Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk skrev 2021-09-07 14:07:29 följande:
    Vilken fin upplevelse :D Låter verkligen kanon och vad underbart att få se ett leende :D Visste inte heller att de kunde uppskatta en ungefärlig slutvikt, vad spännande :) 
    Ja, det var verkligen så mysigt! Och härligt att sambon äntligen fick vara med. Vi pratar varje dag om att lilleman sög på tummen och att han log. <3 Ja visst är det häftigt, hade ingen aning om det heller. Ska bli spännande att se om det stämmer. :)
  • neongirl
    Storm01 skrev 2021-09-09 16:42:59 följande:

    Tänkte kolla med er som arbetar hemifrån, hur gör ni ex vid planeringsdagar m.m? Känns nästan som att man har tackat nej till många grejer nu (börjar nästan känna press inför det varje gång). Fick frågan om jag ville vara med på en planeringsdag. Vi är en grupp på 10 pers och kmr vara på ett enskilt konferensrum.. som sagt hur har ni gjort/hade ni gjort?


    Jag hade kollat om det gick att vara med digitalt istället. Går inte det hade jag stått över. Vi har tack och lov alla möten digitala fortfarande så har inte haft detta problem än. Det har nyligen varit ett par avtackningar för kollegor som gått i pension, men jag avstod från dem. Tråkigt, men samtidigt verkar de flesta förstå.
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-09-13 07:16:34 följande:

    Hej!

    Var och mätte och klämde på magen i förra veckan, allt såg bra ut och vi ligger perfekt till på kurvan. Fick även lyssna på flödet i navelsträngen och hjärtslagen <3

    Blodsockret är något jag oroat mig för (vet inte varför dock haha, jag är inte i någon riskzoon) men det såg också jättebra ut!

    Hur går det för er andra? Har ni börjat boa? Jag har börjat känna ett starkt behov av att börja fixa här hemma haha


    VirrePirre06 skrev 2021-09-13 09:12:27 följande:
    Hej, var oxå hos bm förra veckan för mätning och prover :) Allt var bra med bebis men mitt blodsocker låg på 7.8, hade ätit 1,5tim innan besöket. Hon sa att deras gräns gick vid 9 så nu måste jag dra ner lite på det onyttiga, vilket är svårt xD Jag har börjar fixa lite hemma och så, vi köpte en begagnad troll lux säng igår och börjat planera hur bebisrummet ska se ut (som ändå inte kommer användas på ett tag xD) men jag vill ändå ha det klart hahaha. Konstig man är alltså
    Thewalk skrev 2021-09-13 09:27:15 följande:
    Åh så mysigt, jag har lyxen att få lyssna på hjärtljuden varannan vecka. Men tillväxt kan man inte mäta när man väntar tvillingar, så får vänta på ett TUL som jag har om två veckor. Jag har haft problem med blodtryck och levervärden. Men det har stabiliserat sig nu. Jag trodde jag skulle ha dåliga järnvärden då jag inte äter kött, men det har legat perfekt hela tiden.

    Vi har börjat fixa en hel del här hemma. Dock så bor vi litet så vi får verkligen tänka till. Bebisarnas säng och en liten hörna är på plats i vårt sovrum. Känns fint. Sedan har vi rensat massor och klarat av flera inköp. Även om en del återstår, jag ska börja tvätta och sortera kläder denna vecka. Känns mysigt :)

    Hej! Skönt att allt sett bra ut med era små. <3 Jag fick lyssna på hjärtljud för tre veckor sedan hos BM och då mätte hon även magen. Nästa besök är om en vecka så blir nog samma sak då. Var ju även på ett tillväxtultraljud med 3D i Malmö förra helgen och allt såg bra ut då också. :)

    Mitt blodsocker har hela tiden legat bra, men fick göra glukosbelastning i onsdags ändå eftersom jag har diabetes i familjen. Fast hellre att de kollar en extra gång. Låg på 4,5 när jag kom dit efter att ha fastat i 12 timmar. Sen fick jag dricka ett glas med väldigt koncentrerad citronsafts-liknande grej och chilla i två timmar. Därefter tog de blodsocker igen som då låg på 4,4 haha. Så allt okej. :) Har hört så hemska saker om glukosbelastning, men tyckte inte det var speciellt farligt.

    Kul att ni börjat boa och fixa lite. :) Vi har inskaffat spjälsäng, skötbord och lite andra småsaker. Lilleman kommer också sova i vårt rum första tiden. Vårt framtida barnrum är på övervåningen, så det kommer dröja till han får sova däruppe själv. :p Nästa grej som vi måste ta tag i är barnvagnsinköp. Tiden rullar ju på. :D
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-09-13 19:38:58 följande:

    Hej på er! Skönt att höra bra saker om glukosbelastningen, jag har min på onsdag. Det är rutin i Skåne tror jag? Hoppas jag får fortsätta äta onyttigheter, jag lever för det. D:

    För oss går det fortfarande trögt men vi köpte vagn+babyskydd igår iaf, det kommer imorgon. :p Vi trodde vi skulle få vänta i månader typ. Jag har köpt lite kläder på marketplace också. Och just det, en snygg ryggsäck vi ska ha som skötväska. Men det är allt! Jag är slutkörd av det nya jobbet. Eller inte jobbet i sig som är jättebra, men att kliva upp kl 05 och pendla i rusningskollektivtrafik som ovaccinerad gravid är ingen hit. :/

    Kram på er!


    Hoppas det går bra på glukosbelastningen! Bra att de kollar ändå. :) Förr fick man dricka en halvliter eller något sådant tror jag, så ett glas var mycket bättre tyckte jag. Fick även välja på två smaker: Lime och Hallon och jag fick en klunk vatten efteråt. Så jag tyckte det var helt okej. De fick sticka mig några extra gånger bara för den första tjejen som försökte misslyckades två gånger, så det var väl det som var jobbigt i så fall. Jag brukar svimma lätt av blodprov, men nu var jag så inställd på det att det gick bra ändå trots flera försök. :)

    Åh vad mysigt att ni köpt vagn+babyskydd! <3 Just det, skötväska är ju bra att ha också. Så mycket att tänka på. Vad köpte ni för någon?

    Usch, inget kul med nytt jobb och pendling mitt i allt. :( Hur länge till kommer du att jobba?
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-09-13 21:11:39 följande:

    Kul att höra att några är igång med att boa inför familjens tillskott :)

    Vi har inte skaffat så mycket än, en barnvagn och ett skötbord, samt så har jag fått några bebisplagg av en kollega. Jag vill egentligen att det ska gå lite fortare nu och att det mesta ska vara på plats, men min sambo är ju lugnet själv och tycker inte alls det är någon stress. Just det stressar mig, känns som att om något ska fixas så får det göras av mig, och helt ärligt så stör det mig lite.

    Hur är era respektive? Får ni driva på inköpen eller kollar de efter de saker som man kan tänkas behöva lika mycket som ni?

    Har haft två dagar med lite sämre humör pga sämre sömn och lite småont, så tror det gör mig lite extra irriterad över känslan jag skaffat mig angående att ska något ske, så måste jag driva det själv ;)


    bananmilkshake skrev 2021-09-14 05:35:36 följande:

    Du beskriver exakt min situation! Jag är jättestressad av och till, och är inte ens stressig som person i vanliga fall. Min sambo tar det lugnt, det är jag som oftast får ta upp inköp osv men å andra sidan går han in i det 100% sen, jämför och undersöker, så jag försöker att inte vara på honom alltför mycket. Det låter klycshigt men han har ofta mycket med jobbet och tar redan mycket av allt här hemma när jag är för slut. 


    Jag tröstar mig med, och ger vidare det rådet, att bebisar verkligen inte behöver mycket den första tiden. Det har visa främlingar tröstat mig med när jag flippat. Jag försöker också tänka att vi måste få vara olika. Både du och jag vill ha en lugn och harmonisk bebispappa, eller hur! Och tänk, en partner som är lugnet själv som du beskriver, det är ju en dröm att skaffa barn med en sån person. HjärtaBebisarna kommer klara sig hur bra som helst även om vi inte har våtsavetter eller napp hemma redan första dagen. Och tänk vad snabbt det mesta går att beställa hem, några dagar bara! 


    Man ska alltid låta sig känna det man känner, men låt inte stressen ta över! Det viktigaste är att vi tar hand om oss själva så vi är trygga och stabila när bebisarna kommer. 


    Låter ungefär som oss. Spjälsäng, skötbord och lite småsaker fixade vi på IKEA när vi var i Malmö. Hade gärna köpt begagnat men orkar inte jaga saker just nu. Vill bara få mycket fixat vid ett tillfälle så att det händer något. Vi har även ett par pyjamasar men ingen vagn eller babyskydd.

    Jag är också mer stressad än sambon. Han gillar inte att shoppa men går all in när vi väl är iväg. Men även han har mycket annat just nu så vill helst inte ge sig iväg varje dag. Vagn och babyskydd blir nog nästa grej. Sen ska vi försöka våga oss på en tur till Ullared någon kväll när det förhoppningsvis inte är så mycket folk. Känner också att jag får planera och skriva inköpslistor om det ska hända något, men det känns okej. Glad att han är lugn ändå och inte stressar upp sig.

    Jag tänker också att det viktigaste egentligen är att vi försöker hålla oss lugna och må bra för våra bebisars skull. Så jag hoppas du får sova bättre snart Sellerin! Det kommer ju en jul också där man kan önska sig sådant som man vill ha men som inte är nödvändigt från början, t.ex. babygym och babysitter. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-09-14 10:35:19 följande:
    Ja det är ju verkligen skillnad! :) Vad skönt att du slapp svimma också!

    Ja det känns jättekul, speciellt eftersom vi inte köpt så mkt mer än det. Väskan är bara en vanlig ryggsäck från Zalando för typ 250kr. :D säkert opraktisk med för få fack men den är snygg! Haha :)
    Kanske har blivit härdad av alla blodprov hittills under graviditeten. ;)

    Haha viktigast är ju ändå att ni gillar den. Ryggsäck är ju smidigt också om man inte vill ha med vagnen. :)
  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-15 16:34:23 följande:

    Hej allihopa! Solig


    Skriver om lite allt möjligt här...

    Så mysigt att läsa att en del av er har boat in er mer!  Och GRYMT av er som jobbar trots att ni är långt inne i graviditeten! Vilka jäkla WONDER WOMEN ni är! Wow. Förvånad Jag blir trött bara av att dammsuga eller laga mat hemma och vet inte hur jag skulle klarar mig om jag inte fick graviditetspenning, haha.

    I min och sambons dynamik så pushar jag väl också på lite mer än vad han gör, men när han väl sätter igång med planerandet så kommer det mycket från hans håll också. Men ja... Det är segt tempo ibland...


    Jag har varit och gjort glukosbelastning (diabetes-test) igår och allt såg ok ut! Den där drycken gjorde mig dock väldigt illamående och rapig (?)... Kändes som att vara bakis! Haha! Nu måste jag dock ta niferex (järn) varje dag istället för varannan då det behöver hinna ikapp...

    I mitt fall har jag gått upp 5,4 kg sammanlagt och blev lite orolig, då jag går in i vecka 30 imorgon och varit beredd på att gå upp dubbelt så mycket i vikt... Men BM sa att livmodern växer som den ska och lillan är helt normal i "tillväxt-kurvan". Hon sa också att jag förmodligen lägger på mig en hel del mer framöver och att jag inte ska vara orolig för det. Blir lätt att jag jämför mig med andra som gått upp mer och tänker att jag gör något fel trots att jag äter typ det jag vill och när jag vill. Har även innan graviditet haft väldigt lätt för att gå upp i vikt... Känns som att så fort jag tittat på mat har jag gått upp! Tungan ute Får se vad som händer sen helt enkelt och försöker finna ro i det som BM säger. De är ju proffs ändå...


    Har nån varit på profylax-kurs än? Eller nån partner som varit på "blivande pappa-kurs"?

    Ha en fortsatt trevlig vecka! Så tacksam för denna tråd och att kunna få känna igen sig i mycket det ni skriver om. Då känner man sig inte så ensam! Hjärta


    Hej! Vad skönt att du kan vara hemma istället. Hade gärna varit det, men jobbet verkar vilja att jag kör på så länge som möjligt. Kommer i alla fall gå hem en månad innan BF så räknar ner för fullt. Glad Känner att mitt mentala fokus inte alls är på jobbet just nu och inte har varit det på ett tag.

    Jag tyckte drycken på glukosbelastningen var helt okej ändå, smakade som stark citronsaft och var nästan god haha. Men kan ju vara olika sorter. Jag äter också järntabletter just nu. Hade kvar Duroferon sedan tidigare så har börjat med dem. Magen är dock inte speciellt förtjust i dem så jag pausar några dagar ibland. Tungan ute

    Det är nog väldigt olika hur mycket man lägger på sig. Jag hade inte gått upp något sist jag var hos BM, men hade en hel del att ta av innan jag blev gravid. Livmodern hade växt som den skulle ändå och lilleman också. Tror dock jag gått upp ett par kilon sedan dess för känner mig extremt svullen och tung i kroppen. Lär väl gå upp som mest sista tiden. Har varit extra hungrig sista tiden.

    Här är profylax-kursen online just nu, så vi gå den lite när vi vill. Men borde väl göra det snart. Varken jag eller sambon sörjer att behöva gå en sån kurs fysiskt, känns som online passar oss ändå och slippa sitta i en grupp med massa andra och andas haha. Visste inte att det fanns blivande pappa-kurser. Vad gör man på en sån?

    Håller med! Så skönt att kunna prata med er om allt. Mysig grupp också! Hjärta
    bananmilkshake skrev 2021-09-15 17:28:15 följande:

    Hej! Jag var på glukosgrejen idag! Undra om det är samma dryck överallt? Min var ganska god, haha. Extremt sliskig dock förstås, så på slutet var det ju lite kämpigt. 


    Funkar det bra med Niferex för dig? Min mage spårade ur totalt när jag började (varannan dag). Apotekets Lactulos räddade mig! 


    Jag förstår att det är lätt att oroa sig, men du tänker ju helt rätt i att bm har bra koll. :) Tänk alla magar dom ser! Alla är vi olika. <3 


    Jag kämpar på med min önskan om ks, så att tänka på profylax och grejer ger mig bara stark ångest. xD Undra vad som görs på en blivande pappa-kurs? Jag blir så rörd ibland när jag tänker på att min sambo ska bli pappa. Det ska bli så fint att se. Blir mer glad över det än över mig själv ibland, haha! Det är fortfarande för svårt att greppa. 


    Är också så glad för den här gruppen! Jag gillar hur personligt det blivit, vi är inte så många. :) 


    Hej! Haha jag tyckte också att den var ganska god. Glad

    Åh nej, jag som hoppats att Niferex skulle vara bättre. Tänkte gå över till dem sen. Försöker äta upp mina sista Duroferon just nu och magen är kaos. Rynkar på näsan

    Jobbigt att du måste kämpa på med ks. I länder med privat vård får man ju välja själv känns det som, men då kostar det ju också såklart. Håller tummarna för att du får igenom det. Jag har redan börjat få lite förlossningsrädsla så Profylaxkurs ger mig också lite ångest just nu. Som tur är den online här i alla fall, så vi kan gå den när som.

    Jag tycker också det är så mysigt att tänka på att sambon ska bli pappa. Så fint liksom! Men visst är det svårt att greppa att man ska bli förälder haha. Kommer nog inte fatta det förrän han är ute. Glad

    Gillar också att gruppen här inte är så stor! Hjärta

  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-09-16 14:38:18 följande:

    Hej alla! Ville bara göra mig till känna - det känns som att jag är på nån annans fest och smyglyssnar bakom en trots att jag inte är bjuden :)

    Jag har bf med första barnet ett par veckor in i januari. Det fanns en januari-gruppen här på Familjeliv men den dog ut totalt när någon startade en dold Facebook-grupp som ?alla? gick med i istället.

    Ville bara säga hej och att jag brukar gå in här och läsa titt som tätt, trots att jag inte har bf i december. Känner ändå igen mig i så mycket som ni skriver och det är gött att få bekräftat att fler känner/mår/upplever samma som en själv. :)


    Hej och välkommen! Självklart får du hänga med oss även om du har bf i januari. :) Är glad att vi stannat här i denna grupp och inte flyttat oss till Facebook. Ibland är det skönt att kunna vara lite mer anonym. Och det är så skönt att få lite stöttning av andra och kunna ventilera symptom och tankar här. :)
  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-09-19 14:15:15 följande:
    bananmilkshake skrev 2021-09-18 16:09:14 följande:

    Hej! Välkommen. :) Vilken vecka är du i? Och när har du bf? :) 


    Hej och tack :)

    Jag är i vecka 24, bf i mitten av januari. Så det skulle ju lika gärna kunna bli december :)

    Min mage är väldigt spänd hela tiden, inte sammandragningar alltså, utan HELA magen från norr till söder, öst till väst. Jag tror det är för att tarmarna lagt av totalt i och med väldigt lågt hb-värde och att jag fick börja med Niferex. Har provat det mesta, Lactolus från Apoteket, linfrön i vatten varje dag, katrinplommon osv. Någon som provat något som VERKLIGEN sätter fart på magen? :)
    Någon i gruppen tipsade om att äta kiwi för att få fart på magen. Det funkar för mig haha. :)
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-09-19 14:40:31 följande:
    Så sant så!

    Sömnen har varit ganska fortsatt dålig, vaknar av minsta lilla ljud och vaknar otroligt tidigt av lilla tjejen som har startat upp någon form av morgongymnastik runt kl 05-06 varje morgon. Sen går det inte att somna igen. Aja kanske att kroppen nu är påväg att vänja sig vid minskad sömn framöver, jag försöker ta det lugnt på tider utanför jobb och nu på helgen :)
    Ja min sömn är också lite så där. Vaknar varannan timma för att gå upp och kissa. Och vaknar också ofta av att lilleman kör morgongymnastik. Tycker också jag blivit mer lättväckt för minsta ljud. Kan vakna av att sambon öppnar en burk yoghurt som knappt ens låter något haha. Men är kanske kroppen som ska vänja sig, som du skriver. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET