• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2021-11-09 21:07:31 följande:
    Hej tackar, ja jag är försiktigt positiv. Har fått köpa en liten dosett till och med för att hålla koll på alla med. Idag kom jag på mrg med först 14, men hoppas det inte har allt för stor betydelse då det förhoppningsvis främst mängden man vill åt. Har en mrg dos, och en på kvällen. Däremellan har jag 3st lutinus att trycka upp. Ja jeeseus blir en del att tänka på. Min kalender består av påminnelser och larm..Vad har ni funderat på som plan B, C?
    ja jag kan tänka mig det! själv skulle jag behöva ett helt skåp för alla vitaminer, sprutor, progesteron etc som samlas här hemma! ett med inbyggd kyl ;)
    nej det gör nog ingen större skillnad så länge man tar medicinen,

    jag har nog lite svårt att tänka på plan B och C just nu, då plan A kräver så otroligt mkt pusslande för tillfället! Rynkar på näsan det beror ju på också om vi mot alla odds skulle få något till frysen etc, då skulle man kanske börja hoppas igen på att det KAN gå även en nästa gång med egna ägg. men blir det dålig befruktning nu (om jag ens kommer igång!!) så får vi nog kika lite närmare på äggdonation, men där är det så otroligt många frågetecken också känner jag, ska man ha en öppen donator, hur öppna ska vi själva vara med allt etc. (det gör det hela lite svårare då vi inte vart öppna med någon ännu om IVF). men men, jag har fortfarande tilltro till mina egna ägg som sagt så får se då. jag tog upp den här Olga-kliniken med mannen, och han såg livrädd ut att behöva åka till Ryssland haha, så det kan krävas en den kampanjande från min sida i så fall!
  • Inalina
    Fogeln skrev 2021-11-09 18:25:12 följande:
    Jag hoppas verkligen den håller sig kvar. Blir väldigt mycket tester nu ett tag för att se att den stannar kvar tror jag.

    Förra återföringen fick vi svaga plus som försvann efter ett par dagar. De är dock redan starkare den här månaden så jag hoppas verkligen det är här för att stanna.

    Hoppas du får din blödning snart så du får komma igång! Den här processen är tillräckligt full med väntan ändå utan att saker drar ut på tiden.
    ja förstår att man testar en del där i början, sen är det ju en liten väntan på VUL i v 8 typ innan man kan andas ut litegrannGlad! Det är ju lugnande när testen blir starkare åtminstone varannan dag. ja jag hoppas ju få börja med sprutorna på fre men då måste jag börja blöda idag eller imorgon misstänker jag! 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-10 14:03:44 följande:

    Segdraget när du måste gå och vänta såhär, kroppen vill inte riktigt. Men hoppas verkligen den fattar galoppen snart och kommer igång. Har förstått att man nog kan må lite så som du beskriver under nedregleringen. Men håller verkligen tummarna för att du kan få lite klarare besked och att kroppen börjar samarbeta snart!


    Ja det är lite skönt att det inte blev FET direkt efter IVF när cykeln blev strulig på detta sätt, känns som man inte vill riskera att sätta in på fel dag om RMC endast går på ÄL-tester. Funderar på om jag har starkare LH hormoner under eftermiddagen än på morgonen, för får alltid positivt på kvällen först, innan det ev. är positivt på morgonen dagen därpå. Men får tänka att RMC vet vad de gör helt enkelt och inte "chansar" på när ÄL sker.




    Ja vi får se hur det går.. på mitt ultraljud innan jag skulle ta nedregleringssprutan så såg de ju en del äggblåsor också, vet inte om de blivit kvar eller nåt så jag skulle ju ändå tro att de måste ut/bort innan man ska köra igång med sprutorna. (och hur försvinner de utan blödning??) men på det området är jag lite 'rookie' känner jag.. min klinik tyckte i alla fall att jag skulle gå på VUL i morgon och skicka rapport till dem så får vi ta nästa steg då. vet inte alls vad jag ska tro faktiskt. svårt att läsa om långa protokollet och om man kan köra igång med sprutor innan blödning...

    min koordinator på kliniken var rätt rolig - hon skrev att jag inte fick oroa mig för hur min kropp betedde sig för det kunde också 'påverka'. jaja, såna ord hjälper ju verkligenFlört

    nej precis, det sista man vill är ju att köra igång eller chansar utan att det är 'perfekta' förhållanden vare sig det är en FET eller stimulering.
  • Inalina
    Kronärtskocka skrev 2021-11-10 18:57:13 följande:

    Inalina: Så segt när blödningen inte kommer.

    Min blödning lurades en dag förra veckan, kom bara lite och slutade sedan helt. Det har jag aldrig varit med om. Men den kom sedan igång igen. Puh. Så nu sprutar jag för fullt, två olika preparat och har nu tre gröna blåmärken på magen. Det har jag inte haft innan. Så tur det inte är bikinisäsong nu. Nojar över att jag ska på ultraljud först sprutdag 10, men antar att eftersom jag redan får så höga doser tjänar tidigare ultraljud inget till, de har liksom inget de kan förändra på doserna. Tycker det är lite jobbigt att en inte kan planera sitt liv. Försöker hålla dagarna lite öppna på jobbet eftersom jag inte vet när ägguttaget blir. Det hade varit skönt att veta det. Men men, får glädja mig åt att min läkare ändå gav min kropp en chans till innan jag överger tron på mina ägg. Hoppas kroppen fattar vinken och ser till att lossa fina ägg som kan bli små embryon,

    Steeph och Frida123: Gott att få räkna ned till FET. Då vet ni att det snart finns en chans igen.

    Edaa83: Lycka till och hoppas du får må bra under ruvningen.


    hej, ja jag hade blivit överlycklig av bara liiiite blod nu också känner jag! Förvånad jag vill också spruta för fullt!!!Flört ja mitt första ultraljud har ofta varit helt i onödan då mina äggstockar inte brukar komma igång förrän på dag 10 eller liknande heller, men de vill att jag ska gå dag 7 och dag 10, men förra gången fick jag även göra ett tredje på dag 12 så det hände lite de senaste 2 dagarna i alla fall. jag vill så gärna börja nu så man känner att man gör något i bebisverkstanBaby
    de där blåmärkena är inte att leka med...tar en jäkla tid innan de försvinner..
    jag tänker att du borde veta ungefär vilken dag ÄP blir ändå, då du gjort detta tidigare? jag brukar ligga på dag 14-15.
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-12 07:45:28 följande:

    Neej, inte "oroa dig inte" kommentaren Tyst Inte så hjälpsamt. Men det är VUL nu i idag? Ingen blödning än? Har ni bokat skidsemester med svärmor istället nu? Skrattande Så många frågor! Hade vart nice om du lyckats bli nedreglerad trots ingen blödning {#emotions_dlg.flower}


    haha nej eller hur, det är väl för att man oroar sig som vi inte blir gravida naturligt ocksåDemon!! nope ingen blödning ännu så jag tänker inte ha något hopp om att få börja med sprutorna men blir intressant att se vad VUL visar och vad kliniken säger. alltid lär man sig något nytt... 

    svärmor kunde vänta med att boka om/av resan till nästa vecka så jag drar på det så länge jag kan... ja precis, jag vet ju inte om ämnet i sig tunnar ut slemhinnan, det kan ju vara så, men är ju rädd att inte ha de allra bästa förutsättningarna om jag kör igång om det inte ser perfekt ut.. ev säger de att jag ska göra ett nytt VUL på måndag igen (1500 spänn till Förvånad). återkommer!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-12 09:14:38 följande:

    Kroppen.. ska du dit nu på förmiddagen? Hoppas du kan få några vettiga besked eller vet hur nästa steg blir iallafall efter det. Varför göra ett till på måndag annars om t.ex. inte en blödning dykt upp? Hoppas på bra besked ändå idag!


    japp varit där nu, och har väl inga roliga nyheter direkt :( det hade bildats en ganska stor cysta (typ 27x30mm) av en follikel som tydligen inte ägglossat. (är ju rätt vanligt och de brukar ju försvinna vid nästa mens). men kan ju absolut inte börja med någon stimulering nuGråter väntar på besked från min klinik nu om jag ska ta något som startar en blödning, ska vänta ut eller bara skita i alltihopa denna gångenSkrikandes känner mig rätt ledsen och är så trött på alla hinder som dyker upp hela tiden. svårt att se något positivt i detta idagObestämd
  • Inalina
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:06:26 följande:

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?


    Oj din stackare :( vi får hoppas att några av äggen utvecklar sig normalt ändå och kan frysasHjärta vad otäckt att bli opererad mitt i alltihopa, men förstår att du stod på dig för att få ut äggen först ialla fall! låter som att det är ett fall av överstimulering? eller vad är deras förklaring annars? jag vet att det kan samlas vätska i buken, men trodde inte det var blod. Usch, ta hand om dig och jag förstår att du känner dig ledsen.

    jag har också fått höra att kvalitén på mina ägg är ganska dålig, det finns tjejer här inne som är ganska pålästa om vad som ev. går att göra för att försöka förbättra kvaliten på äggen. Det finns en hemsida som heter 


    itstartswiththeegg.com/


    kika där om du kan få några tips, där nämns bland annat Q10.
    det verkar även kunna påverka vilken typ av stimulering man får.

    stor kram{#emotions_dlg.flower}

  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-12 12:41:32 följande:

     


    Inalina skrev 2021-11-12 12:10:29 följande:
    japp varit där nu, och har väl inga roliga nyheter direkt :( det hade bildats en ganska stor cysta (typ 27x30mm) av en follikel som tydligen inte ägglossat. (är ju rätt vanligt och de brukar ju försvinna vid nästa mens). men kan ju absolut inte börja med någon stimulering nuGråter väntar på besked från min klinik nu om jag ska ta något som startar en blödning, ska vänta ut eller bara skita i alltihopa denna gångenSkrikandes känner mig rätt ledsen och är så trött på alla hinder som dyker upp hela tiden. svårt att se något positivt i detta idagObestämd
    Neeej! Vad tråkigt, det kanske är den som lurar kroppen då så ingen blödning kommit... Förstår att du är besviken och less, det är okej att känna så Hjärta avvakta klinikens svar nu då kring nästa steg.

    SilverDarling skrev 2021-11-12 13:56:45 följande:
    Åh nej Gråter Detta var ju inte alls roligt att höra! Jag lider så med digRynkar på näsan Förstår att det är svårt att blicka framåt när det känns som att allt går emot... men vi får hålla tummarna för att du får ut den med nästa blödning, försöka hålla ett positivt mindset. Efter regn kommer solsken. Jag skulle nog själv ha svårt att se det just när man känner sig som mest nere, men så är det Hjärta

    Styrkekramar!
    Frida123123 skrev 2021-11-12 12:52:11 följande:
    Men gud vad frustrerande för er. Ja alltid är det något som strular. Tusan vad du kämpar på!

    Tack snälla tjejer för stöd o pepp!Hjärta
    detta är inget annat än en bergochdalbana...

    Min klinik rådde mig att ta en Ovitrelle-spruta för att försöka bli av med cystan och få blödningen att komma igång - sedan nytt VUL nästa fredag för att kolla slemhinna och dylikt och förhoppningsvis start för stimulering då!Förvånad

    så nu fick jag upp hoppet igen! vart och tagit Ovitrelle redan, så får vi se hur detta ter sig efter helgen. herregud man blir alldeles svettig här (och inte bara då för att jag blivit nedreglerad till klimakteriet!)
    stor kram på er och ha en fin helg!


  • Inalina
    smulis85 skrev 2021-11-14 09:51:52 följande:

    Hej tjejer!

    Ett tag sen jag skrev nu väntar på mensen efter min misslyckade ivf förra månaden men har fått detta resultat idag?. Men är så rädd att de ska vara ett spökstreck eller att mensen kommer komma är bara på äl+12 idag. Har sån mensvärk!!


    Men wow det där är definitivt ett plus!! Hoppas det håller hela vägen denna gången!! :) skönt om ni slipper gå igenom fler ivf, kram!! O grattis! Första steget avklarat :)
  • Inalina
    Lewaize skrev 2021-11-15 07:45:40 följande:

    Fina nyheter! I lördags på RD9 plussade jag med min 3dagars <3

    Däremot klarade sig inte våra 2 andra ägg nedfrysningen :/ känns skit men vi är så glada för den lille som växer i mig nu! Har testdag på onsdag 17/11 så vi vårdar inte riktigt hopps för mycket förens det är plus även då :P Vi önskar innerligt att den vill stanna kvar hela vägen till juli <3


    men vilket fint plus!!! =) Stort grattis! det låter som att du fick helt rätt ägg tillbaka då, det är ju en bonus att få till frysen men tyvärr inget man kan räkna med.. Kram!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021