Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Vi är också inne på en Britax Smile 3 för att den verkar smidig. Men har inte provkört den än, så vi får se efter att vi gjort det. :) Har också läst att fjädringen kan göra att den känns ranglig fast den inte är det.

  • neongirl
    Fjaril90 skrev 2021-08-15 21:52:29 följande:

    Vad kul att så många har köpt vagn! Det har vi med - en Silvercross Wave. Tyckte den kändes skön att köra - lätt att ställa in/ändra handtaget så det passade mig och mannen som är ganska långa och var den absolut snyggaste vagnen (i vårat tycke) när vi tittade och testade runt i butiken. Hittade en second hand av en tjej som plötsligt hade behövt byta till en smidigare vagn för pendling då hennes arbetssituation hade ändrats, så den var knappt använd - blev ett riktigt kap.

    Blir så glad av att se barnvagnen (och babyskyddet som kom med) - man längtar ju ihjäl sig till det är dags och ens unge ligger där i! 

    Förutom barnvagn har vi köpt ett babygym (för det var så sött), lite lakan och kläder. Säng är nästa på listan och det blir nog en Troll Lux som jag såg att någon annan här också kört på, i grått om det dyker upp till ett juste pris i krokarna :)


    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?
    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?


    Kul att ni har köpt vagn och babyskydd. Vi har bara köpt några små bodys och pyjamasar än. Men ska börja kolla på allt snart så man inte står där i sista sekunden. Håller med om att det är svårt med storlek. Jag kommer nog köpa det mesta i storlek 50, då jag inte tror att vi kommer få någon superlång bebis. Har en pyjamas i storlek 44 också så att vi har ett plagg om han skulle födas för tidigt. Men annars kommer jag nog satsa på det mesta i 50 och även en del plagg i 56. I gravidappen Preglife finns en bra checklista över vad man behöver så vi kommer nog gå en del efter den. :)

    Mysigt med babyshower ändå. Det är inte riktigt min grej heller, men jag hade ändå blivit glad om någon hade anordnat det för mig. :) Har dock inte så många vänner här så det blir nog inte aktuellt. Sen är det ju fortfarande pandemi också så vi är väldigt restriktiva med vilka vi träffar och hur vi träffas så kanske lika bra att det inte blir någon. :p
  • neongirl
    Puderdosan skrev 2021-08-15 14:10:06 följande:

    Hej! Jag har inte skrivit på länge men läser och försöker hänga med. Skriver lite av varje här nu!

    Det var jag som är 39 år och väntar en tjej via IVF

    Roligt att höra om allas RUL som gått bra, grattis!

    Förra v när jag var i v21 åkte vi och tittade på barnvagnar. Håller med flera här inne om att Britax Smile känns väldigt ranglig och jag föll istället för Emmaljungas stabilitet, men två av mina vänner har Britax och älskar den. Förvirrande! Hur som helst gillar jag ett högre handtag och upplever Britax som lite för låg för oss. Ska dock kolla vagnar på Blocket, hittar vi en fin begagnad köper vi gärna det.

    Vi inköpte dock spjälsäng (Troll Lux, jag ville ha med dropside) och Troll skötbord, en hel säck med barnkläder, samt en babysitter. Känns jätteroligt att få börja förbereda lite! Mina föräldrar tyckte man inte skulle börja handla för tidigt, men jag anser att det inte finns några garantier oavsett vilken vecka man är i, och att man ska njuta av sin graviditet och inte oroa sig över saker som KAN hända. Det går ändå aldrig att förbereda sig på om något tråkigt händer.

    Var på RUL för 2,5v sedan och allt såg kanon ut med lillan <3

    Har moderkakan framtill och kände misstänkta sparkar i v20. Är nu i v22 och har nu tydligare puffar och fladder som kommer och går dagligen, supermysigt. Mitt tips till de som inte känner något, är att lägga sig på sängen och slappna av och lägga bägge händerna över livmodern, och bara vänta. Så kände jag min första puff :)

    Jag mår fortfarande precis som vanligt.

    Sedan igår har jag haft sekundkorta stick/hugg nere till höger i buken strax ovanför ljumsken, tror bestämt det är ligamentsmärtor. Det är just höger sida som givit symtom sedan starten men det har varit lugnt några veckor fram tills nu.


    Hej! Skönt att allt såg fint ut på RUL och att du fortfarande mår som vanligt. Även jag är 39 år och mår också toppen. Tvivlar ibland nästan på att jag är gravid, men har ju sett bebis på UL tre gånger nu så får väl lita på att allt är okej. :) Jag kan också få små hugg i ljumskarna eller strax över om jag reser mig för snabbt eller gör för hastiga rörelser. Är nog ligamenten.

    Har inte känt några riktiga sparkar än, men känner lite fladder då och då. Tänker mest på det när jag ligger still och känner efter, precis som du skrev. Märker det inte så mycket när jag är igång med annat. Men om jag varit på språng en hel dag så känner jag av magen mycket mer på kvällen än om jag bara tagit det lugnt.

    Mina föräldrar är likadana, tycker man ska vänta med att köpa allt så länge som möjligt. Men vi vill inte känna oss stressade över att behöva fixa allt sista månaden, då vill man ju vara redo. Det finns ju som sagt inga garantier och skulle det värsta hända kommer vi bli lika ledsna oavsett om vi köpt en massa saker eller inte.

    Hoppas ni hittar den vagnen ni är ute efter. Jag har kollat lite smått efter vagn på Blocket och i FB grupper. Köper gärna begagnat om det går. Men det verkar dåligt på den fronten här i Halland. :( Är inne på en Britax Smile 3 då vi hört mycket bra om den och vill ha en så liten och smidig vagn som möjligt. Den ska gå in i bagaget också så vi slipper byta bil. :p Tror inte handtagshöjden bör vara några problem för oss då vi är 1,68 båda två. Men har inte känt på den än så ska såklart göra det innan vi bestämmer oss. Skulle det inte bli Britax blir det säkert Emmaljunga här också. :)


  • neongirl
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 16:18:51 följande:
    Låter smart! Jag ska checka preglifes lista :)

    Ja, precis det är ju en pandemi också haha? glömmer bort det på samma sätt att jag glömmer bort att jag är gravid haha. Inte att jag gör något jag inte borde, det bara slår mig ibland liksom haha. Nu är vi nog alla förbi vecka 20 och räknas som riskgrupp dessutom, jag är inte så social - tycker det är lite jobbigt att hälsa på många vid stora tillställningar och så - så är lite skönt att ha en ursäkt att bara vinka och får förhoppningsvis folk att inte känna sig välkomna att pilla på magen. Tar andra sprutan nästa vecka men känns ändå inte som man är helt skyddad med nya mutationer etc.

    Hur ser ni andra på det - håller ni nere hur många ni träffar eller träffar ni ingen alls? Lever ni som vanligt om ni är vaccinerade?
    Glömmer också att jag är gravid ibland. xD Pappa erbjöd mig vin i somras när han glömde bort sig haha. Han tycker att jag ser så pigg ut! :)

    Ja det verkar tyvärr som de flesta släppt alla restriktioner nu och tror att man kan leva som vanligt efter vaccin trots att man både kan smitta och smittas. Jag har varit noga med munskydd hela tiden och kommer fortsätta med det framöver också även om jag i stort sett är ensam om att använda det. :p

    Träffar familjen en del och har även träffat ett fåtal vänner utomhus i sommar. Men träffar bara såna som jag vet är ganska försiktiga själva. :) Är ganska introvert och lägger min fokus på kreativa projekt istället, så lider inte så mycket av det. Har ändå åkt på en del utflykter i sommar så jag känner mig nöjd!

    Jag har inte tagit vaccin och kommer förmodligen inte göra det förrän jag ammat klart. Även om det sägs att vaccin inte ska vara någon fara för fostret så finns det ju ingen långtidsforskning på det och jag vill inte riskera något. Vet flera som som fått Delta trots vaccin, så ibland känns det som risken att drabbas är större efter vaccin när man plötsligt känner sig "säker". Jag känner att det är så kort tid kvar nu att jag ändå kan isolera mig ganska bra. Jobbet är största risken för mig, men är bara där 25% och jobbar resten hemma. Men räknas ju som riskgrupp sedan några veckor tillbaka, så ska se om jag snart enbart kan få jobba hemma.
  • neongirl
    Fjaril90 skrev 2021-08-17 11:26:36 följande:
    mandarincurd skrev 2021-08-17 11:13:17 följande:

    Jag har äntligen bestämt mig för att jo - jag ska vaccinera mig undertiden jag är gravid!

    mRNA vaccin verkar lokal och hamnar inte i vårt blodomlopp dvs bebisen får inte i sig något av vaccinet utan det är mer positivt för barnet att jag vaccinerar mig då jag bildar antikroppar som barnet också kommer ha när han kommer ut :)


    Nice! Jag har en hel del bekanta som jobbar inom sjukvården både läkare och sjuksköterskor, lyssnade på vad de rekommenderade och det var självklart för de att jag skulle vaccinera mig. Även om just detta vaccinet är nytt så är inte typen av vaccin det, och denna typen av vaccin finns det flera långtidsstudier på.

    Det var när min bekanta läkare sa ?det finns ingen upptäckt eller bevisad risk för ditt barn om du tar vaccinet, men det finns kända och dokumenterade risker om du inte tar det och blir sjuk?. Det gjorde valet mycket lättare för mig. Men jag förstår att man är orolig, det var jag med. Det var mycket TÄNK OM i mitt huvud också, men jag valde att gå på forskningen över den oroliga magkänslan. Oroar mig över ganska mycket som inte är troligt, speciellt under graviditeten.

    Jag vill inte alls skapa sidor, och jag förstår dig neongirl också! Det var inte alls ett självklart val för mig från början och jag velade fram och tillbaka.

    Tycker dock det är superintressant att höra hur ni resonerar och väljer att göra, så tack för att ni delar med er :) det är så konstiga tider vi lever och är gravida i haha..
    Jag har också vänner inom sjukvården som säger att det inte ska vara någon fara eftersom vaccinet ändå inte når barnet. Samtidigt vet jag gravida läkare som valt att inte vaccinera sig. Så svårt att veta. Jag är absolut inte negativ till vaccin, men min magkänsla säger nej så jag har valt att lyssna på den just nu. Men kanske ändrar jag mig under hösten, vi får se. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-08-18 21:23:30 följande:

    Åååh, jag saknar så att ligga på rygg och mage och sova... tycker det känns lite för tungt med magen att ligga på rygg, plus att jag inte vill riskera dåligt blodflöde till bebisen. Men är så less på att hela tiden ligga på sidan! 


    Fjaril90 skrev 2021-08-18 21:41:33 följande:
    Håller med! Är en magsovare allt som oftast och när jag var på massage för någon vecka sedan insåg jag exakt hur mycket jag har missat det. Kan fortfarande precis ligga på magen om jag ligger lite på sidan samtidigt men det är inte speciellt skönt längre så jag hoppar haha

    Har en stor komfortkudde som jag använder ibland för att ligga skönare på sidan. Ibland tycker jag den är toppen och ibland bara i vägen så då hamnar den på marken.

    Har allmänt sovit rätt kasst på senaste, vaknar minst 3-4 gånger för att kissa varje natt och har helt galna drömmar ofta med våld, mord och väldigt högt tempo. Hur är ditt sovande förutom att det är jobbigt att hitta en bra position?
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-18 22:17:47 följande:

    Jag frågade BM om det var ok att man råkar hamna på rygg och hon sa att det inte var någon fara eftersom att alla rullar runt i sömnen och hamnar korta stunder på rygg oavsett. Det man ska försöka göra är att somna på sidan för då vaknar man ofta på sidan också. Men hon sa också att blodflödet som stryps av att eventuellt bara sova på rygg är VÄLDIGT OVANLIGT (hon poängterade det med stora bokstäver också, haha) :)


    Så jag tror att man får hitta nåt som funkar för en själv.... När jag försökte tvinga mig själv till att bara vara på ena eller andra sidan så fick jag så himla ont i mitt bäcken och kunde knappt sova. Det betyder ju för mig då att när jag forcerar det så funkar det inte så bra för kroppen. Efter det valde jag att följa råden och då sov jag bättre även om jag också hamnade mer på sidorna än vanligt. Men då "förbjöd" ju jag mig inte från att hamna på rygg små stunder heller..


    VirrePirre06 skrev 2021-08-18 22:44:49 följande:
    Jag sover mest på sidan redan, och snett på mage med ett ben upp och det funkar bra än så länge :) Men det är svårt att hitta en skön vinkel att sova i, vrider på mig mycket tills det duger haha
    Jag sover alltid på sidan i vanliga fall med ett ben upp så det funkar ganska bra för mig också. :) Bytte säng i april och är så tacksam för det. Hade vi haft kvar den gamla som var stenhård hade jag nog inte sovit en blund. Jag valde en medium madrass på min sida, så sjunker ner väldigt skönt nu. Det hjälper mycket! Hade konstant höftvärk från den förra sängen, men nu är alla krämpor borta haha. Dock är jag också uppe flera gånger per natt och kissar, så sömnen blir ju väldigt avbruten. :p



  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-18 22:11:34 följande:
    Jäkla dilemma detta... Jag fick covid i början på juni (som en förkylning) och alla mina vänner + sambo kommer ta vaccin eller har avslutat sin vaccinering. Så jag har själv bestämt mig för att inte ta det just nu eftersom att jag har nån form av skydd (antikropp/t-celler) + att jag har väldigt svårt med att känna mig bekväm med det. Jag är dock redo att isolera mig ordentligt den sista tiden och att ta välgenomtänkta beslut utanför hemmet tills att jag föder. Känner en del som är gravida som inte vaccinerat sig, samt en del som har det... Så olika det där men man får gå på sin magkänsla tror jag oavsett vad man väljer :)
    Låter klokt! Har du haft covid och har antikroppar så får du ju inte ett bättre skydd av vaccinering. Vaccineringen verkar ju dessutom bara hålla i sig ett tag, så bättre att fylla på sen när dina antikroppar är borta. Min sambo får sin andra spruta i början på nästa vecka så det känns bra och de flesta i vår närhet är färdigvaccinerade. Vi umgås dock bara med såna som vi vet sköter sig ändå. :)

    Både delta och den nya varianten E484Q verkar ju spridas bland vaccinerade också så jag är noga med avstånd även till fullvaccinerade. Känner några som blev jättesjuka av delta trots vaccinering och smittade flera i sin närhet. :S Har alltid munskydd när jag handlar och både handskar och visir på jobbet.
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-08-19 10:14:51 följande:

    Igår fick min sambo känna en spark för första gången. :D Så roligt, för som han har längtat. Det blir mer och mer verkligt även för honom. Är så glad att vi lyckades tima in, för det är sällan dem sparkar så hårt.

    Jag känner dem mycket, men oftast bara att de rör sig och stökar omkring. Den ena mer frekvent  än den andra. (Var hos Bm i förrgår och hon kunde berätta hur de låg, så jag tror jag lyckats identifiera vem som rör sig när nu)  Tycker fortfarande det är lika härligt varje gång :)


    Åh vad mysigt! <3 Längtar också till sparkarna kan kännas utanpå. Jag känner bara fladder än så länge och mest när jag ligger ner stilla och känner efter.

    Häftigt att du dessutom kan identifiera vem som rör sig. :)
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-08-22 19:06:12 följande:

    Håller med om att man inte kommer bli piggare med veckorna som går. Idag var första gången det verkligen sög i benen på dagens långprommis med hundarna, fyyyy faaaan (ursäkta mig hehe) vad jobbigt det var.

    MEN, alla sparkar och rörelser från lillen därinne gör att det inte känns lika jobbigt längre. Det är så starka rörelser att man ser de på utsidan av magen. Sambon såg igår och blev så chockad över att han sparkar/rör sig så ordentligt haha.

    Rör sig era för fulla muggar också? <3


    bananmilkshake skrev 2021-08-22 19:45:21 följande:
    Jag får typ sjuk håll av att gå, måste gå så sakta, hatar det. :D

    Ja min lilla är aktiv några stunder om dagen, då kan det bli ganska rejäla sparkar. Sen är det småduttar mellan det som jag inte alltid märker. Det är så kul! Och så sjukt att se det utifrån, hela magen dallrar. :D
    KNAS2 skrev 2021-08-22 21:58:18 följande:
    Ja här sparkas det för fullt. Min sambo känner och ser sparkarna varje dag nu. Det är så härligt!
    Haha konditionen har jag märkt av sen vecka 6 eller något. Blir sjukt andfådd av trappor/backar och det blir ju som sagt inte bättre. :p

    Jag märker av lilleman då och då. Mest på kvällarna. Det fladdrar till och buffas lite, men syns inget utanpå än. Igår fick sambon i alla fall äntligen känna första buffen. :) Vi hade läst i appen Preglife att partnern kanske kan höra fostrets hjärtslag om han ligger med örat mot magen. Han hörde ingenting haha, men däremot fick han en rejäl buff inifrån så det var mysigt. <3


  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-08-23 14:44:44 följande:
    Min sambo har dragit runt med mig på massa utflykter nu under semestern och herregud vad tungt och flåsigt det blir emellanåt :D Hänger liksom inte riktigt med på samma sätt som tidigare! Alltid haft god kondition men vilopulsen är på 85-90 nu och flåset kmr direkt som du säger. Det är häftigt att uppleva hur kroppen har fullt upp med annat just nu :)

    Vi läste också i Preglife att partnern kan höra hjärtslag, men han har inte heller hört ett dugg av det :D
    Ja vi var ute på en lång cykeltur i söndags. Så skönt men fick ta många pauser och gå upp i alla backar.

    Var hos BM igår och hon sa att det är väldigt svårt att höra hjärtslag med bara örat och det är typ ren tur om man lyckas. Så vi kommer nog nöja oss med att känna sparkar haha. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET