Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-08-23 15:01:56 följande:
    Igår kväll fick min nåt galet ryck, hon sparkade och for fram och tillbaka så jag (som hade gått och lagt mig tidigt pga började nytt jobb idag) vaknade och kunde sen inte somna om på flera timmar. xD Vet inte om hon tryckte på nån nerv dessutom för ont gjorde det också. Hoppas INTE det blir rutin! 
    Hoppas du orkade med nya jobbet ändå. Jag hade samma upplevelse i natt. Vaknade vid 5 och kunde inte somna om. Lilleman sparkade som en liten tok och gjorde det totalt omöjligt haha. Sen insåg jag att jag även var hungrig så fick gå upp och äta lite yoghurt. Lyckades somna om igen efter 7. Jobbar hemma idag så kan anpassa arbetstiderna lite själv och ställde fram klockan till 9. Men i morgon måste jag vara på jobbet 7.30, så jag hoppas inte heller detta blir någon rutin. :p
  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-08-23 16:07:52 följande:

    Wow! Och tänk va lite vi visste om framtiden när vi + andra i tråden följdes åt i barnförsökandet i början på året. Så häftigt detta är!


    Har förstått det som att man går upp rejält i tredje trimestern? Jag har hittills endast gått upp 5kg (men tillväxten ser bra ut enligt BM) men jag tror det kommer minst bli dubbelt till (10 kg)... hahah. Mer och mer osmidig kommer man ju att bli ;)


    bananmilkshake skrev 2021-08-24 05:33:54 följande:

    Här är förresten vår BIM-tråd från mars! Om nån vill återuppleva allt. :) 
    www.familjeliv.se/forum/thread/80933827-bim-mars-2021-forsta-barnet/1


    KNAS2 skrev 2021-08-24 08:43:23 följande:
    Åh vad roligt! Jag scrollade igenom tråden nu :)

    Kan inte sluta undra hur det har gått för alla de man följde som inte plussade i den tråden, hoppas så mycket att de har lyckats! :)
    Ja verkligen häftigt! Det var ju ett tag där man trodde att det aldrig skulle ta sig. Hoppas också att de andra har lyckats! <3

    Jag har inte gått upp något än. Men bar på en del extra från början, så vikten finns där ändå. :p Tillväxten såg också bra ut. Har ändå ätit hur mycket som helst känns det som. Men har däremot inte varit så sugen på godis och liknande utan mest velat ha mat. Men vikten lär ju inte stå stilla fram till BF utan tror den kommer öka nu när bebis växer mer.
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-08-24 09:35:45 följande:

    Någon som börjar planera föräldraledighet ännu? :) Hur mycket dagar kommer ni ta ut eller hur länge har ni planerat att stanna hemma? :) Tycker det är så svårt det där, samt med ekonomin. :S


    Jag tycker det är så svårt. Min chef har bett mig fundera på ungefärliga datum till på torsdag då vi ska ha en avstämning. BF är ju 11/12 så funderar på att gå redan i mitten på november. Men vet inte om det är för tidigt? De rekommenderar ju att man ska isolera sig från vecka 36, men BM sa att om jag kan jobba hemma och orkar så kan jag jobba längre.

    Man får ju så lite pengar när man inte tar ut alla dagar per vecka under föräldraledigheten, men samtidigt vill man vara hemma så länge som möjligt. Vi ska nog flytta över en del av sambons dagar till mig också. Jag vill åtminstone kunna vara hemma ett år men vill inte heller ha för lite pengar per månad.
  • neongirl

    Igår fick jag lyssna på hjärtljud hos barnmorskan, så mysigt! Lät som en galopperande häst. En livlig liten krabat där inne enligt BM så det känns bra. :)

    Det var tredje personen jag träffade på Kvinnokliniken men nu är det i alla fall hon som ska vara med mig resten av tiden. På första besöket fick man bara träffa den som kunde liksom, sen blev man tilldelad en barnmorska men då blev jag tilldelad en som skulle sluta. Så dumt! Men hon som jag träffade igår gillade jag bäst, även om de andra också var trevliga, så det blev ändå bra i slutändan. :)

    Jag tycker ju inte att jag känt så mycket sparkar tidigare, men nu känner jag väldigt ofta. Har egentligen känt i flera veckor, men tidigare var det bara någon buff då och då så jag tänkte mest att jag kanske inbillade mig. Väldigt mysigt att känna lilleman röra sig i alla fall även om han höll mig vaken i natt. :p

  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-08-24 10:10:31 följande:
    Jag har kollat lite men förstår typ nada. Saker som att skydda sgi osv är något jag inte begriper mig på men jag har väldigt dåligt tålamod och svårt att ta in saker via text haha. Får gå på kurs någonstans. De flesta verkar ta ut 3 dagar i veckan men så lågt kommer jag nog inte börja. Känner inte heller behovet av att vara mammaledig i ett helt år, pappa får gärna ta över efter ett halvår. :)
    Oj 3 dagar i veckan är ju jättelite. Då får man ju typ inga pengar. :S Jag skulle vilja ha ut i alla fall 15000 efter skatt, men då verkar det som att jag behöver ta ut cirka 6 dagar per vecka. Om skatten är 30% på det man får ut på 6 dagar/vecka och jag kollat rätt förstås. Ska be någon kollega förklara hur det funkar, fattar inte heller riktigt.
  • neongirl
    MissJ00 skrev 2021-08-26 13:10:56 följande:
    Står v 24 för mig idag också, men går inte ihop riktigt med sista mensen xD
    När börjar du räkna veckorna? Man ska räkna från sista mensens första dag tror jag. Stämmer för mig om jag räknar så i alla fall. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-08-26 05:35:05 följande:

    Tack. <3 Det går bra än så länge men är obehagligt med all trängsel i kollektivtrafiken. Men jag kommer nog bli rätt sliten om några veckor!


    Hoppas du fått sova nätterna efter! Visst blir man lite less när det härjas precis nrä man behöver sova, men det går ju inte att bli arg direkt. :D 


    Skönt att det går bra än så länge. Men förstår att det måste kännas obehagligt att åka kollektivt när det är mycket folk. :(

    Jag har också fått sova bättre nu. Funderar på om det var hungern som gjorde att jag vaknade. Så har tänkt på att äta bättre på kvällstid nu. Nej det går verkligen inte bli arg. :) Man är ju glad för alla livstecken man får, känns mysigt på något sätt. <3
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-08-26 20:08:59 följande:

    Nu har vi äntligen köpt vagn och en varm åkpåse. Det blev en Emmaljunga NXT90 och en Voksi åkpåse :)


    Sellerin skrev 2021-08-26 21:00:42 följande:
    Samma här, vi köpte en Britax Smile på marketplace idag! Känns så surrealistiskt och kul
    Åh vad roligt att ni köpt vagn! Även kul att ha hittat den på marketplace eller liknande och fått ett bra pris. Har också kollat annonser men inte hittat någon Britax Smile här än, men ska fortsätta hålla lite utkik. :)

  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-08-26 20:40:47 följande:
    Ja, och folk har ju slutat hålla avstånd för länge sen. Inte ens om dom ser man har munskydd bryr dom sig och tänker att antagligen är den personen i riskgrupp. Men nej, det är viktigare att tränga sig först på tåget än att ta hänsyn till dom personerna. Känns som om dom sett att jag är gravid skulle dom visa ännu mindre hänsyn, hade inte förvånat mig. Usch, blir så less. :(

    Hunger kan vara riktigt jobbigt när man ska sova! Du får ta nåt litet snack på kvällen. :) Ja verkligen! <3
    Håller med. Folk struntar totalt i avstånd. Jag har visir och handskar på jobbet och besökare påpekar detta ibland eftersom de flesta av mina kollegor inte använder det. Typ: - "Är det mer smitta där du är?" Och så tycker de själva att de är jätteroliga. Eller: - "Det hjälper ju inte med munskydd eller visir ändå!" Jag brukar svara: - "Jaha, vad konstigt att de använder det i vården då. Skyddar det mig 10% extra så är jag nöjd." Jag har blivit så trött på människor under pandemin haha.
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-08-27 09:23:33 följande:
    Ja vagnar som är så sjukt dyrt, väldigt skönt att kunna spara in några tusenlappar.

    Jag har för mig att jag sett flera nedsatta britax smile, inte begagnat tyvärr men butiker som säljer ut billigare. Kanske för att göra plats för nästa årsmodell? :)
    Verkligen. Tack, det var ett smart tips! Ska kolla in om det kan finnas nedsatt i butikerna. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET