• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    smulis85 skrev 2021-09-27 21:28:56 följande:

    Måste bara fråga er här inne som tagit Fyremadel har fått som en rodnad med typ vita kliande fläckar sånna man kan få av ex myrbett eller getingstick som kliar och svider. Är de nått jag behöver bli orolig för har inte fått de tidigare kvällar möjligtvis lite röd igår.


    Yes, verkar vara vanligt just efter den :) svider och rodnad. Går över rätt snabbt!
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-28 08:27:21 följande:
    Ja du är som jag, får alltid lite sjukdomssymptom så fort man börjar med stimulering och närmar sig äggplock, jag har vart ganska dunderförkyld vid alla mina 3 IVFer i årObestämd ganska omöjligt att hålla sig frisk om man har ett litet barn hemma redan om du frågar mig!

    ok ja det kan jag väl tänka mig är någon typ av maxdos, med 450ie totalt. ska bli spännande att se vad min klinik tänker och säger, är lite nervös över det men hoppas jag får styra o ställa lite.. jag har börjat ta alla mina vitaminer nu igen och hoppas äggen får en liten boost innan nästa behandlingDrömmer

    Slår aldrig fel.. men det är under kontroll änsålänge så hoppas det håller i sig! Har VUL imorgon, så ett delmoment jag förhoppningsvis hinner vara frisk på, sen är det bara ÄP och ev återföring sen kan alla förkylningar hopa sig bäst de vill haha


    Är mötet med kliniken inbokad nästa vecka? Hoppas kliniken håller med dig och är följsamma i din önskan att testa menopur även om de själva inte verkar tycka att det är alternativ nummer ett. Låter som en bra idé med lite extra boost inför nästa behandling!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-28 11:33:59 följande:
    ok, ja ett VUL står man ju ut med även med en liten förkylning. Har du lyckats vaccinera dig än? så man slipper ha den riktiga oron i alla fall? (eller hur man nu ser på det..)

    ja på tisdag nästa vecka är mötet bokat! både jag o mannen ska sitta med då tänkte vi. Jag har säkert skrivit det innan, men då jag använde Pergoveris som är Menopur fast syntetiskt i min första IVF i feb i år, fick jag ju faktiskt 4-5 befruktade ägg som klarade sig till dag 4 och ett som blev en blastocyst, så det utfallet kan de ju inte säga emot.
    (jämfört med 2 omgångar gonal f som gett 2 återföringar på dag 2 och 3.) är det krångligt att blanda till menopur? förstår inte varför de inte kan ha förifyllda sprutor? Kram!

    Jag tänker också det. Jag har hunnit med båda doserna och klar sen augusti som tur är! Nu börjar allt öppna upp igen och alla ska tillbaka på kontoret, hoppas att min sambo kan få följa med på ÄP, det fick han när vi gick privat, men inte på RMC tydligen. Inte hela världen när man gjort det innan, tänker mer att han ska vara lite delaktig i allt.


    En vecka kvar då! Skönt. Känns konstigt att de avrått då till Menopur? Om det gått bra på Pergoveris tidigare.


    Menopur är inte alls krångligt att blanda till (om inte jag missat något), tänker att det är oblandat för att ha längre hållbarhet? Tar 5 sekuder och 0 tankeverksamhet att spruta ner innehållet i burken och "snurra burken" så det blandas och sen dra upp rätt dos i en engångsspruta. Tror bara det känns läskigt innan man gjort det första gången.

  • Dibella

    VUL idag visade 3-4 blåsor mellan 12 till 17 mm, nytt VUL på fredag. Försöker hålla hoppet uppe om att det kommer bli åtminstone några fler, men känner mig rätt trött och ledsen.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-29 10:48:30 följande:

    hej vännen, det låter i alla fall som att dina blåsor växer i samma stl. var de alla på samma äggstock?

    visst har du ganska lågt AMH så ni förväntade er inte en mängd ägg heller? huvudsaken är ju att de är mogna och kan befruktas, och jag vet att man tänker att det är 'a number's game' men inte ens med många äggblåsor kan man få några garantier. (min ena klinik har snarare sagt tvärtom, växer för många äggblåsor blir de av sämre kvalitet!) Jag håller såklart tummarna för att de ser fina ut på äggplocket och att de är starka ägg! stor kram


    Tack för de stöttande orden <3

    De låg 1V och 3H såg det ut som, såg flera stycken runt 10mm men de räknade hon inte med, får se om nån av dom stuckit iväg till på fredag.

    Precis, låg AMH verkar göra det svårt att få ut något vettigt, men jag hade någon sorts förhoppning om att sommar och all D vitamin man dragit i sig skulle ge något äggstocksmirakel haha. Hade mest velat få ut tillräckligt för att kunna odla till 5 dagars för bättre chans, men förhoppningsvis så blir de 4-5 vettiga ägg kanske, hoppas på kvalitet framför kvantitet. Det positiva är att de lättar upp på restriktioner och min sambo får följa med på plocket, känns skönt.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-09-29 11:20:32 följande:

    ok jag förstår, jag tror de andra kommer sticka i väg också, så har jag alltid haft det på mina VUL, men det har ofta tillkommit dubbelt så många på sista. Låter jättebra att din sambo kan vara med på ÄP, blir förmodligen tidigt nästa v? 

    här sitter jag med ÄL tester igen (alltså att man aldrig lägger ner 'försöken'...räknade ut igår att vi förmodligen försökt över 70 ÄL naturligt så att det skulle ta sig på 75:e är kanske lite väl otroligt hehe) som visar att ÄL kommer om några dagar. undrar om det finns någon dunderkur nu jag kan göra för att boosta mitt ägg denna månaden. D-vitamin skrev du? Monsterdos då eller? 


    Inalina skrev 2021-09-29 11:49:53 följande:

    och jo förresten, jag är lite osäker på det där med bättre chans på dag 5 då alla verkar eniga om att embryot alltid har det bättre i livmodern än i ett labb. oftast kan man säga vilka som ser bäst ut även på dag 3 om de utvecklar sig som det ska, så försök att inte hänga upp dig på blastocyster. kan du få sätta tillbaka flera? 


    Ja jag hoppas vi har åtminstone en 6 st lite större till på fredag, då hade jag varit nöjd ändå, lite felmarginal.

    Nej man slutar aldrig hoppas på egen hand, på gott och ont, för finns ju dem som det helt plötsligt efter 5 år det funkar för, svårt att bara släppa taget om en chans! Men lättare att släppa taget om man är mellan IVF omgångar. Håller tummarna för din ÄL ändå <3

    Just nu käkar jag en dos på 10 000 ie per dag, vågar inte dra i mig en monsterdos, utan stabil dos, för säkerhets skull. Vid vanlig ÄL har jag dragit i mig 50 000 ie nån dag innan ÄL.

    Yes, tippar på ÄP tis-tors nästa vecka troligtvis, hon ville inte höfta riktigt än. Jo, vi har ju bevis här inne på att 2 dagars kan leda till graviditet såklart. Vi får sätta in två embryon IVF 4 om denna inte fungerar, hade önskat det nu men, de vill ju helst inte det.
  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-29 14:06:09 följande:

    Så då var äggplocket avklarat och det gick inte alls så bra som önskat :( Från min högra äggstock fick de ut 9 äggblåsor varav 4 av dem innehöll ägg. Från den vänstra äggstocken fick de inte ut någon alls då den tydligen ligger väldigt högt upp och är svår att komma åt. Vi gjorde ett par försök med 3 extra doser morfin och en extra sköterska som fick trycka på magen samtidigt, men pga smärtorna fick vi tyvärr avbryta.. något som även läkaren sa var rätt beslut då risken att skada andra organ var stor. Hon sa även att denna typ av smärtor inte är vanlig, men att det händer och att det är min anatomi det handlar om. Så av 17 äggblåsor blev det bara 4 ägg, känner mig väldigt besviken och ledsen men hoppas på att vårat guldägg är bland dessa!


    Men till det positiva så finns ingen risk för överstimulering och det blir återföring redan på fredag om det sker en fin befruktning av de 4 ägg vi fick ut :) 


    Låter som ett jobbigt äggplock, både fysiskt och psykiskt, hoppas du kommer kunna återhämta dig väl och inte ha så ont nu i efterhand Hjärta Hoppas verkligen att dessa 4 ägg är riktigt fina och att du får en fin tvådagars åter nu på fredag :)
  • Dibella
    Always choklad skrev 2021-09-29 22:44:07 följande:
    Hej

    Jag skall göra den imorgon faktiskt hysteroskopin, ligger på sjukhushotell nu då jag fick resa till en annan stad för operationen, skall sövas och hela kittet. Måste upp tidigt som stryk och ta med som skall öppna upp och mjuka upp. Sen inget imorgon att äta bara dricka vatten /te utan mjölk innan ingreppet. Lite nervös inte sövts på 20år..Svårt att koppla av ny. Skönt att det äntligen är här ändå jag har väntat sen juni. Parallellt har jag tagit kontakt med en utländsk klinik i Ryssland Olga om min inplanerade FET sen efter ingreppet skiter sig för en plan B + Adoptivbyrå. Hoppas de hittar nått litet imorgon de kan justera så hittar man nått som förklarar varför det inte funkar. Äggen är bra sperman är perfekt så nånstans hos mig felar det..Kanske är åldern fyllt 40.
    Hoppas att detta är det som krävs för att flingan ska få fastna och stanna var och ni inte ska behöva tänka på nästa steg.
  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-30 08:57:33 följande:

     


    Dibella skrev 2021-09-29 14:55:10 följande:
    Låter som ett jobbigt äggplock, både fysiskt och psykiskt, hoppas du kommer kunna återhämta dig väl och inte ha så ont nu i efterhand Hjärta Hoppas verkligen att dessa 4 ägg är riktigt fina och att du får en fin tvådagars åter nu på fredag :)

    Ja det var det verkligen, och ändå gick jag in med attityden att "äh, det är säkert inte så farligt". Har dessvärre väldigt ont även idag men hoppas att det avtar under dagen. Tror det både handlar om svullna äggstockar och förstoppning, ser ut som en ballong haha. Men tack så jättemycket! Var befinner du dig i processen? Hjärta


    Hoppas att smärtan lägger sig Hjärta men det är klart det är ömt och gör ont när de röjer runt med en lång nål och behöver häva sig på magen för äggstocken. Min vänstra äggstock låg gömd under mitt andra äggplock med, men inte det första? Och den ligger fortfarande gömd såg jag på VUL igår, så misstänker de kommer bli lurigt på detta plocket med. Jag ska på 2a VUL imon och boka äggplock till nästa vecka :) Så just nu håller jag tummarna för att det växer så det knakar där inne, jag hade bara 3-4 vettiga blåsor när de kikade igår, och har redan maxdos, så man kan inte höja.
  • Dibella
    Lusselelle123 skrev 2021-09-30 10:13:03 följande:

    Ja precis, det är nog rätt svullet där inne och sen att jag inte kan gå på toaletten bidrar nog en del också. Jahaa, men det kanske är som min läkare sa att det rör sig omkring där inne och att det är därför dessa upplevelser kan vara olika från gång till gång. Hoppas verkligen att det går bra på ditt nästa äggplock och att den dolda äggstocken inte ställer till det.


    Oj vad spännande med VUL imorgon!! Det verkar ju som om det kan hända en heeel del grejer där inne på bara ett fåtal dagar efter att ha läst andras upplevelser här i tråden, men också min egen som gick från 6-17 på 3 dagar. Håller verkligen tummarna för dig och så får du uppdatera oss imorgon {#emotions_dlg.flower}


    Ja jag hoppas att det kör igång lite grann! Och hoppas du inte får något telefonsamtal utan får komma in imon som planerat {#emotions_dlg.flower}


     


    Steeph skrev 2021-09-30 10:46:15 följande:

    Hej på er!

    Jag är på äl+6 idag och är redan inställd på att vårat sista försök att bli gravida på egen hand kommer att misslyckas. Iallafall så ska jag börja med menopur cykeldag 1. Nu till min fråga. Får man ha oskyddat sex under behandlingen? Jag kom på att vi glömde fråga det när vi var hos Linnékliniken i augusti. Jag kommer att ta fyremadel från cykeldag 5 och vul inbokat cykeldag 7.


    Skyddat sex under stimuleringen pga chans att ägg släpper och ger flerbördig graviditet.


    Jag skiter i detta, vilket man säkert inte bör, men jag får inte ut några ägg ändå då jag har låg äggreserv, så skulle jag mot alla odds få trillingar, så tackar jag och tar emot :) Men finns ju de som får 20 blåsor, inte lika spännande om det skulle gå snett där.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021