega sa att det ska släppa nästan direkt efter förlossningen, så vi får hålla tummarna för det! <3
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-11-19 08:26:20 följande:

    Snabb inflikning! Jag köpte en sån på Jollyroom, har ju ingen erfarenhet av andra amningskuddar men jag är jättenöjd. :) Den är skön att ha som ryggstöd i soffan också. Den blir rätt hård också när den trycks ihop så man får bra stöd och den lär hålla ett tag. :)

    Den här (på rea dessutom nu):

    www.jollyroom.se/mamma/amningsprodukter/amningskuddar/petite-cherie-amningskudde-butterscotchv_1155456


    Jag beställde en amningskudde igår, det blev en Petit Cherie fast en gråmönstrad för 199kr. Härligt att höra att du är nöjd med den. :)
  • neongirl
    Storm01 skrev 2021-11-19 13:54:45 följande:

    Jag har också läst att det ska släppa efter förlossningen, hoppas!! <3 Jusste, det har jag inte tänkt på, att sitta framför datorn kanske gör det värre.. Arbetar ju fortfarande och min sista vecka är nästa vecka. Så förhoppningsvis kanske jag inte belastar fingrarna/handleden lika mkt efter dt!


    Ja, det känns som det har hjälpt att inte sitta vid datorn flera timmar per dag. Så förhoppningsvis blir det bättre för dig också när du slutat jobba. Håller tummarna!
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-11-21 03:43:36 följande:

    Alltså jag blir galen, har börjat snarka så fruktansvärt mycket och det är värre nu efter en förkylning som inte vill ge med sig. Vaknar av att hela halsen vibrerar och är slemmig, man dreglar och allt är bara så jobbigt :( Skriver nu mitt i natten, då jag inte kan sova pga detta. Vaknar var 10 minut, så sjukt drygt. Är bara i v.36 och känns som detta aldrig kommer ta slut, och stackars sambo som får sova i ett annat rum. Jag hoppas någon annan oxå har problem med detta, men man känner sig så ensam :( Förlåt för deppinlägg....


    Thewalk skrev 2021-11-21 16:00:26 följande:

    Jag snarkar också nåt så fruktansvärt, har aldrig snarkat innan jag blev gravid. Jag degglar också massor, så du är inte ensam. Min sambo sover ofta på soffan och jag förstår honom. Det kan t.o.m. vara så att jag snarkar till när jag vilar men är vaken. Det ska bli enormt skönt att slippa detta! Om du dessutom är förkyld förstår jag att det blir jättejobbigt, och det är nog orsaken att du vaknar så ofta. Jag sover också kasst, men inte så illa som du beskriver. Hoppas det blir bättre med sömnen. Snarkningarna får vi nog dessvärre leva med tills bebisarna kommer. Kämpa <3


    Här är en till som börjat snarka något fruktansvärt. Väcker mig själv emellanåt av mina snarkningar och kan vakna av att jag dreglat ner kudden. Känns som näsan är konstant täppt och halsen full av slem. Känner mig verkligen superfräsch haha. XD Då har jag ingen förkylning utan slemhinnorna har bara ballat ur. Enligt BM ska nästäppan försvinna nästan så fort bebis är ute, så jag håller tummarna för det. 20 dagar kvar till BF, men lilleman är välkommen när som känner jag nu. :)
  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-11-23 21:27:39 följande:

    En fråga som kanske ni har koll på: det här med att vara hemma innan bebis kommer. Hur har ni valt att göra, om ni inte är hemma med graviditetspenning? Jag jobbar på kontor så gravpenning är liksom helt omöjligt att få.

    Men hur sjutton ska man tänka? HUR kan det vara så himla otydligt på FKs hemsida?

    Jag är beräknad i mitten av januari och kommer gå hem i och med julledigheten. På den här sidan året tänker jag nyttja en del flex som jag har sparad, men sen blir det ju troligen också en del dagar i januari som jag är hemma. Och hur många det blir beror ju på när bebis anländer - innan, på utsatt datum eller efter.

    Ska jag ta föräldradagar för dessa dagar eller hur gör ni? Om ni tar föräldradagar - tar ni med eller utan föräldrapenning? Det känns ju ?onödigt? att ta föräldradagar/-penning innan barnet ens är fött.

    Berätta gärna hur ni gjort eller kommer göra så kanske jag fattar bättre hur jag ska göra :)


    Tycker också det är krångligt att förstå sig på allt. Graviditetspenning kan man bara få till 11:e dagen före beräknad förlossning. Så det räcker tyvärr inte hela vägen ändå. Min tjänst består av 75% kontor och 25% i offentlig miljö så jag kunde bara få graviditetspenning på 25%. Resten kunde jag jobba hemma. Men då jag inte orkade jobba hela november ut utan ville gå lite tidigare valde jag att bara ta graviditetspenning fram till 16/11, därefter har jag tagit semester resten av november. Kommer börja ta ut föräldradagar från 1 december. Har BF 11:e så det blir ju att dagar går i förväg, men känner att jag behöver vila så det får vara värt det. :)
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-11-23 21:20:44 följande:

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra, tänk snart är det dags för oss alla att föda barn, så coolt!

    Jag är just nu inlagd med diagnosen havandeskapsförgiftning då mitt blodtryck varit förhöjt ett tag och stack iväg ordentligt idag, samt protein i urin. Var på ultraljud idag, det visade sig tyvärr att flödet till ena tvillingen var påverkat, dock inte akut.

    Så nu har jag fått medicin, ska kolla trycket var 4e h, och ska få kolla flödet på ultraljud igen imorgon. Utifrån resultat sätts jag ev. igång

    Jag är inte så orolig för min hälsa, men är orolig för tvilling 1 som verkar påverkad. Dock var CTG bra och även aktivitet i magen. Jag känner att det vore skönt om förlossningen fick starta då jag fått olika besked under ett tag nu och då vi har väldigt mycket extra kontroller nästan dagligen. Men vi får se, litar på att de fattar beslut som är bäst för bebisarna.

    Detta är första gången jag ligger inne på sjukhus, så bara det känns lite konstigt?


    Usch då! Skönt ändå att du är inlagd så att de har koll på både dig och bebisarna. Hoppas medicinen hjälper snabbt eller att du blir igångsatt snart. Tror också de tar det beslut som är bäst för er alla. Håller tummarna för att allt går bra! <3
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-11-29 03:08:40 följande:

    Ja, det är väl det. :D Ligger här klarvaken igen. Jag är rätt säker på att det är nerver! Idag, alltså måndag, har vi inskrivning och på tisdag är snittet. Kommer vara ett vrak och antagligen inte sova alls imorgon kväll! xD


    En till som är vaken här. Blev lite orolig tidigare idag för lilleman varit så lugn men nu är det high life i magen. Är väl bara att vänja sig vid vakennätter som sagt. :D

    Sååå spännande med inskrivning idag! Förstår att du har svårt att sova. Hade säkert varit lika pirrig. Du får försöka vila på dagen i morgon i förebyggande syfte. :) Så nära till ni får träffa er lilla bebis nu ju! <3
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET